כמה ק"מ ריצה ובאיזה גיבושים ??
כמה ק"מ ריצה ובאיזה גיבושים ??
|
|
כן המטרה שלי זה גיבוש יחטיות של גולני ותגיד אחי ביחידות המובחרות לאחר שמתקבלים בונים גם שם כושר מאפס?
ועוד שאלה חח אני מתגייס בנובמבר ושאלה שלי זה אם להתאמן בריצות ארוכות במהירות של קל קל מאוד של 5:30-6:30 דקות לק"מ ככה 10 ק"מ או שעדיף לרוץ ריצות יותר קצרות וספרינטים ויותר מהירות וכל זה למשל אינטרוולים 250X10 וספרטינים של 100*20 לדגומא כאילו
יש בעיה במה שאתה מתייחס אליו, אומנם בגיבוש לא יהיו ריצות של 10 קילומטר סביר להניח אבל בוודאות יהיו תיזוזים ארוכי טווח מסעות ודברים שדורשים יכולת וכושר אירובי, אין מה להתאמן כל כך על ספרינטים כי זה מפתח כושר אן אירובי שהוא אומנם חשוב אבל בגיבוש ההשפעה שלו יחסית לכושר האירובי די אפסית, הייתי אומר לך להתאמן על אינטרוולים ואימוני דרגות ושינויי קצב, כמו כן הכושר זה לא תמיד המפתח לעבור את הגיבוש אלא היכולות שלך מבחינה חברתית ושכלית לכן חשוב שתשמור על ראש מפוקס ולא תיכנע לקושי הפיזי בגיבוש.
ביחידות המובחרות אפשר להגיד שבונים את הכושר מאפס אבל זה מאוד מאוד מומלץ להגיע עם איזה כושר בסיסי בשביל להקל על עצמך מעט וגם כדי להגיע רחוק יותר.
בהצלחה
שטות מוחלטת,
ביחידות הכי מובחרות של צה"ל בונים את הכושר מאפס לגמרי.
שייטת עושים איתנו ת'מסעות וחלק נכבד מהם בקושי מסיים מסע 7+1,
החלק האחר בכושר חמוד וחלק קטן מאוד בכושר מאוד גבוה.
לא לדבר בכלל על היחס"רים, שיש שם אנשים שבכלל לא בכושר,
אז כן אתה צודק שזה יהיה פלוס במידה שתרצה להיות פק"ל מטול ולהיות מפקד חוליה,
או קשר מ"פ, אבל לא יותר מזה.
בקשר לספרינטים? רק ספרינטים,
אם הייתי יכול לחזור אחורה בזמן, הייתי מתאמן נטו על ספרינטים,
ואולי ריצת שחרור ארוכה.
One Shot - One Kill
נערך לאחרונה על ידי TheB0sS; 23-09-2012 בשעה 20:47.
חבר, להגיד על משהו שמישהו אחר אומר "שטות גמורה" זה לא הדבר הכי חכם לעשות, במיוחד שהמישהו הזה עבר כבר את כל המסלול וסיים קורס מדריכים בווינגייט אבל בסדר תיהיה בריא אין לי מה להגיד לך, אילן, אם אתה רוצה עצה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי אין לי שום כוונה לפתוח ויכוח חסר פואנטה כאן, בכל מקרה שיהיה הרבה בהצלחה.
עזוב אותך הבן אדם הזה ספציפית אל תתייחס אליו מכל ההודעות שלו שקראתי בכל נושא שקיים הוא חושב שהוא יודע הכל ולא משנה מי יותר חכם ממנו יגיד אחרת הוא יבוא יעשה איקס ויגיד שטויות ויגיד את דעתו הלא רלוונטית. יש אנשים שלא ראויים לתגובה שלך תאמין לי. תודה על העזרה והמידע הנחוץ והחשוב שאני משאר שכל מי שקרא לקח לתשומת ליבו. גם אני עברתי 5 יחידות חינוך גופני עיוני בבית ספר ו2 קורסים בווינגייט אחד בזמן הבית ספר אחד בסוף י"ב ואני יכול להגיד לכם בוודאות לא להקשיב לSQPR. חומי פשוט תמשיך ככה אתה עוזר לאנשים ודעתך חשובה לנו.
נערך לאחרונה על ידי GoldStar; 24-09-2012 בשעה 13:23.
הבנתי. יפה לכם אתם ממש מבינים בספורט לדעתי תפתחו איזשהו נושא שתסבירו על מה צריך להתאמן ואיך בכלליות לכולם שידעו לכל מי שיתאמן וישימו את זה בנעוץ.
SPQR ניסה לעזור![]()
נערך לאחרונה על ידי TheB0sS; 24-09-2012 בשעה 14:28.
לדעתי זה לא נכון להתאמן ספציפית לצבא. צריך להתאמן לפיתוח כושר כללי ושיפור היכולות שלך. בסופו של דבר זה יבוא לידיי ביטוי בגיבושים.
אחוז מאוד גבוהה של אלה שעוברים גיבושים ובסופו של דבר גם מסיימים מסלול הוא כאלה שהיו מתאמנים לפני שהגיעו לצבא.
זה נכון שאפשר לעבוד ספציפי לגיבושים בשביל להיות טיפה יותר מוכן, אבל זאת הכנה נקודתית לתחרויות מטרה (או גיבושים בשפה הצבאית) ורוב האימונים לא עוסקים בזה בכלל.
היכולת לחוש כי מאחורי כל דבר שאפשר לחוות נמצא משהו שמוחנו אינו מסוגל לתפוס, משהו שיופיו ושגיבותו מגיעים אלינו רק בעקיפין ובהשתקפויות רפות, זוהי דתיות, במובן הזה אני דתי.
אלברט איינשטיין
אויש ! עברת 5 יח' חינוך גופני?
מזה..ממש הופך אותך ל-....כלום.
בוא תגיד לי איפה טעיתי,
אתה יכול לדבר עד מחר, אבל עד שלא תביא ביסוס לדברים שלך...הטענה שלך לא שווה כלום.
ועם כל הכבוד לחומי,
הוא היה יכול לסיים מצידי מסלול בסיירת מטכ"ל ולעשות כמה קורסים בווינגיט שבא לו,
אבל זה פשוט לא שווה כלום!
תואר לא מביא לך ידע או ניסיון.
מזה יעזור לך שתעשה ריצות ארוכות אם בגיבוש עצמו אתה - לא תעשה ריצות ארוכות?
כל הגיבוש יחטיות מתבסס נטו על כוח מתפרץ ועבודת רגליים.
ריצות ארוכות הן נורא חשובות ולכן יש לעשות אותן,
אבל לא לשים עליהן את הדגש.
אם הבחור פה יעשה נטו מה שחומי אמר, שזה ריצות ארוכות נטו,
אז הוא יגיע לגיבוש, ואחרי ספרינט אחד, או שניים, או שלושה או ארבעה...הוא יפול.
משום שהחומצות חלב כבר יצאו לו מהתחת,
לכן חשוב להתרגל למצב שכזה הרבה זמן לפני.
ריצות ארוכות...לא יעזרו לך בזה.
אותו דבר לגבי סחיבת שקי חול במעלה דיונה - איך ריצות ארוכות יעזרו לך פה?
זה נטו לתת פוש עד למעלה ולא משנה כמה סיבולת יש לך - אתה לא ת צליח לתת את הפוש הזה בלי כוח מתפרץ ורגלים חזקות,
שאגב תוכל לפתח דרך...ספרינטים.
למרות שספרינטים יועילו,
חשוב לעבוד על הדיונה לפני, או על סקוואט, כדי לחזק תרגליים ולהגיע מוכן.
בקיצור,
THEBOSS, אל תקשיב לבחור שעשה וסיים את הגיבוש יחטיות בהצלחה,
תקשיב לבחור שעשה 5 יח' חינוך גופני בביה"ס
אויש. כל כך חמוד,
בטח אמא הייתה גאה.
כשאתה מדבר שטויות,
אני אגיד לך שאתה מדבר שטויות.
וגם אתה ת וכל להגיד אותו דבר לי!
סתכל:
אופיר:דךגןכי-דגיךדי-דךןגיכד
חומי:אופיר, אתה מדבר שטויות!
אופיר:אויש! תודה חומי, לא שמתי לב.
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 24-09-2012 בשעה 16:15.
One Shot - One Kill