קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 10-04-2011, 15:09
  2. [שאלה]האם אלוהים יכול?
    על ידי grass בפורום יהדות
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 08-04-2009, 02:09
  3. [שאלה] זה נכון שלמי שיש סלקום יכול ללכת לסרט בחינם?
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:07
  4. חבר'ה כנסו בבקשה זה נכון שלמי שיש סלקום יכול....
    על ידי roman676 בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 16:23
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 6 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 80

אלוהים יכול לגבור על אילוצים, נכון?

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ברירת מחדל אלוהים יכול לגבור על אילוצים, נכון?

אני חושב שכולכם מגדירים את אלוהים ככל יכול (ולכן הוא יכול להתגבר על האילוצים שלו)

יוצא מזה משהו מעניין.
    כל הסבל שיש בעולם מיותר כי אלוהים יכול להגיע לתכלית של הסבל גם בלי הסבל עצמו (הוא מתגבר על מה שמאלץ אותו לגרום לסבל)
    כלומר אם אלוהים אכן קיים אז הסיבה היחידה שהסבל קיים היא כי יש לא עניין בסבל עצמו בלי קשר לסיבה שהוא מביא אותו (עונש)

ועד משהו:
    אלוהים ברא את בני האדם כי דרכו של הטוב להטיב והוא רצה להטיב למישהו. וכששואלים "למה הוא לא ברא אותנו וישר הטיב איתנו בלי לתת לנו מצוות ולאסור איסורים וכו'" התשובה היא כדי שהאדם לא ירגיש אוכל חינם, כלומר שהוא ירגיש שהוא מקבל הכל בזכות ולא בחסד.
    השאלה שלי היא, אם אלוהים כל יכול, למה הסיבה הזאת מגבילה אותו, מה הבעיה שלו לברוא אותנו עם הרגשה שאנחנו מקבלים שכר בזכות ולא בחסד למרות שזה לא המצב. זה לא הרבה יותר פשוט?
    ובכלל, אם הוא רצא למלא את הרצון שלו להטיב, למה הוא צריך להטיב בפועל בשביל זה? הרי הוא כל יכול, הוא יכול למלא את הרצון הזה גם בלי לברא בני אדם. לברוא בני אדם זה פעולה דפוקה, כי הוא גם גורם לסבל לבני האדם ולא רק לטוב.
    ובכלל, כל פעם שאומרים שאלוהים "רצה" משהו זה לא מעיד על חסרונו? הרי רוצים רק מה שחסר!

בבקשה, כל מי שמתכוון להגיב "זה נושא מורכב ואי אפשר לענות לך בתגובה אחת" עדיף שלא יגיב בכלל, כי הוא לא עוזר.

דיון מהנה

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

מגניב, זה ממש מתאים למשהו שיצא בדיוק לפני יומיים:
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש ותיק האוואטר של Scofield
    שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ
    Time you enjoy wasting is not a wasted time

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה

השאלה שלי היא, אם אלוהים כל יכול, למה הסיבה הזאת מגבילה אותו, מה הבעיה שלו לברוא אותנו עם הרגשה שאנחנו מקבלים שכר בזכות ולא בחסד למרות שזה לא המצב. זה לא הרבה יותר פשוט?
    לא, כי הוא נתן לנו לבחור בין הטוב ובין הרע, מה שאנחנו עושים זה כבר לא בידיים שלו, הוא נתן לנו לבחור, ואנחנו מביאים את הסבל הזה על עצמינו, בגלל זה גם יש מצוות ויש איסורים, אם תבחר בטוב ותעשה מצוות, הוא יגמול לך כמעשיך, אם תבחר בדרך הרעה, ותעבור על איסורים, הוא גם יגמול לך כמעשיך.

ובכלל, אם הוא רצא למלא את הרצון שלו להטיב, למה הוא צריך להטיב בפועל בשביל זה? הרי הוא כל יכול, הוא יכול למלא את הרצון הזה גם בלי לברא בני אדם. לברוא בני אדם זה פעולה דפוקה, כי הוא גם גורם לסבל לבני האדם ולא רק לטוב. הבנאדם הוא משכן, משכן לנשמה, הוא ברא את בני האדם בשביל שהנשמה תוכל לבוא ולמלא את רצון הבורא בעולם הזה, הגוף/האדם הוא המקום בו הנשמה שוכנת עד סוף ימי האדם, ואז והנשמה חוזרת למעלה ונותנת את הדין, ואם צריך היא חוזרת לתקן.
    אחרת, בשביל מה אנחנו חיים?

ובכלל, כל פעם שאומרים שאלוהים "רצה" משהו זה לא מעיד על חסרונו? הרי רוצים רק מה שחסר! אתה צודק בטענה, אבל במקרה הזה כנראה שלא... :/

בבקשה, כל מי שמתכוון להגיב "זה נושא מורכב ואי אפשר לענות לך בתגובה אחת" עדיף שלא יגיב בכלל, כי הוא לא עוזר.

דיון מהנה
    .....

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי noamXD צפיה בהודעה
    .....
    אין נשמה, אין אלוהים,
    כבד את המצוות - וכבד את ההיגיון הבריא.

One Shot - One Kill

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

.....
    לא התייחסת לשאלה הראשונה.
    וגם לשאלות שהתייחסת, לא ענית.
    אני חושב שאני שוב צריך להסביר לאט לאט.
    אלוהים ברא את בני האדם (לא רק את הגוף גם את הנשמה עצמה) כי דרכו של הטוב להטיב והוא רצה להטיב למשהו.
    מסכים?
    אלוהים רצה שהאדם ירגיש שהוא עבד בשביל השכר ולא קיבל אותו בחסד. ולכן נתן לנו לחיות בעולם הזה ולא ישר הטיב איתנו.
    מסכים?
    אלוהים כל יכול והוא היה יכול לגרום לנו להרגיש שאנחנו עבדנו בשביל השכר גם בלי לתת לנו לעשות את זה.
    מסכים?
    אלוהים יודע שלתת לנו לעבוד בשביל השכר יוצר גם דברים שהם הפך רצונו כגון סבל, ואם הוא לא יתן לנו לעבוד בפועל הכל יסתדר.
    מסכים?
    בסופו של דבר אלוהים החליט לברוא אותנו, ולא להטיב לנו ישר.
    מסכים?
    מסקנה:
    אלוהים עשה בחירה שגויה.
    ------------------------------------------
    לגבי מה שענית לי על למה אלוהים לא מילא את רצונו מבלי לברוא בני אדם:
    אתה מתייחס לנשמה כאל משהו להיה קיים תמיד ורק הגוף נברא. אבל למעשה, הנשמות נבראו ע"י אלוהים.
    למה אלוהים ברא בכלל את הנשמות? אם הוא רצה להטיב הוא יכל למלא את הרצון הזה גם מבלי להטיב בפועל, הרי הוא כל יכול.
    -----------------------------------------
    לגבי זה שרצון הוא חיסרון:
    זה ממש לא תשובה, אני רוצה שתסביר לי איך יכול להיות שאלוהים רצה משהו אם רצון מעיד על חיסרון.
    אם אתה אומר שאני צודק בטענה הזאת, אז היא תקפה לגבי כל הרצונות שיש, לא רק למה שאתה מחליט.

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

אלוהים ברא את בני האדם (לא רק את הגוף גם את הנשמה עצמה) כי דרכו של הטוב להטיב והוא רצה להטיב למשהו.
    מסכים?כן, רק שהנשמה הייתה כבר לפני האדם, הנשמה היא 'כאילו' חלק מה'.
    אלוהים רצה שהאדם ירגיש שהוא עבד בשביל השכר ולא קיבל אותו בחסד. ולכן נתן לנו לחיות בעולם הזה ולא ישר הטיב איתנו.
    מסכים? 'איתנו'- עם הנשמות שלנו, לא עם הגופות שלנו.
    אלוהים כל יכול והוא היה יכול לגרום לנו להרגיש שאנחנו עבדנו בשביל השכר גם בלי לתת לנו לעשות את זה.
    מסכים?לא, אולי בכלל יש נשמות שלא מגיע להם שכר בכמות מסויימת? אולי יש נשמות שמגיע להם רק שכר ולא עונש? אולי יש נשמות שצריכות רק עונש? אתה מבין? לא לכולם מגיע שכר, הוא נתן לנו את ההזדמנות בעולם הזה 'לאסוף' זכויות ולקבל עלין גמול בעולם הבא, כמה זכויות וכמה דברים רעים יהיו לך? זה כבר ביידים שלך.
    אלוהים יודע שלתת לנו לעבוד בשביל השכר יוצר גם דברים שהם הפך רצונו כגון סבל, ואם הוא לא יתן לנו לעבוד בפועל הכל יסתדר.
    מסכים? הכל לא יסתדר, שוב, הוא נתן לנו לעבוד בשביל השכר אבל למה שאלה שבוחרים בדרך הרעה יקבלו שכר? או ירגישו שהם יעשו רצון בוראם ועל זה יקבלו שכר?
    מסכים? נכון.
    מסקנה:
    אלוהים עשה בחירה שגויה. אלוהים לא עשה בחירה שגויה.
    אתה מתייחס לנשמה כאל משהו להיה(התכוונת שהיה* ?) קיים תמיד ורק הגוף נברא. אבל למעשה, הנשמות נבראו ע"י אלוהים.
    למה אלוהים ברא בכלל את הנשמות? אם הוא רצה להטיב הוא יכל למלא את הרצון הזה גם מבלי להטיב בפועל, הרי הוא כל יכול. מה זה למלא את הרצון הזה? הוא לא רוצה להטיב כדי שהוא ירגיש טוב, הוא רוצה שלנו יהיה טוב! אתה אומר שרצון מעיד על חסרון, אם אני רוצה לתת צדקה לעני, ואז אני עושה משהו אחר שאני ירגיש טוב עם עצמי, אבל עדיין לא עשיתי את מה שרציתי, כי מה שרציתי לעשות זה שיהיה לעני הזה קצת כסף, לא שאני ירגיש טוב שנתתי לו כסף, אתה מבין?
    זה ממש לא תשובה, אני רוצה שתסביר לי איך יכול להיות שאלוהים רצה משהו אם רצון מעיד על חיסרון.
    אם אתה אומר שאני צודק בטענה הזאת, אז היא תקפה לגבי כל הרצונות שיש, לא רק למה שאתה מחליט. למעלה.
    .... תעתיק ותענה לי גם במודגשים יהיה יותר טוב.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

.... תעתיק ותענה לי גם במודגשים יהיה יותר טוב.
    אההה הנשמה היא חלק מאלוהים..
    אתה רואה, זה פשוט בולשיט שמישהו המציא.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:28.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    שאלה חרושה של כל אתאיסט ממוצע.

קיים? אם אלוקים היה קיים במובן שאתה מתכוון אליו לא נראה לי שהוא היה מכונה "אלוקים".

בעינינו רצח ועוני הם "סבל", אבל מי אמר שהם כך בעיני הבינה האלוקית?
    (וזה אפילו דיי מבזה להאניש את אלוקים בבינה, הרי מבחינת הכל יכול בינה היא דבר פרמיטיבי למדי אני מאמין).

באותה מידה כמו שאפשר לשאול "בשביל לשחק במשחק מחשב חדש, למה עלי להשיג את הכסף בשביל לקנות אותו, לפנות מקום במחשב בשביל שיוכל להריץ אותו, להתקין אותו ולאחר כל זה גם להתחיל לשחק בו שלב-אחר-שלב שבהרבה מקרים יתסכלו אותי במטרה לעבור בהצלחה את משחק המחשב.. אם אפשר פשוט לשבור את הדיסק, לזרוק אותו לפח הזבל ולהכריז עלי כמנצח?", נכון שאלה מפגרת? ואם הכל יכול היה מחליט שהעונש שבני האדם יקבלו במקום המבול יהיה משחק דוקים של 40 יום ו-40 לילה בין כל בני האדם החוטאים, מה היית שואל?
    זה לא נראה לך קצת מוזר שאלוהים הוא כשל לוגי?
    הוא כל יכול, הוא יודע הכל,
    הוא מעל הבינה שלנו ולכן לעולם לא נוכל להבין אותו,
    הוא מקיים שכר ועונש - אז תתנהג יפה.

לא יודע, אלוהים נראה לי כמו חידה שלעולם לא תצליח לפתור,
    רק בשביל שתתנהג יפה.

אם אתה שואל אותי...משהו מסריח פה.

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:28.

שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ

מסכים?כן, רק שהנשמה הייתה כבר לפני האדם, הנשמה היא 'כאילו' חלק מה'.
    מסכים? 'איתנו'- עם הנשמות שלנו, לא עם הגופות שלנו.
    מסכים?לא, אולי בכלל יש נשמות שלא מגיע להם שכר בכמות מסויימת? אולי יש נשמות שמגיע להם רק שכר ולא עונש? אולי יש נשמות שצריכות רק עונש? אתה מבין? לא לכולם מגיע שכר, הוא נתן לנו את ההזדמנות בעולם הזה 'לאסוף' זכויות ולקבל עלין גמול בעולם הבא, כמה זכויות וכמה דברים רעים יהיו לך? זה כבר ביידים שלך.
    אם אלוהים לא היה נותן לנו לעבוד בשביל השכר אז כל הנשמות היו בדיוק אותו הדבר, כי אלוהים לא דרש מהנשמות כלום והעולם בכלל לא נברא. יש נשמות, אין מצוות ואין עבירות, והנשמות נהנות ישר ברגע שהם נבראו.

מסכים? הכל לא יסתדר, שוב, הוא נתן לנו לעבוד בשביל השכר אבל למה שאלה שבוחרים בדרך הרעה יקבלו שכר? או ירגישו שהם יעשו רצון בוראם ועל זה יקבלו שכר?
    אף אחד לא יבחר בדרך הרעה כי אין דרך רעה. אין לנשמות מה לעשות חוץ מלהנות ולשמש את הדבר שאלוהים רוצה להטיב איתו. במצב שאני מציע אין הבדל בכלל בין הנשמות כולם ניטרלים. אף אחד לא עשה מעשים טובים ואף אחד לא עשה מעשים רעים כי אין להם אפשרות לעשות כלום, העולם לא נברא!!!

מסכים? נכון.
    מסקנה:
    אלוהים עשה בחירה שגויה. אלוהים לא עשה בחירה שגויה. אלוהים עשה בחירה שגויה.
    אתה מתייחס לנשמה כאל משהו שהיה קיים תמיד ורק הגוף נברא. אבל למעשה, הנשמות נבראו ע"י אלוהים.
    למה אלוהים ברא בכלל את הנשמות? אם הוא רצה להטיב הוא יכל למלא את הרצון הזה גם מבלי להטיב בפועל, הרי הוא כל יכול. מה זה למלא את הרצון הזה? הוא לא רוצה להטיב כדי שהוא ירגיש טוב, הוא רוצה שלנו יהיה טוב!
    הוא רוצה להטיב כדי למלא את הרצון שלו להטיב. הרי אנחנו לא היינו קיימים בכלל, הוא לא אמר "בוא נטיב לנשמות האלה" אלא "בוא נברא נשמות כדי שיהיה לי למי להטיב."

אם אתה אומר שאני צודק בטענה הזאת, אז היא תקפה לגבי כל הרצונות שיש, לא רק למה שאתה מחליט. אתה אומר שרצון מעיד על חסרון, אם אני רוצה לתת צדקה לעני, ואז אני עושה משהו אחר שאני ירגיש טוב עם עצמי, אבל עדיין לא עשיתי את מה שרציתי, כי מה שרציתי לעשות זה שיהיה לעני הזה קצת כסף, לא שאני ירגיש טוב שנתתי לו כסף, אתה מבין?
    מה זה קשור? רצון מעיד על חיסרון, אפשר לנסח את זה כך:
    אתה רוצה לעשות X
    במילים אחרות, אתה רוצה לעבור ממצב של לפני פעולה X (נקרא לו A) למצב של אחרי פעולה X (נקרא לו B)
    הסיבה היחידה שתרצה לעבור ממצב A למצב B היא - שבמצב A יש חסרון יחסית למצב B. ברור?

---------------------------------------------
    ערבבת בשאלה שלך 2 נושאים, אחד זה החסרון ואחד זה היכולת למלא את הרצון שלך. אז לגבי החסרון זה למעלה ולגבי מילוי הרצון זה פה:
    בני האדם הם מוגבלים, הם לא כל יכולים. אם אתה רוצה לתת לעני כסף, אתה תתן לו כסף כדי למלא את הרצון שלך. (גם אם המטרה בנתינה שלך היא שלעני יהיה כסף זה עדיין נקרא שרצית למלא את הרצון שלך לתת לו כסף, כי הרצון שלך שיהיה לו כסף גרם לך לרצות לתת לו כסף ואת הרצון הזה מלאת ע"י פעולת נתינת הכסף.) אם אתה תרצה לתת לעני כסף ואז תעשה משהו אחר שיגרום לך להרגיש טוב עם עצמיך, זה לא נקרא שמלאת את הרצון שלך לתת לו כסף, זה נקרא שרצית לעשות משהו שיגרום לא לרצות יותר לתת לו כסף. כדי שבני אדם ימלאו את הרצון שלהם הם חייבים לממש את הרצון הזה, כי אין להם אפשרות אחרת למלא אותו. אבל כשמדובר באלוהים שהוא כל יכול, הוא יכול למלא את הרצון שלו גם מבלי לממש אותו בפועל, ולא להתעלם מהרצון שלו אלא למלא אותו ממש.

באדום.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    שאלה חרושה של כל אתאיסט ממוצע. אז אתה ודאי בקיא בתשובה...
    קיים? אם אלוקים היה קיים במובן שאתה מתכוון אליו לא נראה לי שהוא היה מכונה "אלוקים". מצטער, אין לי מושג על מה אתה מדבר.
    בעינינו רצח ועוני הם "סבל", אבל מי אמר שהם כך בעיני הבינה האלוקית? אתה בעצם אומר שאלוהים מחשיב את הרצח והעוני כדבר שהוא לא רע בשבילנו (לא "סבל") ולכן הוא קיים בעולם? כלומר יש בעולם באמת רק מה שאלוהים מחשיב כחיובי? ואם תדקדק בשאלה שלי, יוצא שלמעשה העוני והרצח הם חלק מהתכלית של הבריאה. (הם לא באו למטרה מסויימת אלא הם עצמם התכלית) אתה באמת חושב ככה?
    (וזה אפילו דיי מבזה להאניש את אלוקים בבינה, הרי מבחינת הכל יכול בינה היא דבר פרמיטיבי למדי אני מאמין). היהדות כפי שרוב היהודים מבינים אותה מאנישה את אלוהים במלא דברים אז... על הנושא הזה אתה צריך לדבר עם מאמינים..
    באותה מידה כמו שאפשר לשאול "בשביל לשחק במשחק מחשב חדש, למה עלי להשיג את הכסף בשביל לקנות אותו, לפנות מקום במחשב בשביל שיוכל להריץ אותו, להתקין אותו ולאחר כל זה גם להתחיל לשחק בו שלב-אחר-שלב שבהרבה מקרים יתסכלו אותי במטרה לעבור בהצלחה את משחק המחשב.. אם אפשר פשוט לשבור את הדיסק, לזרוק אותו לפח הזבל ולהכריז עלי כמנצח?", נכון שאלה מפגרת? יש לך את אותה טעות כמו לנועם, במשל אתה מדבר על אדם לא כל יכול, בעוד הנמשל הוא אלוהים שהוא כן כל יכול. אדם לא יכול לגרום לכך שהוא ינצח במשחק מבלי לשחק בו, אם תזרוק את המשחק לפח ותכריז על עצמיך כמנצח, לא יעשה אותך מנצח. אבל ישות כל יכולה, בהחלט יכולה. אולי זה לא אינטואטיבי, (שזה רק מראה כמה מטופש זה לחשוב שיש כזה דבר כל יכול) אבל ככה זה.
    ואם הכל יכול היה מחליט שהעונש שבני האדם יקבלו במקום המבול יהיה משחק דוקים של 40 יום ו-40 לילה בין כל בני האדם החוטאים, מה היית שואל? לא הבנתי מה אתה רוצה..

קרדיט לי

פרידריך ניטשה.

שם פרטי
    נועם
    לייקים
    1186
    נקודות
    221
    משפט מחץ

באדום.

אני חושב שהבנתי את השאלה המרכזית,
    שמעת פעם את המושג ''לחם כיסופא''?
    או ''לחם בושה''?

אם בנאדם יבוא ויתן לי 500 דולר, אני יגיד לו וואי תודה אחי איזה כיף.
    יום אחרי הוא יבוא ויתן לי עוד 500 דולר,
    ויום אחרי זה עוד 500 דולר, וככה כל הזמן, אז אני כבר ירגיש בושה!
    למה הוא נותן לי את זה סתם? אני כבר 'מתפדח'
    אני רוצה לעשות בשבילו משהו בשביל לקבל את זה.
    אותו דבר אנחנו ובורא עולם!
    אם הוא רק יתן ויתן ויתן ויתן ויתן אנחנו נרגיש אותו דבר כמו האיש שמקבל כל יום את הכסף.
    הבנת?

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

סוניק מתנסח הערב בטוב טעם, פשוט תענוג לקרוא.
    אופיר, בכל תגובה שלך בפוסט הזה הדגשת שנו... אז אלוקים לא קיים.
    זה שאתה מחזיק נחרצות בדעה מסויימת אנחנו יודעים, אבל לא בשביל זה נפתח כאן עוד דיון, ואם התוכן שלך כל כך מוחץ אנחנו נצליח להבין את זה גם בלי שתכתוב זאת.
    משה, סוניק ניסח זאת בבהירות - אתה מערבב בין ההנחות שלך. ברגע שאתה מסכים על העובדה שאלוקים קיים, ההסתכלות על המצב צריכה להיות מנקודת המבט שלו. קל יהיה לך להגיד שזה תירוץ, אבל זו לוגיקה פשוטה. הסיבה שבגללה אתה קצת מתקשה לקבל אותה היא מכיוון שהיא מביאה לתובנה שיש דבר שכל שלא תוכל להבין, כי הוא גבוה מכלי ההבנה שלך.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש מתחיל האוואטר של AXX212
    לייקים
    48
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    אל תרצה מה שאתה משיג תשיג את מה שאתה רוצה!

למה הסבל מיתור?

הסבל הוא עונש לרשעים (בעקרון) איך אפשר לוותר עליו
    ובכל זאת להעניש רשעים?

----ואל תכנס עכשו לצדיק ורע לו----

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:29.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 6 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 05:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,508 | הודעות: 8,198,101 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect