נכתב במקור על ידי
noamXD
לא התייחסת לשאלה הראשונה.
וגם לשאלות שהתייחסת, לא ענית.
אני חושב שאני שוב צריך להסביר לאט לאט.
אלוהים ברא את בני האדם (לא רק את הגוף גם את הנשמה עצמה) כי דרכו של הטוב להטיב והוא רצה להטיב למשהו.
מסכים?כן, רק שהנשמה הייתה כבר לפני האדם, הנשמה היא 'כאילו' חלק מה'.
אלוהים רצה שהאדם ירגיש שהוא עבד בשביל השכר ולא קיבל אותו בחסד. ולכן נתן לנו לחיות בעולם הזה ולא ישר הטיב איתנו.
מסכים? 'איתנו'- עם הנשמות שלנו, לא עם הגופות שלנו.
אלוהים כל יכול והוא היה יכול לגרום לנו להרגיש שאנחנו עבדנו בשביל השכר גם בלי לתת לנו לעשות את זה.
מסכים?לא, אולי בכלל יש נשמות שלא מגיע להם שכר בכמות מסויימת? אולי יש נשמות שמגיע להם רק שכר ולא עונש? אולי יש נשמות שצריכות רק עונש? אתה מבין? לא לכולם מגיע שכר, הוא נתן לנו את ההזדמנות בעולם הזה 'לאסוף' זכויות ולקבל עלין גמול בעולם הבא, כמה זכויות וכמה דברים רעים יהיו לך? זה כבר ביידים שלך.
אם אלוהים לא היה נותן לנו לעבוד בשביל השכר אז כל הנשמות היו בדיוק אותו הדבר, כי אלוהים לא דרש מהנשמות כלום והעולם בכלל לא נברא. יש נשמות, אין מצוות ואין עבירות, והנשמות נהנות ישר ברגע שהם נבראו.
אלוהים יודע שלתת לנו לעבוד בשביל השכר יוצר גם דברים שהם הפך רצונו כגון סבל, ואם הוא לא יתן לנו לעבוד בפועל הכל יסתדר.
מסכים? הכל לא יסתדר, שוב, הוא נתן לנו לעבוד בשביל השכר אבל למה שאלה שבוחרים בדרך הרעה יקבלו שכר? או ירגישו שהם יעשו רצון בוראם ועל זה יקבלו שכר?
אף אחד לא יבחר בדרך הרעה כי אין דרך רעה. אין לנשמות מה לעשות חוץ מלהנות ולשמש את הדבר שאלוהים רוצה להטיב איתו. במצב שאני מציע אין הבדל בכלל בין הנשמות כולם ניטרלים. אף אחד לא עשה מעשים טובים ואף אחד לא עשה מעשים רעים כי אין להם אפשרות לעשות כלום, העולם לא נברא!!!
בסופו של דבר אלוהים החליט לברוא אותנו, ולא להטיב לנו ישר.
מסכים? נכון.
מסקנה:
אלוהים עשה בחירה שגויה. אלוהים לא עשה בחירה שגויה. אלוהים עשה בחירה שגויה.
------------------------------------------
לגבי מה שענית לי על למה אלוהים לא מילא את רצונו מבלי לברוא בני אדם:
אתה מתייחס לנשמה כאל משהו שהיה קיים תמיד ורק הגוף נברא. אבל למעשה, הנשמות נבראו ע"י אלוהים.
למה אלוהים ברא בכלל את הנשמות? אם הוא רצה להטיב הוא יכל למלא את הרצון הזה גם מבלי להטיב בפועל, הרי הוא כל יכול. מה זה למלא את הרצון הזה? הוא לא רוצה להטיב כדי שהוא ירגיש טוב, הוא רוצה שלנו יהיה טוב!
הוא רוצה להטיב כדי למלא את הרצון שלו להטיב. הרי אנחנו לא היינו קיימים בכלל, הוא לא אמר "בוא נטיב לנשמות האלה" אלא "בוא נברא נשמות כדי שיהיה לי למי להטיב."
-----------------------------------------
לגבי זה שרצון הוא חיסרון:
זה ממש לא תשובה, אני רוצה שתסביר לי איך יכול להיות שאלוהים רצה משהו אם רצון מעיד על חיסרון.
אם אתה אומר שאני צודק בטענה הזאת, אז היא תקפה לגבי כל הרצונות שיש, לא רק למה שאתה מחליט. אתה אומר שרצון מעיד על חסרון, אם אני רוצה לתת צדקה לעני, ואז אני עושה משהו אחר שאני ירגיש טוב עם עצמי, אבל עדיין לא עשיתי את מה שרציתי, כי מה שרציתי לעשות זה שיהיה לעני הזה קצת כסף, לא שאני ירגיש טוב שנתתי לו כסף, אתה מבין?
מה זה קשור? רצון מעיד על חיסרון, אפשר לנסח את זה כך:
אתה רוצה לעשות X
במילים אחרות, אתה רוצה לעבור ממצב של לפני פעולה X (נקרא לו A) למצב של אחרי פעולה X (נקרא לו B)
הסיבה היחידה שתרצה לעבור ממצב A למצב B היא - שבמצב A יש חסרון יחסית למצב B. ברור?
---------------------------------------------
ערבבת בשאלה שלך 2 נושאים, אחד זה החסרון ואחד זה היכולת למלא את הרצון שלך. אז לגבי החסרון זה למעלה ולגבי מילוי הרצון זה פה:
בני האדם הם מוגבלים, הם לא כל יכולים. אם אתה רוצה לתת לעני כסף, אתה תתן לו כסף כדי למלא את הרצון שלך. (גם אם המטרה בנתינה שלך היא שלעני יהיה כסף זה עדיין נקרא שרצית למלא את הרצון שלך לתת לו כסף, כי הרצון שלך שיהיה לו כסף גרם לך לרצות לתת לו כסף ואת הרצון הזה מלאת ע"י פעולת נתינת הכסף.) אם אתה תרצה לתת לעני כסף ואז תעשה משהו אחר שיגרום לך להרגיש טוב עם עצמיך, זה לא נקרא שמלאת את הרצון שלך לתת לו כסף, זה נקרא שרצית לעשות משהו שיגרום לא לרצות יותר לתת לו כסף. כדי שבני אדם ימלאו את הרצון שלהם הם חייבים לממש את הרצון הזה, כי אין להם אפשרות אחרת למלא אותו. אבל כשמדובר באלוהים שהוא כל יכול, הוא יכול למלא את הרצון שלו גם מבלי לממש אותו בפועל, ולא להתעלם מהרצון שלו אלא למלא אותו ממש.