נכתב במקור על ידי
OverPowered
אבל זה כמו שתגיד "הנה ילד חדש נולד סימן שהיה איזה בורא" או "הנה כוכב לכת / ירח לכוכב לכת כלשהו נוצר סימן שהיה בורא" ובסוף הכל מסתכם בחוקי הביולוגיה/פיזיקה וכו'.
המפץ הגדול נוצר מערבוב גזים וכו' וכו' שאנחנו כבני אדם עדיין לא יכולים להיות בטוחים ב100% במה שקרה, אבל מה שכן אנחנו בטוחים בו הוא הצד הפיזי שבדבר.
מחקרים הראו ב100% שהמפץ הגדול קרה כתוצאה מפעולות שניתן לחשב ולהבין אותן, לא שאנחנו יודעים בדיוק מה קרה.
זה בדיוק מה שכתוב לך בחתימה, המפץ הגדול יכול להיות שקרה בדרך של מיליון כיוונים שונים, להתחיל מנפיץ קרח שהתפוצץ או גל חום מאסיבי שפירק את כל המערכת לשלל כוכבי לכת. אבל מה שמשותף לכל הכיוונים האלה שאפשר להסביר אותם בעזרת חוקי הפיזיקה וזה לא ש"אנחנו לא יודעים מה קרה וסימן שהיה בורא"
אבל המטרה שלי באשכול זה לא להחזיר אנשים בשאלה או WHATEVER, אני שואל אותך בתור אדם מאמין מאיזה נקודת הנחה אתם מאמינים שיש מישהו למעלה שכל סיפור החיים של כל המיליארדי אנשים שחיים היום בכדור הארץ, של כל ילד סיני שנולד או כל עובר יפני שעבר הפלה, כל סיפור חיים כזה כתוב לו על דף איפשהו למעלה מעבר לגלקסיה שלנו או לכל גלקסיה אחרת.
אני אישית חושב הגיוני, והדבר הזה לא מתקרב להיות הגיוני.
יש הרבה דברים מעבר לתפיסה האנושית, אבל המפץ הגדול הוא לא אחד מהם.
כן, אנחנו לא יודעים איך העולם נוצר, לא יודעים מה היה לפני המפץ אם היה בכלל משהו או מישהו.
כן, אנחנו לא יודעים מה מחכה לנו מעבר לגלקסיה או הרחק בחלל.
אבל אנחנו יודעים איך כדור הארץ נוצר, וזה מספיק לנו כדי לדעת שלא הייתה כאן התערבות לא טבעית שגרמה לנו בתור בני האדם להתחיל את החיים שלנו.
ולא הבנתי את הפתיחה שלך
למה התכוונת?