אם כך כיצד יתכן כי 50% מהזוגות מתגרשים?
אם כך כיצד יתכן כי 50% מהזוגות מתגרשים?
|
|
בורג אחד , אום אחד. נועדו להתברג אחד לשני.
זה פחות או יותר כמו לשאול למה אנשים יוצאים מנקודת הנחה שיש להבריג את הבורג לתוך האום אם כשאתה מפרק מדף אתה צריך להפריד ביניהם.
כשזה לא מתאים , כשמחפשים שינוי , כשמשהו לא מרגיש טוב.. וצריך לפרק את כל החבילה... אז מתגרשים.
אם לא.. לא.
הייתי פה.
ב. מאיפה הבאת שאנחנו חצי מליון שנה בצורה של גבר-אישה?
זה ממש לא נכון. המנהג (שעוגן בחוק) נכנס רק בזמן האחרון (יחסית להיסטוריה האנושית).
פוליגמיה הייתה נהוגה הרבה מאד זמן. לדעתי יש כמה שיקולים בכך שנכנסנו למצב של גבר אחד-אישה אחת. לדעתי בעיקרון זה יותר לטובת הנשים:
א. באבולוציה שלנו הזכרים יכולים להביא יותר צאצאים מהנקבות (אנחנו רק צריכים לתקוע תזין, הן אלו צריכות להוליד ולגדל).
מצב זה הוביל לכך שהזכר לא צריך להשקיע בנקבה, הוא מכניס אותה להריון ונעלם, הוא לא צריך לעזור בגידול הצאצאים.
מה נובע מפה? מונוגמיה מבטיחה לנקבה תמיכה במהלך גידול הצאצאים.
ב. הדבר השני שנובע ממה שהסברתי בא' הוא שמונוגמיה חשובה בייחוד אצל בעלי חיים שזמן גידול צאצאיהם ממושך, כמו בני אדם - צריך להשקיע הרבה בגידול הצאצאים והאישה לא יכולה לעשות את זה לבד.
ג. הדבר האחרון שטוב במונוגמיה זה שאתה (הזכר) יודע שאתה מגדל את הילד שלך (במקרה הטוב).
עכשיו אתה שואל למה שיעור הגירושין הוא גבוהה?
מכל הסיבות שהסברתי למעלה - באבולוציה שלנו אנחנו אמורים להכניס להריון כמה שיותר נשים. אנחנו רוצים כמה שיותר נשים, הטבע שלנו הוא פוליגמיה! (או יותר נכון לזיין כמה שיותר, אבל אם אנחנו כבר מדברים על מוסד הנישואין...)
בשלב מסוים (באבולוציה) גם בני האדם התחילו לקיים יחסי מין רק בשביל ההנאה שבכך+הפתיחות שיש בנושא ב50 שנה האחרונות בנושא מין = יש יותר רצון למונוגמיה סידרתית, שהיא מצב שבו אין לאדם או לבעל חיים יותר מפרטנר אחד ליחסי מין בעת ובעונה אחת, אך יש לו יותר מפרטנר אחד לאורך החיים.
התשובה יצאה קצת מבולגנת אבל אני מקווה שתבין, בלי עצבים, בלי ספאם..
נערך לאחרונה על ידי .Mojo; 15-11-2011 בשעה 22:01.
.Imagine a VERY HOT HALF NAKED GIRL, right... here
אני יגיד לך למה. כי רוב האנשים בעולם חיים ככה היום, זה למה. נטו מהפן התרבותי לדעתי.
וכדי שאני לא אצא צבוע, אני חושב שזה גם נכון לחיות ככה. קשרים ארוכים ומונוגמיים תורמים לנו יותר מכל בחינה (אבולוציונית, רגשית וכ'ו), גם אם יש כמה כאלה במהלך החיים.
רבותי אתם טועים
פוליגמיה מעולם לא הייתה דרך ההתרבות של ההומו ספיאנס [אנחנו]
אנחנו באים מאב קדמון בשם הומו ארקטוס שהוא הזדווג בצורה הבאה:כולם עם כולם! בלי זוגות בלי כלום, כולם הזדיינו עם כולם. אתם יכולים גם למצוא עדויות לכך ב-2 הקופים שבאים מאותו אב קדמון משותף [שימפנזה ובונובו] שהם קרובים אלינו יותר גנטים מלכל קוף אחר ויודעים איך הם מזדיינים? כל פאקינג יומיים עושים אורגיות על כולם
דרך אגב לזה שאמר "פוליגמי"-הבאתה את זה מהבלוג? אם כן תקרא ותראה שזה ממש אבל ממש לא נכון
http://shavim1.blogspot.com/
זאת פשוט כתובת חדשה
SEDUCER כנס לבלוג כל התאוריה שלך זה חרטא אחת גדולה שמובססת על שפיטה של יחסים על פי המנהגים המקובלים כיום, ולא לפי התנאים שהמין שלנו התפתח.
בעבר לעולם לא היה דבר כזה שאומר שאישה היא "שלו", אחרת הוא היה מודח מהשבט. אם רק ה"אלפה" זיינו איך זה שיש עדיין כל כך הרבה לוזרים בעולם? ואיך תסביר את זה שאישה גונחת? ואיך תסביר את המרחק העצום בין זמן הסיפוק מסקס שגבר צריך ואישה צריכה? גבר גומר תוך 3 דקות הולך לישון ואישה יכולה להמשיך לאורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה, מהסיבה הפשוטה שהגוף שלנו עדיין מתוכנת להיות לפי הצורה שפעם חיינו, כשאישה רוצה להזדיין היא מזדיינת עם כל הגברים.
ואם היינו פולגימים במשך כל האבולוציה, איך זה שאתה לא רואה את JAY CUTLER כאדם הממוצע?
אני יודע שזה קשה להבין ששטפו לנו את המוח מהיום שנולדנו..... אבל זה נכון.....
נערך לאחרונה על ידי 5656581; 16-11-2011 בשעה 08:58.
קודם כל אנלא יודע עד כמה מה שכתבת זה נכון, אבל אני יענה לך על השאלות שלך.
מוסכמות חברתיות וערכים שהשתנו, וכן משהו שקראתי בספר של מארווין האריס שנקרא "אבולוציה חברתית", אבל אין לי זמן להסביר לך.אם רק ה"אלפה" זיינו איך זה שיש עדיין כל כך הרבה לוזרים בעולם?
אניי כרגע מעלה השערה (שמבוססת על מחקר בקופים מזן מסויים), הנקבות האנושיות השתמשו במין בכדי לקבל הטבות שונות כמו מזון וכדומה, שהזכרים השיגו. הגברים השיגו הנאה מקיום יחסי המין, והנשים קיבלו מזון או הגנה לצאצא שלהן.איך תסביר את זה שאישה גונחת?
איך תסביר את המרחק העצום בין זמן הסיפוק מסקס שגבר צריך ואישה צריכה? גבר גומר תוך 3 דקות הולך לישון ואישה יכולה להמשיך לאורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה אחרי אורגזמה, מהסיבה הפשוטה שהגוף שלנו עדיין מתוכנת להיות לפי הצורה שפעם חיינו, כשאישה רוצה להזדיין היא מזדיינת עם כל הגברים.
ככל שהנקבה הזדיינה עם יותר זכרים, ככה היא קיבלה יותר הגנה לה, ולצאצאים שלה.
בגלל שיש פה אלמנט של הנאה בקיום יחסי המין, והשימוש הגדול יותר שהנקבות עשו בו, הן פיתחו מערכת שתאפשר להן לקיים יחסי מין יותר פעמים כדי להשיג יותר דברים (וכשאני מתכוון "פיתחו" אני מתכוון לכך שהנקבות שמערכת המין שלהן אפשרה להן לקיים יותר יחסי מין, הן אלו ששרדו בטבע בעקבות ההגנה שניתנה להן מהזכרים).
נערך לאחרונה על ידי .Mojo; 16-11-2011 בשעה 18:31.
.Imagine a VERY HOT HALF NAKED GIRL, right... here
מסכים עם פותח האשכול, אני לא מאמין במונוגמיה..
אני פשוט לא חושב שזה טבעו של העולם.
אתה מתכוון בקשר מיני?
כי ככה נח לשני הצדדים, הקנאים לרכושם .
אם אתה מתכוון על ההתמסדות עצמה
אז לא, היא לא מתאימה לכולם
בנוסף מתגרשים בגלל שאנשים לא מבינים שמה שהם חושבים שהוא אהבה זה סתם ניסיון לחוות רגש שהם מייחלים אליו
נערך לאחרונה על ידי D@nIeL; 17-11-2011 בשעה 16:27.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
בני אדם מתוכננים להימשך אחד לשני להתמסד, ואחרי 5 שנים בערך להיפרד.
מה שגורם לנו להימשך אחד לשני גורם בסופו של דבר להתאהבות שדועכת אחרי התקופה הזאת.
הסיבה האבולציונית לזה היא שאחרי שהילדים מספיק גדולים לדאוג לעצמף, יהיה אפשר לבנות משפחה
נוספת. בתקופה שבה אנשים חיו עד גיל 30, מגיל, 16-18 היה כבר אפשר להתרבות ולגדל 2-3 "משפחות".
היום זה נראה כבר פחות רלוונטי, אבל בסופו של דבר, הרגשות לא השתנו. גברים בנויים לבגידה
בגלל שככה הוא מרחיב את הסיכוי שיהיו לו יותר ילדים (בדתות פרימיטיוויות יחסים זה עדיין אחר ה"חוקים")
אבל הוא עדיין מתוכנן להישאר עם בת זוג מסויימת, כדי שיוכל להגן על הילדים.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.