נכתב במקור על ידי
5656581
ואם זה לא מעניין אותנו ללמוד את הדברים החסרי תועלת האלה אז אומרים לנו שמשהו לא בסדר איתנו? למה מכריחים אותנו ללכת לכלא 6 שעות כל יום והלכריח אותנו לשבת כמו עציצים?......
כי בתכלס מה זה בית ספר.
12 שנים של כלא:
מכריחים אותך ללכת לשם-אם אתה לא הולך לשם משהו לא בסדר איתך ואתה מסתבך עם החוק.
מכריחים אותך לשבת כמו זומבי ב"שיעור" [שבכלל לא מעניין אותך] ואז גם מענישים אותך אם אתה לא עושה את זה. ואם עונש לא עוזר אז מסממים אותך כדי שתשב ותלמד דברים חסרי תועלת שלא מעניינים אותך.
אסור להוציא מילה\לצחוק\לעשות משהו בזמן השיעור, לפעמים אפילו אסור לצאת לשירותים=אסירים.
למה כדי להשיג "עבודה מכובדת" אנחנו צריכים לבזבז 40 שעות כל שבוע במשך 12 שנים על דברים חסרי תועלת שלא מעניינים אותנו
ואחר כך עוד ללמוד כמה שנים מבחירה?- אתה יכול לבחור שלא ללמוד את השנים האלה....
למה לעזאזל מלמדים אותנו שמספר על דף זה מדד להערכה עצמית? מספר גבוה=מצליח. מספר נמוך=גרוע.
למה חושבים שציונים זה מדד לאינטליגנציה? זה פשוט מדד לכמה ישבתה ושיננתה את החומר. פשוט לזכור את החומר ולכתוב אותו על הדף. [אולי חוץ מגאומטריה]
למה המורים הם כביכול "מעל" לתלמידים?
למה אנחנו חייבים לעשות וללכת דרך כל הסבל הזה? למה? מה עשו בשבילנו שאנחנו צריכים לעבור את כל זה?
למה אי אפשר ללמוד לבד את החומר ופשוט לגשת לעשות את הבגרויות?- אתה לא תוכל ללמוד לבד תאמין לי...אתה צריך מישהו שיודע. למה צריך לעבור דרך כל ה-12 שנים האלה? למה אני צריך לשבת 45 דקות בכיתה כדי ללמוד משהו שיכולתי ללמוד לבד ב7 דקות?? אולי חוץ מחשבון, כל שאר המקצועות זה לא חוכמה או אינטליגנציה-זה פשוט זיכרון. לשנן את מה שכתוב בספר ולכתוב על הדף במבחן.
לסיכום אחרי כמעט 12 שנות בית ספר, אני חושב שהגעתי למטרה האמיתית של בית ספר.
לא חינוך, לא ידע, לא ללמד אותנו משהו. המטרה האמיתית היא לגרום לנו לשתוק, לא להתלונן, לעשות דברים שאנחנו שונאים, לגרום לנו להקשיב לכל מה שאומרים לנו גם אם אנחנו לא מסכימים לזה וזה גורם לנו לסבל, ולשתוק עוד פעם ולא להתלונן. ככה שכשנגדל נקשיב לבוס ונעשה את כל מה שהוא אומר לנו-להיות רובוטים טובים.