דרכים שבאפשרותך לשקול לאמץ:
1. לשבת עם עצמך, חצי שעה - שעה ולבדוק מהן מבחינתך אותן "פליטות פה".
יכול להיות שבמהלך היום-יום אתה פולט המון שטויות לאוויר אך שאחרים וגם אתה בדיעבד מתייחסים לשטויות הללו בצורה מאוד חיובית
וקלילה, אפילו רצויה.. (יצא לי בעבר לפגוש בחור שמרוב שהוא מדבר כלכך הרבה שטויות בחורות מתות עליו בגלל זה).
2. לשים לב האם ישנן פליטות פה "אסורות" מבחינתך והאם הן חוזרות על עצמן לעיתים קרובות.
ברגע שתסמן לעצמך אותן, ככה בפעם הבאה תהיה לך מודעות כשתפלוט אותן ולאחר פעמיים-שלוש, אתה תפסיק לפלוט אותן.
כמה אנשים קוראים לזה "רגע של מודעות" (והרגע הזה הוא חזק ומדהים, בלי קשר לבעיה שלך).
3. בדוק באילו מצבים, סיטואציות, מקומות, עם אילו אנשים ואילו תחושות בדרך-כלל מציפות אותך כשאתה פולט שטויות?
ברגע שאתה תשים לב על מקומות או אנשים או מצבים חוזרים אשר בהם אתה פולט "זבל" לאוויר, אתה מראש תוכל להכין ולכוון את עצמך למצב מודעות שבו אתה באופן מודע פשוט תסתום את הפה ולא תדבר שטויות. למשל, אם בדרך חזרה הביתה עם חברים אתה שם לב שאתה מדבר שם המון שטויות, תכין את עצמך מראש לאותו פרק זמן שאתה חוזר הביתה עם חבריך ותומר לעצמך (תבטיח) "בדקות הללו, או שאני חושב טוב-טוב מה אני מוציא מפה, או שאני פשוט סותם את הפה!".
זה משול להבדל בין מבחן פתע למבחן שהיה ידוע מראש, מן הסתם שלמבחן הידוע מראש אתה תבוא בהרבה יותר מוכן מאשר למבחן הפתע וגם הציון יהיה בהתאם אז כנ"ל לגבי המקרה שלך.
4. ישנה עוד דרך לדעתי מאוד טובה הנקודה שהיא דורשת קצת זמן וטיפל'ה משמעת.
פעם, בתקופה שלמדתי לתאוריה.. הרגלתי את עצמי באופן מודע שבכל פעם שאני חושב על "נשכל" אני ישר משיב לעצמי "אני עובר תאוריה ראשונה". יודע מה מצחיק? שהיום, ארבע שנים לאחר מכן.. בכל פעם שאני חושב על "נכשל" המוח שלי אוטומטית משיב "אני עובר תאוריה ראשונה" ומה שיותר מצחיק זה שפעמיים המשפט הזה יצא לי מהפה כשבשיחה עם חברים דברנו על כישלון אפשרי והחברים לא הבינו מאיפה לעזאזל הבאתי את זה ומה הקשר תאוריה עכשיו. אם אתה רוצה, באפשרותך לבדוק אילו פליטות פה חוזרות על עצמן (דרך מספר 1) ולהצמיד אליהן אמירה חיובית שאתה תומר לעצמך בלב או אפילו בקול, כמה פעמים ביום עד שתתרגל וזה יהפוך לתגובה אוטומטית. לדוגמה:
פליטת פה - "לכי תז..".
הצמדה חיובית - "לכי תצטייני!".
ישנן עוד דרכים מקוריות יותר, עם חרוזים או אמירות מצחיקות. תשתעשע עם זה.
דרך אגב, השיטה הזאת מועילה בכך שהיא יכולה לנטרל ריב או כעס. זה יהיה דיי מצחיק ומשעשע שלאחר צעקות ומילים גסות עם בחורה אתה פתאום מוציא לה "לכי תצטייני" ואפילו מוציא לשון או עושה פרצוף מצחיק, זה ישר חותך את הרצף המכעיס ומשנה אווירה.
תבדוק מה מתאים לך יותר ותעדכן אותנו.
אגב, באופן כללי כל דבר שמסוגל לשנות את המצב רוח והחשיבה שלך מעצבני להומוריסטי יכול לעזור,
כמו
זה למשל.
שבת שלום