האמת היא שאם נניח שהעולם נברא בעזרת אבולוציה, הדבר הכי הגיוני להגיד מבחינה הסתברותית הוא שהיה גורם עליון (אל) שהנחה את התהליך הזה, כי מיריות לאפלה לא יכולה להיווצר מציאות כמו שלנו בזמן שהיא נוצרה (כלומר, כמובן שיכול להיות אבל ההסתברות לא סבירה כלל וכלל, את החישוב המלא תוכל למצוא כאן -
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=779850). לכן האמירה שלך שבעזרת אבולוציה אנחנו פותרים את עצמנו ממחויבות של קיום של אל, אתה צודק. אבל זה לא ההסבר הרציונלי כי מבחינה הסתברותית הסיכוי שזה קרה הוא 0. ההסבר שלי הוא יותר רציונלי. וגם אם הוא לא, היעדר הצורך של קיום אלוהי ושלילה של אלוהים היא לא אותו דבר. זה שאני לא צריך בננות בשביל להתקיים לא אומר שהבננות לא קימות.
התורה כוללת הנהגות לחיים וחוקי מוסר.
יש גם אירועים היסטורים אבל חשוב שוב להדגיש שהתורה היא לא ספר היסטוריה, האירועים לא בהכרח מסודרים לפי סדר כרונולוגי ויש בתנך גם סיפורים שמטרתם היא העברת מסר והמעמד ההיסטורי שלהם מוטל בספק גם בקרב היהדות.
לגבי הטענות שלך כלפי המוסר של התורה. בתורה אין הוראה לזרוק אבנים על אנשים שרואים ילד מחלל שבת. ילד בכלל לא חייב במצוות. עונש סקילה מבוצע אך ורק על ידי בית דין ולא במשפט שדה, כמו כן הוא מתבצע רק במקרים מאוד מאוד מאוד מסויימים. בית דין שהיה הורג אדם פעם ב70 שנה היה נחשב בית דין של רוצחים, התדירות של ביצוע העונשים הייתה נמוכה מאוד. להבדיל, גם בארץ מעוגן בחוק עונש מוות לרוצחים, האם רוצחים בפועל אנשים שמואשמים ברצח? קרה רק פעם אחת. העונש המעוגן בחוק הוא העונש המקסימלי שמבחינת הדין מגיע לרוצח או עובר עבירה, אבל בפועל במשפט עונשים כאלה כמעט ולא מבוצעים.
הבעיה שלך להבין את הגישות האלה היא פשוטה מאוד, אתה סולד מהן ולא רוצה להבין אותן.
"דברים שלא ניתנים להוכחה אני מקבל כדעה ורעיון, ואני מעולם לא אקבע אמת אחת שרירותית, אלא אם כן הוכחה.
קשה לי להבין אנשים שכן..."
הגישה שלך לחיים היא טיפשית ביותר, אתה מוזמן ללכת לבדיקות DNA לבדוק שאבא שלך הוא באמת אבא שלך. אחרת כל פעם שאתה קורא לאבא שלך אבא אתה משקר לעצמך. (ותירוץ "הוא דומה לי" לא מקובל עלי. דומה זו לא הוכחה מדעית. וגם אומרים לי שאני דומה לבראד פיט והוא לא אבא שלי.)
אגב תצטרך גם לבדוק בדרך את אמינותם של אנשי המעבדה שעושים את הבדיקות כי אולי הם עושים שם תכסיס בדרך, ותבדוק גם שהמכשירים מכויילים היטב (שלא יהיו טעויות בבדיקה, הרי אי אם לא תוכיח מדעית שהלברטורים אמינים והמכשירים מכויילים, למה שתניח דבר כזה?)