מיונים ראשוניים למודיעין
מהו חיל המודיעין ?
המעקב אחר התעצמות צבאות מדינות ערב ופעילות ארגוני הטרור כרוך באיסוף שיטתי, מעמיק וממצה של מידע על האמצעים המופעלים בגופים אלו ועל כוונותיהם העתידיות.
איסוף המידע המודיעיני מורכב ממספר תחומים - איסוף מידע תקשורתי, איסוף מידע חזותי ואיסוף מידע אלקטרוני. אלפי רסיסי מידע מגיעים ממקורות שונים ועוברים תהליך עיבוד בידי חיילי חיל המודיעין וזאת על מנת לבנות תמונת מצב מודיעינית עדכנית.
המסלולים בחיל המודיעין
בכניסה לאתר של חיל המודיעין תוכלו לראות מה הם המסלולים והיחידות שיש בחיל המודיעין, מה עושים בכל יחידה, מה נדרש מהמלשב"ים ומה אופי התפקיד.
כמובן שהניסוח של הרוב מעורפל ומסופר מאוד בכללי ובאופן מצומצם וזאת בגלל שחיל המודיעין זה חיל מסווג ואסור לפרסם הרבה מהתפקידים והאופי של החייל.
תיאור טוב יותר של יחידה ספציפית אתם תקבלו בכנס שאליו אתם תזומנו.
תחילת הדרך
רוב הפעמים יחידת האיתור של חיל המודיעין ( או בקיצור, חמ"ן ) תאתר אתכם לבד לפי הנתונים שלכם ( פרופיל, קב"א ודפ"ר ) וגם לפי הנושאים שאתם לומדים בבית הספר ( רלוונטי אם אתם לומדים פיזיקה, ערבית, פרסית או עוד מספר מקצועות ).
במידה ותמצאו מתאימים, אתם תקבלו מכתב עם זימון לבית שלכם עם המסלול שאליו נמצאתם מתאימים ותאריך הגעה.
לפעמים ליחידות מסויימות כמו גאמ"א תצטרכו למלא קודם כל טפסים שאותם תורידו מאתר האנטרנט ותשלחו לאיתור חמ"ן כדי לבדוק, ואם תמצאו מתאימים - ישלחו לכם זימון להמשך ההתמיינות שלכם למסלול.
לא קיבלתי זימון ואני כן רוצה להתמיין \ אני רוצה להחליף מסלול
במידה ולא קיבלתם זימון ואתם כן רוצים להתמיין לחמ"ן, אתם יכולים להתקשר ליחידות האיתור שלהם:
03-5693519 או *איתור
המוקד עובד בימים א'-ה' בין השעות 08:00-20:00 וביום ו' בין 08:00-12:00
לפעמים עונים תוך דקה, לפעמים תוך 20 דק', תלוי בשעות שמתקשרים.
אחרי שעונים לכם, אתם מביאים ת"ז שלכם ומבקשים להתמיין למסלול מסויים ואז יקרו 3 דברים:
* או שיקבעו לכם במקום תאריך למיון
* או שיגידו לך שתשלח פקס עם קורות החיים שלך והם יבדקו את זה
* יגידו לך שאתה לא מתאים למסלול ותבחר מסלול אחר, ואז יגידו לך שוב לשלוח פקס עם קורות החיים שלך
איך מגיעים?
המקום שבו תעשו את המיונים שלכם נקרא 'מתקן רמות'. הוא נמצא בתל אביב, רחוב דרך מנחם בגין 53.
זה 5 דק' הליכה מעזריאלי.
A- עזריאלי
B-מתקן רמות
אם הגעתם דרך רכבת, אז אתם צריכים לעצור בתל אביב השלום, להכנס לקניון לעזריאלי, לצאת ממנו, לעבור את הגשר ובסוף הגשר ללכת לכיוון שמאל וללכת ישר עד הסוף עד שתראו שרשום מנחם בגין 53.
* באמצע אתם תראו מגרש חנייה, לאחר מכן מספר חנויות ואז תראו את הרחוב. תכנסו לבניין ותעלו לקומה 3.
אחרי שתגיעו בטח תראה מלא ילדים מחכים, תכנסו פנימה ותביאו את התעודת זהות שלכם לחיילת שיושבת שם, שתכניס למערכת שידעו שבאתם.
מה יש ביום המיונים?
קודם כל אני אפתח שיש מספר מבחנים שונים למסלולים שונים. המבחנים שאני מפרט עליהם פה הם תקפים למסלול מט"מ ומודא"ל ( זה מה שבדקתי דרך חברים ).
קודם כל אתם באים ואז מתחיל הכנס - מסבירים לכם על היחידה, מה עושים, איזה מסלולים בפנים יש, אחר כך מסבירים על מודיעין בכללי ואצלנו גם הביאו בוגר יחידה שיספר על מה שהולך שם, לאחר מכן תראו סרטון קצר ואז תהיה הפסקה של 15 דק' ולאחר מכן יתחילו המבחנים(כל המבחנים הם במחשב) :
* מבחן השינון - יביאו לכם טבלה עם 24 מספרים - אין שום קשר בין המספרים, יש מספרים דו ספרתיים עד מספרים עם 4 ספרות. יהיו לכם 5 דק' לזכור כמה שיותר מספרים. לאחר שהזמן יגמר, יעלמו בטבלה הרבה מספרים, ישארו רק 8-9 מספרים ואת שאר המספרים תצטרכו להשלים ( תוך 4-5 דק' ) לפי מה שזכרתם.
טיפים: תשננו ביחד 2-3 מספרים, תזכרו "מספרי ברזל" ואיפה שהם עומדים - למשל תזכרו את כל המספרים שיש בקצוות והמספרים שיש באמצע.
במספרים דו ספרתיים תנסו למצוא חוקיות ( חיבור, חיסור ), במספריים בעלי 4 ספרות תנסו לזכור בתור תאריכים או בתור צירופי אותיות שאתם מכירים מאיזה מקום ( מס' בית, מס' פלא', מס' אוטו ).
בכללי אני לא יודע איך הזכרון שלכם עובד, פשוט תנסו לזכור בכל דרך, לא להכנס לבלאק אאוט ותעברו על כל המספרים.
* במבחן הבא היה למלא הוראות כמו בפסיכוטכני, משהו בסגנון כזה: "סדר את סכום הספרות של המספרים שלמעלה בסדר עולה, ותחבר לספרה השניה של
המספר השני הכי גדול את המספר 14" - לא כזה קשה. ממליץ לקרוא קודם את ההוראה ורק אז להתחיל לעשות מה שמבקשים.
* המבחן הבא הוא כמו שהיה בפסיכומטרי ( מי שעשה - הרוויח ) יש 2-4 משפטים ואז צריך לבחור תשובה מתאימה מתוך 4 אפשרויות מה בהכרח משתמע מהמשפטים.
דוגמא: 1. יוסי קירח
2. אנשים שאינם קירחים אינם אוהבים גלידה
ואז השאלה: האם יוסי אוהב גלידה? או דברים כאלה בסגנון
* המבחן הבא הוא שיש 2 מילים שיש ביניהם קשר מסויים ואז צריך למצוא בתשובות זוג מילים עם אותו הקשר ( מי שלמד פסיכומטרי, שוב, הרוויח כי חלק מהמילים שם )
* המבחן הבא הוא המבחן הכי קשה ומעצבן שהיה לי - מבחן הצורות. הייתה קבוצה א' ששם יש 4 צורות ולכולם יש אותו הקשר. יש קבוצה ב' עם 4 אותיות ושם אין קשר בין כל הצורות ( מעין קבוצת ביקורת ) ובתשובות היו עוד מספר צורות. אתם צריכים למצוא מהתשובות צורה אשר יש בינה אותו קשר לקבוצה א' ולסמן אותה.
דוגמא: נגיד שבקבוצה א' כל הקודקודים של המשולשים פונים כלפי מעלה
* היה עוד מבחן שדווקא היה לי כיף לעשות אותו. יש 4 זוגות של צירופי מספרים ואותיות. אתם צריכים לעבור כל הצירופים, וברגע שצירוף אחד הוא זהה לחלוטין, אתם סופרים אותו. אחרי שעברתם על כל ה 4, אתם סופרים כמה צירופים זהים היה סך הכל ומסמנים בתשובה. קשה להבין ככה אבל עם דוגמא קל יותר:
עכג3עכע - עכג3עדכע ( לא זהה, לכן לא סופרים )
דההסככ2 - דההסככ2 ( זהה, סופרים בלבד - 1 )
ד355חחח6 - ד355חחח6 ( זהה, סופרים בלבד - 2 )
ככייס5ו6 - ככייר5ו6 ( לא זהה, לכן לא סופרים )
סך הכל 2 צירופים זהים, לכן מסמנים את התשובה - 2
* במבחן הבא הייתה קובייה גדולה מחולקת למלבנים וכל פעם סימנו מלבן אחר ב X ושאלו בכמה מלבנים אחרים היא נוגעת ( מהצדדים, מלמעלה, מלמטה ).
יש לכם 30 שאלות כאלה באיזה 3 דק', אין מצב שתספיקו את הכל - אני עשיתי רק איזה 15 וגם את ה 5 אחרונים ממש עשיתי בניחוש מהיר.
** יש מיונים שבהםהיה גם מבחן בהבעה - 12 פסקאות, לכל פסקה 3 שאלות, 9 דקות לענות על הכל ( לא היה לי במט"מ )
** לכל המבחנים חוץ ממבחן השינון של המספרים תקבלו דף עם עפרון שזה ישמש לכתיבה ולאחר מכן אתם חייבים להחזיר את הדף לחיילות שם.
עד כאן עם כל המבחנים, אני מקווה שלא שכחתי שום דבר.
אחרי זה היה חלק טכני יותר, היה שאלון עם 227 שאלות ( למי שמכיר - שאלון 300 ). היו 227 שאלות על האישיות שלך כמו: האם אתה אוהב מוזאונים, האם אתה אדם שקט וכו' ואתם מסמנים: נכון או לא נכון.
מעל כל שאלה יש מד זמן שהולך די מהר, הייתי אומר שיש לכם 7-8 שניות לענות על שאלה. אפשר לחזור לשאלות אחורה ולתקן אבל זה רושם לך: "תיקנת X פעמים" ולכן אני חושב שעדיף שלא תתקנו.
השאלות חוזרות בניסוחים שונים אז לכן תנסו לענות את האמת כדי שלא תתחילו לחשוב: סימנתי מקודם ככה, אז עכשיו צריך לסמן ככה וככה ואז יגמר הזמן
אחרי זה יש מין שאלון שהוא הבסיס לריאיון אישי שלכם, במידה ותעברו את המיונים הראשוניים אז תהיה לכם הזדמנות להתעמק במה שרשמתם.
שם ישאלו על הגילאים ועיסוק של הורים, מקצועות שלכם וציונים ( בתעודה או בגרות אחרונה ), תכונות טובות ורעות שלכם, תחביבים ועוד כמה שאלות בסיסיות.
ככה בעצם מסתיימים המיונים הראשוניים ואתם יכולים לחזור הבייתה. יגידו לכם שהתשובות יגיעו תוך שבועיים באתר האנטרנט לכן אל תזרקו את הזימון שהביאו לכם כי יש שם את השם משתמש והסיסמא שלכם ( לחבר שלי הגיע אחרי חודש התוצאות אז לא חובה שיהיה בדיוק שבועיים )
תהליך המיון למודיעין - לחצו כאן
בכללי כאן המדריך נגמר, מקווה שיעזור לכמה שיותר
בהצלחה לכולם!

ציטוט ההודעה