|
|
אלוקים זה הנצח, זה האור הנצחי, שכנראה הבן אדם לעולם לא יבין, הוא תמיד היה קיים, הוא גם לא אמור לפעול לפי החוקים שאנחנו פועלים, זה כמו שלמשל, בCall Of Duty, יש מקומות במפה שאתה פשוט לא יכול לעבור אותם (כלומר האוויר חוסם אותך), אבל זה פשוט יהיה אבסורדי, אם ה"קול אוף דיוטי" יטען שככה זה גם אצל המתכנת, זה אבסורדי.איפה המתכנת של אלוהים? והמתכנת של המתכנת של אלוהים? ואתה מבין לאן אני חותר
הדת היהודית שונה משאר הדתות.
ציטוט מויקיפדיה
שלושה עשר העיקרים שקבע הרמב"ם הם:
1. מציאות הבורא - כל הדברים הקיימים במציאות נמצאים מכוחו, והוא המציאות היחידה שאיננה תלויה בדבר אחר.
2. הבורא אחד - כלומר אינו ניתן לחלוקה מופשטת, ואין דומה לו במהותו.
3. הבורא אינו גשמי ושום התנהגות גשמית אינה משפיעה עליו.
4. הבורא הוא 'קדמון' - כלומר כל הדברים מלבדו (הן בעולם הגשמי והן ברוחני) נתהוו 'אחריו'.
5. הוא היחיד שראוי לעבוד לו, וכל שאר הנבראים אינם יכולים לעשות דבר כנגד רצון ה' ולפיכך אין לעבוד את ה' דרכם.
6. קיום מושג הנבואה; בני אדם יכולים להיות נביאים.
נבואתו המיוחדת של משה רבנו - נבואתו גדולה משל שאר הנביאים שהיו או שיהיו בארבעה דברים: הוא היחיד שניבא בלא מסך, ללא חולשה, בהקיץ ובכל זמן שרצה. מתוך כך, הגיע משה לדרגה גבוהה יותר מכל אדם אחר בידיעת האל.
8. תורה מן השמים - להאמין שכל חמשת חומשי התורה כולם העתקה שהעתיק משה מדברי ה', ומשה לא כתב מעצמו אפילו אות אחת.
9. אסור להוסיף או להפחית מהמצוות האמורות בתורה, בין זו שבכתב ובין זו שבעל פה.
10. הבורא יודע את כל מעשי בני האדם.
11. הבורא נותן שכר למקיימי התורה, ועונש לעוברים עליה.
12. ביאת המשיח - להאמין שיגיע המשיח מבית דוד והוא גדול מכל המלכים.
13. המתים יקומו לתחייה.
בברכה,
אני מאמין באלוהים כי במה עוד יש להאמין?
אמונה באי הקיום שלי לא תביא אותי לשום מקום לאומת זאת אמונה בקיום שלו משפרת את החיים הנוכחים שלי ואפשרי שגם את החיים שאחרי המוות אבל זה לא העניין, העניין הוא שאני לא מפסיד כלום מהאמונה רק מרוויח אז למה לא?
אם היה כל כך אכפת לי מה הוא חושב עלי הייתי דתי חרדי וסביר להניח תלמיד חכם שכל היום יושב בישיבה ולומד אבל הנה אני כאן כותב הודעות כאלה, אני מאמין שיש כח עליון כי זה הגיוני, ושום חלופה אחרת לא נותנת כמו מה שהדת נותנת חוץ מזה אני מאמין שהכח העליון הזה הוא לא עובד במונחים שלנו, והמונחים שלנו כמו "מה הוא חושב על זה" לא קיים אצלו כי זה כל כך אנושי להסתכל רק על הדברים שכתובים ולחשוב שאתה באמת יודע מה הבן אדם חושב או לא חושב...
אני מאמין שאסור להתעלם מהעובדות שמונחות לך מול העניים, אני מאמין שאם ספר שנכתב לפני אלפי שנים עדיין לא נפסל ע"י המדע שהתקדם בקצב משמעותי באלפי השנים האלה זאת אומרת שהוא חייב היה להיכתב ע"י ישות שהיא כל יודעת על העולם שלנו.
לדוגמה, אם היו מוצאים דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר, היום מאות שנים מאז שנטען ע"פ היהדות שכל דג שיש לו קשקשת יש לו סנפיר, אני אישית הייתי יוצא וזורק את כל התורה לים.
אני שמעתי, ובכל זאת אני כל כך בטוח בעצמי שבכל זאת כתבתי את זה אבל בכיף אם תוכל להביא לי לינק למקור שעליו אתה מסתמך בטענה כזאת מול כל הפורום אני ישמח, מקור אמין אני מבקש לא בלוג או פורום אלה מקור אמין, תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי gavra; 25-09-2011 בשעה 20:46.
בברכה,
מאיפה המצאת שבתורה כתוב שאין כזה דבר דג שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים או ההפך? יש עשרות דוגמאות של דגים שעונים על הקרטריונים האלה. התורה אומרת שכדי שדג יהיה כשר למאכל יהיה לו גם סנפיר וגם קשקשים. לדוגמא, כריש יש לו סנפיר אבל לא קשקשים. הנחש הזה שאופיר הזכיר אני לא חושב שהוא נקרא דג, אבל אני בטוח שיש עשרות סוגים של דגים עם קשקשים ואין להם סנפיר. והתורה לא אומרת שום דבר בעניין.
נו הנה שוב,
ההוכחות קיימות אבל אני פשוט, בתור בור מוחלט, בחרתי להתעלם מהן.
קיצר,
תמשיכו להאמין, שיהיה לכם אחלה חיים, פעם הבאה שנדבר אני כבר ישלח לכם פוסט קארד מהגיהנום.
One Shot - One Kill
http://www.bhol.co.il/forums/topic.a...4&forum_id=771
אל תתן לי 10, תתן 1
יכול שיהיה לו סנפיר ולא יהיה לו קשקשת ולא יכול שיהיה לו קשקשת ולא יהיה לו סנפיר תלמד לקרוא קודם כל הדוגמה שלך על הכריש רק מראה כמה קראת מה שאמרתי
S.P.Q.R: אני עדיין מחכה ללינק
נערך לאחרונה על ידי SirToT; 26-09-2011 בשעה 03:13.