קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [דיון] במכתב של צ'יף - האם יש קשר בין 14.11 לשנת 1411?
    על ידי S3xyMan בפורום האי
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 10-01-2010, 14:01
  2. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 20-04-2007, 14:26
  3. תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 21-01-2007, 09:38
  4. אשכול יצירת קשר בין המשתמשים
    על ידי WarBlood בפורום דיבורים
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 13-10-2006, 16:43
  5. [שאלה] יש קשר בין ערוץ לבין דרופ?
    על ידי zash בפורום Maple Story
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 24-07-2006, 16:43
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 19

האם יש קשר בין תורשה והצלחה?

ברירת מחדל האם יש קשר בין תורשה והצלחה?

היי חברים,

לאחרונה אני מקדיש זמן רב בכתיבת התובנות האישיות שלי מהחיים.
    אני רוצה לשתף אתכם בתובנה אחת מתוך רבות שכתבתי ובנוסף לדעת מהי דעתכם האישית בנושא.

התובנה שלי היא כזו:
    אני טוען שאין כל קשר בין תורשה להצלחה.
    לפי דעתי, תכונות של הצלחה לא עוברות בתורשה כלל וכלל אלא הן הסתגלותו של אדם לסביבה בה הוא נמצא בצעירותו.

קראתי לאחרונה מחקרים מדעיים רבים הגורסים כי המוח ורסטילי, כלומר ניתן לשינוי ולעיצוב מחדש, גם בגיל מבוגר ולא רק בגיל צעיר -
    כפי שחשבו רבים לפני מחקר זה.
    כמו כן, מחקר אחר שקראתי, טוען כי האדם מעצב את אופיו בהתאם לסביבה בה הוא נמצא.

אני הולך לכתוב עכשיו משפט שאולי יגרום לחלקכם להרים גבה מכיוון שהוא קשה במהותו, אך זו דעתי - אתם לא חייבים להסכים איתה.
    אני חושב שיש אנשים שנועדו להצליח ויש כאלו שלא.
    העולם חי ובנוי בצורה כזו כבר מיליוני שנים.
    זו הסיבה, לדעתי, שתחום הפיתוח והאימון האישי צובר תאוצה בשנים האחרונות - המון אנשים רוצים לשנות את גורלם בחיים - ולהצליח.

אני מסתכל סביבי ורואה אנשים לא כל כך חכמים, אם להיות עדין בדבריי, ודווקא ההורים שלהם מאוד מצליחים.
    הורים מושכלים, בעלי תארים רבים ואמנם ילדיהם נכשלים ולא מוצלחים כמוהם.
    לעומתם, אנשים אחרים, יותר חכמים, נולדו להורים שבקושי סיימו בית ספר ואפילו ללא תואר אחד בחייהם.
    אך ייאמר לשבחם של האחרונים, כי ניסיון החיים שלהם עולה על ניסיון החיים של האנשים המשכילים.
    בשפת הסלנג זה נקרא "חוכמת רחוב".

מעניין לראות שדווקא ילדים ממשפחות לא מושכלות ושגדלו בתנאים סוציאליים נמוכים, הם אלו שמצליחים יותר מכולם.
    יכול להיות שזו תוצאה ישירה של כורח המציאות שבה הם חיו ולפיכך הם מעוניינים לשנות את גורלם כדי לא לגרום לאותו גורל בקרב ילדיהם בעתיד ולכן הם משקיעים בקיצוניות יתרה ומצליחים יותר מכולם.
    אם תחשבו בעצמכם, תמצאו סיפורים ששמעתם שמדמים בדיוק את המצב שתיארתי לעיל.
    עוד נקודה למחשבה.

לפיכך, אני טוען שממש אין קשר בין תורשה להצלחה.
    אלא, זה קשור לאופי האדם אותו הוא מסגל לעצמו בעיקר מהסביבה בה הוא נמצא בילדותו.
    אמנם לא ערכתי מחקר מקיף בנושא, אך מהיכרותי עם מספר רב של אנשים, מצאתי טענה זו כנכונה.

דבר זה גורם לי לתהות אם שינוי באמת אפשרי.
    האם אנשים שלא הצליחו בחייהם או שאינם בעלי תכונות אופי להצלחה, יכולים לשנות את גורלם ואכן להצליח?
    טרם מצאתי תשובה לשאלתי זו.

לסיכום, אני טוען שאין כל קשר בין תורשה להצלחה כאמור וכן כי העולם נועד להיות מחולק מראש בין אנשים מצליחים שנועדו לגדולות,
    ובין אנשים מצליחים פחות.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

שבת שלום ומבורכת,
    עומרי.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    70
    נקודות
    50

העולם באמת נחלק לכאלה שמצליחים יותר, ולכאלה שמצליחים הרבה פחות.
    אני טוען שכל אדם באשר הוא, לא משנה איפה הוא גדל, ולא משנה מהו אופיו העכשוי, יכול להצליח ולהצליח בגדול.
    מה שאני בכלל לא מסכים איתו במה שכתבת, שיש כאלה שנועדו להצליח ויש כאלו שלא, אין דבר כזה ייעוד,
    היקום לא מכתיב לכל אדם על פני האדמה אם הוא הולך להיות מצליח או לא,
    היקום נותן לבני האדם בחירה חופשית, מה שבני האדם רוצים הם מקבלים.

'היום הוא היום הראשון של שארית חייך'

משתמש מתחיל
    לייקים
    17
    נקודות
    0

אני לא יכול להגדיר את המושג הצלחה יותר טוב ממה שכבר עשו לפני: "הצלחה היא לעשות מה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה, עם מי שאתה רוצה, וכמה שאתה רוצה."
    אתה יודע שהצלחה היא שונה מאדם לאדם, אם זה תלוי היכן הוא נולד, כן זה תלוי אבל מה שקובע את הגורל שלנו זה יותר ההחלטות שאנחנו עושים מאשר המקום אליו נולדנו.

משתמש מתחיל האוואטר של you may call me V
    שם פרטי
    V (וי)
    לייקים
    102
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    “Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.”

מי שמאמין שהוא לא נועד לגדולות, כנראה יגשים את הנבואה. - תחשוב על זה...

אז לבסוף, אני הוא V (וי) - ומי אתה?

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי you may call me V צפיה בהודעה
    מי שמאמין שהוא לא נועד לגדולות, כנראה יגשים את הנבואה. - תחשוב על זה...
    בדיוק.

לא משנה מי אתה,
    בין אם אתה חושב שאתה מסוגל, ובין אם לא - אתה צודק.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל
    לייקים
    17
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    בדיוק.

לא משנה מי אתה,
    בין אם אתה חושב שאתה מסוגל, ובין אם לא - אתה צודק.
    פ1פ2פ3
    נערך לאחרונה על ידי dodli669; 29-01-2012 בשעה 06:35.

משתמש מתקדם האוואטר של Beatz
    לייקים
    24
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    החזקים חיים על חשבון החלשים, והחכמים - על חשבונם של החזקים.

לדעתי, זה עניין של חינוך מגיל קטן בבית ושל האמונות המגבילות שאתה מפתח מגיל ינקות.
    שים לב לשתי הדפוסים האלה, שתי הורים שמנסים לחנך את הילד שלהם לעבודה:
    "תהיה לך עבודה טובה, אישה טובה, ורכב שתקבל מהעבודה.."
    "יהיה לך עסק גדול עם עובדים טובים שאתה תאהב אותם וירוויחו לך הרבה כסף"

אותו הילד לא יהפוך לבעלים שחברה מצליחה ברגע, אבל לפחות הוא ינסה להגיע ולהצליח
    (ואם ההורים פיתחו אצלו עוד תכונות טובות, אז הוא גם יתמיד וישקיע עד שהוא יצליח),
    מה שהילד השני לא ינסה בכלל כי הוא לא יחשוב שהוא מסוגל לכך והוא פיתח כל מיני
    אמונות שטותיות שמנעו ממנו את ההצלחה..

ברירת מחדל נכון, אבל...

אני מסכים בהחלט עם הדברים שחלקכם כתבתם ובעיקר עם הטענה שאדם קובע את המציאות של עצמו.

אבל...

גם מחקרים מראים שסיכוייו של אדם - באשר הוא - להצליח, תלויים רבות בסביבתו.
    אני חושב שטענה זו נכונה בהחלט ואני מכליל את עצמי בתוכה.

יחד עם זאת, איך ניתן להסביר את הטענה הבאה:
    יש אנשים לא הכי חכמים והם שמים לב לזה כאשר הם משווים את הישגיהם לאחרים אך הם עדיין לא נוקפים אצבע בשביל לשנות עובדה זו.

האם גם אנשים כאלו נועדו להצליח???

משתמש מתחיל
    לייקים
    70
    נקודות
    50

אתה שוב משתמש במילה "ייעוד", אין דבר כזה ייעוד בעולם שלנו כמו שאין דבר כזה גורל.
    האנשים האלה פשוט לא רוצים להצליח, גם אנשים כאלה קיימים

'היום הוא היום הראשון של שארית חייך'

משתמש מתחיל האוואטר של may1642
    שם פרטי
    מאי
    לייקים
    5
    נקודות
    0

אני גם חושבת שאין קשר.. מי שרוצה להצליח, יצליח ! the sky is the limit
    זה בהחלט קשור גם למה שההורים אמרו לך בבית ובדרך שהם חינכו אותך, אבל זה לא בהכרח ישאר ככה..אתה יכול לשנות את המצב כך שתתצליח ואתה גם יכול לגרום לו להישאר כמו שהוא.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    לא ידוע
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    '̿ ̿ '̿'̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿̿ '̿

זה עניין של בחירה, גם הטיפשים יכולים לבחור לא להיות טיפשים.
    כל בנאדם יש לו את זכות הבחירה החופשית, לאן הוא יכוון זה בחירה שלו.

משתמש מתחיל האוואטר של Playgood
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    0

זה נכון שכדי להצליח צריך סביבה נכונה, ואם לאדם אין סביבה כזו, הוא יכול לחתור לסביבה הזו, לאמץ ולהשפיע כדי להיות בסביבה הזו, יש לך יותר כוח ממה שנדמה לך.

העובדה שאין הבדל משמעותי מאוד מבחינה פיזית או נפשית בין בן אדם שגדל בסביבה מעולה (בן עשירים) לבן אדם שגדל בסביבה לא תומכת, אומרת שאפשר יהיה לקחת ולהחליף אותם בלידה, והם יתאימו את עצמם די טוב מבחינה נפשית ופיזית לסביבה, יכנסו לתפקיד.

מה זה אומר? שלמרות שאנחנו לא שונים מהותית, בהתאם למקום שבו גדלנו הסיכויים שלנו "להצליח" משתנים (תגדירו להצליח). מכאן שהסביבה משפיעה המון על הצלחה של בן אדם.
    וזה גם אומר שאם בן אדם מצליח לשנות את הסביבה שהוא גדל בה הוא גם ישפר בהתאם את הסיכויים שלו להצליח בחיים.

משתמש מתחיל
    לייקים
    22
    נקודות
    2

אני מסכים עם רוב מה שאמרת אבל
    ככה אני רואה את הדברים לפחות, ילדים שנולדו להורים עשירים ומוצלחים בעלי תואר שני או שלישי הם יהיו מצליחים בסופו של דבר אך העניין מאוד תלוי במה ההורים עוסקים.
    למשל, אם ההורים עוסקים לדוגמה בתחום המחשבים אז ילדיהם לא יהיו אנשים מצליחים ונבונים בענייני העסקים או פילוסופיה(רק לצורך דוגמה)
    אבל אם הילד נולד לאבא מצליח בעסקים שיודע איך לתמרן את המוח של הלקוחות שלו אז מן הסתם הילד ידע להתנהל בכל תחום בחיים בזכות הידע שרכש מאביו במהלך השנים.

אני גם רוצה לחדד משהו בנושא, ילדים ממשפחות שאין להורים איך להשקיע בהם, הם אלה שמצליחים בחיים ואתם יודעים למה?
    התשובה היא כוח רצון, לילדים האלו יש כוח רצון עז להצליח ולעשות משהו בחיים בשביל שלילדים שלהם לא יהיה חסר כמו שחסר להם(תאמינו לי אני גם ילד כזה)

אני מקווה שהבהרתי את עמדתי בנושא, ואולי הבאתי לך תובנות בנושא הזה.
    מה שבטוח זה שאתה חידדת לי נושאים בהקשר לזה

משתמש מתחיל
    לייקים
    50
    נקודות
    50

ברירת מחדל הכי אובייקטיבי שיכולתי להיות

ציטוט נכתב במקור על ידי Tip_Master צפיה בהודעה

התובנה שלי היא כזו:
    אני טוען שאין כל קשר בין תורשה להצלחה.
    לפי דעתי, תכונות של הצלחה לא עוברות בתורשה כלל וכלל אלא הן הסתגלותו של אדם לסביבה בה הוא נמצא בצעירותו.

אני הולך לכתוב עכשיו משפט שאולי יגרום לחלקכם להרים גבה מכיוון שהוא קשה במהותו, אך זו דעתי - אתם לא חייבים להסכים איתה.
    אני חושב שיש אנשים שנועדו להצליח ויש כאלו שלא.
    העולם חי ובנוי בצורה כזו כבר מיליוני שנים.
    זו הסיבה, לדעתי, שתחום הפיתוח והאימון האישי צובר תאוצה בשנים האחרונות - המון אנשים רוצים לשנות את גורלם בחיים - ולהצליח.

אך ייאמר לשבחם של האחרונים, כי ניסיון החיים שלהם עולה על ניסיון החיים של האנשים המשכילים.
    בשפת הסלנג זה נקרא "חוכמת רחוב".

מעניין לראות שדווקא ילדים ממשפחות לא מושכלות ושגדלו בתנאים סוציאליים נמוכים, הם אלו שמצליחים יותר מכולם.
    יכול להיות שזו תוצאה ישירה של כורח המציאות שבה הם חיו ולפיכך הם מעוניינים לשנות את גורלם כדי לא לגרום לאותו גורל בקרב ילדיהם בעתיד ולכן הם משקיעים בקיצוניות יתרה ומצליחים יותר מכולם.
    אם תחשבו בעצמכם, תמצאו סיפורים ששמעתם שמדמים בדיוק את המצב שתיארתי לעיל.
    עוד נקודה למחשבה.

לפיכך, אני טוען שממש אין קשר בין תורשה להצלחה.
    אלא, זה קשור לאופי האדם אותו הוא מסגל לעצמו בעיקר מהסביבה בה הוא נמצא בילדותו.
    אמנם לא ערכתי מחקר מקיף בנושא, אך מהיכרותי עם מספר רב של אנשים, מצאתי טענה זו כנכונה.

דבר זה גורם לי לתהות אם שינוי באמת אפשרי.
    האם אנשים שלא הצליחו בחייהם או שאינם בעלי תכונות אופי להצלחה, יכולים לשנות את גורלם ואכן להצליח?
    טרם מצאתי תשובה לשאלתי זו.
    זה נושא חשוב שמעסיק הרבה אנשים לכן החלטתי להביא את ה2 סנט שלי

1. אתה לא שונה ממני בקטע הזה.מסכים לגמרי.לי יש תסיבות שלי מהיכרות עם אנשים מצליחים וניתוח כאלה שרחוקים ממני כרגע. רק מה שמפריע לי זה הקטע שאתה מדבר פה מקטע מאוד אישי ונגוע.שזה בסדר.כי הרי זה מאמר שלך ואתה פותח אתזה לדיוון שכל אחד מוזמן להביא את דעתו. משום שתקן אותי אם אני טועה אתה גיבשת תאמונה הזאת כדי לתמוך בעצמך.משמע אתה לא הגעת מבית שכולו אוליגרכים יהלומים ואמא שמגהצת לאבא את הויזה לקנית פרוות שועלים בחנוית יוקרה בסנט פטרסבורג.זה לא הופך את מה שאמרת לפחות נכוון.אני מקווה שאתה מבין תנקודה שלי.זה המניע שגורם לך להאמין במה שאתה מאמין.

2. שוב,אתה מביא תאמונה האישית שלך לקטע שהוא מאוד חשוב.ולמה הוא חשוב מסיבה פשוטה שאם איזה ילד קטן שחולם בגדול רואה תמאמר הזה אני בטוח שהוא יראה אתזה בתור המלצה ממישו גדול מבין ושעשה כמה דברים בחיים[שאני אפילו לא נכנס לכמה זה נכון או לא]וחבל שהעולם יאבד כישרון כמוהו רק בגלל שהדעה שלך היא טיפה מערכת ובנויה על אמונות שלימדו אותך או האכילו אותך אנשים שהקשר ביינם לבין הצלחה בקנה מידה שאני שואף אליו ואנשים מצליחים בודדים הגיעו אליו הוא מקרי בהחלט.

3.האנשים היחידים שלא יכולים לשנות את עצמם הם אלה שבקבר וגם להם המציאו הזדמנות להפוך לזומבים.

הנה הדעה האולטימטיבית להצלחה:

*תפסיקו להאמין לאחרים ותתחילו לחקור בעצמכם.אנשים מדברים המון מחרא שהם קיבלו או שמעו,תשאירו תריכולים והשמועות לבנות זה ממילא הדבר היחידי שהן יודעות לעשות.מעטים האנשים שבאמת מכירים את עצמם ומוכנים להשאיר את האגו בצד ולהסתכל על התמונה הגדולה*

*אם היה דבר כזה תורשה קובעת אז "פורבס" היתה פושטת תרגל. 80% מרשימת "100האנשים העשירים בעולם" הם אנשים שאם תנתח אותם פיסכולוגית תבין שבעיות באישיות מחרא שהם עברו בחיים קיים אצלהם בכמויות.יותר מזה זה לא אנשים שדברים הגיעו להם בקלות אף פעם.זה עדיין לא אומר שהם עצרו וחשבו אולי אני לא מספיק טוב כדיי להיות שווה 9 ספרות בחשבון בנק כי המערכת אמרה שצריך להיות מיוחד כדיי לחיות תחיים שאני רוצה.*

*אנשים שאתם רואים שחיים חיים מסכנים או ממוצעים מגעילים זה כאלה שקודם כל לא מכירים את עצמם ולא יודעים בכלל מה הנקודות החלשות והחזקות שקיימות בהם.בנוסף לבולשיט שהם הולעטו מהקודמים להם על מה צריך או מה לא צריך.באמת.*

הדבר היחידי שבאמת אני חושב גורם למעמדות פה זה כמה שאנשים מוכנים ללכת רחוק עם המטרות שלהם.סביבה תמיד משפיעה זה למה חשוב לבחור את האנשים הנכונים לידך ואז ממילא האופי יהיה בהתאם.אבל זה לא הכל.יש קטע שאני זיהיתי במצליחנים בכל תחום וזה רצון ללכת עד הסוף בלי להסתכל בכלל על המד "סיכון-תירוץ-לעצמי". וזה ההבדל בין לוזרים לווינרים בעולם האמיתי-התירוצים.

אם קראתם עד לפה וראיתם עין בעין לאיזה כיוון אני חותר,אתם יכולים ללכת הלילה לישון בידיעה שלמדתם הרבה על החיים.

ניפגש בווגאס נשמות

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 12:27.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,662 | הודעות: 8,173,249 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect