|
|
"..אמא ניסרה לי לחם"
שמתם לב שכל פעם הכיוון של הצלב קרס התהפך?
לדעתי זה סרטון תעמולה בלי להיות סרטון כזה
כלומר שבהתחלה מרעילים אותך על היטלר ובסוף אומרים ל20 שניות עד כמה שאמריקה יותר טובה
סתם קונספירציה
זה דווקא ניראה סרט נגד הנאצים יותר מאשר בעדם.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
זה סרט אנטי נאצי, שוולט דינסי עצמו עשה בזמן המלחמה.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
איך ילד בן 7 שרואה דונלד דאק ינתח את זה כמו שאתה ניתחת?
הוא רואה הרבה הייל הרבה צלבי כרס והרבה קטעים מצחיקים עם נאצים שנתקעים אחד בשני ועושים שטויות מצחיקות
ובסוף יאו איזה כיף יש לי את אמריקה
אבל יודע מה לא היה כ"כ רע בנאציזם היה הרבה מוזיקה והיה לך מנהיג שאתה מצדיע לו וזהו זה מה שאתה צריך לעשות וחוזר לישון
הם הצליחו להפוך סיפור כל כך עצוב למצחיק ...
ספוילר:
זה סרט תעמולה נגד היטלר וגרמניה הנאצית, קוראים לסרט "פניו של הפיהרר". ארה"ב שכרה את וולט דיסני שיעשה אותו ועוד סרטי תעמולה בסגנון הזה בזמן מלחמת העולם השנייה. למי שלא הבין, הסרט הזה מייצג את חיי הסבל בזמן שלטונה של גרמניה הנאצית בהשוואה לחופש, החירות והשיוויון שבארה"ב. הסרט הזה הוא לא ילדים בני 7, לא כל מה שמצוייר זה לילדים קטנים. הסרט הזה נועד כדי להעלות את המורל של האזרחים האמריקאים ויעודד אותם להתגייס.