נכתב במקור על ידי
KoniMelMel
קריירה בגיל 17 לא תהיה לי, אני פשוט מחפש איך עכשיו להגדיל את הסיכויים שהקריירה שלי תהיה טובה הרבה יותר בעתיד, מתי שאני יסיים לימודים וצבא, ונגיד יהיה לי פור כלשהוא על אנשים אחרים, או בכללי איך אני מקדם את זה.
אז איך אתה עושה את זה?
פשוט בוחר את התחום שאתה רוצה להיות ומשקיע בו, לא איזה משהו מיוחד.(אם זה בלי קשר לצבא).
או שאתה בוחר איפה אתה רוצה ליהיות בצבא ומשקיע בזה.
לדוגמא אם אתה רוצה משהו בצבא שנותן לך פור אז לך לגמ"א/ממר"ם/עתודה בנושא שאתה רוצה
(יש עתודות שלא משתלמות ויש כאלה שיגידו שבכלל זה לא משתלם).
אם אתה רוצה לעבוד באל על בתור טייס או משהו כזה לך לטיס.
וכו.. וכו.. בדוק אילו יחידות יש ומה מעניין אותך.
לדוגמא אם מישהו רוצה להתקבל לברקים/פסגות(כדאי שהוא יעשה כמה פרוייקטים במכונות/חשמל/תוכנה -לפי מה שהוא רוצה להתקבל וזה כדי להראות שהוא והנושא חברים טובים והוא יתן הכל באוני')
אם מישהו רוצה להתקבל לתלפיות כדאי שהוא ומתמטיקה ופיזיקה יהיו אחים.
אם מישהו רוצה להתקבל לסיירות כדאי שהוא וכושר ובכלל כל הקטע של לא לוותר לעצמך שקשה יהיו חברים טובים.
אז ככה, לגבי התחביבים וכו', ישנה בעיה קטנה.
אין הרבה דברים שמעניינים אותי, ואם יש משהו שמעניין אותי יותר מאחרים אין לי כל כך כוח להשקיע, כי אני אוהב לראות תוצאות במהירות, נגיד בנגינה, או במשהו בסגנון..
אבל לגבי הכוח רצון זה פחות משנה עכשיו.
לגבי איך אני מפתח את רמת ההתעניינות שלי בדברים, כי מבחינתי, כמה שאנשים אומרים שאני בנאדם שיודע לדבר ולפתוח שיחות ואני מאוד מעניין, העולם שלי די ריק, אני יכול לנצל את הזמן שאני מבזבז על כל כך הרבה דברים שונים, וחבל.
כוח רצון זה נטו בא ממך.
כדי שיבוא כוח רצון תעשה דברים לפאן.
לדומא: אתה מחליט שבא לך ללמוד לבשל אז פאקינג תבשל משהו שאתה אוהב.
נגינה נגיד לפעמים זה לא כיף לדוגמא ללמוד סתם אקורדים משום מקום מצד שני אם תיקח שיר שאתה אוהב וישר תנסה ללמוד את האקורדים שלו תאמין לי שהרבה יותר תהנה.(הבעיה היא שיקח לך המון זמן אם אתה מתחיל ממשהו קשה ויש לקחת את זה בחשבון).
שיטה דיי טובה כדי להישאר קבוע על תחביב היא לעשות אותו עם מישהו או עם כמה אנשים.
בעצם תהפוך את התחביב להרגל כלשהו.
דבר פרקטי לגמרי אין לי ואני לא מאמין שיש למישהו, כוח רצון בא נטו ממך.
אני יכול להגיד לך שגם אם בהתחלה זה לא יהיה כיף בהמשך זה יהיה כיף.
תודה רבה לך, דרך אגב.