קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ~!~@ לאלו מכם שסוחרים בדולרים @~!~
    על ידי JsT בפורום קנייה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 26-01-2012, 21:11
  2. ~!~@ לאלו מכם שסוחרים בדולרים @~!~
    על ידי JsT בפורום מכירה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 26-01-2012, 21:11
  3. אתם מכירים את הסרט על גוגל?
    על ידי gotonaor1 בפורום סרטונים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-10-2011, 22:59
  4. [שאלה] האם אתם מכירים את הסרט?
    על ידי naor17 בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 16-05-2010, 16:21
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 21 מתוך 21

לאלו מכם שעדיין לא מכירים את הסרט, שווה כניסה! (מעורר מחשבה) - עמוד 2

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    ללמוד על העבר של העם היהודי ועל המסורת שלו ולא לדעת מה זה משנה, גמרא, תנאים ואמרואים זה לא נחשב לדעת.
    אני לא מדבר על זה שאנשים לא יכולים למנות את שלושת הרגלים או את חמשת חומשי תורה.

לא אמרתי שאפשר או צריך להתנגד לכל סוג של כפייה דתית או חילונית, רק ציינתי שקיימת כפייה כזאת ולכן אי אפשר לטעון לשיפוט אובייקטיבי.

אתה לא יכול להתנשא מעל חילוני שלמד בביה"ס את המסורת היהודית בצורה בסיסית ועוד קצת בצבא בצורה יותר מעמיקה, אך לא נכנס לעובי הקורה בגמרא תנאים ואמוראים שזאת הפעם הראשונה שאני שומע את המילה הזאת.
    אני למדתי את מה שסבא שלי העביר כמסורת יהודית לאבא שלי שהעביר לי. מבחינתי זו המסורת שלי...

2. קישורים ממומנים

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי Pinkomat צפיה בהודעה
    אתה לא יכול להתנשא מעל חילוני שלמד בביה"ס את המסורת היהודית בצורה בסיסית ועוד קצת בצבא בצורה יותר מעמיקה, אך לא נכנס לעובי הקורה בגמרא תנאים ואמוראים שזאת הפעם הראשונה שאני שומע את המילה הזאת.
    אני למדתי את מה שסבא שלי העביר כמסורת יהודית לאבא שלי שהעביר לי. מבחינתי זו המסורת שלי...
    דיברת על עבר, לדבר על תנאים אמוראים או גמרא זה לא להכנס בעובי הקורה, זה להכיר חלק קטן מאוד מארון הספרים היהודי, ואת התקופות הפורחות של היהדות בארץ ישראל או שגשוג היהדות בגלות בבל. עצם העובדה שאתה לא מכיר תקופות שלמות של מאות שנים מההיסטוריה היהודית מראה עד כמה הידיעה של החילונים לגבי המסורת היהודית היא אפסית. אני לא אומר את זה מתוך התנשאות חלילה, אני אומר את זה מתוך צער על המצב העגום הזה.
    אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים, שמעבר לסיסמאות כמו אני רואה חשיבות במסורת יהודית, לא רק שבקיאים במושגים כמו גמרא ומשנה, הם גם לומדים את הגמרא כל יום ויום. ואין להם טיפ טיפונת של אמונה באל, רק עניין במסורת יהודית.

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    דיברת על עבר, לדבר על תנאים אמוראים או גמרא זה לא להכנס בעובי הקורה, זה להכיר חלק קטן מאוד מארון הספרים היהודי, ואת התקופות הפורחות של היהדות בארץ ישראל או שגשוג היהדות בגלות בבל. עצם העובדה שאתה לא מכיר תקופות שלמות של מאות שנים מההיסטוריה היהודית מראה עד כמה הידיעה של החילונים לגבי המסורת היהודית היא אפסית. אני לא אומר את זה מתוך התנשאות חלילה, אני אומר את זה מתוך צער על המצב העגום הזה.
    אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים, שמעבר לסיסמאות כמו אני רואה חשיבות במסורת יהודית, לא רק שבקיאים במושגים כמו גמרא ומשנה, הם גם לומדים את הגמרא כל יום ויום. ואין להם טיפ טיפונת של אמונה באל, רק עניין במסורת יהודית.

נהדר, אם יש סיפור מעניין ככה לפני יום כיפור אני אשמח לקרוא.

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי Pinkomat צפיה בהודעה
    נהדר, אם יש סיפור מעניין ככה לפני יום כיפור אני אשמח לקרוא.
    חחח אני שמח על הנכונות שלך, אבל אני לא מתכוון להביא פה מדרשים של חזל או סיפורי חסידים, אני מאמין שיש מספיק אתרי תוכן יהודי שעוסקים בזה.

אגב, גמרא ומשנה הם לא סיפורים או אגדות, זה בעיקר דיונים הלכתיים.

frager i dont know about spqr but i listened to your religion ideas took them in thought about them compared them to reality and have understood that religeion was invented by mankind and so was god... every man that realy thinks and takes the facts into consideration while living emotions out of the thinking process will probably eventually understand that religion is just a way for some people to take advantage of others.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ההיסטוריה הוכיחה בבירור כי כל האירועים הם אך ורק "תולדות הטירוף האנושי"
    בכל התרבויות ובכל הדתות, בכל סוגי האמונות או חוסר האמונות, שררו המתחים וכוחות ההרס. כמה אלפי אלפים מגדלים ובתים חשובים והיסטוריים ירדו מקו הרקיע של אירופה במלחמת העולם השנייה, בה לא היו מעורבים מתחים דתיים? לו לא הייתה באה לעולם דת האסלאם, הרי שכחות הרשע והטירוף של אי אלו מהפשיסטים והברוטליים שבאומה הערבית היו יוצאים לאור בצורה אחרת, מנימוקים אחרים, ובשפה אחרת, אך התוצאה הייתה שווה. תולדות הטירוף האנושי הם דם ואש ותימרות עשן, והצעדים שנעשו במאה ה20 להמעטת השיטות האלו לא נבעו מדת או מאתאיזם, אלא מחרדה אנושית מול תוצאות הזוועה של המלחמות העולמיות.

מסעי הצלב שויכו לדת משום שהיא הייתה ההגמוניה השלטת, ומסעי הטיהור של סטלין שויכו לקומוניזם משום שהוא היה הדעה השלטת. אין לייחס את הטירוף והרשע אלא למטורפים ולרשעים ולא לשום דת, כשם שנעשו מלחמות בשם הדת, כך נחתמו הסכמי שלום בשם הדת. וכשם שנעשו מלחמות בשם דעות בלתי דתיות (כגון תורת הגזע), כך נחתמו הסכמי שלום שלא בשם הדת.

"מלחמות ישראל פלסטין" נתפסת בעיני רבים כמלחמת דת בזמן שכולנו יודעים שהדת אינה אלא מנוצלת לצורך המלחמה הזו על הטריטוריה. כשם שהערבים מתאבדים לצרכי בתולות בגן עדן, היו הקמיקאזה מתאבדים לשם האדרת כבוד הקיסר.

הטירוף האנושי אחד הוא.

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:28.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,432 | הודעות: 8,174,019 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect