קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 41
    הודעה אחרונה: 21-03-2011, 23:36
  2. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 10-11-2010, 15:52
  3. איך אתם מעבירים את השיעמום שאין TV?
    על ידי SWISHY בפורום דיבורים
    תגובות: 33
    הודעה אחרונה: 23-09-2007, 00:18
  4. תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 09-08-2006, 02:31
  5. מדריך איך לצלם את המסך, בטח אתם יודעים..
    על ידי PerformeR בפורום ארכיון מדריכים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 24-02-2006, 18:19
+ תגובה לנושא
עמוד 6 מתוך 7 << ראשון ... 4567 אחרון >>
מציג תוצאות 76 עד 90 מתוך 98

לכול האתאיסטים איך אתם יודעים שאין אלוהים ? - עמוד 6

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

העברתי את ההודעות שנוגעות לאבולוציה לאשכול חדש. תיהנו.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

שורה תחתונה

התורה מבטיחה לנו שעוד 300 שנה לכול היותר (עד סוף האלף השישי לבריאת העולם לפי הספירה היהודית כרגע בערך ב 5700 שנה) אלוהים יתגלה לבני האדם. ככתוב: "והתגדִלתי והתקדִשתי ונודעתי לעיני גוים רבים, וידעו כי אני ה' " הבטחה מפורשת של סוף האלף השישי (כנגד 7 ימים בשבוע שהאלף השביעי הוא כנגד שבת). ביום ההוא לא יהיה ספקות אם אלוהים קיים או לא זאת תהיה עובדה!

אם הדת היהודית הייתה באמת דת של שקר הנביאים היו אומרים לנו שהגאולה תקרה עוד 50 אלף שנה אבל לא הם מבטיחים שלקראת סוף האלף השישי יבוא משיח בן דוד ,מלך אחד שימלוך על כול העולם ולא בכוח אלא ברצון ובחסד.

יש לכם עוד זמן להתחרט ולהתוודות על האמת :-) (אני יודע שזה יצחיק אותכם או שתלעגו) תנסו לחשוב בהגיון למה שנביאים או התורה יעמידו את הדת היהודית כולה בסכנה אם הם היו יודעים שהתורה ואלוהים הוא שקר ? אלא אם כן מדובר כאן באמת שצריכה להתגשם בעוד פחות מי 300 שנה.

בהצלחה לכם אנשים יקרים!
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 22-10-2012 בשעה 21:36.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    שורה תחתונה

התורה מבטיחה לנו שעוד 300 שנה לכול היותר (עד סוף האלף השישי לבריאת העולם לפי הספירה היהודית כרגע בערך ב 5700 שנה) אלוהים יתגלה לבני האדם. ככתוב: "והתגדִלתי והתקדִשתי ונודעתי לעיני גוים רבים, וידעו כי אני ה' " הבטחה מפורשת של סוף האלף השישי (כנגד 7 ימים בשבוע שהאלף השביעי הוא כנגד שבת). ביום ההוא לא יהיה ספקות אם אלוהים קיים או לא זאת תהיה עובדה!

אם הדת היהודית הייתה באמת דת של שקר הנביאים היו אומרים לנו שהגאולה תקרה עוד 50 אלף שנה אבל לא הם מבטיחים שלקראת סוף האלף השישי יבוא משיח בן דוד ,מלך אחד שימלוך על כול העולם ולא בכוח אלא ברצון ובחסד.

יש לכם עוד זמן להתחרט ולהתוודות על האמת :-) (אני יודע שזה יצחיק אותכם או שתלעגו) תנסו לחשוב בהגיון למה שנביאים או התורה יעמידו את הדת היהודית כולה בסכנה אם הם היו יודעים שהתורה ואלוהים הוא שקר ? אלא אם כן מדובר כאן באמת שצריכה להתגשם בעוד פחות מי 300 שנה.

בהצלחה לכם אנשים יקרים!
    אולי פשוט בגלל שהם האמינו באלוהים ובאמיתות הדברים אותם הם טענו לנבא?

זה עדיין לא מכריח שכל אחד אחר צריך להאמין בזה, הלא כן?!

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי ישראל צפיה בהודעה
    אתה מסביר יפה מאוד איך אפשר להוכיח אי-קיום. זו בדיוק הייתה הטענה שלי: ניתן להוכיח אי-קיום על אף שלפעמים זה קשה. בדוגמה שהבאת ניתן להוכיח את אי-קיומו של יש כלשהו בעל מידות גדולות ממידות הקופסה בתוכה, הלא כן?

אבל כאן אתה מוסיף משפט תמוה: "אבל זה לא עובד ככה. בגלל שאין לי שום דרך לוודא את זה. ולכן אי אפשר לטעון להוכחה". אז אני כבר לא מבין, האם לראות משהו בעיניים לא נחשב 'דרך לוודא'? זה שהקופסה נמצאת אצלי בבית ואתה לא רואה אותה כרגע או זה שאתה עיוור, זה בדיוק כמו שתגיד שאי אפשר להוכיח משהו מהעדר אמצעי תקשורת, זה כבר לא מדבר על היש עצמו כבלתי ניתן להוכחה אלא על יכולותיו של המוכיח.

לסיום אתה אומר שגם אם נפתח את הקופסה ולא נראה דבר בתוכה לא נוכל הרי לשלול את קיומו של דבר בלתי נראה בתוכה, אם-כן, אתה מסיק שמה? שאי אפשר להוכיח שאין בה כלום, שהיא ריקה, אבל כלום לא ניתן להוכיח שאין בתוכה הרבה דברים נראים? הנה הוכחנו אי-קיום.

לסיום, נראה שאתה מערב את האנלוגיה של ראסל, מה שראסל אמר זוהי אנלוגיה שמדברת על מי נטל ההוכחה, אבל אף היא אינה מדברת אלא על דבר שאי קיומו אינו ניתן להוכחה, מה שלא בהכרח נכון בהקשר של אלוהים.

בכל אופן אני דיברתי עקרונית על המשפט: "לא ניתן להוכיח אי-קיום" זהו אינו משפט אמת.

אני סבור גם-כן שעל המאמין במשהו מוטל נטל ההוכחה לקיומו (ולא בהכרח רק לגבי דברים בלתי ניתנים להפרכה).

ב. אתה נכנס לעניין נוסף, והוא המתודולוגיה של הדת. דווקא אני חושב שהסיפור על אברהם המגלה את אלוהים אומר להפך, לפחות ברמת העיקרון אותו מציגה הדת. גם בתנ"ך לא תמצא דרישה להאמין במשהו שלא הוכח לעיניים.

אמונה פירושה העברה ממצב של ידיעה למצב של הכרעת אמון מוחלטת.

בכלל, אתה מתיימר לדבר פה על המדע, מדע זה מיהו ומהו? אתה חקרת פעם את המתודולוגיה של הממסד המדעי או שאתה ניזון ממה שהוא מתיימר לייצג? [אני לא אומר את זה סתם יש לי הרבה מה לומר בנושא].

אתה מציג את 'דעת המדע', על סמך מה? [הישענות על כך וכך אנשי אקדמיה שחושבים כך או אחרת היא מטופשת כמובן].
    דבר ראשון, מצטער על הדילי, לא הייתי זמין לכתוב פה. (חוץ מתגובה של כמה דקות באייפון על שטויות שמישהו פה כתב)

הסיבה שזה לא עובד כמו שציינתי, היא בגלל שאתה יכול לקבוע כל דבר שתוכל לחשוב עליו. ובגלל זה גם ציינתי את הקנקן של ראסל כדי להמחיש את זה (אני יודע שזה "שייך" לאנלוגיה אחרת, אבל חשבתי שזה יהיה קצת יותר ברור בעזרתו, אבל אני אשתמש באנלוגיה אחרת).

אני נותן לך קופסא (פתוחה אפילו) ואני אומר לך שיש שם פייה בלתי נראית ובלתי מוחשית. תוכיח לי שהיא לא שם. אני אפילו אוסיף ואגיד לך שאני רואה אותה, בגלל שהיא רוצה שרק אני יראה אותה. אז, היא קיימת או לא קיימת. אני אשמח למענה שלך, מעניין אותי לדעת על איזה פתרון תצליח להגיע.

הדוגמא הזאת מתייחסת למה שאמרת, שבגלל שהוכחנו אי קיום של הרבה דברים, לא אומר שאתה יכול להוכיח אי קיום של כל הדברים. גם אם הוא לא קיים, לא תוכל להוכיח. כי אין מה להציג בעד הקביעה הזאת.

לגבי ראסל הסברתי ששאלתי רק את הקנקן מתוך האנלוגיה הזאת.
    -"
    אני סבור גם-כן שעל המאמין במשהו מוטל נטל ההוכחה לקיומו". שנינו באותה העמדה.
    -"
    אמונה פירושה העברה ממצב של ידיעה למצב של הכרעת אמון מוחלטת." פה, אני חולק עליך. אמונה מבחינתי, זאת המחשבה שמשהו נכון ללא כל קשר אם הוא אכן כך. יש אנשים שמאמינים שיש איתם עוד אנשים בחדר. הם מאמינים בזה בכל צל של ספק. שאר האנשים מבינים שהם חולי סכיצופרניה.
    ידע זה המעבר בין "אמונה" או המחשבה שמשהו נכון, למצב שבו יש ראיות שאותו הדבר באמת כך.

דעות המדע זה לא רק הישענות על אנשי אקדמיה. זה הישענות על מחקרים שאותם אנשי אקדמיה ביצעו. מחקרים שמפורסמים ועוברים ביקורות. ותמיד משתנים בהתאם למידע אחר.
    אתה אומר שיש לך מה להגיד על הנושא הזה, מעניין אם אי פעם עשית את זה לגבי הצד שאתה מגן עליו? ממה שאני רואה ברשת, אתאיסטים מבצעים ביקורות כאלו במידה רבה על התנך. והצד המאמין רק מתעלם.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

לייקים
    97
    נקודות
    50

שורה תחתונה

בהצלחה לכם אנשים יקרים!
    אני כבר רואה את כל התירוצים שהיהודים יעתיקו מכל הנוצרים שטענו שהעולם יסתיים כבר עשרות פעמים עד היום.
    מעניין למה הם טענו את הטענות האלו באמת... על "אמונה עיוורת" שמעת?
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    אני כבר רואה את כל התירוצים שהיהודים יעתיקו מכל הנוצרים שטענו שהעולם יסתיים כבר עשרות פעמים עד היום.
    מעניין למה הם טענו את הטענות האלו באמת... על "אמונה עיוורת" שמעת?
    שמע אחי תקרא לזה אמונה עיוורת ,תקרא לזה בלוף אני פשוט יודע שיש בורא לעולם ,אני בטוח במאה אחוז שיש בורא לעולם ,אתה יכול לקרוא לי שוטה אולי משוגע אבל אני מאמין שהעולם הזה הוא בהרבה יותר מורכב מכדי לייווצר במקרה.

תאמין לי שמי שיזכה להיות בימות משיח בן דוד (עוד 300 שנה) לא יהיה לא ספק שיש בורא לעולם זאת תהיה עובדה לא תאוריות כמו שיש היום!

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי firya צפיה בהודעה
    דבר ראשון, מצטער על הדילי, לא הייתי זמין לכתוב פה. (חוץ מתגובה של כמה דקות באייפון על שטויות שמישהו פה כתב)

הסיבה שזה לא עובד כמו שציינתי, היא בגלל שאתה יכול לקבוע כל דבר שתוכל לחשוב עליו. ובגלל זה גם ציינתי את הקנקן של ראסל כדי להמחיש את זה (אני יודע שזה "שייך" לאנלוגיה אחרת, אבל חשבתי שזה יהיה קצת יותר ברור בעזרתו, אבל אני אשתמש באנלוגיה אחרת).

אני נותן לך קופסא (פתוחה אפילו) ואני אומר לך שיש שם פייה בלתי נראית ובלתי מוחשית. תוכיח לי שהיא לא שם. אני אפילו אוסיף ואגיד לך שאני רואה אותה, בגלל שהיא רוצה שרק אני יראה אותה. אז, היא קיימת או לא קיימת. אני אשמח למענה שלך, מעניין אותי לדעת על איזה פתרון תצליח להגיע.

הדוגמא הזאת מתייחסת למה שאמרת, שבגלל שהוכחנו אי קיום של הרבה דברים, לא אומר שאתה יכול להוכיח אי קיום של כל הדברים. גם אם הוא לא קיים, לא תוכל להוכיח. כי אין מה להציג בעד הקביעה הזאת.

לגבי ראסל הסברתי ששאלתי רק את הקנקן מתוך האנלוגיה הזאת.
    -"
    אני סבור גם-כן שעל המאמין במשהו מוטל נטל ההוכחה לקיומו". שנינו באותה העמדה.
    -"
    אמונה פירושה העברה ממצב של ידיעה למצב של הכרעת אמון מוחלטת." פה, אני חולק עליך. אמונה מבחינתי, זאת המחשבה שמשהו נכון ללא כל קשר אם הוא אכן כך. יש אנשים שמאמינים שיש איתם עוד אנשים בחדר. הם מאמינים בזה בכל צל של ספק. שאר האנשים מבינים שהם חולי סכיצופרניה.
    ידע זה המעבר בין "אמונה" או המחשבה שמשהו נכון, למצב שבו יש ראיות שאותו הדבר באמת כך.

דעות המדע זה לא רק הישענות על אנשי אקדמיה. זה הישענות על מחקרים שאותם אנשי אקדמיה ביצעו. מחקרים שמפורסמים ועוברים ביקורות. ותמיד משתנים בהתאם למידע אחר.
    אתה אומר שיש לך מה להגיד על הנושא הזה, מעניין אם אי פעם עשית את זה לגבי הצד שאתה מגן עליו? ממה שאני רואה ברשת, אתאיסטים מבצעים ביקורות כאלו במידה רבה על התנך. והצד המאמין רק מתעלם.
    א. אני מבין שאין בינינו מחלוקת בעניין יכולת (עקרונית!) להוכחת אי-קיום.

כמובן שאם תטען שאתה מדבר על ישות בלתי ניתנת להוכחה או אז תישלל האפשרות להוכיח את אי קיומה מכיון שכל הוכחה שהיא תביא אותנו למצב שאנו מדברים על ישות אחרת.

כל עוד אלוהים - לפחות איך שהוא מתואר בתנ"ך - אינו מתואר כ'יש' שטבעו להיות בלתי ניתן להפרכת קיומו, עקרונית ניתן להוכיח את אי קיומו.

אני התווכחתי אתך בלי קשר לאלוהים בדווקא אלא באופן כללי האם המשפט: "לא ניתן להוכיח אי-קיום" הוא משפט אמת או לא, אני טוען שלא ואני מבין שגם אתה.

ב. כשמדברים על אמונה ניתן לדבר על משמעות המילה בשפה וניתן לדבר על המושג ומשמעותו ביהדות, או יותר נכון על דרישת היהדות להאמין בה ובאלוהיה.

כשמדברים על השפה ניתן להתווכח, אבל כשמדברים על היהדות צריך להתבונן במקורות, אפשר להרחיב על זה דיון שלם, אבל לדעתי בכל אופן אחרי שחקרתי והתבוננתי במקורות אין מקור לחובת אמונה עיוורת ללא ידיעה מוקדמת, ומכך שאמונה ביהדות היא הכרה עמוקה יותר מידיעה גרידא [אחד הפסוקים שמורה על כך הוא: "וידעת היום והשבות אל לבבך" ההשבה אל הלב (אמונה) באה אחרי ידיעת השכל].

לגבי ההגדרה המילונית של המילה דומני שגם אם ההגדרה המקובלת אינה מסכימה עם מה שכתבתי, להגיד כמוך זו טעות מוחלטת.
    לדבריך, אדם האומר: "אני מאמין בקיומו של אלוהים" אמר בעצם, במילים אחרות: "אני סבור שאלוהים אינו קיים" שהרי על פי הגדרתך להאמין במשהו פירושו לחשוב שמשהו שלא קיים הוא קיים.

בכלל, דומני שיש בעיה קוהרנטית במשפט שלך. "לחשוב שמשהו נכון ללא כל קשר אם הוא אכן כך" איך יכול להיות שלחשוב שמשהו נכון לא קשור לשאלה האם הוא אכן כך?

נראה לי יותר שאתה מתכוון לומר: "בלי קשר להיותו מוכח" או משהו כזה.

אם נסכים על ההגדרה הזאת, הרי שאין לנו ויכוח, לכל מאמין ישנה סיבה למה הוא מאמין, יכול להיות בגלל שהוא פתי מטבעו וחלם על כך בלילה, אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות.

אמונה, אם כן, מתארת מצב של וודאות, אולי אפילו תחושה והכרה פנימית עמוקה, השאלה היא האם ההכרה של המאמין היא הכרה מושכלת או שהיא הכרה וודאות פתטית.

לדעתי, אדם שאמונתו מושתתת על התבוננות וחקירה נטולת נטיות מוקדמות עד-כמה שידינו מגעת, הרי שעצמת ההכרה והודאות שלו בדבר היא יותר מאשר של מי שרק 'יודע' את אותן ידיעות. לכן אמרתי: "אמונה פירושה העברה ממצב של ידיעה למצב של הכרעת אמון מוחלטת" מכיון שאמונה כזו היא ללא ספק הכרה עמוקה ושורשית יותר מידיעה.

לגבי המדע - מחוסר זמן - בפעם אחרת.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 29-10-2012 בשעה 10:54.

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

"אלוהים לא קיים" זאת טענה מטומטמת כי למונח "אלוהים" אין הגדרה ברורה.
    לעומת זאת, "הסבירות לקיומו של אלוהים היא אפסית" זה משפט נכון יותר.

לא כל דבר שיודעים שהוא או אמת או שקר יש 50% סיכוי לכל צד, לא.
    לטעון שיש סיכוי שווה בין קיום לאי קיום זה להתעלם לחלוטין מהסתברות לעניין.

אין הוכחה לאי קיומן של פיות קסם - זה אומר שהסיכוי שהן קיימות או לא הוא 50%?
    אין הוכחה לקי קיומם של קנקני תה ליד הריח - אז הסיכוי שיש והסיכוי שאין שווים?
    אין הוכחה לאי קיומו של אלוהים - אז הסיכוי שיש והסיכוי שאין, שניהם 50% שווים?

לא. זאת התעלמות ישירה מחוקי ההסתברות הבסיסיים ביותר בעולם.
    ההסתברות (סיכוי) שמשפט הוא אמת או שקר תלויה ישירות במידע קונקרטי.

על סמך הסתכלות פשוטה ביותר על העולם שלנו אפשר לשלול חוסר הגיון,
    הרי אף אדם שפוי לא יטען שבגלל שלא יודעים ב 100% שאין פיות - אז הסיכוי לקיומן גבוה באותה מידה.
    פשוט השכל הישר של הדתיים כלוא בחומות הקהות הרגשית הכי חזקות שיש.

ברגע שתמנע מהלריץ לעצמך דיאלוג פנימי עם עצמך במח בכל פעם שמושג האלוהים מופרך,
    תוכל לחשוב באמת ובכנות עם עצמך אם אתה מאמין בסיפוי הילדים והמעשיות המגוכחות בתנ"ך,
    נחש מדבר, הצורך לאכול תפוח עץ כדי לקבל שכל, אדם שהציל את חיות העולם ממבול ע"י תיבת ענק.

וזה לפני שנתחיל לדבר מדע, נראה איך תסביר את טיעון בריאת העולם בשבוע אל מול ממצאי האבולוציה הלא נגמרים.
    אבל זה שלב מאוחר יותר, קודם תפתח דיון כי אתה באמת רוצה לדעת, ולא בשביל להכנס לוויכוח למטרת שיכנוע עצמי.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

בוא תגיד לי איך הטעון למשפט
    "
    הסבירות לקיומו של אלוהים היא אפסית" זה משפט נכון יותר"
    אם הסבירות ליווצרות המוח שלך לבד על ידי הנסיבות הוא 10 בחזקת 800K. איך יכול להיות שהסבירות לקיומו של אלוהים או יוצר תבוני היא אפסית אם הסיכוי ליווצרות תא חיי בודד על ידי האבולוציה היא 10 בחזקת 40K ? אם כבר הסיכוי ליווצרות על ידי האבולוציה היא אפסית במונחים של הסתברות.

אין הוכחה לאי קיומן של פיות קסם - זה אומר שהסיכוי שהן קיימות או לא הוא 50%?
    אין הוכחה לקי קיומם של קנקני תה ליד הריח - אז הסיכוי שיש והסיכוי שאין שווים?
    אין הוכחה לאי קיומו של אלוהים - אז הסיכוי שיש והסיכוי שאין, שניהם 50% שווים?
    לא אבל יש הוכחה שהאבולוציה לא יכלה ליצור את מה שאנחנו כיום מאפס (כבר אמרתי שהסיכוי 10 בחזקת 40K לתא בודד על ידי האבולוציה)
    אם כך אפשר להגיד שהסיכוי שהאבולוציה תיצור חיים שלמים הם 0.000000001% (אם יכולתי הייתי ממשיך)

ברגע שתמנע מהלריץ לעצמך דיאלוג פנימי עם עצמך במח בכל פעם שמושג האלוהים מופרך,
    תוכל לחשוב באמת ובכנות עם עצמך אם אתה מאמין בסיפוי הילדים והמעשיות המגוכחות בתנ"ך,
    נחש מדבר, הצורך לאכול תפוח עץ כדי לקבל שכל.
    אתה יודע מהי מטפורה ? אם הייתה מעמיק טיפה בתורה הייתה מבין שלא מדובר באמת בתפוח ולא מדובר באמת בנחש אבל נו בסדר העיקר שזה מגוחך בעיינך.

משתמש מכור האוואטר של bailey
    שם פרטי
    ಠ_ಠ
    לייקים
    68
    נקודות
    615
    משפט מחץ
    Reach for the stars so if you fall you land on a cloud

אוקי עכשיו אנחנו מתקדמים. אני מקווה ששנינו הגענו למסקנה שהמדע איננו יכול להביא קיום הוכחה לקיומו או לאי קיומו של אלוהים.

אורי אם אני יכול בבקשה לשאול אותך מספר שאלות אני יודה לך:
    1) אתה מאמין שכוח הכבידה קיים ?
    2) אתה מאמין שיש שדה מגנטי סביב כדור הארץ ?

ודרך אגב מבחינה סטטיסטית אני דווקא כן אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים כי הסיכוי וליוצרות תא חיי 1 (לא בן אדם או גו'ק) מבחינה סטטיסטית היא 10 בחזקת 40000 וזאת על פי חתן פרס הנובל ופרופסור למתמטיקה פרד הויל הנה המאמר שבו מציג פרד את דבריו.
    מציטוט שלו: "מספר זה גדול דיו כדי לקבור את דרווין יחד עם תורת האבולוציה" אם היה הסתברות לכך שהעולם יברא מעצמו המספר היה הרבה יותר קטן!
    מבחינה הסתברותית אפשר להוכיח שיש אלוהים אבל עזוב בוא נעזוב את ההסתברות וניגש למדע.

565681 בוא תעקוב אחרי הדיון ותראה אם אני יצליח לספק לך תשובה
    תגיד קראת את המאמר?
    Our greatest fear is not that we are inadequate,
    but that we are powerful beyond measure.

It is our light, not our darkness, that frightens us.
    We ask ourselves, Who am I to be brilliant,
    gorgeous, handsome, talented and fabulous?

Actually, who are you not to be?

מתכנת ב
    java | html | javascript | sql

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי bailey צפיה בהודעה
    תגיד קראת את המאמר?
    לא רק את המאמר גם את הספרים שלו.
    אתה מוזמן לקרוא יש לו שתי ספרים שמתורגמים לעברית פנים חדשות למדע מאת פרד הויל והספר הענן השחור.
    אם תרצה לדעת את הדעה שלו על האבולוציה תיכנס לויקיפדיה.

משתמש מתקדם האוואטר של gilade
    לייקים
    28
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    חחח הסיבה היחידה שפרסמתי את זה היא כי בדיוק שניה אחרי שסיימתי לראות את זה ראיתי את האשכול שלך זה היה כמו... "סימן מאלוהים"

בכל מקרה למה אני יודע שאין אלוהים?
    זה פשוט.
    ניתן לספק הסבר רציונלי ומושלם להכל מבלי לקחת ישות אלוהים בחשבון ולכן אם הנתון הזה זניח ואין נחיצות להשתמש בו בהסבר ניתן בבירור להניח שהוא לא קיים..

זה לא נכון ....אבל נניח שכן איך אתה מסביר שהאדם הראשון נוצר....הרי זה לא הגיוני ש"האדם" שלכל משהו בגופו יש תפקיד נעשה באופן אקראי ללא יצירה אלוקית.

לדוגמא איך אתה מסביר שיש לו שערות באף שהתפקיד שלהם להגן עליך מלכלוכים
    ריסים בשביל להגן על לכלוך בעיינים
    ואלו סתם שתי דוגמאות יש מילארדים של דוגמאות שסותרות את מה שאתה אומר
    אם אתה אומר שה' לא קיים , זאת אומרת שהאדם החיה הצומח נוצר באופן אקראי. וזה לא הגיוני .....
    הסיכוי שזה הגיוני זה כמו ההסתברות שתעיף סופת טורנדו מטוס בואינג לחלקים , ומהחלקים יווצר באופן אקראי מטוס חדש ללא שום התערבות לא אלוקית ולא אנושית .....נכון שזה נשמע מטומטם זה מה שניתן להבין מהתשובה שלך.
    נערך לאחרונה על ידי gilade; 24-01-2013 בשעה 15:29.

משתמש מתקדם האוואטר של gilade
    לייקים
    28
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    בדיוק! נגיד ועכשיו שתינו עומדים במקום מסויים, ואני אומר לך שיש עכבר בעל 50 כנפיים בלתי נראה שמעופף לידך שעכשיו שולט על כל העולם, ואתה צריך עכשיו לקרוא כל מידי דברים בגלל שהוא אמר ככה. זה אומר שזה נכון? ככה אפשר לטעון כל דבר, שיש עכשיו פיל בלתי נראה שאם לא תשתנה מיץ ענבים כל בוקר תלך לגיהנום. ככה גם כל הדתות, הכל מבוסס על מילים ואמונות. מישהו אמר משהו, אז זה אומר שזה נכון?

בגלל זה אני לא יודע אם יש או אין אלוהים, אבל בגלל שאף אחד לא הוכיח שהוא קיים, אני לא רואה סיבה לעשות דברים הזויים.

כמה שטויות בהודעה אחת........עדיף שתשתוק אם אתה לא מבין.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי gilade צפיה בהודעה
    זה לא נכון ....אבל נניח שכן איך אתה מסביר שהאדם הראשון נוצר....הרי זה לא הגיוני ש"האדם" שלכל משהו בגופו יש תפקיד נעשה באופן אקראי ללא יצירה אלוקית.

לדוגמא איך אתה מסביר שיש לו שערות באף שהתפקיד שלהם להגן עליך מלכלוכים
    ריסים בשביל להגן על לכלוך בעיינים
    ואלו סתם שתי דוגמאות יש מילארדים של דוגמאות שסותרות את מה שאתה אומר
    אם אתה אומר שה' לא קיים , זאת אומרת שהאדם החיה הצומח נוצר באופן אקראי. וזה לא הגיוני .....
    הסיכוי שזה הגיוני זה כמו ההסתברות שתעיף סופת טורנדו מטוס בואינג לחלקים , ומהחלקים יווצר באופן אקראי מטוס חדש ללא שום התערבות לא אלוקית ולא אנושית .....נכון שזה נשמע מטומטם זה מה שניתן להבין מהתשובה שלך.
    אתה שם לב מה אתה עושה?
    אתה קובע את ההנחה שקיים אלוהים בתור עובדה בסיסית ואז משתמש בזה כדי לנסות להפריח את דברי.
    אז כן כל אלו ועוד נוצרו באופן "אקראי" או שלא?
    אביוגינזה מסבירה באופן יסודי את היווצרות כל צורות החיים.
    תורות מדעים כאלו ואחרות מסבירות בצורה יסודית כל דבר שקיים בעולם וכל זאת ללא הכנסת משתנה האלוקות למשוואה.
    אתה יודע למה?
    כי זה פשוט לא משתנה שיש בו צורך להסבר.
    וזה ההסבר הכי בסיסי למדוע האמונה באל היא בסך הכל שאיפתו של האדם לא להיות לבד ביקום.

אבל המציאות היא לא דימיון והיא קיימת ומתבססת על עובדות בלבד.
    כאשר תעלה בידך או ביד חברייך לאמונה האפשרות להוכיח באופן חד משמעי שללא אל במשוואה לא ניתן להסביר דבר מה יהיה לנו שיח נבונים כרגע מה שיש בידיינו זה צד אחד מלומד שמנסה בכל כוחו להסביר בצורה הכי פשוטה את המציאות לאלו שענייהם סמאו אל מול הקידמה והנאורות.
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 24-01-2013 בשעה 22:08.

לייקים
    97
    נקודות
    50

ברכותיי. אתה ההוכחה למה צריך ללמד את הנושאים האלו בבית ספר. כל כך הרבה גיבובי שטויות. אין שום דבר משותף לתהליך של אבולוציה ו״הרכבה עצמית״ של חפצים מטורנדו אקראי. האחד הוא תהליך ביולוגי, והשני הוא אחד מהטעונים המפגרים ביותר שהמוחות הנוצריים הצליחו להגות. הכמרים היהודיים כמובן גנבו את הטעונים האלו.
    אתה רוצה להיכנס לגוב האריות? לפחות תיהיה חכם יותר מלהיכנס לשם בלי הכנה. יקרעו אותך לגזרים בכל פעם...
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:42.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,544 | הודעות: 8,174,131 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect