יום טוב לכולם.
אמנם שפת האם שלי היא עברית, אבל מאחר ואבא שלי לא הגיע מהארץ הוא דיבר איתי באנגלית עד גיל 5 בערך.
בנוסף לזה אני גם דיסלקט, מה שמקשה עלי התמודדות עם השפה (למי שלא יודע מה זה, תשאלו קודם לפני שאתם
מספקים איזה פיתרון מפגר על סמך השערה שלכם על הנושא). העניין הוא שהרבה יותר נוח לי עם השפה האנגלית מאשר
עם השפה העיברית. אני מוצא את עצמי מתקשה להחזיק שיחה ונתקע באמצע. לפעמים קורה שאני מתאמץ על איך להמשיך
את השיחה. זה מוביל לזה שאו שאני לא מוציא מילה מהפה לפעמים עד דקה (כשזה לא בזמן המתאים, זה שורף לי את הסט.)
או שאני כן זורק משפט, אבל קשה לי להמשיך עם זה.
לפני חודשיים, הייתי באמריקה והרגשתי הרבה יותר הקלה. התחלתי שיחות חופשי והיה לי הרבה יותר נוח בשיחות שלי.
מהפעמים הבודדות שנתקעתי, היה ברור לאנשים שאני מנסה למצוא את המילה המתאימה ולא שיש לי בעיה בשפה.
זה לא ברמה של להשבית לי את החיים ורוב הזמן לא מורגש. בגלל שאני מנסה לקחת את הפיקאפ צעד אחד קדימה, אני
מעוניין לתקוף את הבעיה הזאת חזיתית. אז השאלה שלי אם מישהו מכיר דרך טובה לפתח ולחזק כישורי שיחה?
תשובה של להתחיל שיחות באקראי לא עוזר לי, זה יותר כמו תשובה כללית. אני אשמח אם למישהו יש רעיונות להציע לי
להתגבר על זה. יש לי רעיונות לשיחה אבל קשה לי לקשר אותו לתוך השיחה. אם אני עושה את זה תוך כדי, ברוב המקרים
הסט יישרף. כל טיפ שאתם חושבים שיוכל לעזור לי, או לחילופין אם הצלחתם להתגבר על בעיה זהה, זה יעזור.
נ.ב.
(קראתי ואני עובר על הלינקייה מידי פעם אז אין שם בגדול משהו שאני לא יודע, אז זה לא עוזר ופתחתי בעבר פוסט
דומה, אבל פה אני ממקד את הנושא.).

ציטוט ההודעה