קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון]למה אתם לא בבית ספר?
    על ידי Mslipknot בפורום דיבורים
    תגובות: 17
    הודעה אחרונה: 25-11-2010, 20:45
  2. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 28-12-2008, 18:26
  3. תגובות: 32
    הודעה אחרונה: 04-12-2005, 13:26
  4. רשמית, אני בבית ספר של מפגרים
    על ידי seven בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 29-11-2005, 15:59
  5. פיייי איזה יום מצחיק היה לי בבית ספר ..
    על ידי AvixTz בפורום דיבורים
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 20-09-2005, 16:15
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 5 << ראשון 12345 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 64

למה מלמדים אותנו דברים חסרי תועלת בבית ספר? - עמוד 3

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    פפפ

מה קשור כימאי תגיד לי?

ורופא? רופא?
    תגיד לי איך הגעת לרופא????

סתם דווקא שם כן משתמשים במתמטיקה.
    לפני שאתה מזלזל תהיה בטוח במה שאתה אומר.

אני למדתי בידיוק חצי שנה כימיה וביקשו ממני לאזן משוואות. זה כמו לפתור משוואה רגילה רק שיש לך אותיות של אטומים במקום XYZ

רפואה כמו שאמרתי, טעות מסוג ראשון וטעות מסוג שני הם מושגים בסטטיסטיקה שכל רופא חייב להכיר. הכוונה בטעויות זה מתי יש לך FALSE POSITIVE ו FALSE NEGATIVE. מה הסיכוי שבדיקת איידס תראה שמישהו בריא למרות שהוא חולה, מה הסיכוי שבדיקת הריון יצאה חיובית למרות שאין הריון?

והקטע הזה של "סתם דווקא" לא עובד על אף אחד. אנשים לא עורכים הודעה בהפרש של 2 דקות כי הם שמו לב לשגיאה, אולי כי הם שאלו מישהו או בדקו באינטרנט בשביל להיות בטוח.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של Enslaver
    שם פרטי
    זאב
    לייקים
    135
    נקודות
    152
    משפט מחץ
    ארק איילים סטלה שועלים!

רצוי עד מאוד שתדע הכל.
    לך תדע מה אותו בנאדם רוצה להיות דבר ראשון אבל כמו שציינת זו בחירה אישית, מה שכן אין רע בלדעת דברים, במיוחד שזה בחינם.
    מה ילד בגיל שלך יעשה? ילך לעבוד, זה אתה יכול לעשות בזמן לימודים גם.
    אתה קם כל יום ב7, מתחיל ב8, חוזר בצהריים ומה רע? למדת דברים.
    היסטוריה, עם ישראל, ועוד עמים אחרים לעוד ידע כללי, לך תדע איפה תמצא את עצמך בעתיד ותכנס לסטואציה שתיהיה חייב להסביר משו ופתאום נזכרת שלמדת על זה.
    ספרות, במידה ותרצה לכתוב איזה משו בעתיד לך תדע מי יקרא את זה ומה, רצוי שיהיה לך בסיס.
    עברית כבר ציינת במה זה חשוב.
    מתמטיקה, עד כמה שהשטן עומד מאחורי השם הזה אין לך מושג כמה תצטרך את זה בחיים וכן, פרבולה יעזור לך או נוסחות דעיכה מאוד יעזרו לך לפעמיים.
    תנ''ך - זה באמת מיותר, אבל להלן שרוצים לשמוע אגדות (זו דעתי) מוזמנים.
    אנגלית - לא צריך לפרט, חובה.
    והרשימה ממשיכה זה תלוי באילו מקומות אתה לומד, רק לציין שזה בחינם ונכון שיש תשלומי בצפר לכל מיני טיולים וכל מיני בולשיט אבל למי שקשה עושים לו הנחות ככה שהכסף זו לא הבעיה כאן, רק בעתיד.
    במידה ולא תלמד יסודי - תיכון שזו לדעתי מתנה עד כמה שאני לא סובל את זה, אתה תצטער בעתיד ותשלם הון ע''מ ללמוד משו אחר.

ונכון שחצי מהחומר שלומדים בשיעורים הוא סתם הוספה כי אין להם כבר מה ללמד אותך כי את הבסיס אתה יודע וזו סתם חפירה ולדעתי זה באמת מיותר, אבל זה לא מזיק למי שרוצה להתקדם באותו מקצוע.

נערך לאחרונה על ידי Enslaver; 19-12-2011 בשעה 20:39.

.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    לפני שאתה מזלזל תהיה בטוח במה שאתה אומר.

אני למדתי בידיוק חצי שנה כימיה וביקשו ממני לאזן משוואות. זה כמו לפתור משוואה רגילה רק שיש לך אותיות של אטומים במקום XYZ

רפואה כמו שאמרתי, טעות מסוג ראשון וטעות מסוג שני הם מושגים בסטטיסטיקה שכל רופא חייב להכיר. הכוונה בטעויות זה מתי יש לך FALSE POSITIVE ו FALSE NEGATIVE. מה הסיכוי שבדיקת איידס תראה שמישהו בריא למרות שהוא חולה, מה הסיכוי שבדיקת הריון יצאה חיובית למרות שאין הריון?

והקטע הזה של "סתם דווקא" לא עובד על אף אחד. אנשים לא עורכים הודעה בהפרש של 2 דקות כי הם שמו לב לשגיאה, אולי כי הם שאלו מישהו או בדקו באינטרנט בשביל להיות בטוח.
    חח מה?
    רשמתי את ההודעה בצחוק.

חבל שלקחת את זה לכיוון הזה.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    רומן
    לייקים
    14
    נקודות
    0

אבל תכלס כייף ככה להבריז לעשות שטיות בחטיבה אחד השנים שלי

ציטוט נכתב במקור על ידי Enslaver צפיה בהודעה
    רצוי עד מאוד שתדע הכל.
    לך תדע מה אותו בנאדם רוצה להיות דבר ראשון אבל כמו שציינת זו בחירה אישית, מה שכן אין רע בלדעת דברים, במיוחד שזה בחינם.
    מה ילד בגיל שלך יעשה? ילך לעבוד, זה אתה יכול לעשות בזמן לימודים גם.
    אתה קם כל יום ב7, מתחיל ב8, חוזר בצהריים ומה רע? למדת דברים.
    היסטוריה, עם ישראל, ועוד עמים אחרים לעוד ידע כללי, לך תדע איפה תמצא את עצמך בעתיד ותכנס לסטואציה שתיהיה חייב להסביר משו ופתאום נזכרת שלמדת על זה.
    ספרות, במידה ותרצה לכתוב איזה משו בעתיד לך תדע מי יקרא את זה ומה, רצוי שיהיה לך בסיס.
    עברית כבר ציינת במה זה חשוב.
    מתמטיקה, עד כמה שהשטן עומד מאחורי השם הזה אין לך מושג כמה תצטרך את זה בחיים וכן, פרבולה יעזור לך או נוסחות דעיכה מאוד יעזרו לך לפעמיים.
    תנ''ך - זה באמת מיותר, אבל להלן שרוצים לשמוע אגדות (זו דעתי) מוזמנים.
    אנגלית - לא צריך לפרט, חובה.
    והרשימה ממשיכה זה תלוי באילו מקומות אתה לומד, רק לציין שזה בחינם ונכון שיש תשלומי בצפר לכל מיני טיולים וכל מיני בולשיט אבל למי שקשה עושים לו הנחות ככה שהכסף זו לא הבעיה כאן, רק בעתיד.
    במידה ולא תלמד יסודי - תיכון שזו לדעתי מתנה עד כמה שאני לא סובל את זה, אתה תצטער בעתיד ותשלם הון ע''מ ללמוד משו אחר.

ונכון שחצי מהחומר שלומדים בשיעורים הוא סתם הוספה כי אין להם כבר מה ללמד אותך כי את הבסיס אתה יודע וזו סתם חפירה ולדעתי זה באמת מיותר, אבל זה לא מזיק למי שרוצה להתקדם באותו מקצוע.

רצוי מאוד שתדע את הכל? אתה שומע את עצמך? אני לא אומר שיש משהו רע בזה, אבל כשאתה מכריח בן אדם ללמוד זה כבר משהו אחר לגמרי. אם אותו בן אדם ירצה "ללמוד הכל" הוא "ילמד הכל".
    "לך תדע באיזה סיטואציה תמצא את עצמך"-אז בו נלמד את כל המידע שקיים בעולם כי "לך תדע אולי בן אדם בבוסניה ישאל אותך על הישגי צבא נפוליאון בעיר שלו".
    צריך ללמד רק את הבסיס, עד כיתה ד-ו. לא יותר מיזה, ברגע שמגיעים לחטיבה צריך לתת מקצועות בחירה וזהו. רוב האנשים בחיים לא ישתמשו בפרבולות או יכתבו שירים, כל אחד בוחר את הכיוון שלו, בגלל זה צריכה להיות בחירה. ולא "ללמד הכל" ואז אחרי שתלמד הכל תבחר מקצוע אחד ואת כל השאר תשכח. שתיהיה בחירה מה אתה רוצה ללמוד ואז תלמד רק מה שאתה צריך [ורוצה]

משתמשת כבוד האוואטר של _יעל_
    לייקים
    656
    נקודות
    500

אין לי בעיה עם רוב התכנים שמלמדים בבית ספר. אני חושבת שאדם צריך ידע כללי בסיסי. היסטוריה, אזרחות, אנגלית, תנ"ך, ספרות וכו' מעניקים לך את הידע הכללי הזה.
    הבעיה היא בשיטת הלימוד.
    מה שקורה בפועל זה שרוב התלמידים שמסיימים בית ספר עם תעודת בגרות לא מסוגלים לשבת ולחשוב, לפתח רעיונות ובעצם ללמוד בעצמם. הרוב מפתחים יכולת למידה כזו או אחרת רק בשלב מתקדם יותר של לימודים גבוהים.
    בבית ספר אידיאלי לא היו מלמדים אותך לשנן ולזכור דברים שתשכח מיד אחרי שתסיים את הבגרות אלא מפתחים אצלך כישורי למידה וחשיבה. בתקופת הילדות המוח של הילד "גמיש" והוא הרבה יותר פתוח לרעיונות חדשים. ככל שהאדם מתבגר הוא נעשה יותר מקובע בצורת החשיבה שלו. לכן, צריך לנצל את תקופת הילדות בשביל לפתח את היצירתיות של הילד ולהנחות אותו לחשוב בעצמו ולא לשנן סיכומים.
    באופו מעשי, זה דורש מהפך במערכת החינוך והעלאה בתקציב. חוץ מזה מדובר בשינוי משמעותי של המסגרת המקובעת שבה מלמדים היום, ואנשים לא אוהבים לשנות מסגרות מקובעות.

משתמש מתחיל
    לייקים
    70
    נקודות
    50

אני חושב שהמקצועות טובים, אבל הדרך של מערכת החינוך ללמד אותם רעה מאוד- במיוחד בישראל.

'היום הוא היום הראשון של שארית חייך'

משתמש מכור האוואטר של reuvend
    לייקים
    229
    נקודות
    -20
    משפט מחץ
    תמונה שווה אלף מילים תמונה שלך אלפיים ... , במגרה יש לי אלף שירים וכולם נכתבו עלייך ..

ציטוט נכתב במקור על ידי _יעל_ צפיה בהודעה
    אין לי בעיה עם רוב התכנים שמלמדים בבית ספר. אני חושבת שאדם צריך ידע כללי בסיסי. היסטוריה, אזרחות, אנגלית, תנ"ך, ספרות וכו' מעניקים לך את הידע הכללי הזה.
    הבעיה היא בשיטת הלימוד.
    מה שקורה בפועל זה שרוב התלמידים שמסיימים בית ספר עם תעודת בגרות לא מסוגלים לשבת ולחשוב, לפתח רעיונות ובעצם ללמוד בעצמם. הרוב מפתחים יכולת למידה כזו או אחרת רק בשלב מתקדם יותר של לימודים גבוהים.
    בבית ספר אידיאלי לא היו מלמדים אותך לשנן ולזכור דברים שתשכח מיד אחרי שתסיים את הבגרות אלא מפתחים אצלך כישורי למידה וחשיבה. בתקופת הילדות המוח של הילד "גמיש" והוא הרבה יותר פתוח לרעיונות חדשים. ככל שהאדם מתבגר הוא נעשה יותר מקובע בצורת החשיבה שלו. לכן, צריך לנצל את תקופת הילדות בשביל לפתח את היצירתיות של הילד ולהנחות אותו לחשוב בעצמו ולא לשנן סיכומים.
    באופו מעשי, זה דורש מהפך במערכת החינוך והעלאה בתקציב. חוץ מזה מדובר בשינוי משמעותי של המסגרת המקובעת שבה מלמדים היום, ואנשים לא אוהבים לשנות מסגרות מקובעות.
    מסכים עם כל מילה שלך , מתאים לך להיות שר החינוך ...

It's Toasted האוואטר של Lucky Strike
    לייקים
    1233
    נקודות
    344
    משפט מחץ
    לא משנה אם היא כוסית או לא כוסית העיקר שאליהו הנביא בא בפסח

מזל שעברתי את כל החרא הזה חחחחחחחחחח
    RoyalJoker ו-RoyalCrimson לשעבר

מורחקים
    שם פרטי
    לא רוצה
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    מניאק הפורום אטרף הזה באתי להירשם, בסיסמה כתבתי "הזיןשלי" הוא כתב לי קצר מידי....

מה אתה ילד בן 3 תפסיקו כבר עם זה שהבצפר רע ואין לי חיים אני מסכן.....
    זה מה יש.... לא רוצים אל תבוא אף אחד לא יקח אותכם בכוח רק שתדע שבעתיד תנקה לאנשים את התחת

משתמש מתחיל האוואטר של SoljeR
    לייקים
    12
    נקודות
    315
    משפט מחץ
    עצלני העולם , בואו נתאחד ! אחר כך...

חחח בית ספר זה כלום לעומת בצא אתה בוכה עכשיו חכה שתתגייס ואז תיראה מזה כלא
    יוצר ביטים ומוזיקה בכללי

לחחצו על התמונה כדי לשמוע כמה מהיצירות שלי

CAMEL SMOKER האוואטר של PiPi ToUcH
    שם פרטי
    ניר
    לייקים
    28
    נקודות
    139
    משפט מחץ
    too much is never enough

ניראה אותך יושב מול סיפור קצר ולא מובן בספרות ועונה על שאלות כמו מה רוצה המחבר להעביר.. וכול האלה..
    ניראה אותך יושב מול טקסט בתנ״ך שבחיים לא ראית ועונה גם על שאלות כאלה...
    ניראה אותך פותר תרגילים במטמתיקה שאפילו בני גורן לא יודע על קיומם..
    ואני יכול להמשיך עם מלא דוגמאות... ניראה אותך עושה את אחד מאלה בלי לילמוד בבית ספר עם מורה שהוסמך ללמד..
    תבין, 90 אחוז מהחיים שלך אתה תעשה דברים שבכלל לא רצית.. אל תחשוב שזה רק 12 שנים של לימודים (שבנינו לעומת 3 שנים צבא זה שוק) זה גם באזרחות..
    המטרה של בית ספר זה לא באמת שתצא משם כשאתה מכיר בעלפה פסוקים בתנ״ך או כאלה.. אלה להציב לך רף מסוים (בהתאם ליכולותך) שתילמד להיתמודד איתו, וש׳תלמד ללמוד׳.. כי בסופו של דבר זאת רמת המישכל הממוצעת שאנו שואפים לה בחברה הישראלית..

בברכה PiPi ToUcH
    7- את החטיבה !

מורחקים
    שם פרטי
    היי
    לייקים
    4
    נקודות
    4
    משפט מחץ
    ״הכאב הוא זמני הגאווה היא נצחית״

זה מה שכולם שואלים

משתמש כבוד
    לייקים
    466
    נקודות
    5,401

ציטוט נכתב במקור על ידי _יעל_ צפיה בהודעה
    הבעיה היא בשיטת הלימוד.
    הבעיה שאתה לא לוקח איתך לחיים מה שלמדת בהיסטוריה, ספרות, תנ"ך מפני שצורת הלמידה, היא לשנן הרבה חומר, לרשום אותו בבגרות ועם הזמן אחראי הבגרות מהר מאוד המידע הזה מתפוגג בגלל שלמדת אותו בצורה של כף לפה ורק לזכור, ולא הבנה.

משתמשת כבוד האוואטר של _יעל_
    לייקים
    656
    נקודות
    500

ציטוט נכתב במקור על ידי -Dor- צפיה בהודעה
    הבעיה שאתה לא לוקח איתך לחיים מה שלמדת בהיסטוריה, ספרות, תנ"ך מפני שצורת הלמידה, היא לשנן הרבה חומר, לרשום אותו בבגרות ועם הזמן אחראי הבגרות מהר מאוד המידע הזה מתפוגג בגלל שלמדת אותו בצורה של כף לפה ורק לזכור, ולא הבנה.
    אני לא מסכימה איתך לגמרי.
    לא כל החומר שלמדת נשכח. בהיסטוריה לדוגמא, גם אם אתה מאבד את הפרטים הקטנים (שמות או תאריכים) עדיין נשארת לך התמונה הכללית והקשר שבין אירועים שונים.
    בקשר לספרות, אני באמת מאמינה שיש ערך מוסף מעבר לידיעת האמצעים האומנותיים- עצם החשיפה ליצירות ספרותיות קלאסיות חשובה. אז גם אם לא תזכור את הניתוח שלמדת על שיר מסוים, עדיין תזכור את השיר.
    גם בתנך יש חשיבות לעצם החשיפה למקרא. לא יודעת מה איתך אבל אני מוצאת שטקסטים שאמרו לנו ללמוד בע"פ כמו שירת הים או קינת דוד חקוקים אצלי במוח גם שנים אחרי.
    אז זה החלק של ה"לגמרי", אני לא מאמינה שכל מה שאתה לומד במקצועות הומניים נשכח לחלוטין.
    אבל כן, אין ספק שכל השיטה של "ללמוד בשביל הבגרות" לא אידיאלית. מצד שני, עד כמה באמת היו לומדים אם לא היו בגרויות או מבחנים?

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 04:49.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,502,222 | הודעות: 8,202,815 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect