"מי שלא נשם אבק דרכים, לא ישאף אוויר פסגות".
יש משפטים שגורמים לך לחשוב. זה כנראה אחד מן המשפטים האלה.
כשהחיים ממשיכים להתגלגל, ואתה נהפך מבולבל יותר ויותר מהמכשולים, מהאתגרים, ומהרגעים היפים שעוצרים את נשימתך.
הכל קורה מהר מדיי, הכל משתנה במהירות האור - לרגע אתה מאושר, ולפתע אתה אבוד.
אתם זוכרים אותי? הילד האבוד שרשם את הפוסט הראשון, מדבר על הנידוי, על העצב, על הרצון לשנות העולם ולהראות שאפשר להעלות ממעמקי הגיהנום אל גן-עדן במרומי השמיים, כשהשמיים הם הגבול.
נשמתי אבק דרכים, ושאפתי אוויר פסגות. עשיתי זאת שוב ושוב, פעם אחר פעם.
ראיתי דומים לי עושים את אותו הדבר בפסגות גבוהות הרבה יותר, וגם פסגות נמוכות יותר.
חלק הצליחו יותר, חלק הצליחו פחות. אבל אנחנו לא בתחרות (ציני לחלוטין).
אני לא יושב לרגע. אני עובד ללא הרף, זז ללא הפסקה, מבצע פעולות שכולן נועדו להגשים את מטרותיי, אני נושם אבק דרכים, אני לועס אותו, יותר מאי פעם! אני חי את הדרך, אני [חי את הדרך!].
... באמת?
כל קאוצ'ר טוב יגיד לכם שהדרך הכי טוב לחיות כאדם מאושר הוא לשבור שגרה.
ללכת לטייל? לצאת למסיבות? להכיר עוד אנשים? לצאת עם יותר נשים? [לזיין] יותר נשים? - מה הכוונה בלשבור שגרה?
כל יום אנו מבצעים את אותם הפעולות בעצימות גבוהה יותר עם הרבה יותר מוטיבציה בכדי להעצים את הפער מאיפה שאתה נמצא אל איפה שאתה רוצה להגיע. - כי ככה משיגים מטרה. ללא פשרות, ללא פחד. רק משמעת ואמונה.
קאוצ'ר: "אין באמת דרך נכונה לחיות. יש רק את האדם ומה שמעניק לו משמעות. יש בחירה בודדת שאדם מגיע אלייה בחייו כאשר הוא גדל. יש הרוצים בסך הכל משפחה וזה מספיק להם. יש הרוצים עבודה שתעניק להם כסף ורמת מחייה.
יש את האהובים עליי ביותר, אלה שרוצים לשנות את חייהם ויקריבו הכל על מנת שזה יקרה. הקיצוניים מביניהם עזבו את מקום מגורם וחזרו לאחר מספר שנים כאנשים שונים לחלוטין. - האם לדעתך זו הדרך הנכונה לחיות?
... כן. בחרת משמעות. חייה אותה.
קאוצ'ר מעיר את עייננו, הוא אינו יוצר דרכים חדשות, הוא אינו מבקש מאיתנו לעשות דברים שאנחנו לא רוצים.
הוא רק מעיר את עייננו.
... "V אתה קאוצ'ר נפלא!"
לא אני לא. אני לא קאוצ'ר.
אני מנסה לחיות את חיי, כמו כולם. רק שאני ער. אני ער למשמעות של חיי.
אני לא מושלם. אני טועה, אני נופל, אני כואב, ואני חי. אני פשוט במסלול יחיד ללא חרטה. [ללא חרטה...]
... [ללא חרטה...]
אני לא בטוח לגמרי אם אני חי ללא חרטה. כי יש מוצלחים ממני, טובים ממני, שמחים ממני. - אז למה שתקראו לי קאוצ'ר אם אני לא הכי טוב. אי אפשר לקחת סתם אדם שחייו פשוטים ככולם ולהגיד הוא קאוצ'ר - אי אפשר להיות אם אתה לא.
[אני בן אדם. אני ער לחיי]. - אבל אני לא קאוצ'ר.

ציטוט ההודעה