קודם כל זה כן מתאים לכאן וזה לא ממש קשור לכדורגל.
יום השואה? מחר, יום הזיכרון? עוד שבוע. מה נופל על שני הימים האלו? צמד המשחקים של בארסה צלסי. ליגת אלופות, משחק מעניין? אולי.
אבל לצפות במשחק ביום השואה?! טיפה של כבוד יש לכם לשואה? היה רצח עם ענקי! וזה היה העם שלנו! אבל למי אכפת שהם מתו? הרי זה העבר! היום ההווה ומה יותר חשוב מהשואה? "הקבוצה של המדינה" כמובן.
יום הזיכרון לחללי צה"ל? למי אכפת מזה שהחיילים יום יום מפוזרים ברחבי הארץ ומגנים עלינו? כי הרי זה כולה סתם אנשים רגילים? רגילים?! בזמן שאתם ישבתם רגל על רגל בבית, שתיתם לכם קפה וראיתם טלוויזיה הם מנעו ממחבלים להיכנס לארץ והגנו עלינו בכל מחיר, אפילו אם זה עלה להם בחיים, אבל יום הזיכרון? למי אכפת? יש משחק של ברצלונה!
כי מה יקרה אם נשכח פעם אחת מהשואה? מה הבעיה?! אם אנחנו שוכחים את זה אנחנו נותנים לאנשים להכחיש את השואה, כי אם אנחנו לא זוכרים איך נוכיח שהם טועים? אבל למי אכפת? מיצי עם הכדור!
לעזאזל, לא יקרה כלום עם יום אחד לא תראו את ברצלונה! אם יום אחד או שניים תתנתקו מהכל ותנו כובד לאותם אנשים! זה לא יהרוג אותכם יומים בלי כדורגל! ביג דיל! גם הקבוצה שאני אוהד משחקת ביום הזיכרון לחללי צה"ל אבל לי יש כבוד בסיסי! אני לא אראה את המשחק! כי כדורגל זה הנאה נטו ובימים אלו אנחנו לא צריכים להנות, אנחנו צריכים להיזכר במה שקרה, לזכור מי מת בשואה ומי מת בשירות הצבאי!
"עם שלא זוכר את העבר שלו איזה עתיד מגיע לו?" יגאל אלו אמר. וצדק, איזה עתיד יהיה לנו אם לא נזכור את המתים?
זה סוג של פריקה, אני פשוט לא יכול לשבת בחיבוק ידיים כאשר אנשים מכל הגילאים אומרים שזה יום לא חשוב ושברצלונה יותר חשובה.
מה עם כבוד? מה עם כבוד?!

ציטוט ההודעה

ספוילר: