המוכר הפסיד 100 ש"ח
העניין הזה של ההלוואה מבעל החנות זה סתם כדי לבלבל, כי אם תחשבו על זה בעצם לא קרה כלום. אם נתייחס לשתר המזוייף בתור 0 אז זה ישמע כך:
המוכר קיבל 0 ונתן אותו לבעל החנות בתמורה ל100. בסופו של דבר המוכר השני לקח את ה100 שלו בחזרה כי הוא הבין שהמוכר נתן לו משהו שלא שווה כלום.
לכן לא צריך להתייחס בכלל לנושא של ההלוואה ואפשר להתייחס לחידה כאילו לא היתה הלוואה בכלל.
ואז החידה היא כזאת:אם מהמכירה של החולצה אין רווח למוכר, והוא מוכר אותה ב40 ש"ח זאת אומרת שהשווי של החולצה הוא 40 ש"ח גם ביחס למוכר. מה שהמוכר עשה בעצם, הוא הביא לקונה 40 שקל (החולצה) וקיבל שטר שלא שווה כלום, אח"כ הוא נתן לקונה 60 ש"ח (העודף). 100 ש"ח הוצאות בלי הכנסות. זה אומר שהוא הפסיד 100 ש"ח.אדם אחד נכנס לחנות בגדים וקנה חולצה במחיר 40 ש"ח, שאין בו רווח כלשהו למוכר. הקונה נתן למוכר שטר של 100 ש"ח. הוא נתן לקונה 60 ש"ח עודף. לאחר מכן התברר שהשטר של ה100 ש"ח היה מזוייף.
אני ממש לא מבין מה הסתבכתם עם זה...





ציטוט ההודעה

