אתם לא מתייחסים לעיקר.
העצב עושה דרך מיותרת במקום להגיע ישירות למיתרי הקול.
הדילמה שנוצרת היא, אם ה' ברא את האדם (דרך אבולוציה או לא), לא הגיוני שהעצב לא ילך ישירות למיתרי הקול.
זו לא שאלה ביולוגית.
אתם לא מתייחסים לעיקר.
העצב עושה דרך מיותרת במקום להגיע ישירות למיתרי הקול.
הדילמה שנוצרת היא, אם ה' ברא את האדם (דרך אבולוציה או לא), לא הגיוני שהעצב לא ילך ישירות למיתרי הקול.
זו לא שאלה ביולוגית.
|
|
אשמח שתביא סימוכין ולא תזרוק דברים באוויר ללא ביסוס
http://www.wisegeek.com/what-is-the-vagus-nerve.htm
http://scientopia.org/img-archive/sc...us/img_803.jpg
העצב העשירי במספר בין עצבי הגולגולת. מכונה בשם "וגוס", "העצב התועה" על שום המסלול הארוך שלו בגוף האדם.
הוגוס הוא רב סעיפים ומעצבב אברים רבים כמו מערכת השתן, מערכת העיכול, והלב. השפעתו על הלב גורמת להאטה בקצב.
המונח "התקף וזו – וגאלי" (vasovagal attack) מתייחס לפעילות עודפת של הוגוס. פעילות זו עלולה לגרום להאטת קצב הלב ולירידה בלחץ הדם, ובעקבותיהם להתעלפות. התופעה יכולה להתרחש בעקבות כאב, לחץ נפשי, פחד, או גירוי אברים אחרים המעוצבבים על ידי עצב הואגוס, למשל בעת מתן שתן או פעילות מעיים..
חמודי, כפי שהסברתי לך כבר מקודם,
זה עצבים שונים.
הסימוכין שלי הוא הספר שמשתמשים בו ללימודי רפואה ברחבי העולם,
האנטומיה של הגוף, אתה מוזמן לבוא אלי הביתה לקרוא איתי את הפרק השלם העוסק בעצב הזה.
פפפ
מסתמך לי על קריאת 5 דקות באינטרנט,
יאללה דור, אם אני אומר משהו הוא נכון - נקודה.
One Shot - One Kill
שוב, הבאתי כאן טיעונים וביסוס, בזמן שאתה מדבר באוויר ועכשיו מנסה לברוח למקומות אחרים במקום לעמוד על שלך ולהצדיק את טענתך.
אני לא מאמין שלאחר כל ההצהרות בפתיחת האשכול אתה שוב חוזר למצב שממנו אנחנו בורחים.
אף אמירה כאן, של אף אחד, לא נכונה סתם כך.
דור מבקש ממך להביא סימוכין, בדיוק כמו שעשה בעצמו. אתה לועג ובנוסף כותב תגובה שנוטף ממנה גועל (היא הוסרה ואל תבזבז זמן על נסיון להחזיר אותה). הוא למד בביולוגיה בצורה יסודית על העצב הזה, לעומתך, שקראת עמוד ב'ספר שממנו לומדים רפואה'.
אני מקווה שאתה מבין למה זה נשמע הזוי.
אני חוזר עכשיו לדיון בנושא שבו האשכול עוסק, בעקיצה האישית הבאה האשכול ננעל.
---
כמו שציינתי, גם אם נאמר שהטענה שלך לגבי השימושיות נכונה (מה שדור דוחה בשתי ידיים), נקודת המוצא שלך שגויה, מכיוון שכרגע הידע של עולם המדע עומד בנקודה מסויימת, שמחר הוא יבין אותה מחדש ואולי בצורה אחרת לגמרי.
כדוגמה אשתמש בתוספתן. עד לפני עשור הוא היה נחשב כחלק לא שימושי ושימש לטיעונים בדיוק מהסוג שהבאת. עם הזמן מתברר שהוא מכיל חיידקים חיוביים שעוזרים בהגנה על המעיים לאחר מחלה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
איי איי איי...
חשבתי שהפורום הזה לא ירד לרמה כזאת שלא סומכים על המילה שלי.
ואתה יודע מה הכי מצחיק? דור לומד ביחד איתי ביולוגיה,
ואתה דיברת עליו כאילו הוא למד על העצב הזה בשיעורי ביולוגיה,
והוא לא. אבל הוא קרא את ההודעה שלך ולא תיקן אותך.
וזה מצחיק, כי הוא מכיר אותי, הוא יודע שיש לי אחים שלומדים רפואה,
יש לי ספרי לימוד רפואיים בבית, אני לא סתם זורק לאוויר.
ובאמת לא ציפיתי שככה חבר טוב שלי ידבר אלי כאילו לא יודע מה,
באמת היית מצפה ליותר מבן אדם, שיתן לך קצת קרדיט.
------------------------
בכל מקרה, העצב התועה מתחיל במוח, ממנו יוצא העצב ה"ריקורנט",
העצב האחראי על תיבת הקול.
עכשיו, העצב האחראי על תיבת הקול, יוצא באזור החזה.
השאלה שלי, היא למה הוא פשוט לא יצא מקודם, ישר לצוואר,
הריי יש עצבים אחרים שעושים בדיוק כך.
למה, אם אנחנו נבראנו ע"י האל בצורה כל כך מושלמת,
העצב הזה כל כך שגוי במיקומו.
רציתם אסמכתא, הנה:
וזה ציטוט שלקחתי מהספר.It is referred to as "recurrent" because the branches of the nerve innervate the laryngeal muscles in the neck through a rather circuitous route: it descends into the thorax before rising up between the trachea and esophagus to reach the neck.
באמת היית מצפה יותר מאנשים, בכל זאת אתה מכיר אותי כאדם אמין פראגער,
אבל לא משנה, בוא נחזור לדיון.
עריכה:
well what do you know
אותו ציטוט בדיוק נמצא גם בוויקיפדיה, הרגע חיפשתי ומצאתי
http://en.wikipedia.org/wiki/Recurrent_laryngeal_nerve
ד"א פראגער, אתה תראה שדור עכשיו לא יגיב להודעה הזאת,
אחרי שהוא ראה שהוא טעה.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 07-12-2011 בשעה 17:28.
One Shot - One Kill
הציטוט מויקיפדיה או מהספר?
למדנו עליו בהקשר ללב, אם אתה לא זוכר.
בהודעה האחרונה שלך - שינית את הגירסא בהתחלה אמרת שהעצב התועה התפקיד היחידי שלו זה מיתרי הקול
ובהודעה האחרונה שהגבת, כבר התייחסת ל'ענף' שיוצא מן העצב הזה אפשר להגיד שלוחה שיוצאת לאזור הלוע, תיבת הקול ומעצבב.
אז מצאת פה את הבעיה?
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 07-12-2011 בשעה 19:04.
One Shot - One Kill
לא קשור: אהבתי את הסמל שלך dos attack!
כן קשור: הדיון הוא על "מה באמת תפקודו של עצב כזה או אוחר" או על "האם גוף האדם עומד בניגוד לטענה שהוא מתוכנן מראש וזאת דוגמא"?
אתם אוהבים לעשות סלט,הא?
אני לא בעד לזרוק דברים בלי סימוכין. זה מוריד אותנו לרמה שלהם. מעבר לזה, אם הדיון צריך להיות בסגנון של "למה אם אלוהים
יצר אותנו בצורה מושלמת, יש הוכחות סותרות?" לא צריך להיתפש לקטנות על עצב אחד. יש את עצם הזנב (ובכלל בקוד הגני שלנו
יש מספיק מידע גנטי ל"יצירת זנב"), יש את התוספתן (בניגוד למה שהדתיים נתפסים עליו) הוא מיותר לחלוטין. הוא כן מייצר תאי דם לבנים, אבל ממש לא ברמה שמשפיעה על תפקוד הגוף וואט סו אבר, יש את הDNA שזהה ב 99% לשימפנזות. אז נגיד ועצב אחד לא עזר.
בואו תסבירו את שאר הגוף שהוא לא שונה במיוחד.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אל תתחיל בהכפשות, זה לא יגמר טוב.
עניתי כבר רעיונית, אתם פשוט נהנים מלחזור על השאלה וכנראה להשמע חכמים. (דוגמת התוספתן היא בהתפתחות כעת, רק עכשיו למדים אודותה, וזה מחזק אפילו עוד יותר את הפויינט)
אגב, זה שאתה וחבר שלך דומים לא הופך אתכם לאחים.
א"ב בדיון פה הוא ביסוס ולו הקטן ביותר, באמת מוזר שביקשנו.
בתגובה האחרונה שלי עניתי בצורה רעיונית על השאלה המרכזית באשכול, משום מה נוח לך להתעלם.
אני קורא שוב ושוב את הפסקה "ומזה משנה עכשיו? תן למאמינים להגיב וזהו", קורא ולא מאמין.
חוץ מהאמירה היוצאת מתוכן המילים האלו,
דור נותן לך תשובות, אבל אתה מנסה להתעלם או להשתיק, מה שמוכיח כמה שקר טמון בפתיחת האשכול שלך -
"אני לא מחפש להוכיח\להפריך את אלוהים, רק רוצה כמה תשובות, לא דיון מעמיק". אעלק.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אני לא בא להכפיש אף אחד ומעולם לא הפנתי ירידה כזאת או אחרת כלפי אף אחד.
מצטער שאני מזלזל באנשים שנתפסים לאמונה ללא ראיות, לי אותו אדם יראה דבילי ומעורער בנפשו.
אם מגיע מישהו ואומר לך בכל הרצינות, "אני יודע שקיימות פיות". וכשתשאל אותו למה הוא יענה בגלל שהוא
מאמיו שהן קיימות, אתה תסתכל עליו ותגיד (לפחות לעצמך) הבן אדם הזה לא בסדר בראש! וזה בסדר,
אני יעמוד מאחוריך. לא משנה איזה מיתוס הוא יציג וללא ראיה, זאת המחשבה הנכונה.
ונחש מה.. זה בדיוק מה שעושים הדתיים והמאמינים! למה שהם יקבלו פתור מהתגובה הלגיטימית ביותר שיש?!?!
ואני מסכים שזה נכון להציג ראיות, אני לא תומך באף אחד שיגיד משהו בצורה שרירותית ולא יתמוך בזה.
התוספתן אגב, לא חיוני לתפקוד האדם. יש אנשים שנולדים ללא תוספתן והם לא סובלים משום בעיה בעקבות זאת.
יותר מזה גם אחרי שמסירים אותו אין שום שינוי ברמת החיים. יש לתוספתן תפקיד, הוא פשוט לא חיוני כשהאדם
כבר לא אוכל בעיקר עשב.
העולם הגיע למצב ש"אסור לרדת או לפקפק בדת", פאקינג נמאס לי מזה. כשמישהו מדבר שטויות, מגיע לאותו אדם
יחס מתאים!!!
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.