למי שלא מעודכן,
ארה"ב "מותקפת" כרגע ע"י כנראה הסופה הכי ענקית בהיסטוריה שלה, סופה שקיבלה את השם 'סנדי'.
הסופה מתקדמת במהירות מכיוון החוף המזרחי של אר"הב (ניו יורק, בוסטון, ניו ג'רזי, ורג'יניה, קרוליינה ועוד)
החוף המזרחי בניויורק משותק לחלוטין ותושביו פונו. מנהטן מוצפת לחלוטין. עסקים מושבתים, הבורסה בוול סטריט מושבתת, יש חשש להשבתת שירותים של חברות טכנולוגיה ענקיות ובניהן אפל, אמזון, איביי (ופייפל) ועוד (כיוון שרבים משרתי החברות נמצאים בחוף המזרחי של ארה"ב, במדינות שסובלות כרגע מפגיעה). כ5000 תושבים בניו ג'רזי מנותקים מרשת החשמל.
עין הסופה נמצאת כ4 קילומטר מהחוף המזרחי (East Coast) והנזק פשוט עצום (בהתחשב שהיא לא הגיעה לשם עדיין באופן רשמי) וכנראה הכי גדול בהיסטוריה, ככה שלא ברור מה יקרה כשהעין תגיע לחוף עצמו. הסופה לא הגיעה באופן 'רשמי' לארה"ב ומה שמורגש ועושה את הנזק אלה הרוחות ממנה (מה שמצביע עד כמה הסופה הזאת עוצמתית).
מדווח כי עוצמת הרוחות כרגע הן באותה רמה עם סופת 'איריין' שתקפה את ארה"ב שנה שעברה - ואני שוב מזכיר שהסופה בפועל לא הגיע לארה"ב עדיין.
הרשויות של אטלנטיק סיטי (ניו ג'רזי) מסרו שהרוב המוחלט של העיר נמצא מתחת למים.
כבר דווח על נעדרים והרוגים. האוקיינוס פשוט עולה על האדמה וסוחף איתו בתים וכל מה שעומד בדרך (אני מזכיר שעין הסופה אפילו לא הגיעה לארה"ב עדיין). הרשויות מדווחות שצוותי הצלה מוצאים אנשים שנלכדו או נסחפו במים ועד כה מספר הנפגעים לא גדול.
הסופה מגיעה למהירות של 120 קמ"ש (!) בחלקים מסויימים של החוף המזרחי וזה כנראה רק ימשיך להתחזק.
כמעט 9 אלף טיסות בוטלו בגלל הסופה.
אפשר להשוות את סופת סנדי לסופת אירן שתקפה את ארה"ב שנה שעברה ולראות את ההבדלים העוצמים בניהם:
http://online.wsj.com/article/SB1000...419442066.html
כמו כן, גוגל פתחו עמוד מיוחד בו אפשר לראות את התקדמות הסופה והתרחשויות בחוף המזרחי:
http://google.org/crisismap/2012-sandy

מנהטן


הטוויטר לא נשאר אדיש, קצת עדכונים מהטרנד Sandy#
טוב תקשיבו איך שזה נראה, זה אשכרה 'היום שאחרי מחר' באמיתי.
גם התמונות לווין והכל זה בול כמו בסרט :|