נכתב במקור על ידי
kingking500
אתה טוען פה טענות שאתה מציג אותן כעובדות למרות שהן דעות בלבד ולא יותר מזה. זאת עובדה - לא דעה.
כן. לחיות בשקט. כן - אנשים כמוך.
אם אתה רוצה לדעת בדיוק למה אתה פה, איך הגעת לכאן ולמי אתה חייב (לא חייב - כי אתה נולדת עם זכות בחירה ולא בחרת לחיות בתמורה להודיה על כך) להודות - חקור ותשתף עם כל הרוצה לדעת על כך. אם לא - שמור את זה לעצמך ואל תטען טענות כאילו הן היו עובדות שמבוססות על בסיס מסוים שאתה משתמש בו בצורה שגויה. צורת השימוש היא שגויה על-פי צורת השימוש של אותו בסיס.
אני לא הראשון ולא האחרון שהניח ויניח את הטענה הזאת כי רעיון השוויון שקיים בדמוקרטיה ובתנ"ך קיים במשך כבר לא מעט שנים.
אין שום קשר בין אמונה לבין גילויים על הקיים ושימוש בקיים. כפי שכבר כתבתי, אפשר להאמין במשהו שאינו קיים ואפשר להאמין במשהו שקיים, בלי קשר לבין אם הוא קיים או לא.
אני לא אמשיך להתדיין אתך על זה כי אני חושב שאני כבר יודע מה יהיה הסגנון של התגובות הבאות שלך.
רק לידיעתך, לגבי אמונה ומדע - ישנם מדענים דתיים. כן, כן, ישנם מדענים דתיים. הם מאמינים שאלוהים הוא קדוש, גדול מכל, בעל כוחות בלתי מוגבלים, יוצר של הכל ועוד. בנוסף על כך, הם חוקרים את החומר והעולם. מתוך כך יוצא שהם חוקרים את המדע (של חומרים או אנרגיות, למשל) שהם מאמינים שאלוהים יצר אותם.
אין פה שום התנגשות. זה הכל עניין של אמונה.