כולנו רוצים את גלעד בבית. אין מי שלא. אבל השאלה היא
האם מדינת ישראל מוכנה לשלם את המחיר?
אולי זה רק אני, אבל הרעיון של "ישראלי אחד תמורת 1000 מחבלים" לוקה בחסר ועקום מהיסוד. שיעור קצר בידע כללי, למה לא חוטפים חיילים אמריקאים?
התשובה היא מאוד פשוטה ונוגעת למדיניות הממשלה. הממשל בארצות הברית נוקט במדיניות של "We DO NOT negotiate with terrorists". והופה- פתאום אין לטרוריסטים סיבה לחטוף חיילים. זה לא שווה את זה, הם לא קלף מיקוח.
יבואו החסודים ויגידו- "אנחנו העם היהודי, אצלנו הערך לחיי אדם גדול יותר. הצל בנאדם אחד וכאילו הצלת עולם ומלואו!"
מעניין. אם אנחנו מעריכים חיי אדם, למה אנחנו עושים צעד שיגרום להרג יהודים. אנחנו משחררים מחבלים עם דם על הידיים, שנידונו ל3 ואפילו 4 מאסרי עולם. הם הולכים להמשיך בפעילות הטרור שלהם ולרצוח יהודים. אזרחים. אותנו..
ממתי חיים של יהודי אחד > מחיים של הרבה יהודים?
אגיד עכשיו משהו שעשוי להרגיז פה הרבה אנשים, אבל לפי דעתי אם גלעד היה שומע על העסקה הוא היה מבקש מאיתנו לא לקבל אותה. בתור חייל שנאמן למדינה שלו, הוא היה מעדיף להקריב את חייו, ובלבד שלא ימותו יהודים בגללו.
אוקיי, אז הפעולה כבר נעשתה- אושרה העיסקה. עכשיו השאלה מה עושים הלאה. מה נעשה בפעם הבאה שיחטפו עוד חייל? ותהיו בטוחים שזה יקרה. חטופים זה שוק טוב, וחמאס זיהה את זה. האם שוב נחזיר חייל אחד בעבור 1000 מחבלים?
לא.
אנחנו צריכים שינוי. אני לא מסכים לגמרי עם המדיניות של ארה"ב. אני כן מאמין שיש לקיים עסקאות חילופי שבויים. אבל יש לחוקק כמה חוקים מאוד ברורים. "אנחנו לא משחררים מחבלים עם דם על הידיים". למה אנחנו צריכים את ברגותי חופשי, אני בטוח שראש הממשלה לא ישן כמה לילות טובים רק מעצם המחשבה על זה.
החוק השני שיש לחוקק- "אחד בתמורה לאחד". אפילו בתורה קיימת מצוות פדיון שבויים, מצווה בעלת חשיבות רבה. אבל-
אין פודין את השבויים ביתר על דמיהן, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם; ואין מבריחין את השבויים, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים מכבידין עליהן את העול, ומרבים בשמירתן.
משנה, מסכת גיטין ד, ו
התקשורת גרמה להעלאת המחיר של גלעד שליט. חשבתם שהעצרת למען גלעד שליט תרמה במשהו לשחרורו? טעיתם. היא רק הרחיקה אותו מאיתנו, גרמה לכך שהוא ישאר יותר זמן בשבי, והעלתה את ערכו. חמאס מסתכל על העצרת הזאת, והערך של החייל רק עולה. הוא מבין שהישראלים מוכנים לשלם הרבה בשביל שחרורו של גלעד, כתוצאה מכך המחיר עולה, וחמאס מתחיל לתפוס תחת.
צר לי וכואב על הוריו של גלעד. אני מעריך מאוד את מאבקם למען שחרור בנם. ערך של בן בעיני הוריו לא יסולא בפז.
אני שמח מאוד ועולה בי התרגשות וצמרמורת כשאני חושב על שגלעד סוף סוף חוזר הביתה. כל עם ישראל רוצה אותו פה, באמת. אני מקווה מאוד שהמסר של מה שכתבתי הובהר. אני מקווה מאוד שבעתיד יפעלו בדרכים יותר חכמות,
למען טובת המדינה ואזרחיה.
אמן.

ציטוט ההודעה