|
|
דבר ראשון אני לא דיברתי על המוסר היהודי אל תכניס לי מילים לפה
דבר שני, איך אתה יכול להאשים אותם? התכונות האלה שלהם הן תוצאה של שיבוש גנטי אבולוציוני שגורם להם לחשוב כמו שהם חושבים. כמו שהמח שלך חושב שהם חארות, המח שלהם חושב שהמדינה זה חרא. מי אמר שהמח שלך יותר טוב מהמח שלהם? באובלוציה השיבושים הגנטיים יכולים לבוא לטובה או לרגע ואתה בעצמך לא יכול לשפוט את זה.
קצת היסטוריה -
כל אחד שקרא את נאומיו של היטלר, יודע שהיטלר השתמש רבות במושג "בורא עולם" או "אלוהים", גם בספרו "מיין קאמף" הוא מזכיר את ההשגחה האלוהית, וכיו"ב. אך צריך לדעת שהחוקר דוד שלם בספרו המונומנטאלי "מנגינת האופל" (עמ' 217 והלאה) האריך להוכיח שהיטלר כפר במציאות של אלוהים במובן הקלאסי שהציבור מבין אותו. וכך גם הרמן ראוושינג בספרו "שיחות עם היטלר" (עמ' 214 – 218), טען טענה דומה. ושתי החוקרים הללו קבעו, שלפי הבנתם, האלוהים בעולמו של היטלר היה – הוא בעצמו.
הדברים הללו יכולים להישמע מעט מוזר לאדם שאמון על לימוד ההיסטוריה הקלאסי מבית מדרשם של משרד החינוך או יד ושם, אך למעשה, יש לטענה זאת מספר הוכחות, אך מכיון שלא זהו הנושא לא אלאה אותך בהם.
לגבי הטענה שהיטלר היה נוצרי; הרי שאין הבל גדול מזה. בכדי להוכיח את הדברים בברור אפשר לצטט את היטלר עצמו, מתוך דברים שאמר ב – 11 ביולי 1941: "הנצרות היא המכה האנושה ביותר שהאנושות לקתה בה. הבולשביזם הוא בן ממזר של הנצרות. ושניהם תוצרים מפלצתיים של היהודים". (מצוטט בספרו זוכה פרס הפוליצר, של פרופ' שאול פרידלנדר: גרמניה הנאצית והיהודים, שנות ההשמדה: 1945-1939. עמ' 213).
כל אדם שיש לו עיניים בראש, רואה בבירור שהיטלר השווה בין הנצרות לבולשביזם, וליהדות, שתי התפיסות שהיו הכי שנואות עליו, והוא ניסה להשמידם. וכך הוא אומר מפורש ש"הנצרות היא המכה האנושה ביותר שהאנושות לקתה בה", ומדברים אלה מוכח מה הייתה השקפתו כלפי הנצרות, ומוכח שהוא רצה להפטר ממנה לכשתינתן לו האפשרות.
* הציטוט הבא מובא בביוגרפיה שכתב פרופ' איאן קרשו על היטלר ("נמסיס", עמ' 510), והוא נכתב על רקע הדחתו של מוסולוני מהשלטון, והרצון של היטלר לכבוש את איטליה כתוצאה מהמהלך הזה: "לדעת היטלר היה גם הוותיקן מעורב במזימה להדיח את מוסוליני. בתדריך הצבאי שנערך מיד לאחר חצות דיבר היטלר מתוך התלהמות על כיבוש הותיקן ועל "הוצאת כל חבורת החזירים שבו". גבלס וריבנטרופ הניאו אותו ממעשה נמהר שכזה, שוודאי יהיו לו השלכות בינלאומיות מזיקות".
והנה לך, כל ההיררכיה של הכנסייה הנוצרית נתפסת בעיני היטלר כ"חבורה של חזירים".
לנושא -
על פי ראיית עולם מטריאליסטית אין טוב ואין רע, יש דבר אחד - הישרדות.
אין מושג של ענישה מתוך תפיסה ש"מגיע לו" אלא אך ורק מתוך הכרח לקיומה של האנושות הדואגת לעצמה.
נערך לאחרונה על ידי ישראל; 26-08-2011 בשעה 11:25.
daniel ma apoenta shel aeshcol? ani hoshev shebaforum yesh mnearim colel oti ve anahnu adain lo yeholim leaid al atzmenu aim anahnu musariim o lo. beofen ishi etzli yesh maasim sheem meod musariim aval gam yesh maasim sheem meod lo musariim. ani medaber al musar enoshi lo datiahshav ma apoenta!!!
Our greatest fear is not that we are inadequate,
but that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that frightens us.
We ask ourselves, Who am I to be brilliant,
gorgeous, handsome, talented and fabulous?
Actually, who are you not to be?
מתכנת ב
java | html | javascript | sql
מעולם לא טענתי שאנשים דתיים הם מוסריים יותר, אני גם לא חושב שזה בהכרח נכון.
הפואנטה של האשכול למי שעדיין לא הבין, זה להראות שבעולם אתאיסטי מטריאליסטי המוסר כלל לא מוגדר, ולכן אדם כזה שמעיד על עצמו שהוא מוסרי הוא טועה.
אדם מטריאליסטי שמקשיב ל"חוקי המוסר" הוא אדם לא רציונלי, והרבה מהאנשים פה הם כאלה מבלי לשים לב בכלל.
אני ברוב טיפשותי חשבתי שיש פה פרטנרים לשיחה שיכולים להכנס לדיון פילוסופי בלי לערב מקרים כמו נתורי קרטא ששופרים דגלי ישראל או דיון שלם אם הנאצים היו דתיים או לא. כמובן שלא כולם פה כאלה, ישראל לדוגמא הבין בשניות מה רציתי. המסקנה היא שכנראה אשכולות עם דיונים פילוסופים לא מתאימים לפורום הזה, לא בשלב הזה בינתיים.
אם מישהו עם גישות רואה את ההודעה אז אפשר לנעול את האשכול, אין טעם פשוט![]()
אני לא מבין מה אתה רוצה?
כל דבר אתה רק מכחיש -_-
אני מבין מה אתה מנסה לשאול פה
ואני אומר לך
שלא יצא לי אפילו פעם אחת לראות מישהו דתי חרדי או what aver
לדוגמא: לפנות מקום באוטובוס למישהו מבוגר
ומצד שני יש אנשים שסליחה על המילה אנשים ששמים זין על התורה
כן עושים את זה
אני מכיר אנשים כמוך זה כמו לדבר עם קיר
אתה חיי בבועה
אני לא מבין למה אתה מצפה... ציפיתה שבאמת תהיה פה תשובה חד משמעית כמו: ״לא, הם לא מוסריים״?
אם פתחת פה אשכול זאת אומרת שבעצם פתחת
פה דיון כי על כזאת שאלה אין תשובה חד משמעית לכן הבאנו דוגמאות למיקרים שבעזרתם יהיה אפשר להחליט אם האתאיסטים מוסריים או לא, אין לי מושג מה חשבת שהולך להיות פה באשכול, אם פתחת פה אשכול היית צריך לדעת שהולך להיות פה דיון.
ועוד משהו, אם אתה אומר שאנחנו לא מבינים בכלל על מה אתה מדבר ושאנחנו נכנסים לנושאים לא קשורים אז אוליי תחשוב על זה שאתה בעצמך החלטת שאנחנו נדון בשאלה שהצגת בכותרת ואתה בעצמך החלטת לא להרחיב אז מה אתה מאשים אותנו בזה שאנחנו לא
מבינים על מה אתה התכוונת לדבר, תחשוב לרגע, אוליי היית צריך לפרט לנו קצת יותר מלכתוב שאלה בכותרת?
נערך לאחרונה על ידי StroKe; 28-08-2011 בשעה 01:31.
כשאתה מנסה לסתור את המוסר של החילוניים אתה משתמש בשאלות מוסריות: "איך אנחנו יכולים לשפוט דבר כמו מוסריות ועוד להעניש עליו אנשים או לכעוס עליהם בכלל?". אם אנחנו הולכים על הגישה המטריאליסטית אז עד הסוף.
כתוצאה משיבוש גנטי נוצרו במהלך השנים נורמות חברתיות שמגדירות מהו מוסר, והנורמות האלה שרדו. אדם שבוחר שלא להתאים את עצמו לנורמות החברתיות האלה לא ישרוד, כי הוא לא מותאם לסביבה שלו. איך יש לנו זכות לשפוט? וכי למה לא? אם הבן אדם הוא אוסף של שיבושים גנטים אז יש לו את "הזכות" לפעול לפי האינסטינקטים שלו, ולשלול את דרכו של אדם שלא מתאים את עצמו לנורמות החברתיות.
אדם שמסרב לעזור לאדם אחר לא ייענש על כך, כי זו חריגה סבירה מהנורמות, הוא לא פוגע באופן ישיר במישהו אחר. לעומת זאת אדם שגנב או רצח כן ייענש על כך, כי זו חריגה שהחברה לא מוכנה לקבל.
מי אמר שהשיבוש הגנטי שלי יותר מוצלח משלו? הרי זה הבסיס של האבולוציה, יש סיבה לכך שהשיבוש הגנטי שרד. אם השיבוש הגנטי שלי שרד כנראה שהוא מוצלח, ואם רוב האנשים נוהגים לפי נורמות חברתיות שנוצרו כתוצאה משיבוש גנטי מסוים כנראה שהוא מוצלח.,
ברור שהשיבושים הגנטים הם ירייה באפלה, אבל האם זה אומר שזה לא רציונלי לפעול לפיהם? אם הם שרדו כנראה שיש סיבה לכך. אדם פועל לפי המוח שלו שאומר לו שהוא עושה את הדבר הנכון, ולכן הוא יכול לשפוט דעה שונה של אדם אחר.