נכתב במקור על ידי
Tony_Montana
ייטיינגר, למה חיים בסרט?
לגבי להתעשר אני יכול להבין, אתה לא חייב להאמין לכל פוץ שאומר שהוא יהיה האוליגרך הבא. וזה בסדר.
עזוב עכשיו להתעשר כל אחד ודרכו שלו מי שמצליח שיהיה לו בכיף מי שלא באסה לו מה אני אגיד..
אבל לגבי התוכנית ב' זה דבר מאוד ריאלי ויש לא מעט אנשים שעושים את זה בתאילנד למשל או בארצות מזרח אירופה איפה שהמטבע מאוד נמוך. אפילו שהם לבד הם מסתדרים לא רע, אז עם שותפים זה עוד יותר קל. אני אישית מכיר איזה בחור שחי בדיוק כמו ששתיארתי בתאילנד רק שהוא חי לבד וזה נמשך כמעט שנתיים כבר. והוא רחוק מלהיות מליונר בלשון המעטה.... אתה לא מבין שמדובר בתרבות שלמה שעם השנים רק הולכת ומתרחבת? כמה הוצאות יש כבר לגבר שחי עם איזה 3 או 4 שותפים בדירה ענקית? הא? יש לו משפחה להאכיל? יש לו אישה לספק לה את הצרכים הפסיכוטיים שלה שרק מהם אתה נכנס למינוס ענקי? יש לו חתונה לארגן? יש לו בר מצווה להכין? יש לו משכנתא שתשעבד אותו 40 שנה בשביל דירת 3 חדרים בפתח תקווה?
לא!!! וזה למה ההוצאות שלו הן כ''כ אפסיות וההנאות שלו הן לא רעות בכלל שצריך להיות אידיוט גמור כדי לבחור בחתונה וילדים ולא בסגנון חיים שכתבתי בתוכנית ב' שלי. והקטע היפה שלא צריך להיות עשיר, אם המעמד הביניים היה בוחר בחיים כאלה ולא בחיים המעפנים שהוא בחר אז לא הייתה מצוקה כלכלית בעולם. ובטח שלא הפגנות מפגרות.
אם אתה חושב שצריך להיות איזה מליין כדי לחיות ככה במדינה שבה הכל עולה גרושים ממילא אז אתה חי בסרט פה ידידי.
אם אתם בונים על, כמו שהוא רשם,
"
עליתי על דרך לחיות את החיים האופטימלים, לא לעבוד ולהכניס כסף, לחיות ממסיבה למסיבה בבית ענק
"
אתם חיים בסרט.
אם אתה מתכוון ללכת לאיזור מסיבות\פאבים\קניות ולהיות מוכר בעגלות\ברמן\מפיק\לפתוח עסק נישה קטן של מוניות או אלכוהול או בר\מועדון משלך זה משו אחר.
אני משער שזאת התוכנית ב' שלך, לא רואה עוד אופציה.
אז קח בחשבון שאתה לא תתעשר מזה אלא אם תנהל משהו ממש מצליח (ל1 מתוך 10000 בערך יש את השכל והמזל לזה).
אני מכיר מספיק אנשים שעברו לחיות בתאילנד ובדרום אמריקה כמו החבריקו שלך. זה לא לחיות טוב, וכולם חוזרים לארץ בסוף. מה שכן מעבירים כמה שנים בסבבה.