|
|
פעם היה מפקד בצבא שאמר:
"אם אתם רואים שחוטפים את החבר שלכם, תירו בו.
אם חוטפים אותכם, תפצצו את עצמכם עם רימון"
אני חושב שזה בכלל לא נכון.
אחרי שהותקף הטנק של גלעד וחבריו
כנראה שגלעד חטף מכה מאוד חזקה שהיה לו קשה להתנגד לכוחות של החוטפים
והוא היה חייב ללכת איתם
כמו שאתם רואים, היו 2 חוטפים אחד החזיק אותו ביד ימין והשני ביד שמאל
וביחד גררו אותו לשטח עזה.
איזה סיכוי היה לו להוציא רימון ולפוצץ את עצמו...
בכ"מ, גם אני השבוע החלטתי סופית שאני ישראלי גאה סוף סוף
אחרי כל השנים האלה אמרתי לעצמי, איזה חרא מדינה
למה דווקא אני גר פה ולא גר באמריקה כמו ילד אמריקאני...
באמת עושה טוב על הלב לדעת שיש מדינה שתתמוך בך.
ולכ לאלה שאומרים שהעסקה לא הייתה משתלמת..אולי אתם צודקים אבל במקום להיות עם פרצוף עצבני ולחשוב שאתם חכמים גדולים..תשמחו שגלעד חזר הביתה..
וכל מי שיצטט אותי לפחות תנסחו את המשפט שלכם נכון ולא תכתבו לי:''זע עיה חרה אסקע הנשאים אומדים למות''...
איך היא הייתה מצויינת?
זאת העסקה הכי לא מידתית שעשינו בכל ההיסטוריה של מדינת ישראל.
עזוב את זה שלא הפעלנו לחץ כמעט על החמאס ורוב הלחץ הופנה כלפי ההנהגה שתתקפל ותיכנע ללחץ של הטרוריסטים.
אז כן, החזרנו הביתה חייל שבוי, אבל באיזה מחיר? שיחררנו 1,027 מחבלים שהרבה מהם יחזרו לפעילות טרור ויפגעו בהרבה יותר מנפש אחת.
שלא נדבר על המורל שעסקה כזאת מביאה לטרוריסטים ולמה שזה עוד יוביל מבחינת עוד חטופים, כי מסתבר שזה עסק מאוד משתלם.
לא סתם אומרים שלא עושים מו"מ עם טרוריסטים.
לארה"ב חטפו חיילים והציעו להם עסקה של שחרור מספר ממש קטן של אסירים שכלואים אצלם בתמורה (שאתה יכול לספור על שתי הידיים שלך).
אבל הם עדיין אמרו לא, אתה יודע למה? בדיוק בגלל זה, שלא יהיה לזה סוף.
ואתה יודע עוד משהו? זה דברים שלא אני ולא האופוזיציה אמרה (אתה מוזמן ללחוץ על הקטע כדי לראות מי אמר את זה):
"מלכתחילה ראיתי בעסקת ג'יבריל מכה אנושה לכל מאמציה של ישראל לגבש חזית בינלאומית נגד הטרור. כיצד תוכל ישראל להטיף לארצות הברית ולמערב לאמץ מדיניות של אי-כניעה לטרור, כשהיא עצמה נכנעת בצורה מבישה כל כך? הייתי משוכנע ששחרור כאלף מחבלים שייכנסו לשטחי יש"ע יביא בהכרח להסלמה איומה של אלימות, שכן טרוריסטים אלה יתקבלו כגיבורים, כדוגמה של חיקוי לנוער הפלסטיני. ... התוצאות לא איחרו לבוא. היום כבר ברור ששחרור אלף המחבלים היה אחד מן הגורמים שסיפקו מאגר של מתסיסים ומנהיגים שהציתו את אש האינתיפאדה"
ואני שואל, מה שונה אז מעכשיו?
היו דרכים לשחרר את גלעד שליט, פשוט לא הפעילו לחץ במקום הנכון ולא עשו שום דבר בעניין חוץ מקצת עופרת יצוקה, שד"א נגמרה מהר מדי.
הדבר הכי בסיסי - הרעת התנאים של המחבלים שיושבים אצלנו לא עשו (טוב אני לא יכול להגיד שלא מנעו ביקורים לקראת הסוף, אבל זה רק צעד פצפון בשורת צעדים ארוכה שהיו צריכים לעשות).
נערך לאחרונה על ידי הנודד; 20-10-2011 בשעה 23:49.
חחחחחחח תקווה...סבל של חמש שנים...אם לא יותר...לך תידע אחרי כמה זמן ישחררו אותך? אם בכלל!!!!
רון ארד מסכן לא יצא בכלל...אין לאפחד מושג אם הוא חי או מת....ואם היינו יודעים היינו משחררים אותו ולא את גלעד! תאמינו לי, 25 שנה זה יותר דחוף מחמש שנים.
בוא נראה מישהו מחזיק שם שבוע וחצי
איך חי? הוא כנראה לא ראה אור יום ומת מזה...או מהעינויים.
הוא לא יכול לשרוד כל כך הרבה זמן בשבי.