קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 09-01-2006, 18:32
  2. [קונה] תוכנה של טלבאות מהעולם - 10 נק'
    על ידי YAMAHA בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 09-01-2006, 17:58
  3. אוףף אני מאוכזב אש =\ אמריקן וואייסטלנד..לא נפרץ..מזה?
    על ידי Li0rz בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 27-12-2005, 22:24
  4. תיראו כוסית לא מהעולם הזה!!
    על ידי FuckTheSystem בפורום דיבורים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 15-12-2005, 16:03
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 5 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 71

מאוכזב קשות מהעולם - עמוד 2

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי Bestph2 צפיה בהודעה
    אני פאקינג לא מאמין,שרוב העולם בוחר להיתעלם מאיך שהאמת ניראת ומסלף אותה על פי רצונו.
    אף פעם לא מצויין שה" זה "קוסם בלתי ניראה שעושה קסמיים בשמיים" זה מה שאת אמרת ולא אף אחד אחר,על תיקחו את הדת פשוטו כמשמעו או מילה במילה,רוב התנך מלא בביטויים סיפרותיים ובא ללמד לקחיים באמצאות אמצעיים סיפרותיים רבים,אם אתם מינסים להבין סיפרות פשוטו כמשמעו אתם לא תבינו כלום ותחשבו שזאת חרטה אבל אם אתם מפענחיים את המשמעות ואת כבנת המילים אתם מבינים שלמילים יש משמעיות אחרות ממה שהם ניקראים או נשימעים.
    הדבר הכי חשוב זה לא מה המילים אלה מה הכוונה של המילים.
    אאלוקים מתואר כדמות אדם כדי שרוב האנשיים יוכלו להפניים ולהבין ולהרגיש את ה"(כמובן שזה לא ממש עזר כי יש כאלה שחושבים שה" הוא אם מאפיינים אנושיים)
    אוקי הבמה שלך, תסביר לנו מה הוא האולוהים ואל תחסוך במילים.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 02:12.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    אני מאמין חזק מאוד שיש לך אף. איני יכול להוכיח לך כרגע שבאמת יש לך אף, אין לי הוכחות אמפיריות לכך... ישנם כמה אנשים שאין להם אף. אם יצא לי להכיר אותך יום אחד יש סיכוי קטן שאוכל להוכיח לך זאת, הבעיה שתחשוב שאני כופה עליך להאמין באף שלך ולהלביש עליו כיפה ושיצאו ממנו פאות, אז לא אעשה זאת.

אתה לא מאמין באלוקים לא בזכות הוכחות, אלא כי פשוט נוח לך לא להאמין בו.
    הדעה שלך, עבורי לפחות, חסרת מסה ונפח.
    לא נוח לי? חחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני לא מאמין בו כי אין אף הוכחה אמפירית לקיומו. את האף שלי אני יכול להוכיח ע"י תמונה ובמקרה הגרוע פגישה פנים מול פנים. אי אפשר להוכיח את אלוהים. שוב, בעולם מושלם אנשים כמוך היו מאושפזים בכפייה, בדיוק כמו אנשים שטוענים שרכבו על חדי קרן ורודים.

אז אתה לא מאמין שפיצוץ יצר את היקום? ספר לי עוד על הנחש המדבר ועל התפוח שהופך אותך לחכם.
    נערך לאחרונה על ידי _Anonymous_; 29-08-2012 בשעה 18:41.

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

אינך יכול להוכיח לו???
    חשבת פעם על תמונה?? או כמובן לבקש שיגע באמצע הפנים??

לא, לאלוהים אין אף ראיה, כלום גורנישט נאדה זירו ניל...
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 02:12.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    לפי התגובות המרשימות של שניכם נראה שהקדשתם לכך מינימום מחשבה..
    תחקרו את התגובה שלי אמפירית ואז אולי נוכל לדבר.

על נשואים כגון: למה דתיים לא מתגייסים או על התנחלויות יש עוד על מה לדון.. אבל לא על שאלת הישות התבונית,
    המדע לא רלוונטי לנושא הזה בכלל כך שאין לכם באמת על מה להישען.

בציפייה שהנושאים המשעממים והמטעים הללו יעלמו ותדברו על דברים מעט יותר רלוונטים (ומחשלים),
    שלכם סוניק
    הטענה שלך ריקה, ידוע שלכל כלל יש יוצא מין הכלל.
    לכן אם הצלחת להוכיח את הכלל פעם אחת אפשר להניח שיהיו לו יוצאים מין הכלל
    לרובינו יש אף אך קיימים להם אנשים ללא אף ההוכחה האמפירית שלך נמצאת בגוף השאלה שלך.

לעומת זאת לקיום של ישות אלוהית אין שום סממן או הוכחה לכן אין להתחייס אליה כמוצג אמת עד שיתגלו ממצאים שיוכיחו אותה.
    פשוט וקל.

אתה רשאי לבחור להתעלם מהוכחה חד משמעית כזאת אבל זאת שגיאה שלך ולא שלנו.
    אנחנו פועלים בצורה קונקרטית ואתה בוחר לדלג על החלק הלוגי ולשחק משחק בלי חוקים.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ
    If your'e good at something, never do it for free

קראתי פה קצת תגובות אך לא את כולן אז אם אני אחזור על דברים אני מצטער מראש.

לפותח הנושא, אני אתן לך תשובה מכל ההיבטים שיש ברשותי:
    אתה יודע צדיק אחד דתי מפורום אטרף, ששאלתי אותו איך מבחינתו נוצר העולם, הביא לי הסבר מדהים שלא שמעתי בחיים מאף דתי מבוגר.
    התנ"ך הוא לא ספר מדע. הוא לא בא להסביר לך את המפץ הגדול או את האבולוציה לצורך העניין והוא לא שולל אותן (אלא אם כן אתה מפרש את זה כך). הוא מתאר ארועים ומספר על תקופות.
    הכל עניין של פרשנות, אתה יכול לפרש את זה שאלוהים הניף יד ביום הראשון ופלאק! נוצרו השמיים והארץ, אבל אתה יכול לחשוב רגע עוד פעם ולהבין שאולי 'ביום הראשון' זאת הדרך שלהם באותה התקופה להגיד, נניח, שכאילו 'בפעם הראשונה' ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. כן כתוב ביום השביעי נח וכו' וכד' אבל שוב זה הכל עניין של פרשנות ואיך אתה בוחר להבין את זה אם בכלל. אתה לא יכול לצאת מנקודת הנחה שאלוהים פשוט בא הניף יד ונוצר העולם, זה לא מה שכתוב. דרך ההווצרות לא מתוארת ולכן אתה לא יכול לשלול או לטעון שום דבר.
    בזה לדעתי, מסתכמת האמונה. ולא להקשיב לפרשנות של חז"ל שמתעסקים בתפל ולא בעיקר.

אני רוצה גם להוסיף,
    אני חוזר על עצמי אבל אני אציין את זה בכל זאת,
    הבעיה בעולם היא לא הדת בפני עצמה, אלא האנשים ש'שולטים' בה. הרי ציבור המאמינים לא טורח לחקור, עד כמה שניתן, מה מקור הדת ומה בעצם כל זה בא להביע, ואז זה מתחלק ל3:
    1. האנשים שממשיכים להאמין במשהו לא נודע שיצר את העולם בדרכים הנסתרות שלו כמו עדר כבשים
    2. האנשים שמבינים שהכל קצת יותר מורכב מספר סיפורים ואז שוללים לגמרי קיום של כל ישות אלוהית בטענה שהמדע הוא הנכון בלבד.
    3. האנשים המעטים שלא שוללים כלום, אך חוקרים בעצמם ולא מושפעים משום זרם.

אני אשייך את עצמי למספר 3, שמתי לב שיש עוד חבר'ה בפורום שאני בכיף אשייך לשם.
    אז אני אסביר למה אני מתכוון:
    מבחינת ציבור הדתיים, הכל התחיל עם סיום הבריאה לפני תשע"ג שנים. כאשר הם מתעלמים, לפעמים לחלוטין, מעובדות חותכות לכך שהתקיימו חיים על כדור הארץ הרבה לפני, והיו מספר גזעים של האדם, מתעלמים מהאבולוציה ומתעלמים מהDNA, שהוכח שהוא ניתן לשכפול מה שתיאורתית מאפשר לנו לשכפל אדם בשלומותו באופן מדוייק.
    מבחינת האנשים שפנו למדע, הכל התחיל במפץ הגדול, אחריו היתה האבולוציה שבסופו של דבר ממנה באנו.
    מבחינתי, כל ההסבר לעיל מלא בחורים עצומים.
    תשע"ג = בערך 5700 שנה, כאשר תרבות השומרים התקיימה בעולם 6500 לפני הספירה - זאת אומרת שאם כרגע אנחנו ב2012 אז יוצא שהשומרים חיו לפני 8512 שנים על כדור הארץ.
    השומרים היוו את התרבות והציווילזציה הראשונה הרשומה בהסיטוריה והם גם אחראים להמון פיתוחים חשובים באנושות - בין היתר הכתב, הם הראשונים שהמציאו את הכתב. הם היו אחראים לפיתוחים חשובים בתחום הניידות. וכאשר ניסו להסביר מאיפה קיבלו את כל הידע שלהם הם אמרו מ'אלו שלמעלה'. במונחי מדע, גזע ההומוספיאנס - האדם המודרני - אנחנו, נוצרנו בן לילה, ולכן גם האבולוציה אמיתית ככל שלא תיהיה לא תוכל להסביר את השהות שלנו פה.
    אחת התיאוריות בעניין הזה היא שנבראנו 'בצלמו' פיזית, וכאן אני חוזר לDNA שניתן לשכפול. 'אלו שלמעלה' יכול היה להיות הסבר ל'אלוהים' שמאמינים בו היום. יכול להיות שנוצרנו פיזית בצלמו של גזע כלשהו במטרה מסויימת.

הסבר אחר הוא המצרים, שבערך ב3500 לפני הספירה (שזה לפני 5512 שנים סה"כ) עסקו במה שאנחנו מכנים היום אסטרולוגיה. מהם הגיע גלגל המזלות וזה היה הסבר מטאפורי לתנועת הכוכבים במערכת השמש. זה גם מופיע בדרך מטאפורית בתנ"ך, כאשר משה שובר את עגל הזהב ואז תוקע בשופר מצביע על מעבר ממה שהמצרים כינו 'עידן' השור לעידן הטלה. הברית החדשה בעצם מסבירה בצורה מטאפורית את הכניסה שלנו לעידן הדגים עם ישו, זו הסיבה שקיים הסמל הזה:

בברית החדשה גם מתואר שכאשר ישו נשאל ע"י תלמידיו איפה ימצאו אותו אמר להם שיעקבו אחרי 2 אחים עם דליי מים (או משהו כזה אני לא זוכר בדיוק, אני גם לא זוכר את הפסוק המדוייק אני יכול לבדוק למי שממש מתעקש חח) וזה הסבר מטאפורי למעבר שלנו לעידן הדלי, והסמל הזה ממחיש את זה:
    (הסמל של מזל דלי)

מכאן השאלה הנשאלת, איך בדיוק נוצרנו? סבבה, שללנו את עניין הדת כי יש סתירות היסטוריות מוכחות ומסרים סמויים (שכאן אני חוזר לעניין הפרשנות).
    הרי דת היא חלק מאינטרס, היא מבוססת על מה שהאנשים אז קראו לו 'מדע', והותאמה כך שניתן יהיה לשלוט בציבור בעזרתה, סוג של צורת שלטון, ויאמר לזכותה מתוחכמת מאוד.
    אוקיי, המפץ הגדול והאבולוציה. מוכח מדעית אבל גם פה נתקלים בבעיה, מה שנקרא, גזעית. או לצורך העניין, איך הגזע שלנו נוצר במהירות כזו? איך הגזע שלנו היחידי שהצליח לשרוד את כל השנים האלה? איך נוצר היקום? למה מכל הכוכבים במערכת השמש נפלנו דווקא על כדור הארץ? אני לוקח בחשבון שיש כאן את תנאי הקיום הדרושים לנו, אבל למה? למה פה? למה לא במאדים?
    למה אנחנו ניתנים לשכפול? איך העולם מציית לחוקים פיזיקליים שלא מתוארים בתנ"ך למרות שהם חיוניים מאוד לקיומינו?
    השאלות כל כך רבות והתשובות כל כך דלות שזה דבילי ומעצבן אותי שאנשים ממשיכים להתווכח על דברים כאלה ולנסות להוכיח שהם צודקים. לא היה 'פיזיקה' פעם, ולכן זה לא נלקח בחשבון לא בתנ"ך ולא בברית החדשה.
    רוב האנושות שואלת את השאלות הלא נכונות ומן הסתם שמקבלת את התשובות הלא נכונות, ומסיבה שלא ברורה לי עדיין ממשיכים להאמין לקשקושים של זבלים איטרסנטים שימכרו להם לא רק סיפורים מצוצים מהאצבע אלא גם את אמא שלהם ואת האלוהים שלהם בתמורה לכסף. (אני כמובן חייב להכליל, אין לי אפשרות להפריד רבים צדיקים או אנשים שמנסים להוכיח דברים מהסוג הזה).

למען הסר ספק, אני לא מנסה להוכיח שיש או אין אלוהים, אני מנסה להפריך טענות דביליות ולא כופה על אף אחד את הדעות שלי.

בכל החפירה הזו הכוונה שלי היא בעצם שהכל כל כך גדול רחב ומורכב יותר משחור ולבן, מיש או אין אלוהים, מדת ומדע, שלדעתי ומזווית הראייה שלי רוב האנושות הפכה להיות בדיחה שחיה ומתקיימת בתוך עצמה. השאלות כל כך רבות שרובן אפילו לא נשאלות. גם האתאיסטים וגם הדתיים מתווכחים על דברים כל כך לא נכונים שזה עצוב שאפילו אתאיסטים שכל כך מאמינים למדע לא מסוגלים להכנס לגוגל ולחקור.
    גם האבולוציה, שאני מאמין בה לחלוטין, מתארת אבולוציה של גזע האדם - בעולם חיו המון גזעים של אדם. האבולוציה מתארת איך גזע האדם התפתח באופן כללי ולא ספציפי.

מעטים אלו שבאמת מאמינים בדרך שלהם. כי 'להאמין בדרך שלך' זה לא לאונן לאכול צ'יזבורגר ובייקון ולשחק במחשב בשבת אבל להאמין באלוהים ולצום ביום בכיפור, זה לא נקרא 'להאמין בדרך שלך'. אף אחד לא קם ושואל איך קרה שהעולם התחלק ל3 דתות מרכזיות כאשר נוצרנו כביכול כעם אחד.
    איך קרה שאלוהים, שדרכיו נסתרות כל כך, נתן לנו להגיע לפיתוחים מדעיים עצומים, להבנות ותובנות עצומות בכמעט כל התחומים האפשריים, להבין איך נוצרנו ולשכפל את עצמנו כאשר דרכיו נסתרות.
    אף אחד לא קם ושואל, אוקיי, נניח שהדת לא נכונה והאבולוציה כן, איך הגזע שלנו נוצר? מכל הגזעים שחיו פה, איך אנחנו אלו ששרדנו כל כך הרבה והתפתחנו בצורה המטורפת הזאת? אין לזה תשובה,עד כמה שהאבולוציה לא תיהיה נכונה, אלא רק תיאוריה ואמונה, בדיוק כמו התנ"ך ואלוהים. ולהגיד שגם זו אחת הדרכים הנסתרות שלו זאת סתם התחכמות.
    אני יכול לשאול עוד מליון שאלות, רוב העולם לא. זאת הכוונה שלי.
    נערך לאחרונה על ידי eriK; 30-08-2012 בשעה 00:22.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי eriK צפיה בהודעה
    ספוילר:
    קראתי פה קצת תגובות אך לא את כולן אז אם אני אחזור על דברים אני מצטער מראש.

לפותח הנושא, אני אתן לך תשובה מכל ההיבטים שיש ברשותי:
    אתה יודע צדיק אחד דתי מפורום אטרף, ששאלתי אותו איך מבחינתו נוצר העולם, הביא לי הסבר מדהים שלא שמעתי בחיים מאף דתי מבוגר.
    התנ"ך הוא לא ספר מדע. הוא לא בא להסביר לך את המפץ הגדול או את האבולוציה לצורך העניין והוא לא שולל אותן (אלא אם כן אתה מפרש את זה כך). הוא מתאר ארועים ומספר על תקופות.
    הכל עניין של פרשנות, אתה יכול לפרש את זה שאלוהים הניף יד ביום הראשון ופלאק! נוצרו השמיים והארץ, אבל אתה יכול לחשוב רגע עוד פעם ולהבין שאולי 'ביום הראשון' זאת הדרך שלהם באותה התקופה להגיד, נניח, שכאילו 'בפעם הראשונה' ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. כן כתוב ביום השביעי נח וכו' וכד' אבל שוב זה הכל עניין של פרשנות ואיך אתה בוחר להבין את זה אם בכלל. אתה לא יכול לצאת מנקודת הנחה שאלוהים פשוט בא הניף יד ונוצר העולם, זה לא מה שכתוב. דרך ההווצרות לא מתוארת ולכן אתה לא יכול לשלול או לטעון שום דבר.
    בזה לדעתי, מסתכמת האמונה. ולא להקשיב לפרשנות של חז"ל שמתעסקים בתפל ולא בעיקר.

אני רוצה גם להוסיף,
    אני חוזר על עצמי אבל אני אציין את זה בכל זאת,
    הבעיה בעולם היא לא הדת בפני עצמה, אלא האנשים ש'שולטים' בה. הרי ציבור המאמינים לא טורח לחקור, עד כמה שניתן, מה מקור הדת ומה בעצם כל זה בא להביע, ואז זה מתחלק ל3:
    1. האנשים שממשיכים להאמין במשהו לא נודע שיצר את העולם בדרכים הנסתרות שלו כמו עדר כבשים
    2. האנשים שמבינים שהכל קצת יותר מורכב מספר סיפורים ואז שוללים לגמרי קיום של כל ישות אלוהית בטענה שהמדע הוא הנכון בלבד.
    3. האנשים המעטים שלא שוללים כלום, אך חוקרים בעצמם ולא מושפעים משום זרם.

אני אשייך את עצמי למספר 3, שמתי לב שיש עוד חבר'ה בפורום שאני בכיף אשייך לשם.
    אז אני אסביר למה אני מתכוון:
    מבחינת ציבור הדתיים, הכל התחיל עם סיום הבריאה לפני תשע"ג שנים. כאשר הם מתעלמים, לפעמים לחלוטין, מעובדות חותכות לכך שהתקיימו חיים על כדור הארץ הרבה לפני, והיו מספר גזעים של האדם, מתעלמים מהאבולוציה ומתעלמים מהDNA, שהוכח שהוא ניתן לשכפול מה שתיאורתית מאפשר לנו לשכפל אדם בשלומותו באופן מדוייק.
    מבחינת האנשים שפנו למדע, הכל התחיל במפץ הגדול, אחריו היתה האבולוציה שבסופו של דבר ממנה באנו.
    מבחינתי, כל ההסבר לעיל מלא בחורים עצומים.
    תשע"ג = בערך 5700 שנה, כאשר תרבות השומרים התקיימה בעולם 6500 לפני הספירה - זאת אומרת שאם כרגע אנחנו ב2012 אז יוצא שהשומרים חיו לפני 8512 שנים על כדור הארץ.
    השומרים היוו את התרבות והציווילזציה הראשונה הרשומה בהסיטוריה והם גם אחראים להמון פיתוחים חשובים באנושות - בין היתר הכתב, הם הראשונים שהמציאו את הכתב. הם היו אחראים לפיתוחים חשובים בתחום הניידות. וכאשר ניסו להסביר מאיפה קיבלו את כל הידע שלהם הם אמרו מ'אלו שלמעלה'. במונחי מדע, גזע ההומוספיאנס - האדם המודרני - אנחנו, נוצרנו בן לילה, ולכן גם האבולוציה אמיתית ככל שלא תיהיה לא תוכל להסביר את השהות שלנו פה.
    אחת התיאוריות בעניין הזה היא שנבראנו 'בצלמו' פיזית, וכאן אני חוזר לDNA שניתן לשכפול. 'אלו שלמעלה' יכול היה להיות הסבר ל'אלוהים' שמאמינים בו היום. יכול להיות שנוצרנו פיזית בצלמו של גזע כלשהו במטרה מסויימת.

הסבר אחר הוא המצרים, שבערך ב3500 לפני הספירה (שזה לפני 5512 שנים סה"כ) עסקו במה שאנחנו מכנים היום אסטרולוגיה. מהם הגיע גלגל המזלות וזה היה הסבר מטאפורי לתנועת הכוכבים במערכת השמש. זה גם מופיע בדרך מטאפורית בתנ"ך, כאשר משה שובר את עגל הזהב ואז תוקע בשופר מצביע על מעבר ממה שהמצרים כינו 'עידן' השור לעידן הטלה. הברית החדשה בעצם מסבירה בצורה מטאפורית את הכניסה שלנו לעידן הדגים עם ישו, זו הסיבה שקיים הסמל הזה:

בברית החדשה גם מתואר שכאשר ישו נשאל ע"י תלמידיו איפה ימצאו אותו אמר להם שיעקבו אחרי 2 אחים עם דליי מים (או משהו כזה אני לא זוכר בדיוק, אני גם לא זוכר את הפסוק המדוייק אני יכול לבדוק למי שממש מתעקש חח) וזה הסבר מטאפורי למעבר שלנו לעידן הדלי, והסמל הזה ממחיש את זה:
    (הסמל של מזל דלי)

מכאן השאלה הנשאלת, איך בדיוק נוצרנו? סבבה, שללנו את עניין הדת כי יש סתירות היסטוריות מוכחות ומסרים סמויים (שכאן אני חוזר לעניין הפרשנות).
    הרי דת היא חלק מאינטרס, היא מבוססת על מה שהאנשים אז קראו לו 'מדע', והותאמה כך שניתן יהיה לשלוט בציבור בעזרתה, סוג של צורת שלטון, ויאמר לזכותה מתוחכמת מאוד.
    אוקיי, המפץ הגדול והאבולוציה. מוכח מדעית אבל גם פה נתקלים בבעיה, מה שנקרא, גזעית. או לצורך העניין, איך הגזע שלנו נוצר במהירות כזו? איך הגזע שלנו היחידי שהצליח לשרוד את כל השנים האלה? איך נוצר היקום? למה מכל הכוכבים במערכת השמש נפלנו דווקא על כדור הארץ? אני לוקח בחשבון שיש כאן את תנאי הקיום הדרושים לנו, אבל למה? למה פה? למה לא במאדים?
    למה אנחנו ניתנים לשכפול? איך העולם מציית לחוקים פיזיקליים שלא מתוארים בתנ"ך למרות שהם חיוניים מאוד לקיומינו?
    השאלות כל כך רבות והתשובות כל כך דלות שזה דבילי ומעצבן אותי שאנשים ממשיכים להתווכח על דברים כאלה ולנסות להוכיח שהם צודקים. לא היה 'פיזיקה' פעם, ולכן זה לא נלקח בחשבון לא בתנ"ך ולא בברית החדשה.
    רוב האנושות שואלת את השאלות הלא נכונות ומן הסתם שמקבלת את התשובות הלא נכונות, ומסיבה שלא ברורה לי עדיין ממשיכים להאמין לקשקושים של זבלים איטרסנטים שימכרו להם לא רק סיפורים מצוצים מהאצבע אלא גם את אמא שלהם ואת האלוהים שלהם בתמורה לכסף. (אני כמובן חייב להכליל, אין לי אפשרות להפריד רבים צדיקים או אנשים שמנסים להוכיח דברים מהסוג הזה).

למען הסר ספק, אני לא מנסה להוכיח שיש או אין אלוהים, אני מנסה להפריך טענות דביליות ולא כופה על אף אחד את הדעות שלי.

בכל החפירה הזו הכוונה שלי היא בעצם שהכל כל כך גדול רחב ומורכב יותר משחור ולבן, מיש או אין אלוהים, מדת ומדע, שלדעתי ומזווית הראייה שלי רוב האנושות הפכה להיות בדיחה שחיה ומתקיימת בתוך עצמה. השאלות כל כך רבות שרובן אפילו לא נשאלות. גם האתאיסטים וגם הדתיים מתווכחים על דברים כל כך לא נכונים שזה עצוב שאפילו אתאיסטים שכל כך מאמינים למדע לא מסוגלים להכנס לגוגל ולחקור.
    גם האבולוציה, שאני מאמין בה לחלוטין, מתארת אבולוציה של גזע האדם - בעולם חיו המון גזעים של אדם. האבולוציה מתארת איך גזע האדם התפתח באופן כללי ולא ספציפי.

מעטים אלו שבאמת מאמינים בדרך שלהם. כי 'להאמין בדרך שלך' זה לא לאונן לאכול צ'יזבורגר ובייקון ולשחק במחשב בשבת אבל להאמין באלוהים ולצום ביום בכיפור, זה לא נקרא 'להאמין בדרך שלך'. אף אחד לא קם ושואל איך קרה שהעולם התחלק ל3 דתות מרכזיות כאשר נוצרנו כביכול כעם אחד.
    איך קרה שאלוהים, שדרכיו נסתרות כל כך, נתן לנו להגיע לפיתוחים מדעיים עצומים, להבנות ותובנות עצומות בכמעט כל התחומים האפשריים, להבין איך נוצרנו ולשכפל את עצמנו כאשר דרכיו נסתרות.
    אף אחד לא קם ושואל, אוקיי, נניח שהדת לא נכונה והאבולוציה כן, איך הגזע שלנו נוצר? מכל הגזעים שחיו פה, איך אנחנו אלו ששרדנו כל כך הרבה והתפתחנו בצורה המטורפת הזאת? אין לזה תשובה,עד כמה שהאבולוציה לא תיהיה נכונה, אלא רק תיאוריה ואמונה, בדיוק כמו התנ"ך ואלוהים. ולהגיד שגם זו אחת הדרכים הנסתרות שלו זאת סתם התחכמות.
    אני יכול לשאול עוד מליון שאלות, רוב העולם לא. זאת הכוונה שלי.
    למרות שאני לא ממש רואה איתך עין בעין, אני חייב לציין שהחכמתי במספר נקודות.
    ואני שמח שקראתי את התגובה שלך.
    בתור אדם שבילה מספיק משנות חיו בשני הצדדים אני מעמיד את עצמי יותר בקבוצה השניה שתיארת אם כי בקצוות הפחות קיציוניות שלה
    אני ער לעובדה שיתכן ואני טועה למרות שכרגע כל הטיעונים לטובתי.
    הסיבה היחידה שאני שולל ישות אלוהית כהגדרתה בדת היא משום שאני יכול לתאר כל סיטואציה קיומית ללא כל צורך בישות כזאת.
    ההנחות והתיאוריות המדעיות נותנות תשובה הרבה יותר שלמה מאשר התשובה הדתית שלא מספקת שום דבר מוצק שניתן לכימות ומדידה.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    למרות שאני לא ממש רואה איתך עין בעין, אני חייב לציין שהחכמתי במספר נקודות.
    ואני שמח שקראתי את התגובה שלך.
    בתור אדם שבילה מספיק משנות חיו בשני הצדדים אני מעמיד את עצמי יותר בקבוצה השניה שתיארת אם כי בקצוות הפחות קיציוניות שלה
    אני ער לעובדה שיתכן ואני טועה למרות שכרגע כל הטיעונים לטובתי.
    הסיבה היחידה שאני שולל ישות אלוהית כהגדרתה בדת היא משום שאני יכול לתאר כל סיטואציה קיומית ללא כל צורך בישות כזאת.
    ההנחות והתיאוריות המדעיות נותנות תשובה הרבה יותר שלמה מאשר התשובה הדתית שלא מספקת שום דבר מוצק שניתן לכימות ומדידה.
    תראה אני לא יכול להגיד שאני לא מסכים איתך,
    אבל אתה לא יכול להסביר את השתלשלות הארועים בגזעי האדם, אף אחד לא יכול.
    אם אני אקח כרגע את דוגמת השומרים - ובאמת נוצרנו כשכפול פיזי של מישהו, הרי ש'ישות אלוהית' יכול בהחלט להיות מושג לגיטימי שאנשים באותה התקופה השתמשו בו כדי לתאר את זה, כי הרי הוא יצר אותנו, בצלמו.
    אבל אני בהחלט מבין לאן אתה חוטר.

לייקים
    97
    נקודות
    50

"
    מונחי מדע, גזע ההומוספיאנס - האדם המודרני - אנחנו, נוצרנו בן לילה, ולכן גם האבולוציה אמיתית ככל שלא תיהיה לא תוכל להסביר את השהות שלנו פה."

"
    איך הגזע שלנו נוצר במהירות כזו?"
    תרשה לי לגחך קלות. בני האדם לא הופיעו "בין לילה". מספיק עם הטענה הזאת. אתה לא הראשון שהציג דבר כזה מולי. אתה מתעלם מפרט שולי קטן. בני האדם עברו תהליך אבולוציה שלקח פחות או יותר 5 מליון שנים (!!!!). בני האדם בצורתם הנוכחים הופיעו בקירוב של 200,000 שנים. זה יכול להיות הרבה דברים, אבל "בין לילה", זה לא. ורק אם לא שמת לב, זה לא מהיר.

ומעבר לזה, זה לא קשור לשאלות. זה קשור לידע על איך להסתכל על התהליך. כמו רבים ומאמינים אתה הולך הפוך. אתה אומר ש"אם אנחנו פה, אז בגלל זה השמש במרחק שהיא נמצאת בו (לדוגמא). שזה דיי לוקה בחסר. הדבר הנכון לבחון פה הוא זה: מה בא קודם, אנחנו או השמש? השמש. אז לא יותר הגיוני שאנחנו פה בגלל שמיקום השמש הוא זה שאיפשר לחיים להיווצר?
    הנה כמה תיקונים:
    "איך הגזע שלנו היחידי שהצליח לשרוד את כל השנים האלה?"
    -הגזע שלנו הוא לא היחיד. גם השימפנזות חיות על הכוכב הזה, ותרצה או לא, גם הם חלק מהמשפחה. אם אתה תרחיב את השאלה ל: למה רק אנחנו נשארנו מקבוצת ה"הומו" שהיו פה במהלך אלפי השנים האחרונות? אז התשובה היא שאנחנו היינו המותאמים ביותר לחיות בשטח שבו היינו ולכן נשארנו כשכל השאר לא הצליחו להחזיק מעמד. הניאנדרטל לדוגמא נחשב ל"מוצלח יותר" בגלל שהוא יותר מסיבי ונראה יותר מותאם לסביבה. רק פרט קטן. הוא יותר מסיבי. הוא היה צריך לאכול הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים ולכן לא הצליח להתמיד בקצב צריכת האוכל. אנחנו כהומו-סאפיינס, כן הצלחנו. ואגב, גם לחלק מההומו-סאפיינס שחיים ברחבי העולם היום יש גנים ניאנדרטלים, אז כיאה לאבולוצליה, הקבוצה שהתאימה ביותר, שרדה.
    "איך נוצר היקום?"
    -הסבר המפץ הגדול. לפי חוקי הייקום הופיע הנקודה הסינגולרית (אני מנסה לצמצם, אתה מוזמן לחפש את סטיבן הוקינג ביוטיוב שמסביר איך זה הגיוני). הנקודה הסינגולרית התרחבה וגרמה לתהליכים טבעיים לגמרי שיצרו את הכבידה, הכוח האלקטרומגנטי, הכוח החזק, והחלש. ככל שגדל והתפתח, הייקום נעשה מורכב יותר ועם גיוון גדול יותר של חומרים שנוצרו. גם כן, טבעי לגמרי.
    "למה מכל הכוכבים במערכת השמש נפלנו דווקא על כדור הארץ?"
    -שוב כמו שציינתי מקודם. חשיבה הפוכה. מי אמר שנפלנו? אנחנו הופענו בצורה הנוכחית בהתאם לתנאים שהיו פה. אם במהלך ההתפתות שלנו כדור הארץ היה מאבד חום ועובר לאקלים של 5-7 מעלות, אז או שהיינו שעירים הרבה יותר, או שהיינו נכחדים. אנחנו דווקא על הכוכב הזה, בגלל שבכוכב הזה היו כל התנאים הנחוצים כדי שחיים יווצרו בו, והחיים התפתחו בהתאם לתנאים שהיו פה. כשהיה הרבה חמצן באויר, הלטאות יכלו לגדול לגודל מסיבי יותר ולכן התפתחו הדינוזאורים. אם לא היה אויר כזה עשיר בחמצן, יכול להיות שלא היו דינוזאורים. אחוז החמצן ירד וייצר מצב שהחיות הללו לא יכלו להיסתגל ונכחדו.
    "אני לוקח בחשבון שיש כאן את תנאי הקיום הדרושים לנו, אבל למה? למה פה? למה לא במאדים?"
    -בגלל שבמאדים לא היו את התנאים הנחוצים. לא היה לכוכב אטמוספירה ובלי זה חמצן לא "נאסף" על הכוכב. בלי חמצן (עד שלא נמצא צורת חיים אחרת שתראה את זה) אין חיים.
    "למה אנחנו ניתנים לשכפול?"
    -יש לנו כמו לשאר צורות החיים על הכוכב DNA, שאלו סך הכל חומרים כימיים. וחומר כימי ניתן לסידור מחדש. בתנאים הנכונים ועם ה"מצרכים" הנכונים, כל דבר ניתן לשיכפול. ולכן גם אנחנו.
    "איך העולם מציית לחוקים פיזיקליים שלא מתוארים בתנ"ך למרות שהם חיוניים מאוד לקיומינו?"
    -כי התנך נכתב על ידי אנשים חסרי הסכלה בת ימינו. לא היה להם הידע שאנחנו אספנו. העולם "מציית" לחוקים בהתאם למה שהחל במפץ הגדול. אם כוח המשיכה היה נוצר אחרת אז העולם היה מתפקד אחרת. והיקום ממשיך לצייט לחוקים בגלל שזה הדבר הטבעי. אם היו קורים דברים רנדומלים אז זה היה חשוד. כח הכבידה עובדת תמיד באותו הצורה, ולא מפסיקה סתם ככה כי "בא לה". אחרת הייתה "התרחפות ספונטנית" של אנשים.
    הסיבה שזה לא מתואר בספר מלפני 2000 שנים, היא בגלל שלפני 2000 שנים, לא חשבו על הקונספט הזה בכלל.
    *חוץ מזה שהתנך הוא לא ספר "סמכות על הייקום". לא מחייב שום דבר במציאות לפי מה שרשום שם.

הדרך להרחיב בידע הוא שאילת שאלות. אני שמח לפחות על משפט כמו:"אני יכול לשאול עוד מליון שאלות, רוב העולם לא. זאת הכוונה שלי."
    שאל כמה שאלות שאתה רוצה, ותחקור את התשובה. אבל לזה לדוגמא, אני לא יכול להסכים:"
    מכל הגזעים שחיו פה, איך אנחנו אלו ששרדנו כל כך הרבה והתפתחנו בצורה המטורפת הזאת? אין לזה תשובה"
    כבר הסברתי למה זה פשוט. וזה, בכללל לא!
    "עד כמה שהאבולוציה לא תיהיה נכונה, אלא רק תיאוריה ואמונה, בדיוק כמו התנ"ך ואלוהים."
    ממש ממש לא!!
    האבולוציה מגובת בראיות, ממספר תחומי חקר מדעיים (שאינם אפילו קשורים באופן ישיר. לדוגמא פלאנטולוגיה וביולוגיה), מגובת בניסויים ובעובדות! לא לתנך ולא לאלוהים אפילו לא
    אחד מכל אלו.
    אם נדייק, אז האבולוציה היא תאוריה (הצורה הגבוהה ביותר של "הוכחה" אחרי הוכחה מטמטית) ואלוהים זאת היפוטזה (השערה). ואפילו אציין שהיא השערה גרועה ביותר! מאחר ולא מגובת אפילו לא עם עובדה אחת. אלוהים הוא עם אותו משקל של "גובלינים מהחלל החיצון על גבי פילים ורודים מעופפים".
    נערך לאחרונה על ידי firya; 30-08-2012 בשעה 02:51.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    "
    מונחי מדע, גזע ההומוספיאנס - האדם המודרני - אנחנו, נוצרנו בן לילה, ולכן גם האבולוציה אמיתית ככל שלא תיהיה לא תוכל להסביר את השהות שלנו פה."

"
    תרשה לי לגחך קלות. בני האדם לא הופיעו "בין לילה". מספיק עם הטענה הזאת. אתה לא הראשון שהציג דבר כזה מולי. אתה מתעלם מפרט שולי קטן. בני האדם עברו תהליך אבולוציה שלקח פחות או יותר 5 מליון שנים (!!!!). בני האדם בצורתם הנוכחים הופיעו בקירוב של 200,000 שנים. זה יכול להיות הרבה דברים, אבל "בין לילה", זה לא. ורק אם לא שמת לב, זה לא מהיר.

ומעבר לזה, זה לא קשור לשאלות. זה קשור לידע על איך להסתכל על התהליך. כמו רבים ומאמינים אתה הולך הפוך. אתה אומר ש"אם אנחנו פה, אז בגלל זה השמש במרחק שהיא נמצאת בו (לדוגמא). שזה דיי לוקה בחסר. הדבר הנכון לבחון פה הוא זה: מה בא קודם, אנחנו או השמש? השמש. אז לא יותר הגיוני שאנחנו פה בגלל שמיקום השמש הוא זה שאיפשר לחיים להיווצר?
    הנה כמה תיקונים:
    -הגזע שלנו הוא לא היחיד. גם השימפנזות חיות על הכוכב הזה, ותרצה או לא, גם הם חלק מהמשפחה. אם אתה תרחיב את השאלה ל: למה רק אנחנו נשארנו מקבוצת ה"הומו" שהיו פה במהלך אלפי השנים האחרונות? אז התשובה היא שאנחנו היינו המותאמים ביותר לחיות בשטח שבו היינו ולכן נשארנו כשכל השאר לא הצליחו להחזיק מעמד. הניאנדרטל לדוגמא נחשב ל"מוצלח יותר" בגלל שהוא יותר מסיבי ונראה יותר מותאם לסביבה. רק פרט קטן. הוא יותר מסיבי. הוא היה צריך לאכול הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים ולכן לא הצליח להתמיד בקצב צריכת האוכל. אנחנו כהומו-סאפיינס, כן הצלחנו. ואגב, גם לחלק מההומו-סאפיינס שחיים ברחבי העולם היום יש גנים ניאנדרטלים, אז כיאה לאבולוצליה, הקבוצה שהתאימה ביותר, שרדה.
    "איך נוצר היקום?"
    -הסבר המפץ הגדול. לפי חוקי הייקום הופיע הנקודה הסינגולרית (אני מנסה לצמצם, אתה מוזמן לחפש את סטיבן הוקינג ביוטיוב שמסביר איך זה הגיוני). הנקודה הסינגולרית התרחבה וגרמה לתהליכים טבעיים לגמרי שיצרו את הכבידה, הכוח האלקטרומגנטי, הכוח החזק, והחלש. ככל שגדל והתפתח, הייקום נעשה מורכב יותר ועם גיוון גדול יותר של חומרים שנוצרו. גם כן, טבעי לגמרי.
    -שוב כמו שציינתי מקודם. חשיבה הפוכה. מי אמר שנפלנו? אנחנו הופענו בצורה הנוכחית בהתאם לתנאים שהיו פה. אם במהלך ההתפתות שלנו כדור הארץ היה מאבד חום ועובר לאקלים של 5-7 מעלות, אז או שהיינו שעירים הרבה יותר, או שהיינו נכחדים. אנחנו דווקא על הכוכב הזה, בגלל שבכוכב הזה היו כל התנאים הנחוצים כדי שחיים יווצרו בו, והחיים התפתחו בהתאם לתנאים שהיו פה. כשהיה הרבה חמצן באויר, הלטאות יכלו לגדול לגודל מסיבי יותר ולכן התפתחו הדינוזאורים. אם לא היה אויר כזה עשיר בחמצן, יכול להיות שלא היו דינוזאורים. אחוז החמצן ירד וייצר מצב שהחיות הללו לא יכלו להיסתגל ונכחדו.
    "אני לוקח בחשבון שיש כאן את תנאי הקיום הדרושים לנו, אבל למה? למה פה? למה לא במאדים?"
    -בגלל שבמאדים לא היו את התנאים הנחוצים. לא היה לכוכב אטמוספירה ובלי זה חמצן לא "נאסף" על הכוכב. בלי חמצן (עד שלא נמצא צורת חיים אחרת שתראה את זה) אין חיים.
    -יש לנו כמו לשאר צורות החיים על הכוכב DNA, שאלו סך הכל חומרים כימיים. וחומר כימי ניתן לסידור מחדש. בתנאים הנכונים ועם ה"מצרכים" הנכונים, כל דבר ניתן לשיכפול. ולכן גם אנחנו.
    "איך העולם מציית לחוקים פיזיקליים שלא מתוארים בתנ"ך למרות שהם חיוניים מאוד לקיומינו?"
    -כי התנך נכתב על ידי אנשים חסרי הסכלה בת ימינו. לא היה להם הידע שאנחנו אספנו. העולם "מציית" לחוקים בהתאם למה שהחל במפץ הגדול. אם כוח המשיכה היה נוצר אחרת אז העולם היה מתפקד אחרת. והיקום ממשיך לצייט לחוקים בגלל שזה הדבר הטבעי. אם היו קורים דברים רנדומלים אז זה היה חשוד. כח הכבידה עובדת תמיד באותו הצורה, ולא מפסיקה סתם ככה כי "בא לה". אחרת הייתה "התרחפות ספונטנית" של אנשים.
    הסיבה שזה לא מתואר בספר מלפני 2000 שנים, היא בגלל שלפני 2000 שנים, לא חשבו על הקונספט הזה בכלל.
    *חוץ מזה שהתנך הוא לא ספר "סמכות על הייקום". לא מחייב שום דבר במציאות לפי מה שרשום שם.

הדרך להרחיב בידע הוא שאילת שאלות. אני שמח לפחות על משפט כמו:"אני יכול לשאול עוד מליון שאלות, רוב העולם לא. זאת הכוונה שלי."
    מכל הגזעים שחיו פה, איך אנחנו אלו ששרדנו כל כך הרבה והתפתחנו בצורה המטורפת הזאת? אין לזה תשובה"
    "עד כמה שהאבולוציה לא תיהיה נכונה, אלא רק תיאוריה ואמונה, בדיוק כמו התנ"ך ואלוהים."
    ממש ממש לא!!
    האבולוציה מגובת בראיות, ממספר תחומי חקר מדעיים (שאינם אפילו קשורים באופן ישיר. לדוגמא פלאנטולוגיה וביולוגיה), מגובת בניסויים ובעובדות! לא לתנך ולא לאלוהים אפילו לא
    אחד מכל אלו.
    אם נדייק, אז האבולוציה היא תאוריה (הצורה הגבוהה ביותר של "הוכחה" אחרי הוכחה מטמטית) ואלוהים זאת היפוטזה (השערה). ואפילו אציין שהיא השערה גרועה ביותר! מאחר ולא מגובת אפילו לא עם עובדה אחת. אלוהים הוא עם אותו משקל של "גובלינים מהחלל החיצון על גבי פילים ורודים מעופפים".
    חחחח אתה מטיף לקהילה.
    אריק הוא משלנו (בערך)

לייקים
    97
    נקודות
    50

שאל שאלות, עניתי
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ

"

"

הנה כמה תיקונים:
    "איך נוצר היקום?"

ממש ממש לא!!
    אחד מכל אלו.
    גזע ההומוספיאנס התפתח תוך בערך 30 אלף שנה. במונחי מדע, ידידי המלומד, מדובר ב'בין לילה'.

תקרא את כל מה שכתבתי,ואם אשכרה קראת וזה מה שיש לך להגיב לי אחרי זה אז צר לי מאוד ידידי המלומד יש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא.
    אני לא שללתי אף טענה והשאלות ששאלתי היו לדוגמא אז אני אשמח אם תחסוך ממני את התשובות החצי אמיתיות שלך.
    בתגובה שלי התייחסתי לאנשים כמוך, אתה הולך ראש בקיר עם מה שאומר המדע ושולל לחלוטין את כל ההיסטוריה של כדור הארץ ושל גזע באופן כללי. אז צר לי שוב פעם ידידי המלומד, אתה דוגמא מובהקת למה שאמרתי ורק מחזק את הטענות שלי.

לייקים
    97
    נקודות
    50

אתה מדבר הרבה פילוסופיה. תהנה. אני מדבר עובדות.

גזע ההומוספיאנס התפתח תוך בערך 30 אלף שנה.
    במונחי מדע, ידידי המלומד, מדובר ב'בין לילה'.
    http://www.sciencemag.org/content/30...f-d9c80db09275

"Oldest Members of Homo sapiens Discovered in Africa... ...Dated to 154,000 to 160,000 years ago"
    אני אשמח לדעת על מה לעזאזל אתה מדבר. לא ראיתי שום מקום שציין 30,000 שני. בטח שלא בכתב עט מדעי. מה המקור שלך?
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

יו"ר האוואטר של eriK
    שם פרטי
    Ke1evra
    לייקים
    1179
    נקודות
    1,038
    משפט מחץ

אתה מדבר הרבה פילוסופיה. תהנה. אני מדבר עובדות.

http://www.sciencemag.org/content/30...f-d9c80db09275

"Oldest Members of Homo sapiens Discovered in Africa... ...Dated to 154,000 to 160,000 years ago"
    אני אשמח לדעת על מה לעזאזל אתה מדבר. לא ראיתי שום מקום שציין 30,000 שני. בטח שלא בכתב עט מדעי. מה המקור שלך?

אתה שם לב שאתה מביא לי ציטוט למתי הגזע התגלה לראשונה?
    אני לא מדבר על מתי הוא התגלה אני מדבר על פרק הזמן שבו הוא התפתח :|
    אל תביא לי ציטוטי מדע בנושא גזעי האדם כי חפרתי בזה עמוק, יש בכלל תיאוריה שמדברת על כך שההומוספיאנס התפתחו באפריקה ולכן כל הגילויים המשמעותיים מגיעים משם.
    ואני שוב פעם מסביר לך שאני לא בא להפריך שום עובדה או טענה, לא שלך ולא של אף אחד אחר, אני בא להגיד שיש הרבה יותר זוויות מרק דת ומדע והעובדות שאתה מדבר עליהן הן רק הבסיס להכל.
    נערך לאחרונה על ידי eriK; 30-08-2012 בשעה 12:13.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:32.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect