טוב אז מבחינה מתמטית העיקרון הוא מאוד פשוט הפיזיקה מאתרת חוקים שקיימים בעולם כמו המשוואה הידועה E=Mc2 אלא משוואות פיזקאיות שמשתמשות במתמטיקה כדי לתאר את החוקים בעולם שבו אנחנו חיים אבל למתמטיקה יש עוד שימושים למשל מה הסיכוי שתא אנושי חיי יווצר. כדי לחשב את הסיכוי שתא חי יווצר אתה מכניס את כול המשתנים שדרושים כדי שיווצר תא חי אחד והתוצאה (10 בחזקת 40 אלף) שהגיעו אליה הייתה כול כך גדולה שהתנאים לכך לא יכלו להתקיים בתקופת הזמן שידעו שהעולם שלנו נברא אז מה המדענים עשו ,הם חזרו למחברות ואמרו רגע בו נראה מה יקטין את ההסתברות לכך ? אולי נוריד משתנה ,או שאולי ניצור תאוריה נוספת שתקטין את ההסתברות ליווצרות תא חי. שתבין שהסיכוי ליווצרות תא חיי אחד לא בן אדם או גו'ק על כדור הארץ הוא 10 בחזקת 40 אלף אז מה הסיכוי ליווצרות אדם עם עיניים ,ידיים ,מוח ,לב ,כבד המספרים פשוט יותר מידי גדולים.
הדבר דומה שתגיד שבטווח של מליוני שנים יש סיכוי שבאמצע היער בטבע יווצר מחשב על מעצמו ובתוכו תהיה מותקנת מערכת ההפעלה המתקדמת ביותר בעולם.
גוף האדם מכיל תאים בתוך התא יש מידע (דנ"א = שפת תיכנות) התא הפשוט ביותר הקיים כיום מכיל תוכלת מידע של 10 בחזקת 12 ביט שזאת כמות מידע גדולה מכול מערכת הפעלה שמיקרוסופט כתבה!
עוד יותר הסיכוי ליווצרות אינזים באופן אקראי הוא 10 בחזקת 15 - 20 אך הסיכוי ליווצרות בלתי תלויה של האינזימים היא 10 בחזקת 39500.
המספרים האלה כול כך גדולים שזה מגוחך לחשוב שהכול נוצר באופן אקראי. תוכל לקרוא עוד
באתר יש שם הפניה למקורות נוספים!
ואל תעלב אני אומר לך תלמד כי אני יודע שאתה לא תאמין לי בגלל זה אני מעדיף שתחקור בעצמך ותגיע למסקנות!