|
|
מה דעתך על טיעון הדבורה http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=839492
בא לי לחבק אותך, באמת,
איזה יופי שחזרת להגיב.
הבאדי בילדר הכי חכם שאיי פעם נולד,
אז תנו לו מחיאות כפיים.
יש הבדל בין אדם שעושה שיעונים,
לבין אל כח יכול שעושה בני אדם.
אז אוקיי, אם לכל דבר יש יוצר,
איך זה שלאלוהים אין יוצר?
גם אם אלוהים לא חלק מההיגיון שלנו,
הוא חי בהיגיון אחר וגם בהיגיון הזה חייבים להיות חוקים.
ואם הוא פועל לפי חוקים - הוא לא כל יכול.
זה פשוט לא הגיוני שאלוהים קיים,
זה המצאה.
האדם הקדמון רצה משמעות, המציא את אלוהים,
הוא ראה שיורד מבול - אמר שאלוהים שמח,
ראה שהשדה נשרף - אמר שאלוהים כועס.
הכל נובע מפרימיטיביות וחוסר התפתחות,
ואם לכל דבר יש יוצר, למה שאלוהים ייצור כמה עמים שונים,
ויגיד לאחד מהם "אההה אוקיי, כפרה עליכם נשמות טהורות שלי,
אתם העם הנבחר!"
אבל הוא ברא את כולם, למה הוא בחר אותנו?
אם אנחנו כמו שעון, הוא זה שכיוון איך נתנהג,
ואם הוא כל יודע הוא ידע עוד לפניי שנבראנו מי יהיה העם הנבחר.
אז למה? הוא אומנם לא חלק מההיגיון שלי,
אבל זה נראה לי דיי מטומטם לעשות כמה עמים כדי לבחור מי יהיה הנבחר כשהוא יודע את התשובה כבר.
מזה משחק? הוא משחק בנו?
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 26-03-2012 בשעה 22:37.
One Shot - One Kill
-דאבל-
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 26-03-2012 בשעה 22:37.
One Shot - One Kill
אחי יותר גדולים ממני כבר ענו על זה לשביעות רצונם של רבים
אם זה לא יעזור לך אני בוודאי לא אצליח :
אוי זה גורם לי לרצות לרוץ ראש קודם לתוך קיר..
מה המטרה של כל זה? אם אלוהים הוא זה שברא את הכל, אז מה המטרה? מה התכלית?
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
למרות שחסמו אותי מהפורום ההוא (צנזור מפני מאמינים, כמה צפוי) היה אכפת לי לדעת על מה אתה מדבר.
אז העתקתי את הלינק לדפדפן שבו לא הייתי מחובר לפורום כדי לראות, ואני יענה לך פה, רק בגלל שאין לי אפשרות לכתוב שם.
דבר ראשון, "טמא", זאת הגדרה דתית לחלוטין. אין לה שום קשר לבריאותיות כזאת או אחרת. אכילת בשר וחלב לדוגמא, לא מסוכנת בשום צורה לגוף. אכילת חזיר, גם לא. "טמא" אומר אסור למאכל. וזה מבוסס לפי תפיסה דתית של לפני מעל ל2000 שנה, ככה שאין שום סיבה להתייחס אליה.
דבר שני, אתה מנסה להתאים את המידע שיש לנו היום על האיסור מאכל הפרימיטיבי שהיה פעם. וזה נופל בגלל שלא כל מה שאנחנו אוכלים היום בריא לגוף.
חלב לדוגמא, מעל גיל מסויים, לא בריא לגוף בכלל. ברגע שאדם מתבגר נגיד מעל גיל 8 (אני לא זוכר את הגיל המדוייק, אז אל תתפוס אותי על השנה) הגוף לא מנצל שום דבר מהחלב שאתה שותה ולהפך זה פשוט זבל לגוף. פרה, כבסה, גמל, חזיר... לא משנה החיה. והתורה לא אומרת את זה לדוגמא, ורק אומרת לא לאכול עם בשר (שחוץ מההשפעה של החלב לא משפיע בצורה נוספת על הגוף).
ולסיכום, החלב של החיות שציינת לא גרועות יותר לגוף מכל חלב אחר. אז הוא לא יכול טכנית להיות "טמא" (במונח שאתה השתמשת בו, והוא "לא בריא לגוף").
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
בלי פרטי. זה בד"כ הופך להטפות מוסר.
אתה מוזמן לפתוח פוסט אחר בנוגע לזה.
*נכתב עם וודקה במערכת, לא וויסקי.