נכתב במקור על ידי
newbie101
כתוב שה' ברא ב7 ימים את העולם. לא מסתדר עם המדע. כתוב שהוא יצר את אדם וחווה, לא מסתדא עם המדע. ויש עוד מליון דוגמאות, אלו סיבות מספיק טובות לפקפק בו.
אתה מאמין למישהו לפני 5,000 כי הוא 'אב אבותיך'?
תחשוב בעצמך, ואל תאמין לכל דבר, גם אם ההורים שלך אומרים לך. דבר ראשון, כי ההורים שלך לא יודעים בדיוק כמוך. אז למה להאמין למישהו שלא יודע בודאות?
דבר שני, יש לך מחשבה עצמית. אם אבא שלי מאמין שצריך להרוג את כל הערבים לדוגמא, זה אומר שגם אני צריך כי אני לא מגדיר אותו כבן אדם טיפש? מה הקשר?
יש לך כמה מושג כמה דתות יש והיו וכולם האמינו לאבא שלהם?!
ונועם, הדת נשארת אותו דבר אבל הפרשונויות משתנות. פתאום אדם וחווה היו מטאפורה, ה' לא באמת ברא את העולם ב7 ימים זו גם מטאפורה...
וסיפור בולשיט אחד שלא משתנה לא יותר טוב מתיאוריות שמשתנות בהתאם לממצאים.
איך הדת תשתנה בכלל? הרי אם היא תשתנה היא תקרוס. היא לא יכולה כי הכל צריך להיות כמו שכתוב, כי זה קדוש. אז היא ממציאה פרשנויות שהולכות עם הממצאים החדשים במקום. כשאין לך ראיות שאתה מתבסס עליהן, אין סיבה לשינוי. גם סיפורים על פיות לא ישתנו כי הם לא מבוססים על כלום! אני יכול לאמר לך שיש פיות בלתי נראות ובלתי פיזיות בעולם וזה לא ישתנה לעולם כי אין לזה ביסוס.
במדע אין פרות קדושות, זה כל היופי. הולכים לפי מה שנכון לאותו הרגע. נכון, עדיין לא יודעים הכל. אבל לפחות המדע יודע משהו, ויכול להוכיח את זה לעומת הדת, שטוענת שהיא יודעת הכל אבל לא יכולה להוכיח כלום.
בסיס בלי ביסוס לא שווה כלום. המדע משנה דברים לאור הממצאים, יש דברים שלא ישתנו, יש דברים שכן, אבל לפחות יש על מה להסתמך.