במשך 5 שנים עבר עם ישראל שטיפת מח תקשורתית.
כל הזמן משפחת שליט קיבלה זמן מסך, אם זה עצרת, יום לובשים לבן, יום עוצרים 5 דקות באמצע החיים, תהלוכות, פסטיבלים, אהל מחאה, וכל הפרסום בחסות התקשורת. המחיר, המשפחות השכולות והצד השלילי של העיסקה או כל דבר שעלול להחזיר את גלעד אמנם קיבלו זמן מסך, אבל אני לא אגזים אם אני אגיד שזה היה 1:50 במקרה הטוב. (עד אחרי שהעיסקה נחתמה כמובן, מרגע שהצד השלילי כבר לא רלוונטי נתנו במה במידה שווה)
הייתה אווירה בעם שהעם רוצה עסקה, העם רוצה את גלעד חזרה, ממש בכל מחיר. במהלך מחוכם, שוב אנשי השמאל והתקשורת הצליחו לגרום לכל העם לרצות בעיסקה כשהרוב המוחלט בעם לא יודע באמת מה המחיר.
הכותרות בעיתונים ובחדשות באינטרנט ביום העיסקה "ניצחנו" "מבצע בית השואבה" (ממתי לעסקת רוצחים קוראים מבצע? היה פה מבצע צבאי בלי שיידעו אותנו?) "גלעד ישוחרר תמורת 1000 פלשתינאים" (לא רוצחים, לא מחבלים, אפילו לא אסירים.)
אני חושב שאחרי שבועות ואפילו חודשים לא מעטים של שקט בדרום, חזרה של ירי טילים לשטח ישראל היא לא דבר מקרי. לא כשזה שבוע אחרי שגלעד חוזר הביתה והאסירים מסיימים את החגיגות וחוזרים לפעול.
אני בודק עכשיו את הכותרות באתרי חדשות, 2 פצועים, נזק לבתים ולבתי ספר בדרום.
היום זה בדרום, מחרתיים זה בתל אביב, שבוע הבא זו אמא שלך בדרך לעבודה.
תודה לתקשורת, תודה לכל מי שהלך להפגנות, תודה למי שלבש לבן, תודה למי שהלך עם צמידים, תודה לכל מי שלקח חלק בצעדות, פסטיבלים ומחאות באהל מול הממשלה, תודה לכל מי שבגללו נהרסות ברגע זה משפחות שלמות במחיר של חייל אחד. ועבר רק שבוע.

ציטוט ההודעה