פעם היו שני תלמידים שרצו ללמוד אצל רב חכם אחד. הרב היה יכול ללמד רק אחד משני התלמידים והוא לא יכל להחליט על האחד מבין השניים שאותו הוא מוכן ללמד.
לכן, נתן הרב לשני התלמידים חידה אתגרית.
לקח הרב את שני התלמידים לחדר אחד ואמר להם: "אני נותן לכם עכשיו מטבע של שקל אחד. על כל אחד ואחד מימכם לקנות בשקל הזה דבר מה, שאיתו אתם תוכלו למלות את החדר עד שאף פעם לא יחסר מיזה בחדר הזה.
הלכו שני התלמידים לדרכם, כל אחד הלך בכדי לקנות בשקל את הדבר שימלא את החדר כך שאף פעם לא יחסר ממנו.
חשב, חשב וחשב התלמיד הראשון, והחליט שהפתרון לשאלתו של הרב היא קש. לכן הלך התלמיד הראשון וקנה הרבה מאוד קש, וביום שבו היו שני התלמידים צריכים להציג את פתרונותיהם לחידה של הרב, מילא התלמיד הראשון את כל החדר בקש שקנה.
פתח הרב את דלת החדר והתרשם מפיתרונו של התלמיד הראשון. לאחר כמה שניות שבהן הרב בחן את פיתרון התלמיד הראשון, הוא הסתובב אליו ואמר לו: "תשובתך לא נכונה. אם אני אדחף מעט את הקש עם היד אז אתה תוכל לראות שישנם חללים שבהם חסר קש, ובנוסף ניתן גם לראות שהשתמשת ביותר מהשקל שנתתי לך. ענית תשובה לא נכונה ולכן אני לא אוכל ללמדך".
לאחר שהוציאו את כל הקש מהחדר, נכנס התלמיד השני עם הדבר שקנה בשקל, והניח אותו במרכז החדר.
בחן הרב לכמה שניות את פתרונו של התלמיד השני, חייך אליו ואמר: "פתרת את החידה ותשובתך נכונה. לכן אני אשמח ללמדך".
מה היה הדבר שהניח התלמיד השני באמצע החדר?

ספוילר: