|
|
לדעתי זה דווקא דיי נחמד שיש יום בלי מכוניות
כולם הולכים על הכביש, ילדים על האונפיים, ההורים איתם
ובמקום להצטופף על המדרכה כולם על הכבישים
..לדעתי אפילו צריך לארגן עוד יום בלי מכוניות
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
תקשיבו, יום אחד בשנה אומרים לכם לא לסוע, לביטחונכם האישי. אתם יודעים טוב מאוד שאתם יכולים לסוע כאוות נפשכם על כבישי ישראל, אבל אל תתפלאו אם זה יגרום לתגובות "לא הולמות" מצד אזרחים מאמינים.
בדיוק על אותו משקל, לך תעשה תשתין למישהו בתוך החצר ביום רביעי ב2 בלילה כשאתה צורח לו קללות מגוונות על מקצועה של אימו ועל מינו של אביו, ותראה לאיזה יחס תזכה.
כשאתה מתגרה, בידיעה, באורח החיים של אדם ולא משנה של מי - אל תצפה ליחס חם, אוהב, הולם או מכבד. אני כמובן לא מצדיק את הילדודס שזורקים אבנים, או את הדתיים שזורקים אבנים חלילה.
אבל עדיף היה אם היה משהו מקובע בחוק שמונע מאנשים לסוע על כלי רכב ממונע בכיפור.
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
באמא שלי כולכם חיים בסרט.
אני גר פה ליד בני ברק, מתחתינו יש את כביש גהה ועוברים שם מכוניות גם ביום כיפור. לא כמו ביום רגיל כמובן, אבל עוברות לא מעט.
אם אתם חושבים שלחרדים אין מה לעשות ביום כיפור, אתם טועים בגדול. כולם בבית כנסת בלי יוצא מן הכלל כל היום פרט לשעתיים הפסקה בצהריים.
להרים אבן בשבת (או ביום כיפור) זה מוקצה, שום חרדי שיודע טיפה הלכות לא יעשה את זה.
אתם פשוט חיים בסרט שחרדים עומדים לכם ליד הכביש ורק מחכים שתעברו לידם עם הרכב ביום כיפור בשביל לזרוק עליכם אבן. פשוט ככה.
אם זה קורה זה אולי ילדים סתומים, לא בהכרח דתיים אפילו, שחושבים שזה שאנשים נוסעים בשבת מצדיק לזרוק עליהם אבן.
שיהיה ברור, גם אם האבנים האלו לא היו מוקצה, דעת היהדות ודעת ההלכה בשום פנים ואופן לא נותנת בשום הזדמנות לקחת את החוק לידיים ולהתנהג בכל סוג של אלימות כזאת או אחרת. כל מקרה שההלכה היהודית נותנת רשות להעניש אדם אחר זה רק דרך בית דין. היום כמובן אין לנו בית דין ואין שום אפשרות להעניש יהודי אחר על חילול שבת. כל ענישה כזאת או אחרת היא איסור הלכתי מפורש.
מה אתה רוצה מאיתנו תיסע!
יום כיפור בתכלס יום מיותר.
ומעצבן, למה בגלל הדתיים אין טלוויזיה? או אי אפשר לנסוע? או ללכת לקנות משהו? כי בתכלס, אם עשית למישהו משהו רע, יש סיבה ואם יש לזה סיבה למה להתנצל על זה?
על מה אני צריך להתנצל? שאני קמצן? שנתתי למישהו בוקס? על מה? אדם לא צריך לסבול בשביל אל שאין הוכחה לקיום שלו.
בשבילי, יום כיפור זה יום רגיל לגמרי.
נערך לאחרונה על ידי Super Pippo; 08-10-2011 בשעה 22:19.
אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.
pippo inzaghi segna per noi
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
אוי ווי.. אוי ווי.. אוי ווי.. אוי גוועלד !
כשהגעתי לאטרף, וראיתי מה מתרחש כאן, הרהרתי בליבי - אוי גוועלד!
אוי ווי.. אוי ווי.. אוי ווי..
תועייבה באטרף, תועייבה בדיבורים, תועייבה נדב - השם ישמור מכל השיקצס..
על כן טילפנתי לרבי וזעקתי לו - רייבה, די מענטשן ביסט זייער משיגען !!!
אתם פשוט חיים בסרט, לאף אדם דתי, לא כל שכן חרדי אין אפילו את הזמן לראות מי נוסע על הכביש.
אדם חרדי בקושי מוציא ת'אף שלו מהבית כנסת ביום הזה, שלא לדבר על להרים אבן בכיפור...
כמה שהידיעה על כך שישנם יהודים שמחללים את היום הזה כואבת, זה לא באמת אכפת (וחבל שכך) לרוב הדתיים, בוודאי לא לחרדים.
מה שכן אכפת זה אם תיסע לו מתחת הבית בכיפור. זה בדיוק כמו שמישהו יחרבן לך על הכביש מתחת הבית...
יום כיפור זה לא כפייה דתית זו כפייה תרבותית של מדינה שלמה [למעט את החרדים שלא מזיז להם כ"כ מה אתה עושה...] שרוצה ומעוניינת בתרבות יהודית מינימלית. יום כיפור זו כפייה דמוקרטית של הרוב על המיעוט.
אני מבקש סליחה אחרי שפגעתי, אני לא מבין למה אני צריך להרעיב את עצמי אם כבר ביקשתי סליחה ם.O
בואו נתחיל עם מספר עובדות.
על פי ההלכה, זה אפילו אסור לזרוק אבנים על מכוניות בכיפור, והסיכוי שתראה חרדי זורק עלייך אבן בכיפור הוא אפסי.
דבר שני, אני אישית לא דתייה, לא שומרת שבת, לא עושה הבדלה ושום דבר כזה, אבל אני מסורתית.
כשאני צמה בכיפור ומתנתקת למשך 25 שעות מהמחשב, מהפלאפון מהאוכל ומהשתייה, זה מרגיש כאילו מנקים את הנפש.
באמת שבלי היום הזה בכל שנה יכול להיות שהייתי משתגעת.
אני מאמינה שרוב האנשים מעדיפים שהחנויות יהיו סגורות ושהטלוויזיה לא תשדר וכו', אז להגיד שזו כפייה דתית?
אם תשאיר את כל הדברים פתוחים ויתנהגו כאילו זה יום רגיל, בי אישית זה יפגע.
ביהדות זה יפגע.
אם בפסח ישימו זין וימכרו חמץ חופשי, זה יפגע בפסח.
אם בסוכות לא ימכרו קישוטים וסוכות ואת ארבעת המינים, זה יפגע בסוכות.
אם זה באמת מפריע שליום אחד מפסיקים עם כל השטויות האלה, אז אתה זה שלא בסדר
הקטע הכל יעבוד, צריך עובדים, ומה הייתה מעדיף לעבוד עוד יומיים בשנה בשביל אידיאולוגיה, או לקבל חופש?
ביום הזיכרון החנויות סגורות בכדי שנזכור את החיילים.
ביום הכיפורים החנויות סגורות בכדי שנזכור את עצמנו.
אנשים נאורים שכמותכם, אני מציע לכם לנסוע לכל מדינה באירופה ולראות שיש ימים לאומיים בהם החנויות סגורות, על פי חוק.
לנו, במדינת היהודיים, יש ימים לאומיים שעברו במשך דורות במסורת היהודית.
לקיחת חוק ליידים ושימוש באלימות לא הותרו מעולם בהלכה, ומי שעושה כך פועל על דעת עצמו, ובניגוד להלכה.
מצד שני, אני רואה פה בקשה להקים תנועה ציונית כנגד הדתיים, זה פשוט מעלה בי מחשבה -
מה זו ציונות בלי יהדות? מלחמות אין סופיות על פיסות אדמה מארץ שבכלל לא שלנו?
והקריאה הבאה לשימוש באלימות, דבר האסור לחלוטין על פי חוקי מדינת ישראל, תכבד את המזמין בבאן.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אני אפילו לא אתייחס לזה מנקודת מבט חילונית (כי זה קל מידי) - ואני אתייחס ליום כיפור מנקודת מבט דתית,
האם זו לא "האנשה" (שהיא כמובן כפירה באלוהים, שהוא מעל להכל) לייחס לאלוהים תכונות אנושיות כמו חמלה,
רחמנות, טינה, כעס, הרגשה של כפיות טובה (!!) שהם אולי שיא הפגם האנושי, מה שעושה אותנו חולים
וקטנים וחלשים..?
או שמא אלה אנחנו ש"ירשנו" בצלם אלוהים את כל התכונות המעפנות האלו,
ואז זה באמת רק אשמתו, ואני לא מבין למה אני צריך לבקש סליחה על זה...
מקווה שהייתה לכולכם חתימה טובה,
אמרתי בהרבה מקומות שדעתי היא להפריד את הדת מהמדינה, אבל דעתי קיצונית מידי.
אם לסוע ביום כיפור, לחמניות בפסח, וחופש בשבת במקום בראשון הם ההקרבה שלי כדי שלא לפגוע
באחיי המאמינים, שיהיה.
אבל כמו שדניאל ציין, גם למתונים מבין המאמינים זה לא מספיק, ואם היה בכוחם לשנות, גם ביום שבת היו זורקים
בצומת צבר בלטות בגודל של הפירמידות במצריים על כל מכונית שעוברת.
כאילו שאם אלוהים באמת היה ב"מסע סליחות" הוא היה סולח להם על זה שהם הכניסו למישהו סלע לראש.
אז זה אני באמת לא כל כך מבין.
זו התקופה של היום האחרון של ימי הביניים
זה הזמן לרדת מהאוטו ולרכב על אופניים
זה הזמן לסלוח זה הזמן לתת כוח
זה היום שבו לכמה אנשים לא יהיה כל כך נוח
נערך לאחרונה על ידי DeadByApril; 09-10-2011 בשעה 15:56.
קרדיט לFRENZY