קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. שיעור תורה 4 | הרב אמנון יצחק שליט"א
    על ידי Kobi_S בפורום יהדות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 18-04-2006, 12:44
  2. שיעור תורה 3 | הרב אמנון יצחק שליט"א
    הודעה אחרונה: 17-04-2006, 01:11
  3. שיעור תורה 2 | הרב אמנון יצחק שליט"א
    הודעה אחרונה: 17-04-2006, 01:11
  4. שיעור תורה|הרב אמנון יצחק שליט"א
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 17-04-2006, 01:10
  5. תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 01-03-2006, 20:31
+ תגובה לנושא
עמוד 9 מתוך 15 << ראשון ... 7891011 ... אחרון >>
מציג תוצאות 121 עד 135 מתוך 217

אתאיסטים!תלמדו תורה! - עמוד 9

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    סרגיי
    לייקים
    6
    נקודות
    19

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    לא ממש ירדתי לסוף דעתך, מן הסתם בעקבות הניסוח המאוד לא ברור.
    בכל אופן, המחשתי לך כמה מוזר זה להצהיר שאסור ללמוד תורה בהדרכת רב.
    אמרתי שאסור?
    לא מומלץ פשוט. כן מומלץ ללמוד אם רב בהתחלה, כמדריך. לא כמורה.
    ואז כאשר אתה מרגיש אם קשר לאלוהים שמאפשר לך ללמוד בצורה נכונה, אז מומלץ שתתחיל ללמוד לבד.
    תשאל כל רב "חברמן" כולם יענו לך שבשלב מסוים הם הפיסקו להתפלל על פי דרשה, והם מתפללים על פי הלב ולא לפי הכתוב.
    אבל אני יתן לך דוגמא טובה יותר. קח את המסיונים. או בצורה מורחבת, יהודים שחקרו את התורה, והבינו שהרבנים טועים בפרוש שלהם.
    אין דבר כזה עם גוי, הכוונה היא לאדם ללא קרבה לאלוהים. וזה בעצם פוסל גם כן 64 אחוז מהיהודים בעולם.
    אין להם סידור תפילה, אין להם כיפה, אין חגים, אין מצוות.
    הם חקרו הכל מהיסוד וגילו את האמת.
    רבנים היום אומרים שתפילה מחליפה קורבן. ממש לא. תפילה ממש לא מחליפה קורבן.
    יש להקריב קורבן לפחות פעם בשנה.
    ואם אתה זוכר את הסיפור של היהודי האמרקאי שבא לארץ לפני כמה שנים והקריב יונה? הוא היה מסיוני, ועל פי המיסונים חוקי היהדות לא השתנו מעולם.
    ואין להוסיף או להוריד חוקים.
    יש לי שאלה אלייך. יהודים דתיים אומרים לכל אחד צדיק, ובזאת הם מפרים את חוק האלוהים, שבעצם טעון שרק האלוהים ומלאכיו הם הצדיקים היחידים, ולכל אדם שתורם תמיד יש מזימה.
    על פי כך, הדרך החידה ליקרא צדיק, היא לא על פי תרומה, אלה על ידי הכרה באלוהים כישות עליונה.
    אבל כמובן שאין חובה להתפלל, רק ללמוד.
    firya אמר שאנחנו מותאמים לסביבה? בסדר, המסיונים לא נוגדים את זה.
    האדם עצמו נוצר לפני בערך 2 וחצי מיליון שנה.
    \מאז בכל עשרת אלפים שנים, הוא השתנה גנטית.
    וחשוב לציין שרק במעט האחוזים.
    כי שינוי של יותר מ20 אחוז אפשר ליראות רק בציפורים שהשתנו מדינוזאורים.
    ואדם המודרני נוצר בערך לפני 12 אלף שנים.
    אני יתן לך את הגירסא המשיחית ליווצרות העולם.
    היה עולם ישן, שאלוהים לא אהב, ולכן השמיד את החיים שלא אהב.
    הוא ראה את האדם הפרמיטבי, ובעצם נגלה לשבט כזה.
    2 אנשים ראו באלוהים כאור, ועקבו אחריו.
    הוא לקח אותם לגן עדן, ולימד מתמטיקה.
    וככה בעצם נוצר האדם הראשון וכל שאר האנשים הפרימטיבים נכחדו כי לא הצליחו לחשב את כמות האוכל בצורה נכונה.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

ציטוט נכתב במקור על ידי Se1r7i צפיה בהודעה
    אמרתי שאסור?
    ואז כאשר אתה מרגיש אם קשר לאלוהים שמאפשר לך ללמוד בצורה נכונה, אז מומלץ שתתחיל ללמוד לבד.
    תשאל כל רב "חברמן" כולם יענו לך שבשלב מסוים הם הפיסקו להתפלל על פי דרשה, והם מתפללים על פי הלב ולא לפי הכתוב.
    אבל אני יתן לך דוגמא טובה יותר. קח את המסיונים. או בצורה מורחבת, יהודים שחקרו את התורה, והבינו שהרבנים טועים בפרוש שלהם.
    אין דבר כזה עם גוי, הכוונה היא לאדם ללא קרבה לאלוהים. וזה בעצם פוסל גם כן 64 אחוז מהיהודים בעולם.
    ואם אתה זוכר את הסיפור של היהודי האמרקאי שבא לארץ לפני כמה שנים והקריב יונה? הוא היה מסיוני, ועל פי המיסונים חוקי היהדות לא השתנו מעולם.
    יש לי שאלה אלייך. יהודים דתיים אומרים לכל אחד צדיק, ובזאת הם מפרים את חוק האלוהים, שבעצם טעון שרק האלוהים ומלאכיו הם הצדיקים היחידים, ולכל אדם שתורם תמיד יש מזימה.
    על פי כך, הדרך החידה ליקרא צדיק, היא לא על פי תרומה, אלה על ידי הכרה באלוהים כישות עליונה.
    וככה בעצם נוצר האדם הראשון וכל שאר האנשים הפרימטיבים נכחדו כי לא הצליחו לחשב את כמות האוכל בצורה נכונה.
    סלח לי שאני עוצר אותך באמצע הרצף, אני מבין שאתה בהתלהבות כרגע, אבל הדברים שלך פשוט לא נכונים ברובם ולא מודעים בחלקם.
    אתה מביא פה סיפורים בלי ראיות, מחליט ומניח הנחות בשם לומדי התורה ועושה פה סלט מכל האמונה והדת.
    אם יש לך משהו ספציפי להגיד ולהצמיד לו ראיות או לפחות קצת ידע, אני אשמח להגיב.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    סרגיי
    לייקים
    6
    נקודות
    19

ציטוט נכתב במקור על ידי פראגער צפיה בהודעה
    סלח לי שאני עוצר אותך באמצע הרצף, אני מבין שאתה בהתלהבות כרגע, אבל הדברים שלך פשוט לא נכונים ברובם ולא מודעים בחלקם.
    אתה מביא פה סיפורים בלי ראיות, מחליט ומניח הנחות בשם לומדי התורה ועושה פה סלט מכל האמונה והדת.
    אם יש לך משהו ספציפי להגיד ולהצמיד לו ראיות או לפחות קצת ידע, אני אשמח להגיב.
    הדת אינה ידע, היא אמונה.
    לא צריך הוחכות לכלום.
    אני בסך הכל אומר את מה ששמעתי.
    Its your oppenian if you chose to belive in it

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

הדת אינה ידע, היא אמונה.
    לא צריך הוחכות לכלום.
    אני בסך הכל אומר את מה ששמעתי.
    Its your oppenian if you chose to belive in it
    זו בדיוק ההתלבטות, האם אתה טועה או סתם טורח להוכיח בורות.

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

ממ.. משעשע אותי שדורשים הוכחות כשזה נוגע לאמונה.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

אמרתי שאסור?

האדם נוצר לפני 12 אלף שנה?
    מעניין, אין מאובנים של בני אדם שחיו לפני 12 אלף שנה.

ומז"א אלוהים לא "אהב" את העולם הישן?
    אלוהים לא אוהב או שונא.

שזה קצת מוזר, כי אחרת מה יגרום לו ליצור את היקום אחרי פרק זמן אינסופי?
    אבל כן...אלוהים מעל ההיגיון שלנו, לא נצליח להבין.

גם מעולם לא נצליח להבין למה הוא ברא אותנו?
    למה הוא בוחן אותנו? משעמם לו? אבל כן הוא לא אנושי, לא משעמם לו.

בלי סיבות, בלי כלום,
    פשוט עשה ולעולם לא נבין.

וזה הבעיה אצלנו האתאיסטים - הבנה,
    אנחנו אוהבים להבין, לא להאמין.

One Shot - One Kill

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    טוב, בואו נעשה פה סדר.

ההומו סאפיינס הופיעו על הכוכב הזה כבר מלפני בערך 200,000 שנים. לא פתאום לפני 6000 שנים. הטענות על התרבות של השומרונים לא רלוונטים יותר מידי.
    הם לא המציאו את השפה. תקשורת הייתה קיימת כבר לפני. כן יכול מאוד להיות שהם המציאו שפה ייחודית להם, וכן, יכול להיות שאפילו הם הראשונים שהמציאו את הכתב (לא בדקתי את זה, וממש לא אכפת לי מזה, אבל אם הם היו הראשונים, מגיע להם את הקרדיט. לא יותר מזה יותר מזה..).
    הם לא המציאו את המתמטיקה, כמו שאף אחד לא המציא את הפיזיקה. הם פשוט מאוד (כמובן במידה והם כן השתמשו בזה) למדו להשתמש בזה. זה כזה רעיון מופרך? ממש לא, גם הייונים השתמשו בזה. הם גילו שהכוכבים עגולים, וידעו על כוכבים בשמים. נשמע מופרך? ממש לא גם היוונים ידעו את זה. היו להם מבנים גדולים, נשמע מופרך? בכלל לא, אם למצרים, ולבני המאיה היו מבנים כאלו, למה שהם לא יצליחו להגיע להישג דומה??

מעבר לזה. הגוף שלנו היום החל להווצר עם ההומו ארקטוס. כבר באותה התקופה התחלנו לאבד שיער, אין לזה שום קשר לחייזרים וזה לא פתאום קרה. אין שום דבר בDNA ובצורת ההתפתחות שלנו שאפילו רומז להתערבות חיצונית. בני אדם, כמו שהם נראים היום, היו קיימים כבר מלפני 180,000 ל-200,000 שנים. וקיבולת המוח שלנו היא 1300- 1400. זה משהו שמשתנה בין בני אדם אפילו בימים אלו. לטעון שלכל הקרו-מגנון היה מוח 1600 זה שגוי, כמו לומר שכולם היו מטר שבעים ומעלה. התווח שבו ההומו סאפיינס יכלו להעמיד צאצאים היה גדול ממה שחשבנו (התגליות של השנה האחרונה לדוגמא הראו גם שההומו סאפיינס- אנחנו, העמידו צאצאים עם הניאנדרטלים. וסביר להניח שיכול להיות עוד "ורסיות" של הומונויידים שהיו קיימים באותה התקופה, שהיו שונים אחד מהשני כמו שהיום האיטלקים שונים מהיפנים. ז"א, אותו "סוג" אבל בגרסא שונה. יכול להיות שהיום השוני הוא בצורת עיניים וצבע העור, ובימים עברו, השוני היה גובה. כמובן שמדובר בגובה ממוצע שסביר להניח שהיה נתון לשינוי. גם היום יש לנו אנשים שמגיעים ל2 מטר.
    www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CIEBEBYwCA&url=http://archaeology.about.com/od/earlymansites/a/cro_magnon.htm&ei=MfS1T-vFEobc8QPdoMGmCg&usg=AFQjCNE9HA9oLgXwcAcAZjsAVXsMDCiIbg&sig2=ucHh__BJhpEXL5uviGG DrQ

מתי בידיוק שינו אותנו גנטית?
    אין שום קשר להתערבות חיצונית (וחוצונית).

מה גרם לשינויים האלו?
    בבקשה, סדרת הסרטונים האלו תעזור לך להבין:

לא התפתחנו כדי להראות כמו חייזרים. התפתחנו כדי להתאים את עצמנו לסביבה פראית, התפתחנו כדי להיות אצנים, התפתחנו כדי להיות ציידים, והתפתחנו כדי להשתמש בכלים.

(תודה אישית לך ממני, גרמת לי לסקרנות בנושא שהבנתי בו קצת פחות. ועכשיו קצת יותר.)

עכשיו, Awake1.
    סקרנות היא תכונה טבעית אצל בני האדם. הרצון להבין את העולם שבו אנחנו חיים זאת תכונה שאמורה להיות לכולם בצורה זאת או אחרת. הייתי אומר לך משהו שקשור לנושא הזה ממש, אבל בשלב הזה אני כבר מרחם עליך.
    זאת אכן תכונה טבעית אצל בני אדם,בהודעות הקודמות שלי,זה היה האגו שדיבר במקומי,אני מצטער.
    ובבקשה תמנע מתגובות כמו ״אני מרחם עלייך״,אתה ככה וככה,זה האגו שלך.ואני בטח שלא הולך להתייחס לזה.זה שאתה מכנה מישהו בשמות לא הופך אותך ליותר צודק.
    את האגו זה כן הופך,בגלל שהאגו תמיד צודק,אבל אותך זה לא הופך לצודק.
    יום טוב גבר!

לייקים
    97
    נקודות
    50

אוח, תנוח. על זה אני מדבר. אין לך מוסג מה זה אגו ואתה מנסה להטיף לי עליו? עלוב.

אופיר, אהבתי את העובדה שכל הטענה שלך מתבססת על זה שלא ייתכן שקיבולת המוח שלנו קטנה במהלך הזמן. אבל עצם העובדה שהמסה גדלה, אתה מקבל בכזאת פשטות. צמיחה של תרבות באמצע "שום מקום", היא לא דבר מוזר. אנחנו בחלקנו חיות חכמות, והגענו לתובנות בכל מיני נקודות על הגלובוס וצצו להן תרבויות גדולות מאוד. גם אם השומרונים צצו ראשונים, והיה להם קצת יותר ידע מכל תרבות שקדמה להם, לא אומר כלום. כרגע עברנו אותם בכמות עצומה רק ב500 שנים. אז אולי זאת הייתה תרבות, אבל לא יותר "על" מאיתנו, דבר שקשה לי לקבל אם הייתה להם גישה לטכנולוגיה מתקדמת בהרבה מאשר יש לנו היום.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

אופיר, אהבתי את העובדה שכל הטענה שלך מתבססת על זה שלא ייתכן שקיבולת המוח שלנו קטנה במהלך הזמן. אבל עצם העובדה שהמסה גדלה, אתה מקבל בכזאת פשטות. צמיחה של תרבות באמצע "שום מקום", היא לא דבר מוזר. אנחנו בחלקנו חיות חכמות, והגענו לתובנות בכל מיני נקודות על הגלובוס וצצו להן תרבויות גדולות מאוד. גם אם השומרונים צצו ראשונים, והיה להם קצת יותר ידע מכל תרבות שקדמה להם, לא אומר כלום. כרגע עברנו אותם בכמות עצומה רק ב500 שנים. אז אולי זאת הייתה תרבות, אבל לא יותר "על" מאיתנו, דבר שקשה לי לקבל אם הייתה להם גישה לטכנולוגיה מתקדמת בהרבה מאשר יש לנו היום.

מזה מה אמרת?
    אין שום מאובנים של בני אדם כמוני כמוך בשום מקום בעולם חוץ מהתרבות השומרית?
    ומזה? הקרו-מגנון בכלל לא דומה לנו כי הוא היה שני מטרים עם מוח של 1600cc ואין מצב שהוא השתנה בכל רחבי העולם באותו הזמן לבני אדם כמוני כמוך?
    ועוד הוספת שאין מצב ששני כרומוזומים יתחברו אחד לשני? ושבני אדם מחזיקים בקטעי דנ"א חוזרים ונשנים בכמות הכי גדולה בכל עולם החי ושזה מתאים לתאוריה שהצגתי?

אז כן, אתה צודק.

One Shot - One Kill

לייקים
    97
    נקודות
    50

השינוי היה באפריקה. משם היה הפיזור לשאר העולם.
    אני יכול אגב להשתמש בטיעון שלך על כל דבר.
    הקרו מגנון, לא היו ההומו ארקטוס. זאת אומרת שהם הונדסו גנטית.
    אבל לא, הם השתנו עם הזמן. כמונו.
    (למרות שהם היו בין מטר שישים לשמונים) גם אם הם היו שני מטר ועם קיבולת מוח של 1600. הם לא יכלו להשתנות?
    האבולוציה לא עובדת בכיוון אחד. זה לא שאפשר רק להפוך גדולים יותר. גם אם במהלך הזמן הם גבהו, הם יכלו להשתנות בחזרה לגובה נמוך יותר, וכמו שהמוח גדל עם הזמן (שוב, גדול לא תמיד טוב יותר) כך הוא יכל לקטון עם הזמן.

ואם כבר מעניין אותך על איך התפרסנו בגלובוס ופיתחנו תרבויות, אז:
    נערך לאחרונה על ידי firya; 22-05-2012 בשעה 12:04.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

השינוי היה באפריקה. משם היה הפיזור לשאר העולם.
    אני יכול אגב להשתמש בטיעון שלך על כל דבר.
    הקרו מגנון, לא היו ההומו ארקטוס. זאת אומרת שהם הונדסו גנטית.
    אבל לא, הם השתנו עם הזמן. כמונו.
    (למרות שהם היו בין מטר שישים לשמונים) גם אם הם היו שני מטר ועם קיבולת מוח של 1600. הם לא יכלו להשתנות?
    האבולוציה לא עובדת בכיוון אחד. זה לא שאפשר רק להפוך גדולים יותר. גם אם במהלך הזמן הם גבהו, הם יכלו להשתנות בחזרה לגובה נמוך יותר, וכמו שהמוח גדל עם הזמן (שוב, גדול לא תמיד טוב יותר) כך הוא יכל לקטון עם הזמן.

ואם כבר מעניין אותך על איך התפרסנו בגלובוס ופיתחנו תרבויות, אז:
    כאן אתה נופל חברי,
    כל חוליה במורד האבולוציה חיה ביחד עם החוליה שממנה היא התפתחה.

אנחנו לא חיינו ביחד עם הקרו-מגנון,
    לא מצאו שום מאובנים לכך.

חוץ מזה, עדיין לא הסברת לי איך השינוי הזה קרה,
    איך איבדנו 400cc מהמוח שלנו?
    מילא גדילה - אבל להיות קטן יותר?

אפשרי, אבל לא בכל כך קצת זמן,
    ואיך מקופים שחיים במערות הפכנו לתרבות-על ---> במדבר.

One Shot - One Kill

לייקים
    97
    נקודות
    50

איך ״איבדנו״ 400cc מהמוח שלנו? אתה רציני עכשיו?
    בדיוק כמו שקופי האדם ״מצאו״ 1200cc. זה לא אבד לנו. מוח גדול ולא יעיל השתנה למוח יותר ״ממוקד״ עם תרצה.
    ותתפלא אבל אפילו הפילים בשלב כלשהו קטנו בגלל האבולוציה. כמו שאמרתי אבולוציה זה לא מילה נרדפת ל״גדילה״, אלא ל״השתנות״. גדילה, קטינה, איבר אורך איבר מתקווץ, איבר ניהיה רגיש, איבר הופך להיות קהה יותר בתחושה.. אין כיוון חד סתרי. השאלה הזאת שלך היא מגוכחת.

ההומו סאפיין הראשון (בצורתנו הנוכחית) הופיע כבר לפני 190,000 שנים. גם עם תמשיך לחזור על זה, זה לא יהפוך נכון יותר.
    http://www.eurekalert.org/pub_releas...-toh021105.php

והדבר האחרון, מה לעזאזל היה כל כך ״על״ בתרבות השומרונית? אני לא אכנס בכלל לדיון ״האם הם היו התרבות הראשונה״ בגלל שזה לא רלוונטי. הם לא הופיעו משום מקום. חקלאות הייתה לפני, כתב היה קיים גם לפני, חיים בהתיישבויות היה קיים גם לפני. יכול מאוד להיות שהם לקחו הכל צעד קדימה, אבל פה זה נגמר. לא היה להם רפואה יותר מתקדמת משלנו, לא היה להם יכולת לנצל חשמל כמו שלנו (אם בכלל) ועוד דברים שאני אפילו לא חושב שזה פייר כלפיהם להשוות איתנו. מחשבים, רכבים, ארכיטקטורה...
    והרוב השגנו רק ב500 השנים האחרונות. בהשוואה אלינו הם חיו בעידן האבן. מה ״על״ בזה?
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מכור
    לייקים
    435
    נקודות
    250
    משפט מחץ
    One With Life

אגו...

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Awake1 צפיה בהודעה
    אגו...
    צודק.
    יש לו בעיה עם רעיונות של אנשים אחרים.

למרות שבאמת רוב הדעות שלך חסרות תועלת,
    חח מצטער גבר זה הדעה שלי.

אבל אחלה גבר, באמת.

One Shot - One Kill

לייקים
    97
    נקודות
    50

אם חוסר היכולת להציג טיעון מבוסס גורם לכם לצעוק אגו, אני כבר באמת לא יודע מה להגיד לכם.
    לפחות אני חושב שאתה יודע מה המשמעות של אגו אומרת. וזה כבר יותר ממה שידידינו מסוגל לו.

אין לי בעיה עם הרעיונות שלך, וזה מקור לאחלה סיפורי פנטזיה, וכמו שציינתי בעבר זה היה אחלה כתסריט לסרט סטארגייט (אחלה סרט), אבל לצערי ההוכחות בשטח לא תומכות בזה.
    כדי לטעון את הטענות שלך, אתה צריך להציג קודם כל את המשמעות של ״תרבות על״, מאחר והיא לא הייתה. בטח שלא במונחים של היום. אתה בנוסף צריך להוכיח שלא יכולנו להגיע לצורה שלנו היום ללא התערבות חיצונית. ואפילו יותר מזה, בפתאומיות. לצערך זה תהליך שממשיך כבר 5 מליון שנה לפחות ובני האדם בצורתם הנוכחית קיימים כבר קצת פחות מאתיים אלף שנים כך שזה ממש לא פתאומי. אלו הן עובדות. עצם זה שאתה בוחר להתעלם מזה לא אומר שלי יש אובר אגו, זה אומר שאתה מתעלם מהממצאים. אל תנסה לסובב את זה כאילו אני לא פתוח לעובדות כשאתה זה שמתעלם.
    השומרונים, תרבות מתקדמת לזמנם, אולי. ״תרבות על״, לנוכח המציאות והטכנולוגיה של היום, ממש לא.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא

תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:05.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,499,203 | הודעות: 8,199,796 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect