אממ, לא. חג דתי נטו.
העניין הוא שיש ״התחשבות״ מצד הלא חוגגים. גם אני מתחשב ביום הזה. אבל בעיקר בגלל שיש חוק שאוסר עלי להנות מחוץ לבית וציבור שעוזר לי להבין כמה כדאי לא להיות בכביש ביום הזה. האבנים תוקפות מכוניות נוסעות.
אממ, לא. חג דתי נטו.
העניין הוא שיש ״התחשבות״ מצד הלא חוגגים. גם אני מתחשב ביום הזה. אבל בעיקר בגלל שיש חוק שאוסר עלי להנות מחוץ לבית וציבור שעוזר לי להבין כמה כדאי לא להיות בכביש ביום הזה. האבנים תוקפות מכוניות נוסעות.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
|
|
למה נראה לך?!
אנשים לא נוסעים במכוניות ביום כיפור זה יום מיוחד בשנה שאנשים מקיימים בו מסורת יהודית של אלפי-שנים ומכבדים את היום הזה!
גם אם הם לא מאמינים באלוהים או גם אם הם לא צמים עדיין אנשים לא יסעו בכיפור כי זו מסורת!!!
"הרוב לא נוסעים מהפחד שדתיים ברברים חסרי ערכים יסקלו אותם באבנים" - זה למען האמת הצמדי מילים שיצרו משפט שהוציאו אותך הכי פארש בעולם.
אז רוב האנשים שאתה מכיר הם אנשים חסרי כל ערך וכבוד למסורת של האבות שלהם ושל השכנים שלהם, ואתה עוד מדבר על דתיים ברבריים וחסרי ערכים?
יש אפילו ערבים שמכבדים אותנו (העם היהודי) ביום כיפור אז אתה והחברים שלך לא יכולים? זה כבר לא עניין של אמונה זה פשוט לכבד את האנשים שאתה חי איתם!
אתה לא יודע מה הידע שלי ואתה מנסה להוציא אותי "חרטטן חסר ידע", זה מראה על חוסר ביטחון ואי-יכולת לקבל דעות של אנשים אחרים.
צא מהבועה שאתה חי בה, אתה חי בתוך חברה במדינת יהודים, תכבד את המנהגים והמסורת שלה.
מי אמר לך שזה כבוד? אנשים מפחדים שלא ישברו להם שמשות ...
היה מקרה לפני שנה או יותר של נהג מונית (נראה לי ערבי) שנסע ביום כיפור וזה לא נגמר טוב
למה לנסוע/לא לצום זה לא מכבד את המסורת שלך?
האם זה פוגע בך באיזשהו אופן?
אם כבר אין כבוד אז זה יותר מהצד הדתי (ע"ע כפיה דתית,תחבורה ציבורית,חתונה אזרחית ועוד)
מי דרש שתכבד? על איזו כפייה אתה מדבר?! מה זה דרום קוריאה?!?! מדינת ישראל היא דמוקרטית אף אחד לא יכול להכריח אותך לא לנסוע בכיפור!
מעולם לא שמעתי על "בן-אדם נאסר כי נסע בכיפור" מישהו דרש? מישהו כפה? על מה אתה מדבר איתי בכלל?!
כשאמרתי "צא מהבועה שאתה חי בה, אתה חי בתוך חברה במדינת יהודים, תכבד את המנהגים והמסורת שלה.", התכוונתי ש:
רוב מדינת היהודים הם יהודים --> במדינת-ישראל ביום כיפור נהוג לא לנסוע במכוניות --> וברומא כדאי שתתנהג כרומאי.
אתה לא רוצה לכבד? אל תכבד! אבל אל תתפלא אם אח"כ תמצא את עצמך מוקצה וגלמוד.
תראה את ההודעה האחרונה שכתבתי, ברור שאני מגנה כל התנהגות של קיצוניים דתיים ששוברים מכוניות, אנשים כאלה מקומם בכלא!
אף אחד לא יכול לכפות עלייך לשמור או לכבד מסורת זה פשוט נהוג בכל חברה מערבית הגונה ונורמלית.
לנסוע זה לא נהוג ויסכימו הרוב שזה סוג של זלזול וחוסר כבוד ליום הזה, לצום זה כבר עניין אישי, אף אחד לא יכול לכפות עלייך סגפנות.
ותסלח לי, אבל אם ישנם אנשים שחושבים על לנסוע בכיפור אבל לא עושים את זה מפחד שישברו להם את האוטו אז כואב לי שיש אנשים כאלה שלא מוכנים יום אחד לכבד את החברה שהם חיים בה. זה לא אנשים שהייתי רוצה להיות בסביבתם.
אני מקלל את היום שנולדתי כיהודי ואקלל כל חיי את היום בו הומצאו הדתות.
pippo inzaghi segna per noi