קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 10-04-2011, 15:09
  2. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 02:09
  3. [שאלה] זה נכון שלמי שיש סלקום יכול ללכת לסרט בחינם?
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:07
  4. חבר'ה כנסו בבקשה זה נכון שלמי שיש סלקום יכול....
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 16:23
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 6 << ראשון 12345 ... אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 80

אלוהים יכול לגבור על אילוצים, נכון? - עמוד 3

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    קודם כל, גם אני מזועזע מעצם העובדה שהתרחשה השואה וגם אני לא מסוגל לעכל!
    זהו נושא כבד שקשה לדבר או לענות עליו!

לגבי השאלה עצמה, למה לעזאזל כל האתאיסטים נצמדים רק לשואה?
    מה עם המבול שהרס כמעט את כל האנושות? מה עם חורבן בית ראשון ובית שני?

לגבי השאלה שלך, אני לא מתכוון להסביר לך על כך מכיוון שאני מכיר את מקומי בעניינים כבדים אלו.
    מה שכן, בהחלט אנסה לגרום לך טיפה לחשוב (ולא ע"י היגיון בלבד):

בכל פעם שילד מרביץ לילד אחר, למה זה קורה אם קיים המדע והלוגיקה?
    הרי מבחינה לוגית כל אדם אמור להבין שלא כדאי לו להרביץ מכיוון שהוא יסתבך בצרות אחר כך.

ומה עם מקרי רצח שלצערנו תופסים מקום נכבד מאוד בעיתונים?
    הרי אם העולם הוא לוגי ואנשים אמורים ללכת אחרי ההיגיון (שבחו"ל מעודד שלום, אחווה, קבלת השונה) איך זה שישנם מדעני גרעין וכאלה המפתחים כלי הרג?
    זה עוד תקל של האתאיזם שמציג את המדע הנאור בתור שוחר שלום ודווקא בתקופתנו המודרנית כשהמדע מקבל הכרה ואנשים נוטשים את הדת, דווקא בעידן זה התרחשה השואה.. או אירושימה ונגסקי.. מעניין..

בתקופה שהדת שלטה, חייל יכל להרוג לכל היותר שניים-שלושה אנשים אולי.. כיום כשהמדע תפס תאוצה, חייל יכול ע"י לחיצת כפתור לחסל עיר שלמה או חצי מדינה.. (או לבצע טווח באנשים רק בגלל שהם שונים ממנו) אין ספק, המדע יוביל אותנו לעולם המתוקן וייצור חברה מתוקנת! כיפאק-היי למדע הנאור!!!

(הסתייגות, אני מכבד מדע, אך ככלי להישרדות, ממש לא כלי שאפשר לעסוק איתו ברוחניות או לבקש ממנו תשובה לגבי דילמת הקיום של ישות תבונית).

אבל חשוב לי רגע להתעכב על הטמטום שבשאלה הזאת, בוא נחזור עליה:

הרשה לי להמשיך את הקו מחשבה שלך:

אם אלוקים קיים, איך תסביר את:

זה שאני עייף עכשיו?
    זה שאתמול היה לי יום מעצבן?
    זה ששולחים לעברנו קסמים?
    זה שאכלתי היום שקדים?
    זה שרצתי לאוטובוס ולא הספקתי להגיע אליו בזמן? (מה זה.. אלוקים לא אוהב אותי או מה הולך פה?!).

אז הרשה לי להשיב בכמה נקודות:

1) הכל צפוי והרשות נתונה.
    2) גם היטלר הוא כלי משחק של כבודו שם למעלה (כמו נבוכדנצר שהחריב לנו את בית המקדש).
    3) אל תצפה ממני להשיב לך על הנושא בצורה הגיונית כי השאלה עצמה לא הגיונית.
    4) אתה תמיד יכול להקשיב לדבריהם של רבנים יותר מביני עניין ממני וממך: http://hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9254
    טוב תקשיב:

עשית לי תיום.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

כמו שיהוה הקשיח את הלב של פרעה, כדי שלא ייתן לבני ישראל לצאת ממצרים, לפני שהוא עושה הוקוס פוקוס ורוצח כמה מאות על הדרך. ככה ממש הגיוני ש"גם היטלר הוא כלי משחק של כבודו שם למעלה (כמו נבוכדנצר שהחריב לנו את בית המקדש)."

יהוה כבר תחמן בעבר (מתועד בספר הפנטזיה הגדול), אז הגיוני להניח שתחמן שוב. אלוהים הוא רוצח צמא דם. בהצלחה, תהנה איתו.
    התשובה "אלוהים" לכל מיני שאלות, לא מפשט את הדברים. רק מסבך אותם. ואם יהוה כן קיים, זה לא אל שהיית רוצה לסגוד לו. יהוה, הוא חד משמעית לא יישות מוסרית. הוא כל יכול, ולא עושה דבר כדי למנוע סבל, אבל מייצר סבל כל רגע ביום.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

בכל הקשור לקיום ישות תבונית, האם אתה חושב בצורה הגיונית, מפעיל בעיקר את האונה הקדם-מצחית וקובע את החלטותיך ואמונותיך רק על-פי יכולת זו? במידה וכן, דרכינו מקבילות. אני מנסה לפתור את שאלת קיום אלוהים ע"י חשיבה בהרבה מישורים, וכשאני אומר שיש דברים מקבילים אני לא מתכוון רק לאלוהים עצמו ולמציאות אלא גם לדת שנלוות אליו שבמקרה הזה זו היהדות.
    אתה יודע, רוב המאמינים הם גם לא רבנים (ולא ברמתם חלק יומרו), אם היית רוצה לבצע דיון על קיום ישות תבונית עם האוכלוסייה הדתית, האם היית דן עם מיליוני אנשים מאמינים או עם הרבנים המייצגים את קבוצה זו? מה הקשר, הגישה שלך היא לא הגישה של הרבנים ואני מתייחס לגישה של האנשים הפשוטים. יש גם הרבה רבנים שמאנישים את אלוהים בצורה כזו או אחרת, ובעבר בתקופת האמוראים והגאונים האנישו אותו אף יותר. עד הרמב"ם כמעט ולא היתה את הגישה שלך בעולם, זה שהיא פופולרית היום בגלל שהגישה הישנה יותר קלה להפרכה לא אומר שהיא "של הרבנים".
    בלי קשר לזה, כל עוד אתה מפעיל לוגיקה, אין באפשרותך להתאים את צורת הדיון לצורה אשר בה אני דן איתך. שים לב מה אמרתי בהודעה שלי:
    אני יכול להתאים את צורת הדיון גם לצורה שבה אתה תופס את אלוהים, אבל אני לא יעשה זאת כי זה לא נראה לי הרמה של רוב המאמינים פה.

אני ממשיך לדון פה בצורה אחרת ממה שאתה דן איתי, לא כי אני לא יכול, אלא כי זה לא סוג הדיון שהתכוונתי לדון פה כשפתחתי את האשכול.

למי שכן יש אפשרות, להבדיל ממך, הם כל המאמינים בדתות אחרות. זאת מכיוון שהם מחזיקים באקסיומה שיש ישות תבונית, לא צריך לדון על קיומה, השאלה איזו דת יותר "נכונה" או "צודקת". אני יכול לדון איתך גם בצורה הזאת ולצורך העניין להניח שאלוהים קיים, גם אם אני לא חושב כך בפועל. למעשה, רוב הויכוחים שלי מתנהלים בצורה כזו, על הדת ולא על אלוהים ישירות.

האם הפעלת היגיון כשכתבת זאת? כן.
    אעשה לך הנחה, נניח ואתה צודק, אם היית עובר את משחק המחשב וגם אנשים אחרים היו מכירים בך כ-"מנצח", זה אומר שניצחת? כן.
    ואולי סיפקתי לאדם לוגי כמוך שאלה פחות ברורה, הנה שאלה שאני בטוח שתבין את הרעיון שלה בהקשר למה שכתבת קודם לכן:
    אם אתה יודע בוודאות גבוהה שאתה תמות לאחר מספר שנים, לשם מה למצוא עבודה, להתחתן, להביא ילדים, לגדל אותם, ליהנות, ללמוד, להשקיע בבריאות שלך ובאופן כללי - לחיות? זה לא נראה לך מטומטם שאתה משקיע מאמצים אדירים כלכך בחייך כשסופך ידוע מראש ושכמו כולנו גם אתה תמות? איפשהו, זהו כשל לוגי אדיר! זה נושא אחר, בקצרה: אין פה שום כשל לוגי. בטח שיחקת פעם משחק כלשהו, למרות שידעת שאתה לא תמשיך לשחק בו לנצח. מי אמר שמה שזמני לא שווה, ומה שנצחי שווה? חיי נצח נראים טובים רק לילדים קטנים, שלא באמת מבינים את המשמעות של הדבר הזה. אני חושב שחיי נצח הם קללה נוראית, אני לא יכול לדמיין את עצמי נמצא בעולם מליארדי שנים, ובאמת רוצה להמשיך לחיות. כשאני יודע שאני אמות מתישהו, זה בעצם גורם לי לרצות להפוך את הזמן המוגבל שיש לי להכי טוב שאני יכול, ולסיים את התקופה הזאת ואיזשהו שלב ולהעלם. ובאמת, לפי דעתי אחד הדברים שגורמים לאנשים להאמין הוא הקושי לקבל את העובדה שהעולם חולף, אז מתחילים להאמין בהישארות הנפש, גלגולים, הנאה נצחית בגן עדן, זה פשוט פתטי.
    כעת חזור לקרוא שוב פעם את השאלה שלך וצפה בסרט החובבני ההוא שסיפקו. לא גרמת לי לחזור בי משום דבר שאמרתי.
    אני לא מקבל זאת, אם היית מסכים עם ההנחה הזאת בכנות וגם בצורה הגיונית, לכל הפחות לא היית אתאיסט ועם קצת מאמץ כנראה שהיית תלמיד ישיבה כיום. אני מסכים אם ההנחה שתיאורתית יכול להיות דבר כזה, אם מישהו מגדיר את אלוהים כך אני לא אגיד לו "זה לא יכול להיות" אבל אני אגיד לו שאני לא מאמין בזה. חוץ מזה, מי אמר לך שאני לא תלמיד ישיבה?
    כנ"ל, אם כך מבחינה הגיונית אין באפשרותך לשאת בתואר אתאיסט. אני לא אומר שהם קיימים, אבל אני יכול לדון בהם. ולכן אני יכול להגדיר את עצמי אתאיסט.
    וגם אם אינך אתאיסט אלא רק רוצה לדעת את ה"אמת", אין ביכולתך לשאול את השאלות ששאלת בפתיחת הפוסט, כי אתה בוודאי אמור לדעת (אם אינך מוגבל בחוקים כלשהם) שהמדע כולו ככלו לא רלוונטי בכלל ואין לו כל השפעה על רוחניות אמיתית, טהורה ומופשטת (לעומת זאת על ישו, המדע כן יכול לדון.. ישו לא היה מופשט וייתכן מאוד שחוקי הפיזיקה בהחלט היו תקפים לגביו) וגם לא ללוגיקה שאנו מכירים כרגע וזאת שאתה הזכרת בפתיחה. ממתי אתה, עם כל ה-IQ שלך, מנסה להבין חוכמה אין-סופית או את "נסתרות דרכי האל"? אז אני לא מסכים איתך בנושא הזה ואני חושב שיש דברים מקבילים כי אם אלוהים מתערב בחיים של בני האדם הפיזים אז ההשלכות של מה שהוא עושה בעולם הזה צריכות להיות עם הגיון מסויים, אתה היית צודק אם היה גם עולם נוסף אבל רוחני, והייתי מנסה להבין את ההתנהלות של אלוהים בעולם ההוא.
    לא נכון.. ואל תדרוש ממני להסביר. אז נשאר במחלוקת.
    יפה אמרת. מבחינתי זאת נקראת "אקסיומה" אבל אם נתחשב בהשקפות כלליות, כאן למעשה הגעת למבוי סתום וזה בדיוק מה שמשמיט את הקרקע שנמצאת מתחת לכל טענה אתאיסטית כנגד ישות תבונית (שים לב, אני לא מדבר על טענות כנגד מנהגי דת, על זה עוד אפשר לדון.. אבל לא על קיום ישות תבונית). בקיצור, כדי להגן על טענתך אתה בעצם אומר לי "תעצור ואל תדון על זה בכלל" (אין הגיון = אין לאן להתקדם, אל תשתמש בהגיון = אל תתקדם)
    בשל כך אין צורך בכלל לשאול אותה!!! אבל איך תדע שאתה לא רק מדמיין בדיוק כמו שאני מדמיין סוסים ורודים מעופפים?
    בעיקרון, אם היו לי המקורות המוכחים, הייתי מתווכח איתך על זה.
    רק שתדע כי יש הטוענים שברגע שאתה רק מדמיין משהו, אתה מייד מעלה את אחוזי ההסתברות שהוא יתקיים.. תדמיין עץ באמצע הסלון שלך, יש מצב שבעוד שנה, עשר שנים או מיליון שנים, יצמח בדיוק באותו המקום עץ. אותם ממציאים שהזכרתי (ולא רק הם, גם: מהנדסים, אומנים, יזמים וכו') מגדילים מאוד את ההסתברות שהדמיון שלהם יצא לפועל, בצורה כלשהי, עבודתם מסתכמת בזה! זה לא קשור למה שאמרתי. שים לב שלא ענית בכלל. ובכל אופן, אם תחשוב תראה שמה שגורם למה שאמרת להיות נכון (אם בכלל) הוא הסיבה שאת רוב הדברים שאני עושה אני מדמיין לפני, כדי "לראות" איך זה יצא, מה בדיו יקרה וכו'. אבל אם אני אדמיין טלפורט כמו שאמרתי, דבר שאין באפשרותי לבנות, הוא ישאר אך ורק בראש שלי ולא יותר.
    לא יותר, מכיוון שאין צורך ביותר! צודק. כדי להאמין באלוהים, מספיק לדמיין שהוא קיים, לא שהוא באמת יתקיים. למעשה, זה תקף גם לגבי מפלצת הספגטי הקדושה.
    כשאתה מתחיל לימודי תואר ראשון לדוגמה, מה באמת מוליך אותך, הדמיון או ההיגיון?
    ייתכן מאוד שאתה משתמש בהיגיון שלך במהלך הלימודים ככלי עזר אך כלי עזר המסייע לך להגיע למטרה, שהיא התואר הראשון אשר אתה מחזיק בדמיונך, מכיוון שברגע זה אין בידיך תואר ראשון. במילים אחרות, ההיגיון הוא אומנם כלי רב עוצמה, אך לא הוא שמוביל אותך אלא הדמיון!
    כעת תיזכר בהמצאת הנורה החשמלית, היא לא היית קיימת לפני כן (להבדיל מתואר ראשון, נניח), במקרה כזה בהחלט מי שהוליך את אדיסון הוא הדמיון, לא ההיגיון. הדמיון רק נותן לי רעיון שאני אוכל אולי להוצי לפועל ולגרום לקיומו, כמו הנורה. אבל אם לא תשתמש בהיגיון כשאתה יוצר את הנורה הזו במציאות ולא בדמיון, התוצאה תהיה רחוקה מאוד מנורה. תנסה להשתמש בדמיון המפותח שלך כדי להבין מה יצא מזה...
    ואם אתה רוצה מקור יותר סמכותי ממני שדיבר על הנושא:
    ותחשוב שהוא בעצמו אמר שאמונה באל היא נאיבית... זה לא גורם לך לחשוב שטעית בצורה שהבנת אותו? גם אני חושב שהדמיון חשוב, כי בלי הדמיון לא יהיה מה להוציא לפועל, לא יהיה לך את הרעיון שתוכל ליישם, ובקיצור, לא יהיה כלום. אבל הדמיון לבד, בלי לקשר אותו למציאות כלומר לא להוציא את הנורה מהדמיון למציאות, הכל ישאר בגדר דמיון, ואני מרגיש שאני חוזר על עצמי יותר מידי פעמים, אני מקווה שהבנת את זה עד עכשיו.
    חשוב לי להבהיר, אני ממש לא אומר שהדמיון זוהי צורת המחשבה הנכונה ביותר שחייבים ללכת על-פיה (אולי כן, מי יודע), מנגד גם לא ההיגיון, בטח שלא לגבי קיום ישות תבונית. אני אחזור בפעם המליון, להשתמש בדמיון = לדמיין. להשתמש בדמיון כדי להגיע להבנה שאלוהים קיים = לדמיין שאלוהים קיים. זה שאתה מדמיין שהוא קיים, לא אומר שהוא קיים. גם אני מדמיין שיש סוסים מעופפים, אבל הם לא קיימים בגלל זה.
    מבחינתי ישות תבונית לא חייבת להיות קיימת במציאות החומרית בשביל להשפיע עלינו, וכנראה שגם מבחינתם של עוד כמה מליוני מאמינים. מעבר לזה, אם היא הייתה קיימת במציאות, לא נראה לי שהיו מכנים אותה "ישות" או "אל" או "אלוקים". כשאני מתכוון למציאות אני לא מדבר על המציאות החומרית, אלא על כל מה שקיים, גם על הדברים הרוחניים. לדוגמא, היהדות אומרת שיש רק אל אחד, אז גם אתה טוען שלא קיים עוד אל כמו זה שאתה מגדיר אותו. איפה הוא לא קיים? במציאות. לא במציאות החומריד דווקא, אלא בכל המציאות שאתה חושב שיש. אני מסכים לחלוטים עם ההגדרה של ויקיפדיה, זה לא סודר דבר וחצי דבר ממה שאמרתי.
    ואני לא בטוח עד כמה אתה שואל בתמימות האם יש אל, אני מאמין שהרצון שלך להוכיח כי ישות תבונית לא קיימת נובע מדברים אחרים.. אבל שיהיה.. זה לגיטימי כמו שאמונה באל במצבי יאוש היא לגיטימית. רק אם לא היו השלכות לקיום אלוהים על החיים של כל אדם ואדם אז היה אפשר לשאול האם אלוהים קיים בתמימות. במצב כזה, זה לא היה מעסיק אותי כמו שזה מעסיק אותי עכשיו. יש השלכות, והם מוסיפים חלק גדול בסיבה שאני שואל אם הוא קיים או לא, אני לא מתכחש, אבל זה לא משפיע על האובייקטיביות שלי.
    אם שאלותיך נובעות מתוך אינטואיציה כפי שאיינשטיין אמר, אפשר לדבר הם נובעות מהגיון בריא. תבין את איינשטיין איך שאתה רוצה.
    באדום.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:32.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

אויישש נו באמת FIRYA... אם באמת ובתמים התכוונת למה שכתבת אז סלח לי כי אתה כותב כאן את דעתך מתוך דחפים ולא מתוך ההיגיון הישר שהרוב כאן אוהבים. זה באמת טמטום בהתגלמותו.

תקרא ותנסה להבין את המסר, ללא דחפים:

לפי הגדרה זו, אפשר לומר על הנמר שהוא:

רוצח
    גזען (עקב כך שלרוב הוא הורג חיות ממין אחר ולא נמרים).
    סדיסט
    צמא דם (בדיוק כמו אצל כל בן אדם אוכל בשר, בלי קשר להאם הוא נאור, דתי, אתאיסט או כל דבר אחר).
    בריון מרושע ושרירותי.

או שאפשר להיות יותר הגיוניים ואמיתיים (כמו שאתה והחבר'ה מתיימרים כאן להיות) ולומר פשוט שזה "הטבע הנורמלי של הנמר, בדיוק כמו טבעם של המון טורפים וטורפי-על אחרים, ובדיוק כמונו, בני האדם".

וכל אחד יכול ללכלך על האחר, איזו חוכמה יש כאן בדיוק?
    אם אדם קורא פסוק בתנ"ך ומבין שאלוקים הוא X, זה אומר שהוא באמת ככה?

כבר ציינתי שאני מעריך אותך, אבל הפעם באמת אכזבת.. זה ממש נראה שאתה מושפע מכל סרט, פיסקה או טענה של אתאיסט בן עשר, העיקר שינטשו את הדת..

משה, יש לי מה לומר לך בתגובה למה שכתבת אך אמנע מזה כי הוויכוח שלנו לא יגמר לעולם, בגלל שצורות החשיבה של שננו לא יפגשו לעולם. אם אתה מוכן לתמצת את הטענה הכללית שלך כנגד הגישה שלי (זאת שחזרת עליה כל הזמן ומשום מה היא סמויה מעיניי), אשמח לקרוא ולהגיב בהתאם.

אבל הטבע שלנו הוא להיות שוחרי שלום,
    שחיים בשיתוף ובהרמוניה.

ואז אתם באתם עם הדת שלכם....ימים קשים בהחלט.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

משה, יש לי מה לומר לך בתגובה למה שכתבת אך אמנע מזה כי הוויכוח שלנו לא יגמר לעולם, בגלל שצורות החשיבה של שננו לא יפגשו לעולם. אם אתה מוכן לתמצת את הטענה הכללית שלך כנגד הגישה שלי (זאת שחזרת עליה כל הזמן ומשום מה היא סמויה מעיניי), אשמח לקרוא ולהגיב בהתאם.
    אני לא מבין איך אתה יכול לטעון שאלוהים קיים כשצורת החשיבה שלך היא רק הדמיון ולא בדיקה של דברים במציאות. אולי אתה רק מדמיין שהוא קיים, בדיוק כמו שאני יכול לדמיין סוס מעופף. אם אני אגיד לך שהדמיון שלי הוליך אותי לאמונה שיש לדוגמה 2 אלים, הטענה הזו אמורה להיות עם אותו תוקף כמו שלך, שניהם לא מבוססות והם רק בדמיון.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

הבנתי.

אז דבר ראשון - לא אמרתי שצריך לתת לדמיון להוביל אותנו, טענתי הייתה שאף אחד לא אמר לנו שחשיבה הגיונית זהו הפתרון לכל דילמות הקיום שאנו מחזיקים בהן, בוודאי שלא לגבי ישות תבונית שכל המיוחד לה שהיא מעל ההיגיון שלנו, מעל לרמת הקיום וייתכן שגם מעל לרמת הדמיון..

דבר שני - אני לא מאמין באלוקים מבחינה דמיונית, אבל בעניין זה אני לא מתכוון להסביר לך מהי "אמונה" מבחינתי מכיוון שהיא סובייקטיבית, אישית, לכל אדם ולפחות אצלי היא לא יכולה להתבטא במילים.

דבר שלישי - אין שום בעיה שתאמין בסוסים מעופפים, הבנתי שהיוונים ועוד כמה דתות פעם גם האמינו בזה.
    אבל אם נעשה השוואה קטנה בין הדת היהודית לדת שלך, נצטרך להתייחס לדברים הבאים:

לדת היהודית יש קהל מאמינים גדול.
    הדת היהודית הייתה מגובשת ומתוכננת ומובטחת ממקור לא ידוע (מבחינת ההיגיון).
    לדת היהודית היה טקס רשמי-מכונן במעמד הר סיני (ועוד כמה טקסים מרשימים כמו זה של אליהו הנביא).
    לדת היהודית היה מרכז משותף שעלו אליו לרגל.
    לדת היהודית הייתה שליטה טוטליטרית במשך ההיסטוריה, בדיוק במקום שבו הדת קבעה שתהיה לה שליטה בו.
    לדת היהודית ישנו ספר המתאר אותה ותיעד אותה במשך ההיסטוריה והמספק לכל דורש הסברים, הוכחות, תיעודים ותשובות.
    הדת היהודית התקיימה במשך אלפי שנים וחזתה מאורעות שהתרחשו גם בימנו ושממשיכים להתרחש (חזרה לארץ ישראל זהו הסימן הגדול לכך).

אני לא יודע מה איתך, אם אלוקי הדת הזאת לא היה אמיתי, אני בספק אם היינו חיים היום כאן בארץ, אם היה לנו צבא או בכלל מסוגלים לצאת ממצרים.

לגבי הדת שלך, אם הסוס המעופף מסוגל לכל זה, אני אולי לא אאמין בו, אך בהחלט אכבד את הדת שלך ואכיר בה כבעלת השפעה חזקה מאוד על הקיום העולמי שלנו ואפעל בהתאם... קח לעצמך חמשת אלפים שנה שבהם תוכיח לי במעשים ומאורעות את נכונותה של הדת שלך, אחרי חמשת אלפים שנה אשמח לחקור אותה.

אין לי בעיה אם כך שאתה חושב כי האמונה שלי לא מבוססת או לא שונה מאמונה באל הספגטי.. יש לי בעיה עם ה-"רק".
    מאיפה לך לדעת שהדמיון הוא "רק"? מאיפה לך לדעת שהדמיון הוא לא זה שאחראי למפץ הגדול ולבריאה כולה? (מבחינת אמונתי באלוקים זה מסתדר, הרי מבחינתי אלוקים הוא הכל וכלום ביחד ולחוד, הוא גם הדמיון וגם לא הדמיון וגם המציאות..) בעניין הזה, שאנשים מעזים לחקור משהו (או רק לחשוב עליו) ועל-פי זה להסיק הנחות גרנדיוזיות כמו "אין ישות תבונית" זהו חטא ההיבריס הגדול ביורת משחר ההיסטוריה.. משה, קצת צניעות.. אתה אומנם חי בעידן שבו לאדם יש המון כוח, ידע והבנה, אך הבדל ההבנה שלו לעומת מה שבאמת מתרחש ביקום (ומחוצה לו) שווה בערך להבדל הגודל בין השמש לכדור הארץ (וזוהי רק מטפורה, במציאות ההבדל הזה בהרבה יותר ענק).

והפעם ענה לי בצורה הגיונית - מה גורם לך לחשוב כי היגיון זהו המורה היחיד שצריך להקשיב לו?
    האם בעוד מיליון שנים היגיון זה ימשיך לשלוט עלינו? ואם כן, האם עדיין נאמין בכל אותן "אמיתות מדעיות" שאנו מחזיקים בהן היום?
    טוב בסדר יש אלוהים
    לא רוצה להאמין ולעשות מצוות
    מה יקרה?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

בתור מה אתה רוצה שאענה לך על כך? אני לא רב ולא ישות תבונית אם חשבת לרגע..
    גם אני בקושי מבצע מצוות, אבל אני לא בורח מזה בתירוץ ש-"אני נאור, אין אלוקים, בואו נתפרע" ומשתדל לבצע את המעט שאני יכול.

דרך אגב, עזוב מצוות, דתיים הם עם בהרבה יותר תרבותי ונעים הליכות מרוב החילונים שבסביבתי, רק זה אמור לספק מוטיבציה לשמור מצוות או לפחות לכבד אותם ושלא נדבר על כך, שבננו, אורח החיים שלהם הוא בהרבה יותר בריא משלנו.
    חחחח אתה בחור מצחיק.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:33.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

אני מקווה שזה מתיישב עם המדע ושזה הגיוני מבחינה אבולוציונית, אף פעם לא ראיתי דג מחייך.
    מה קשור דג מחייך לא הבנתי,
    שוב אתה אומר דברים שלא קשורים לשום דבר.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

מבחינת אדם המגביל את עצמו לשביל צר מאוד בהיגיון צר מאוד (מילא היית משתמש בכל ההיגיון העומד לרשותך, אבל אני בספק אם אפילו את זה אתה עושה). בכל מקרה מה זה משנה, אתה תמיד צודק והכי חשוב שיש "מחקרים" מאשרים לכך.

אתה תמשיך להיות צודק, אני אמשיך להיות חכם.
    אתה לא חכם, אתה צר אופקים.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:24.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,526 | הודעות: 8,198,119 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect