"אני לא צריך קל, אני צריך אפשרי"
כל אדם באשר הוא, רוצה להיות מנהיג. תחשבו על זה. - מנהיג הוא לוו דווקא זה שנותן פקודות, אלא אם כי הוא נראה האדם החזק ביותר נפשית. הוא זה שמסוגל להחזיק את עצמו כאילו לא מרגיש כאב, ואף זה שדואג לכל שאר הקבוצה מבחינה אמוציונאלית.
כשאדם מהקבוצה חש כאב נפשי, המנהיג הוא זה שהולך ושואל לשלומו. נראה שהמנהיג מנהל מערכת יחסים עם כל אדם בקבוצה. הוא חזק נפשית, בכדי להחזיק את עצמו, ואף את הקבוצה כולה. - אחריות גדולה. - האם אתם מסוגלים לזה?
השאלה היא איך אנו נהפכים למנהיגים, האם נולדים עם זה?, לומדים את זה?, או שצריך לצאת למסע גילוי בכדי להבין איך הופכים למנהיגים?
כמו שכבר ראיתם, הפורום הזה הוכיח את עצמו כתרופה נפשית עצומה לכולנו. אנשים שהרגישו שבורים קראו פה מאמרים ודרכם הפכו זווית ראיה ששינתה את חייהם. הם לקחו מחשבות, שנהפכו למילים, למעשים, להרגלים, לאופי, ולגורלם. - מה שמוכיח, ששינוי ניתן לכולנו, והוא יכול להיות אצל כל אדם. השאלה היא כמה הוא רוצה את זה. - שוב.. - מחשבות, למילים, למעשים, להרגלים, לאופי, ולגורל.
"אם אתה מפחד מזה, סימן שאתה רוצה את זה"
אז איך אדם נהפך מחבר בקבוצה למנהיג שלה?! - אני אומר לכם, ואני אומר לכם כבר מעכשיו... - זה לא קל בכלל!
תבינו, לקרוא מאמר זה דבר אחד, ולפעול זה דבר אחר. נסו לדוגמא, לאחר שקראתם רק את הדברים למעלה ללכת לאח שלכם, או לאחותכם, אמא או אבא - ופשוט לשאול מה נשמע?, איך עבר השבוע? - אתם תשימו לב כמה מוזר זה ירגיש, כמה התגובות שלהם מפעילות בכם מנגנונים אוטומטים ואתם מיד עונים בצורה שלה הורגלתם.
כמו שאתה מציב לעצמך מטרה גדולה, לדוגמא: להפוך לאטלט. - אז זה לא פשוט שתתחיל ללכת לחדר כושר כל יום, תאכל רק חלבון, ותחכה כמה חודשים להיות סוס.. נכון?
אתה תיקח דף ותרשום את המטרה הגדולה, ולאחר מכן תחלק אותה למספר חלקים:
1) מספר הימים שתתאמן בהם בשבוע.
2) תפריט המזון שתאכל.
3) המשמעת העצמית שתציב לעצמך לאט לאט.
4) לרשום בכל יום מה עשית, ואיך זה עבר - כדי לשמור על מוטיבציה מתמדת.
כשהכל רשום ומחולק לקטגוריות - המטרה הגדולה נהפכת ממראה גדול ומפחיד, למשהו שכיף לבצע אותו. - אותו דבר לגבי ההפיכה למנהיג.
זה לא שביום הראשון תהפך מגבר רגיש, למכונה משומנת של משמעת עצמית, והתמודדות עם כאב, ועזרה לאנשים אחרים.
אחד מהוגי הדעות אמר פעם משפט שמסכם את מה שהאדם רוצה - "הפחד הוא השטן בכניסה לגן עדן" - משמעות משפט זה הוא שאתה ממש רוצה משהו, אתה תפחד להשיג אותו בגלל שאתה לא יודע איך זה יהיה.
בוא ניקח את המשפט כמשמעותו. - אתה כרגע נמצא במרחק 10 צעדים מהכניסה לגן עדן, שבשעריו עומד השטן.
במקום הנוכחי שלך אתה לא מרגיש כלום. אתה לבד ללא שום סיכון, ללא שום מטרה, ללא שום דבר. - אך אם תצעד לכיוון השערים - התוצאה תהיה 50:50. - כלומר מצד אחד יש את האפשרות שתגובותייך לא ישביעו את רצונו של השטן, ואתה תחזור למיקומך הנוכחי, אבל מצד שני, יש את האפשרות שתיכנס לגן עדן - שם האושר נמצא.
הפחד להפוך למנהיג הוא פחד מאחריות. עד עכשיו לא ממש היית אחראי על חייך שלך, עובדה שלא הכל מושלם, עובדה שאנשים לא מרוצים ממך, עובדה שאתה נכשל בכל דבר, עובדה שאף אחד לא רוצה להיות חבר שלך מפרט כמה אנשים שמזדהים עם מצבך - הכל עובדות, ושום דבר לא כמו שאתה באמת רוצה! - אתה לא צועד לכיוון השערים כי אתה מפחד. אתה פשוט מפחד!
לפעמים שאתה במקום מסויים יש כבר מנהיג שמוביל את הקבוצה. איך אתה, אדם רגיש, בעצם תוכל לגבור על מקומו של זה שנראה מעולה, כולם רוצים להיות חברים שלו, ואפילו אתה מוקסם מהאופן שבוא הוא דואג לעצמו לאחרים. - איך אתה תהיה אותו דבר, אבל בכל זאת שונה.
תהיה אתה - זה כל העניין!, פשוט תהיה האתה הכי טוב שלך!. - כן, אתה תצטרך ללמוד, ולנסות להבין מספר דברים, וכן להשתפשף בעשיית דברים שמעולם לא עשית - אבל זה בעצם הצעידה אל עבר השערים! - זה הדבר היחידי שמעולם לא עשית, ובגלל זה מעולם לא הפכת למה שאתה רוצה להיות!
"בכדי להפוך להיות משהו שמעולם לא היית, עלייך לעשות משהו שמעולם לא עשית"
מאמר זה הוא אחד מיני רבים לגבי מה שאפשר להגיד על הנושא. כל שאלה תתקבל בברכה, ואני אנסה לענות לכם עד כמה שאפשר.
לא תמיד קל להיות מנהיג. - רוב המנהיגים עוברים סבל שאחרים לא יודעים עליו, כי הם פורקים אותו כשהם לבד, כשהם הולכים לישון.
אין דרך קלה להפוך למנהיג, אבל קלה או לא - דרך יש.
חשוב להבין שתגובות של אנשים לפעמים מעלות בנו רגשות שקשה לנו לשלוט בהם, ולכן תגובתנו לא תמיד בהתאם למחשבה.
תעצרו לרגע, תחשבו, ואל תפחדו לתת דעה לגבי כלום, כי מי יודע - אולי זה בעצם הצעד הראשון...

ציטוט ההודעה