קבוצת האקרים מישראל ומחוצה לה טוענת כי מאמץ מרוכז נגד אתרי קניות בסעודיה הוביל להשגת אלפי כרטיסי אשראי. "אם ההדלפות יימשכו, נגרום לפגיעה קשה מאוד בפרטיות אזרחים במדינות ערב", איים אחד מהם. בדיקת ynet איששה חלק מהפרטים: "איך השגתם את המספר?", שאל מוחמד מסעודיה
נקמת סייבר: דליפת האשראי הגדולה - תוצר לוואי של פעילות האקר סעודי, שאף ליגלג על הניסיונות לאתרו - לא עברה בשתיקה. האקרים מישראל ששוחחו עם ynet טענו היום (ב') כי הצליחו לשים ידם על פרטי אלפי כרטיסי אשראי בהם נעשה שימוש באתרי קניות סעודים. בדיקת ynet אימתה את הפרטים שהציגו ההאקרים לגבי חלק מכרטיסי האשראי. "אם יימשכו ההדלפות, נגרום לפגיעה קשה מאוד בפרטיות אזרחים במדינת ערב", איימו ההאקרים.
פעילות ההאקרים הניבה, על פי הצהרותיהם, "אלפי רשומות הכוללות את פרטיהם של אזרחים במדינות ערב וכן את פרטי כרטיסי האשראי של אותם אזרחים. כיום אנו שומרים את המידע וממתינים לרגע המתאים לפרסומו", הדגיש ההאקר.
מבדיקת ynet עולה כי לפחות חלק מהשמות ברשימה אמיתיים ותואמים ליתר הפרטים המובאים בה. רוב הזהויות שנבדקו תאמו לפרטים המובאים בקובץ, לחשבונות הפייסבוק, לכתובות המייל של אותם אנשים - רובם תושבי סעודיה
- וכן למספרי הטלפון שלהם. מוחמד, תושב סעודיה, אישש בשיחה עם ynet את פרטיו וניסה לברר מהיכן הושג מספר הטלפון שלו. "זה אכן שמי ואלה הפרטים שלי, אבל אני לא יודע שום דבר על פריצה של אשראי, אף אחד לא אמר לי כלום", אמר לפני שניתק את השיחה.
על פי אחד ההאקרים בקבוצה ששוחח עם ynet, "לא יכולנו לשתוק לאחר התרברבותו המיותרת של אותו האקר סעודי". לדבריו, "מספר האקרים ישראלים התאגדו, והחלטנו על סל תגובות לגבי כל פעולה במתחם האינטרנט שתבוצע נגד ישראל, בין היתר גם מחוץ לאינטרנט".
כשנשאל מה כוונתו, הסביר כי "סל התגובות עליו הוחלט בהתייעצות בקבוצה כולל גם מקרים בהם תותקף ישראל גם מחוץ לרשת". כדוגמה, הוא הסביר כי "במידה והתרחש פיגוע, נעשה את כל המאמצים להביא לפרסום זהותו המלאה של המחבל, ופרטיהם האישים של בני משפחתו". הוא הדגיש כי "לצערנו, מדינת ישראל אינה דוגלת במדיניות התקפית ולכן אנו נאלצים לשמור על חשאיות רבה. במידה וניתפס, עונשנו יהיה חמור".
נלקח מאתר ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4173016,00.html

ציטוט ההודעה