אני יודע שהיה פה מדריך בסיסי, אבל אני עושה מדריך שלם, וזה השיעור הראשון בבקשה לא למחוק ואם אפשר אפילו לנעוץ :-)
כשאגמור אותו אולי אעשה גם מדריך ל xhtml ואולי גם לcss ואולי אפילו ל javascript בסיסי
שלום לכל המתכנתים והמתכנתות לעתיד
הגעתם לבית הספר לתכנות שנפתח ממש היום, ובסופו תוכלו ליצור אתר מעוצב יפה, שעשיתם לגמרי לגמרי לבד!!!!!
מה צריך?
כרגע כל מה שאתם צריכים זה את תוכנת ה noteped הפשוטה שמגיעה עם כל windows את התוכנה הזאת תוכלו למצוא בהתחל-כל התוכניות-עזרים-פנקס רשימות (start-all programs-accessories-noteped)
בNoteped אנחנו הולכים לתכנת או בעצם לכתוב אתר שלם!
וצריך לדעת לקרוא אותיות באנגלית (לא צריך ממש לדעת אוצר מילים רק איך האותיות נשמעות)
מה נלמד היום?
מהו html?
מהן תגיות?
איך יוצרים את הweb page (עמוד אינטרנט) הראשון שלנו?
איך רואים את העמוד שיצרנו?
מהו html?
html היא שפת התכנות (או ליתר דיוק העיצוב) הבסיסית ביותר שיש, בשביל ללמוד את שאר שפות התכנות (שגם אותן בעתיד עוד נלמד בבית הספר הזה) צריך להתחיל מ html
מהן תגיות?
html ובעצם כל שפות התכנות עובדות על קודים, והקודים האלה נוצרים מתגיות, תגיות שאנחנו רושמים והמחשב יודע לעבד אותן לעשות את מה שהן עושות, כל התגיות נראות כך:
<התגית>
התגית הכי חשובה בhtml ובעצם התגית הפותחת כל קוד html היא התגית
כמעט לכל תגית ב html ישנה תגית סוגרת שנראית כך: <התגית/>, ולפי זה אתם יכולים לנחש שהתגית הסוגרת כל קוד html היא התגית
את קוד ה html אנחנו כותבים תמיד בצד שמאל של המסך, מכיוון שהקוד הוא באנגלית!
ועכשיו מה שחיכיתם לו: אנחנו הולכים ליצור את עמוד ה web הראשון שלנו.
קודם כל פתחו בתוך התיקייה שלכם במחשב תיקייה שנקראת "לימוד html", ועכשיו פתחו את פנקס הרשימות שלכם, ולחצו על קובץ-שמור (עוד בלי שכתבתם כלום), העבירו (למטה בחלון השמירה), את ה "save as type:" ל: "all files" (בעברית: שמור כסוג ואז להעביר ל כל הקבצים), שמרו את הקובץ בתיקייה שהרגע פתחתם לכם בשם: my first webpage.htm.
הסבר: my first webpage (או בעברית: "עמוד האינטרנט הראשון שלי") הוא שם הקובץ שלכם, אתם כמובן יכולים להחליף אותו, אבל במידה ואני משתמש בשם הקובץ זה השם שאני השתמש בו לעת עתה, בכל אופן אתם יכולים להחליף את השם, וכמובן לכל דף באתר לקרוא באיזה שם שאתם רוצים, כרגע אנחנו בונים מספר עמודי web למען ההסברים, אבל כשתבנו באמת ולבד את האתר הראשון שלכם, נהוג וכדאי לקרוא לדף הראשי בשם index.htm, ה .htm הזה, זה מה שרושמים בשביל שהמחשב יידע שהקובץ הזה הוא קובץ html, כן בכוונה זה בלי ה l, למרות שאפשר גם לשמור בתור
my first webpage.html, בכל אופן את כל הקבצים של האתר שלכם שמרו באנגלית!!!! אפשר בשביל הנוחות שלכם, ואם אתם עוד לא יודעים מספיק טוב אנגלית אבל יודעים לקרוא אותיות לכתוב באנגלית עברית שאז לדוגמא שלום=shalom, אני מקווה שהבנתם את העיקרון.
עכשיו לפני ששומרים בשם כפי שכתבתי מעבירים ל all files, ב save as type, זה תמיד עושים לפני ששומרים את קבצי הHtml בשביל שהמחשב ידע שזה לא קובץ טקסט שבשם שלו יש נקודה Htm אלה כדי שהמחשב יזהה שהקובץ הוא שם ואז נקודה htm.
חשוב מאוד להגיד שאת כל הקבצים שיהיו לכם באתר (וזה כולל כל הדפים, כל התמונות, כל הלחצנים הכל הכל הכל) צריכים להיות באותה התיקייה (לא משנה איזה תיקייה אבל חובה באותה התיקייה!)
ועכשיו נעבור לתגיות של העמוד הראשון, אחרי ששמרתם אנחנו נתחיל לכתוב תגיות, במדריך הזה אני אכתוב לכם את התגיות בהתחלה ואז אסביר על כל תגית ותגית, כפי שכתבתי כמעט לכל תגית יש תגית סוגרת שנראית בדיוק כמוה עם / לפני המילה בתוך התגית
הקוד הראשון שלנו שבעצם יוצר לנו עמוד html (עוד בלי כלום) הוא:
קוד:
<html>
<head>
<title>
My first webpage
</title>
</head
<body>
</body>
</html>
זהו יצרתם את עמוד ה web הראשון שלכם!!! כל הכבוד, עכשיו אני אסביר על התגיות
כפי שכתבתי התגית <html> והתגית הסוגרת שלה הן התגיות שרושמים בכל תחילת וסיום קוד html, ממש כמו כאן, זה בשביל שהמחשב יידע שאתם עשיתם קובץ של html ולא של php, או asp (עוד שפות תכנות). לאחר התגיות האלו הגיע לנו התגית <head> והתגית הסוגרת שלה, התגית הזאת Head או בעברית ראש, מגדירה את כל מה שקשור לדף עצמו ולא לתוכן שלו, קצת קשה להבין, אז כרגע אתם לא ממש צריכים את התגית הזאת רק לזכור שהיא שם ושבין התגית הפותחת שלה לסוגרת שלה יש את התגית: <title> והתגית הסוגרת שלה, שבין התגיות האלו רושמים את מה שאתם רוצים שיהיה כתוב בלמעלה למעלה (הפס הכחול הזה שיש בכל חלון) של האינטרנט, שם בעצם כותבים את שם האתר, לדוגמא שם האתר שלי בטטה, אתם יכולים כאן למעלה באתר לראות שכתוב בטטה בפס הכחול הזה, בגלל שבתגיות האלו כתבו בטטה, זה גם מגדיר שאותו הדבר יהיה כתוב גם בקובץ למטה, איפה שהוא נמצא כשהוא ממוזער, כלומר ליד הכפתור "התחל".
לאחר התגיות האלו הגענו לתגית האחרונה שלנו לשיעור זה התגית <body> והתגית הסוגרת שלה Body באנגלית זה גוף, וכשמה כן היא בין שתי התגיות האלו יש את כל, אבל כל מה שנמצא בדף שלכם, הכל, כל התוכן, הטבלאות, הקישורים, הלחצנים, הטפסים וכו'... בקיצור הדברים שבאמת אנשים רואים.
איך רואים את העמוד שיצרנו?
את העמוד שיצרתם זה אתה, ובכלל כל עמוד שתיצרו ב Html פותחים בעזרת כך שנכנסים לאינרנט אקספלורר, ולוחצים בצד שמאל למעלה (או לאנשים עם מחשב בעברית בצד ימין למעלה) על
file-open-browse (בעברית: קובץ, פתח, העלה) ואז הולכים לתיקייה שפתחתם ולקובץ שהכנתם
(חשוב להגדיר שככה פותחים רק עמודים שיש בהם רק html, ואין שילוב של עוד שפות).
לסיכום:
היום למדנו את הבסיס של ה html והגדרנו מהו html, שה html עובד בעזרת תגיות, הגדרנו מה הן תגיות, ובנינו את עמוד הweb הראשון שלנו שבו אין (בינתיים) שוב דבר, ולמדנו איך רואים את העמוד שזה אתה יצרנו.
בשיעור הבא:
בשיעור הבא נלמד על טקסט, איך מוסיפים טקסט ואיך גורמים לו להיות יותר יפה ובעל אפקטים.
להתראות בשיעור הבא אסף
נ.ב. אשמח מאוד לקבל תגובות על שיעור זה, גם אם הוא מובן והכל, וגם אם הוא טוב שככה כיף ללמוד ובא אחריו כבר ישר להמשיך לשיעור הבא בלי לחכות