קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אבי ביטר - אלוהים לך לא יסלח
    על ידי Fury בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 05-06-2008, 16:00
  2. אלוהים איזה בצורת של משחקים
    על ידי ReQo בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 17-09-2005, 19:59
  3. יש אלוהים!!!!! כרטיס מסך WORKSSS!!
    על ידי EriK בפורום דיבורים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 14-09-2005, 18:13
  4. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 09-09-2005, 23:39
  5. אלוהים ישמור...
    על ידי VoRniX בפורום דיבורים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-09-2005, 06:15
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 22

פירוש המצוות של אלוהים.

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ברירת מחדל פירוש המצוות של אלוהים.

אני רוצה לדבר על איך פירשו את המצוות בתורה.
    כמו שבתמונה הנ"ל, סך הכל כתוב בתורה "לא תבשל גדי בחלב אמו" ובום ממשפט כזה אלפי פרשנויות קיצוניות כמו המודגמות בתמונה.
    או "ויום השביעי שבת לה' לא תעשה כל מלאכה" פורש במלא מלא פרשנויות שונות (ע"י האדם יש להדגיש) וביניהם לא לנהוג בשבת (?) לא להדליק אש בשבת (?) לא לחטט באף בשבת (?) ועוד ועוד והכל ממשפט שסך הכל אומר לא תעשה כל מלאכה... לאוכל לשתות ללמוד תודה ולהתפלל בעיני גם יכול להתפרש כמלאכה! תלוי איך בן-אדם מסתכל על זה.

מה דעתכם?

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

הטעמים של רבים לפסוק מה שהם פסקו לא ידועים (לדעתי לפחות) לאף אחד בפורום הזה, אז דיון בלנסות ולשער למה הם פסקו את זה הוא ממש חסר טעם אם אין לנו מידע בסיסי אפילו, אני מתאר לעצמי שכותב האשכול מעולם לא קרא אפילו את הפסוק המקורי של המצווה.

בכל מקרה, אכילה של מוצרי בשר גורם לשחרור של חומצה מסוימת בקיבה כדי לפרק את הבשר וכיוון שבשר הוא קשה לעיכול הדבר אורך משך זמן מסוים, נגיד 3-6 שעות כדי להסיר ספק, אכילה של מוצרי חלב במשך הזמן הזה תשחרר סוג אחר של מיצי קיבה בשביל לפרק את מוצרי החלב וערבוב של המיצים האלה גורם לריקבון בקיבה ומזיק לקיבה שלנו.

אני לא חושב שזאת הסיבה שרבנים פסקו מה שפסקו, אני אפילו לא חושב שאנחנו צריכים לשאול למה פשוט למלא אחרי ההוראות אבל זה רק כדי שתבין מה דיאטנים אומרים לגבי זה, ולגבי ארצות אחרות שאוכלות כל היום חלב ובשר ביחד וכולם חיים שם טוב אני יתן לכם את הדוגמה הקלאסית, הוכח שסיגריות גורמות לסרטן ומוות בטרם עת לעומת זאת תוחלת חיים של מעשן יכולה להיות גבוה יותר מתוחלת החיים של אדם שמעולם לא צרך סיגריה אחת, אומנם איכות החיים שלהם סביר להניח שלא תהיה זהה.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 05-10-2011 בשעה 13:50.

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי SirToT צפיה בהודעה
    הטעמים של רבים לפסוק מה שהם פסקו לא ידועים (לדעתי לפחות) לאף אחד בפורום הזה, אז דיון בלנסות ולשער למה הם פסקו את זה הוא ממש חסר טעם אם אין לנו מידע בסיסי אפילו, אני מתאר לעצמי שכותב האשכול מעולם לא קרא אפילו את הפסוק המקורי של המצווה.

בכל מקרה, אכילה של מוצרי בשר גורם לשחרור של חומצה מסוימת בקיבה כדי לפרק את הבשר וכיוון שבשר הוא קשה לעיכול הדבר אורך משך זמן מסוים, נגיד 3-6 שעות כדי להסיר ספק, אכילה של מוצרי חלב במשך הזמן הזה תשחרר סוג אחר של מיצי קיבה בשביל לפרק את מוצרי החלב וערבוב של המיצים האלה גורם לריקבון בקיבה ומזיק לקיבה שלנו.

אני לא חושב שזאת הסיבה שרבנים פסקו מה שפסקו, אני אפילו לא חושב שאנחנו צריכים לשאול למה פשוט למלא אחרי ההוראות אבל זה רק כדי שתבין מה דיאטנים אומרים לגבי זה, ולגבי ארצות אחרות שאוכלות כל היום חלב ובשר ביחד וכולם חיים שם טוב אני יתן לכם את הדוגמה הקלאסית, הוכח שסיגריות גורמות לסרטן ומוות בטרם עת לעומת זאת תוחלת חיים של מעשן יכולה להיות גבוה יותר מתוחלת החיים של אדם שמעולם לא צרך סיגריה אחת, אומנם איכות החיים שלהם סביר להניח שלא תהיה זהה.
    קראתי את הפסוקים האלה, וגם אם לא קראתי מה הקשר? אני יודע מה המצווה ומאיפה היא באה.

לגבי ההסבר המדעי שלך, הוא ידוע, אני לא חושב שיש מישהו שלא יודע שלאכול בשר וחלב ביחד יגרום לו להעביר יום שלם בשירותים ולשלשל את עצמו..
    אבל כל אחד יכול לעשות את הבחירה שלו בכיף אם לאכול צ'יזבורגר ולשלשל אחרי זה או לא... מצד שני אף אף-אחד אף-פעם לא הוכיח שאם אני אוכל בשר עם חלב ביחד זה יבוא לרעתי בעולם הבא, שאלוהים יעניש אותי אם אני אעשה זאת! וכל זה בגלל משפט אחד שפורש בדרך כזו או אחרת ע"י בן-אנוש מסוים. כל בן-אנוש יכול לפרש בעצמו את המשפט הזה שכתוב שם.
    ואם להשוות את תוחלת החיים של אנשים שאוכלים בשר עם חלב על הבוקר לעומת אנשים שמעשנים קופסא-שתיים ביום, לא נראה לי שיש למעשנים הרבה סיכוי....

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

בשום מקום בנושא שלך לא דיברת על עונש בעולם הבא לכן אני עניתי לפי מה שהבנתי מהנושא שלך, וכמו שאתה לא יכול להגיד למדען של פיזיקה גרעינית שהוא לא יודע על מה הוא מדבר עד שלא תלמד לפחות את הבסיס של פיזיקה גרעינית אתה לא יכול להגיד לרב שהוא לא יודע על מה הוא מדבר לפני שאתה יודע לפחות את הבסיס של המסורת שלך.

ומי בכלל השווה מעשן לאנשים לאוכלים חלב ובשר? אולי כדאי שתקרא שוב מה שכתבתי ההשוואה היא בין מעשן ולא מעשן ובין אדם שאוכל חלב ובשר ביחד ואדם שלא אוכל חלב ובשר ביחד והנקודה הייתה להסביר שאיכות החיים שלהם לא זהה, כמו שמעשן משתעל והכושר שלו ירוד ככה אדם שאוכל חלב ובשר ביחד (במילים שלך) "יגרום לו להעביר יום שלם בשירותים ולשלשל את עצמו.."

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

בשום מקום בנושא שלך לא דיברת על עונש בעולם הבא לכן אני עניתי לפי מה שהבנתי מהנושא שלך, וכמו שאתה לא יכול להגיד למדען של פיזיקה גרעינית שהוא לא יודע על מה הוא מדבר עד שלא תלמד לפחות את הבסיס של פיזיקה גרעינית אתה לא יכול להגיד לרב שהוא לא יודע על מה הוא מדבר לפני שאתה יודע לפחות את הבסיס של המסורת שלך.

ומי בכלל השווה מעשן לאנשים לאוכלים חלב ובשר? אולי כדאי שתקרא שוב מה שכתבתי ההשוואה היא בין מעשן ולא מעשן ובין אדם שאוכל חלב ובשר ביחד ואדם שלא אוכל חלב ובשר ביחד והנקודה הייתה להסביר שאיכות החיים שלהם לא זהה, כמו שמעשן משתעל והכושר שלו ירוד ככה אדם שאוכל חלב ובשר ביחד (במילים שלך) "יגרום לו להעביר יום שלם בשירותים ולשלשל את עצמו.."
    אז בעצם אתה אומר שיש משפט בתורה שאפשר לפרש אותו באופן-מוחלט כ- אסור לאכול בשר ואחרי זה חלב ??
    "לא תבשל גדי בחלב עמו" - אני מבין ממך שזה לא המשפט היחיד שמדבר על בשר וחלב, כי בטח אני לא מבין את התורה לעומק או משהו כזה.
    אני צריך שרב יבוא, ויסביר לי 5 שעות ויעשה לי שטיפת מח למה כן אלוהים אמר שאסור לאכול בשר ואחרי זה חלב ואם לא אז אסור לי להביע דעה?

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

לא אמרתי שקיים משפט כזה, אפילו לא רמזתי על זה בשום דרך, אבל למה שיעור עם רב זה שטיפת מוח ושיעור עם פרופסור זה הרצאה? מה ההבדל בעצם? אני לא מאמין בשטיפת מוח אנשים מאמינים במה שהם רוצים להאמין אם אתה חושב שאתה חלש אופי מספיק כדי ששיעור אחד עם רב יחזיר אותך בתשובה אז אתה צודק לא כדאי לך ללכת שחס וחלילה לא תחזור למסורת שאבותיך מתו ביסורים כדי לקיים אותה, וכדי שלך תהיה הזכות לקיים אותה בחופשיות היום, אני הולך לשיעורי תורה ואני לא דתי בגלל שזה מעניין וטוב לדעת את הדברים האלה ולא להיות בורים מוחלטים כי זאת המסורת של העם שלך וזה לא משנה אם אתה דתי או לא.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 05-10-2011 בשעה 16:50.

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

לא אמרתי שקיים משפט כזה, אפילו לא רמזתי על זה בשום דרך, אבל למה שיעור עם רב זה שטיפת מוח ושיעור עם פרופסור זה הרצאה? מה ההבדל בעצם? אני לא מאמין בשטיפת מוח אנשים מאמינים במה שהם רוצים להאמין אם אתה חושב שאתה חלש אופי מספיק כדי ששיעור אחד עם רב יחזיר אותך בתשובה אז אתה צודק לא כדאי לך ללכת שחס וחלילה לא תחזור למסורת שאבותיך מתו ביסורים כדי לקיים אותה, וכדי שלך תהיה הזכות לקיים אותה בחופשיות היום, אני הולך לשיעורי תורה ואני לא דתי בגלל שזה מעניין וטוב לדעת את הדברים האלה ולא להיות בורים מוחלטים כי זאת המסורת של העם שלך וזה לא משנה אם אתה דתי או לא.
    חח יופי ואני אמרתי או רמזתי באיזושהי דרך שללכת לשיעור תורה זה לא טוב? שלשמור את המסורת שאבותי מתו ביסוריים לקיים אותה זה לא טוב?

ציטוט נכתב במקור על ידי Pinkomat צפיה בהודעה

אני רוצה לדבר על איך פירשו את המצוות בתורה.
    כמו שבתמונה הנ"ל, סך הכל כתוב בתורה "לא תבשל גדי בחלב אמו" ובום ממשפט כזה אלפי פרשנויות קיצוניות כמו המודגמות בתמונה.
    או "ויום השביעי שבת לה' לא תעשה כל מלאכה" פורש במלא מלא פרשנויות שונות (ע"י האדם יש להדגיש) וביניהם לא לנהוג בשבת (?) לא להדליק אש בשבת (?) לא לחטט באף בשבת (?) ועוד ועוד והכל ממשפט שסך הכל אומר לא תעשה כל מלאכה... לאוכל לשתות ללמוד תודה ולהתפלל בעיני גם יכול להתפרש כמלאכה! תלוי איך בן-אדם מסתכל על זה.

מה דעתכם?
    ראשית, הקטע שהבאת הוא בדיחה. יכול להיות שמישהו תהה על הטעם ועשה את זה. אני די בטוח שהוא לא היה רציני כמוך.
    לעניין:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3926634,00.html
    בברכה,

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    ראשית, הקטע שהבאת הוא בדיחה. יכול להיות שמישהו תהה על הטעם ועשה את זה. אני די בטוח שהוא לא היה רציני כמוך.
    לעניין:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3926634,00.html
    חחחח ברור שזו בדיחה, זה היה בבלייזר זאת חייבת להיות בדיחה, זה רק בא להציג רעיון כללי כלשהו....

בקשר ללינק ששלחת לי, אני מצטער אבל הפסקתי לקרוא מאז שהיה כתוב " אולם כדי להרחיק מהאיסור גזרו חכמים סייגים נוספים".
    זה בדיוק בה להציג את הנקודה שאני מעלה, מי אלו החכמים שגזרו סייגים נוספים? ולמה צריך להרחיק מהאיסור? למה אי-אפשר להתייחס אליו כמשמעו? כל דור ודור נגזרו עוד הרחקות ועוד הרחקות שזה כבר נהייה פתטי.

חחחח ברור שזו בדיחה, זה היה בבלייזר זאת חייבת להיות בדיחה, זה רק בא להציג רעיון כללי כלשהו....

בקשר ללינק ששלחת לי, אני מצטער אבל הפסקתי לקרוא מאז שהיה כתוב " אולם כדי להרחיק מהאיסור גזרו חכמים סייגים נוספים".
    זה בדיוק בה להציג את הנקודה שאני מעלה, מי אלו החכמים שגזרו סייגים נוספים? ולמה צריך להרחיק מהאיסור? למה אי-אפשר להתייחס אליו כמשמעו? כל דור ודור נגזרו עוד הרחקות ועוד הרחקות שזה כבר נהייה פתטי.
    מי אתה שתקבע מה צריך ומה לא? הם למדו כל החיים שלהם בשביל להחליט החלטות כאלה.
    תמשיך לקרוא.
    בברכה,

משתמש מתחיל
    לייקים
    11
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    מי אתה שתקבע מה צריך ומה לא? הם למדו כל החיים שלהם בשביל להחליט החלטות כאלה.
    תמשיך לקרוא.
    אני עדיין לא קבעתי כלום, ואני גם לא מבין מי נתן להם את הזכות לקבוע משהו...
    נניח שזה נכון ואלוהים כתב את התורה נניח שהוא באמת העביר אותה בטלפטיה למשה, מי הוא החכם הזה שלמד כל חייו שיקבע החלטות כאלה??
    וישנה את מה שהאל שלו אמר\התכוון ?!
    אתה מבין שאתה עושה כל מיני חוקים ומצוות שבעצם קבעו לך אנשים שנושמים ולא באמת האלוהים שאתה מאמין בו, נכון?! זה רק הפירוש ש-ל-ה-ם למה שכתוב!!

אני עדיין לא קבעתי כלום, ואני גם לא מבין מי נתן להם את הזכות לקבוע משהו...
    נניח שזה נכון ואלוהים כתב את התורה נניח שהוא באמת העביר אותה בטלפטיה למשה, מי הוא החכם הזה שלמד כל חייו שיקבע החלטות כאלה??
    וישנה את מה שהאל שלו אמר\התכוון ?!
    אתה מבין שאתה עושה כל מיני חוקים ומצוות שבעצם קבעו לך אנשים שנושמים ולא באמת האלוהים שאתה מאמין בו, נכון?! זה רק הפירוש ש-ל-ה-ם למה שכתוב!!
    "ככל אשר יורוך"
    http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/869

ישנן שאלות רבות שעולות עם הזמן, דברים משתנים. ואת הכל ניתן ללמוד מהתורה, אך מישהו צריך ללמוד ולהחליט מה מותר ומה אסור.
    בברכה,

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

הטעות שלך פה היא בהנחה שחכמים מפרשים את הפסוקים.
    לגבי בשר וחלב יש הבדל קצת בשונה משאר המצוות, פה באמת יש הרבה סייגים של חכמים, אוכל לפרט את ההיגיון מאחוריהם אם תרצה בהמשך.
    הרוב המוחלט של המצוות בתורה הוא לא פירוש של אף אחד אלא תורה שבעל פה שנמסרה למשה בהר סיני.
    אני אקח את הדוגמא שאתה הבאת, שבת.
    הטענה שלך היא טענה קראית בעצם, אתה טוען שאך ורק מה שכתוב בתורה הוא מה שאלוהים רוצה.
    בזרם העיקרי של היהדות, ידוע שכשמשה היה על הר סיני נמסרה לו תורה שבעל פה, פירוט של החוקים והמצוות שניתנו בתורה.
    זאת אומרת, ל"ט אבות מלאכה שנאסרו בשבת היא לא מצאה של רב כזה או אחר, אלא דינים שנאמרו מפורש למשה בהר סיני. העובדה שהן לא כתובות בתורה לא אומרת שיש להם תוקף פחות מדין דאוריתא. שוב, זה לא משהו שחכמים קבעו, זה אלוהים אמר למשה בהר סיני, לא פירוש ולא אגדות.

"Songs Of Freedom" האוואטר של KiddyBandit
    שם פרטי
    Ariel
    לייקים
    17
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    Great Minds Think Alike

הטקסט שנתת באמת מצחיק, מצחיק כמה שזה נכון !

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

אם הייתי בא לפרופסור בפיזיקה ומתווכח איתו לגבי כח הכבידה וכל הדברים שהיו לי להגיד לו היו דברים ציניים וחסרי ביסוס, בזמן שהוא למד כל חייו פיזיקה הייתי עושה מעצמי בדיחה נכון או לא?

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 08:00.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,830 | הודעות: 8,198,423 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect