בית הספר לתכנות, הוא מקום שבו אני (-Smoxer-) אפרסם שיעורים בשפות תכנות ובניית אתרים.
1. כל חוקי הפורום ואטרף תקפים גם בפורום זה.
2. אין להספים או לקלל בשום אשכול.
3. אם אתם רוצים להוסיף גם איזה טיפ, עצה או מדריך כלשהו אתם מוזמנים בהחלט לפרסם אשכול שעומד בחוקים.
שתיהיה לנו שנת לימודים מהנה ומוצלחת!
הקדמה
בתקופה הזאת של הלימודים תלמדו HTML, הבסיס לכל אתר.
שאלה: מה זה HTML?
תשובה: HTML, זהו קיצור של Hyper Text Markup Language
כמו כל שפה, יוצאים חידושים כדי לתקן טעויות ודברים כאלה.
אז גרסת ה-HTML הנוכחית עומדת על 5. כלומר אנחנו נמצאים בעידן HTML5, היתרון המשמעותי ב-HTML5 על HTML4
הוא שאפשר לשים גרפיקה בשרת ללא צורך מיוחד בפלאש.
טעות נפוצה שבגלל ש-HTML אומר Hyper Text Markup Language אז חושבים שזוהי שפת תכנות(Language) דבר שלא נכון וצריך לדעת מהתחלה.
מתחילים!בשביל ללמוד HTML, הכי טוב זה להתחיל לרשום את הקוד בפנקס רשימות, הכי טוב. כל התוכנות הכבדות מתאימות למתקדמים.
בינתיים זה יותר טוב שנשתמש בזה.
בגלל שה-Notepad שבא בהתחלה לא הכי נוח, אני ממליץ על תוכנה שהיא כמו Notepad רק יותר נוח ויוצר לדברים כאלה.
קוראים לתוכנה Notepad++. בחרו מה שהכי מתאים לכם ותעשו.
טיפ: כדאי שתשימו את התוכנה על אנגלית, יש אפשרות של עברית אבל אז זה יציג את הטקסט פגום.
אוקיי, לאחר שיש לנו תוכנה שאפשר לכתוב בה, נפתח את זה, בינתיים לא רשמנו כלום.
נעשה שמירה בשם ונכתוב שם: MyFile.html או MyFile.htm.
(אתם יכולים להחליף את ה-MyFile לכל שם שתרצו)
ההבדל היחידי בין שניהם זה הנקודה ומה שבא אח"כ (.html ו-.htm), זה לא משנה. שניהם בסדר, תבחרו במה שנוח לכם.
אז נעשה שמירה בשם ככה:
שמרנו את זה בשם "MyFile.html" אפשר גם כך "MyFile.htm", שוב זה לא משנה תבחרו איך שנוח לכם.
בסוג שמירה עשינו על "All Files", כדי שלא יהיו בעיות.
בקידוד בחרנו "UTF-8" הקידוד שהכי טוב לעברית.
נלחץ על אישור. אם נראה ששם הקובץ הולך כך: "MyFile.txt.html" אז יש בעיה, נסו לעשות את זה עוד פעם.
לאחר שיש לנו קובץ צריך לכתוב לתוכו, בשביל זה נעשה קליק ימני -> פתח באמצעות -> Notepad(או Notepad++).
שם נרשום את הקוד הבא:
כפי שראיתם כל פקודה ב-HTML תיהיה בין התגיות < ו- >. לכל תג פותח (<tag>) יש גם תג סוגר שנרשם אותו דבר רק עם / בהתחלה.קוד HTML:<!DOCOTYPE HTML> <html> <head> <title>My First WebSite!</title> </head> <body> </body> </html>
(</tag>) ברור?
אז מה רשמנו?
מכריז על עמוד HTML, כדי שהדפדפן ידע שפה מתחיל קטע ה-HTML.<!DOCOTYPE HTML>
מתחיל את קטע ה-HTML (לא מכריז כמו DOCOTYPE)<html>
תג ה-head אומר שזה כל הקטע של "מאחורי הקלעים", אפשר לשים שם דברים כמו כותרת הדף, הגדרת מילות מפתח, הגדרת מילות תיאור ועוד.<head>
מגדיר את כותרת הדף, נוכל לראות את זה כך:<title>My First WebSite!</title>
תג סוגר ל-head (זוכרים שאמרתי שלכל תג (כמעט) יש גם תג סוגר?).</head>
פה יהיה כל התוכן, כל מה שכתוב.<body>
תג סוגר ל-body (זוכרים שאמרתי שלכל תג (כמעט) יש גם תג סוגר?).</body>
את הכתוב נשים בין התג <body> לתג </body>.
תג סוגר ל-html (זוכרים שאמרתי שלכל תג (כמעט) יש גם תג סוגר?).</html>
וזה כעיקרון מה שלמדנו, בימים הקרובים אני אפרסם עוד שיעור ומשם נמשיך.
מקורות שימושייםhttp://www.w3schools.com/ - אתר מצויין, אתר מה-W3C העולמי.
http://www.w3.org/ - אתר ה-W3C, האתר שאחראי על כל תקני ה-HTML, תקני אינטרנט. חשוב להכנס ולהתעדכן מדי פעם.
http://webmaster.org.il/ - אתר נחמד המלמד שפות לבניית אתרים, שווה כניסה.
ש.בתתנו לי קוד HTML, כמו שרשמנו שהכותרת(title) תיהיה "Hello World" (את השיעורי בית תשלחו לי אך ורק בפרטי)
לשיעור הבא

ציטוט ההודעה