ספר שקצת שונה מספר רגיל,הספר הזה לא בא להאכיל אותכם בידע,הוא בסך הכל מראה לכם את האמת.
http://www.truthcontest.com/entries/...with-religion/
ספר שקצת שונה מספר רגיל,הספר הזה לא בא להאכיל אותכם בידע,הוא בסך הכל מראה לכם את האמת.
http://www.truthcontest.com/entries/...with-religion/
|
|
אמת? אז למה הוא מלא בשקר?
עובדתית, הדת לא מתאימה לעולם המדע (שבעצם חוקר את העולם רק על פי הראיון המוצגות בשטח). יש סיבה שאומרים שדת ומדע זה כמו אש ומים. הדת היא דוגמטית, וקובעת עובדות על העולם ללא התבוננות או חקר העולם בפועל. ולכן לא תואמת את המדע, שמגיע למסקנות רק לפי העובדות.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
לא מתאימה עובדתית?
אתה מייחס את המושג עובדה בקלילות יתר ליותר מדי דברים לטעמי.
המדע כן יכול להתאים לדת - בתוצאה. זה שהדרך שונה לא אומר כלום על התוצאה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
באמת? בפעם האחרונה שבדקתי גילינו יותר מ 18^10 כוכבים בשמים. קביעה שנקבעה על ידי מכשפי היהדות.....
דוגמא פשוטה לקביעה דתית ללא שום בדיקה מול המציאות.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
בכתבי היהדות, אלוהים מסתבר אוהב אסטרונומיה, ורומז לנו שהמספר המדוייק של הכוכבים הוא 10 בחזקת 18. אין יותר או פחות מזה באפילו כוכב אחד. זה על פי היהדות.
לאחר שיש בידיינו טכנולוגיה מתקדמת וטלסקופים חזקים, אנחנו מצאנו בסביבות 10 בחזקת 24 כוכבים. אחרי שפיתחנו טלפסקופים חזקים מספיק וספרנו אותם. משמע הסתכלנו מה באמת יש בשמיים ולפי זה הגענו למספר. לא סתם ניחוש ארביטרארי. הדת היהודית מסרבת להכיר במציאות. מאחר וכתוב 10 בחזקת 18, זה מספר הכוכבים בשמיים. העובדה שאנחנו רואים יותר כוכבים לא רלוונטית לדת. אז מה אם ראית יותר, אתה טועה לא משנה מה תגיד או תציג כראיה.
וכמו שאמרתי, זאת דוגמא אחת לדרך שבה הדת "חוקרת" את העולם. קובעת עובדה כלשהי על המציאות, ואם במציאות משהו הוא לא כמו שכתוב, אז המציאות טועה.
המדע, אגב אם לא ידעת, מעדכן את המידע שלו בהתאם לממצאים בשטח. זאת אומרת שאם עוד שנתיים נראה 10 בחזקת 25 כוכבים, זה המספר שהמדע יקבע שגילינו. על פי הדת, המספר עדיין יהיה 10 בחזקת 18.
בנימה אישית, אלוהים בלאי יש לך, שכח כמה כוכבים הוא יצר... פיספס כמה עשרות אלפים.
לא. למען האמת אתה לא צריך אף אחד מהם.
יש לך שבטים באפריקה ואמריקה שמתקיימים בלי דת ובלי מדע.
אמרה כמו שלך מצהירה שאתה חייב דת כדי לחיות, והמציאות, שוב, היא אחרת. העניין לגבי דת ומדע, שרק אחד מהם ישפר לך את אורח החיים. רמז, זאת לא הדת. מדע מספק לך תרופות למחלות, מספק לך טכנולוגיה בשביל מאכל זול יותר, מים נקיים ונגישים, אורח חיים סניטרי. דת לא נותן לך כלום. אם באמת הייית יודע במה זה כרוך והיו נותנים לך את האופציה לחיות בלי אחד מהאופציות האלו, היית מוותר על הדת. בגלל שבלי המדע, אתה היית חיי כמו לפני 2500 שנים.
ואני שולל בגלל שאני מבין דבר או שניים בנושא הזה. ואני יודע מה זה דת, ואני יודע מה זה מדע. כשהדת אומר לך שX הוא בגלל Y וזהו, תגיד אחרת, יוציאו אותך להורג. והמדע אומר, בוא נברר באמת למה קורה X יכול להיות שזה Y או A או B, ולאחר בדיקה מתגלה שזה Z בכלל.
לכל כך הרבה גילויים מדעיים התייחסו כשקר רק בגלל שהדת אמרה אחרת. לך תקרא ספר מדע, ואז תחזור לדיון על האם דת ומדע הולכים ביחד. לפחות אז אתה תבין למה אתה טועה.
יש גבול לידע שלי (להזכירך, עדיין אינני מלאך), אשמח אם תתן לי את מקור החישוב של כוכבי השמים ביהדות על מנת שאוכל להחכים.
למדע, בדיוק כמו שאתה כותב, אסור להסיק מסקנות. הכתיבה שלך רצופה ב'מסקנות' ו'עובדות', זה לא אופייני לידע שאתה מנסה למכור.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
אני יודע שאני מפרסם משהו שמישהו אחר עשה, אבל זה עדיין נכון. אבל אני עדיין יעשה לך עבודה קלה, תראה רק את השתי דקות וחצי הראשונות. זה דיי מסכם את זה. גוגל יכול לעזור לך בשאר הדברים. (זאת רק דוגמא, כמו שאמרתי. היהדות טוענת לשפנים שמעלים גרה, למפלצות מתחת לאדמה, לשתפונות גלובליים שאין להם שום זכר, ועוד. שורה תחתונה, הדת החליטה שהיא קובעת מה המציאות, והמציאות צריכה להתאים את עצמה לדת. אם היא לא, אז המציאות טועה.....)
אגב, הכתיבה שלי רצופה במסקנות ועובדות, שאני שולף מהספרים שאתה הסכמת עם תוכנם מבלי לבדוק מה הם אומרים. עובדות אחרות אני כותב בהתאם לממצאים ומחקרים שבוצעו. אני לא מוכר ידע, אני מציג אותו.
ומה שכתבת ממש לא מדוייק. למדע מותר להסיק מסקנות. המסקנות האלו צריכות להיות מגובות בראיות. עוד הבדל בין דת ומדע. בדת מגיעים למסקנות, אבל ראיות זה אופציונלי.
נערך לאחרונה על ידי firya; 16-04-2012 בשעה 04:09.
את האמת,הספר הזה לא בדיוק מחזק מה שהדת אומרת,הוא יותר מבהיר דברים,גם בספר זה הם מדברים ואומרים שאין כל היגיון לדת,לסיפורים ולכל הטקסים והתרגילים שהדת עושה.התאורייה של ספר היא שאנשים לא באמת מבינים מה שבדת באמת אומרת,ושיש מסרים נסתרים מאחוריי כל מה שהדת אומרת.אבל כשאתה יודע את האמת והחיים,תאורייה בספר זה כבר היא לא תאורייה,היא אמת.הסופר הזה משחק במחשבות שלנו וממש לא מסתיר את זה,זה מה שמשעשע בספר זה.לא משנה כמה תשתמש במחשבה שלך ולנסות למצוא פתרון לכל בעיה,אתה לא תצליח,כי הבעיה האמיתית זה לא העולם,זה המחשבה.זה גם משעשע,בגלל שהפיתרון שלנו הוא גם הבעיה שלנו.
למחשבה יש התחלה וסוף,ליקום,לאמת ולחיים אין.אני יביא לך ציטוט יפה מהספר שכל כך אהבתי:
Science has its limits, and they are found at the edges of the universe. If you go “out,” you run into infinity, which makes no sense to the mind. If you go “in,” you run into quanta mechanics, which also makes no sense from the mind’s perspective. This tells us that no sense can make sense. You do not have to understand something with your mind for it to make sense or be true. The fact is that it would not make sense if we could understand everything with the mind.
אוי נו באמת, כל כך כל כך לא.
כן, למדע יש גבולות, אבל לא, זה לא אומר שאין לנו אפשרות להבין. הכותב מזלזל באינטיליגנציה שלך, ואני לא מכיר אותך כדי לדעת אם הוא צודק או לא, אבל אם הוא חושב לזלזל באינטיליגנציה שלי, הוא טועה.
ואם המדע לא מגלה משהו בגלל המגבלות שלו, אז זה אומר שאתה תגלה את זה מספר בן 1500 שנים או לצעוק יהוה עשה את זה? בולשיט. אם המדע לא יגלה את זה, לנחש (שזה מה שהדתיים עושים, בואו נודה באמת) זה לא מה שיעשיר את הידע האנושי. אחרי הכל דתות ברחבי העולם ניחשו שהעולם הוא שטוח והוא במרכז העולם, ורק אלו שאשכרה בדקו את הדברים האלה, גילו שלא.
הספר הזה אומר שאתה לא יכול להבין הכל,בין אם אתה רוצה את זה או לא.נסה את התרגיל שהוא כתב,אתה תראה שזה לא הגיוני.הספר הזה לא מנחש שום דבר.אתה ממשיך להסיק מסקנות ושולל הכל כי לא מתאים לך שהוא ״מזלזל״ בידע שלך.אבל הוא לא,זה גם מאוד לוגי להבין שאתה לא יכול להבין הכל.לא ראיתי שסתרת את הטענה שלו,יש לו נקודה טובה עם דוגמא.
איפה לעזאזל ראית שכתבתי שאתה יכול להבין הכל?? וגם אם בני האדם לא, איך לעזאזל זה מאשר את הטענה שלך על הדת???
אני לא שולל בגלל שזה מזלזל במי שהולך לקרוא אותו, אלא בגלל שזאת טענה מטומטמת ויוצא מנקודת הנחה שמי שקורא את הספר מפגר באיזושהי צורה. ואני לא כזה.
בהתחלה זה היה סבבה שאתה חושב שדת ומדע לא מתאימים ביחד.אחריי זה תיקנתי אותך ואמרתי שיש דברים להבהיר ולהבין נכון בדת.הדת המחודשת+מדע
עכשיו אתה לא מסכים שצריך להסתכל על הדת באיזה שהיא צורה?אבל אתה אפילו לא יודע באיזה צורה זה.
אתה שולל דברים כי לא מתאים לך?באמת?זאת הגישה שלך?
אם היית קורא אולי היית אומר וואלה אם מסתכלים על זה בצורה כזאת,יש בזה הגיון.
אתה לא יכול לדעת,ואתה סתם מסיק מסקנות.
ואל תלך לקרוא את זה עכשיו כי אתה כבר בא בגישה שלילית ובלי ראש פתוח.
זאת הפעם האחרונה שאני חושב כשאני כותב הודעה.אני בדרך כלל כותב הודעות מתוך ידיעה ולא מחשבה.
אבל יש עליי חובה להפיץ את הספר הזה כמה שיותר,ואנשים כמוך קצת הורסים לי.