מה זה ONEITIS?
ONEITIS זאת מחלה פסיכולוגית נפוצה מאוד וכמעט כל אחד חווה אותה בילדות או אפילו בבגרות עוד, היא נפוצה בעיקר בקרב ילדים בני 13-16 שבדרך כלל מתחילים להסתובב עם בנות בגילאים האלה.
ONE - אחד.
ITIS - סיומת של מחלה.
כשמישהו מתאהב במין השני ומוכן לעשות למענם הכל זה בעצם ONEITIS.
כאשר המאוהב אומר שהיא "אהבת חייו" וכדומה.
הוא בעצם טוען שהיא היחידה שיכולה לרגש אותו ולספק אותה והוא לא יכול בלעדיה, זו בעצם אובססיה.
המחלה גם מצוייה לא רק אצל אומני פיתוי מתחילים אלה גם מתקדמים ולי היה לי אותה לא מזמן ואני ניתחתי אותה קצת בשבילכם, וגם אומני פיתוי מתקדמים יודעים יותר טוב איך לצאת מהמחלה.
לעיתים המחלה הזאת ממש מעצבנת וכואבת בלב בגלל שזה כמעט ולא נגמר במערכת יחסים.
בדרך כלל כשחולים במחלה עושים הכל כדי להשיג את הבחורה ובגלל זה אתם בעצם הופכים ל"סמרטוט שלה".
איך לזהות את המחלה?
למחלה יש 2 שלבים, כדאי להזדהות בשלב הראשון כדי שיהיה קל יותר לצאת.
שלב ראשון:
-אתה חושב שהיא כל-כך שונה מכל בחורה אחרת שאי פעם פגשת.
-אתה חושב שהיא הבחורה הכי יפה בעולם.
-אתה חושב שהיא ברמה מסויימת של תמימות ומסוריות.
שלב שני:
-אתה מתקשר אליה/מדבר איתה לפחות פעמיים שלוש ביום ורק בשביל לדבר.
-אתה נשאר בטלפון מתי שהיא מתקשרת אליך, ומקשיב למה שהיא אומרת
-אתה מנסה לזהות כל דבר שהיא אומרת ועושה (למשל לעקוב אחרי כל דבר בפייסבוק).
-אתה מתעלם לחלוטין מכל בחורה אחרת שמראה עיניין בך.
-אתה מבקש מכולם עצה מה לעשות איתה, או רק להגיד למישהו שאתה אוהב אותה.
-אתה חושב שאתה שונה מכל הידידים שלה. בזמן שאתה בעצם לא.
דרכי התמודדות ופתרונות
-תודה בבעיה, זה כבר 50% מהפתרון
-תתחיל אם בנות אחרות.
-כל הזמן תגיד לעצמך "אני לא רוצה אותה\יצאתי מפגר שבכלל רציתי אותה\היא סתם זבל".
-כשאתם מדברים על זה, רוב הסיכויים שזה יעבור מהר יותר.
-תשכחו ממנה.
-לקחת דף ועט ולעשות רשימה של כל התכונות הניטרליות או שליליות של בחורה, שמעידים על זה שהיא לא מושלמת.
דוגמא: היא מחטטת באף. יש לה יותר מדי נמשים. הציצי שלה קטן. הרגליים שלה טיפה עקומות. היא אוהבת בריטני. יש לה חברה אחת מפגרת. וכו' וכו' וכו'.
לא לכתוב על דברים רעים שהיא עשתה שלא אהבתי! רק על תכונות שליליות - חיצוניות או פנימיות. למעשה הן לא חייבות להיות אפילו שליליות, הן רק צריכות להיות תכונות שמעידות על זה שהבחורה לא מושלמת. זה יכול אפילו להיות תכונה שבכלל לא מפריעה לך, כגון "יש לה משקפיים שהיא שמה מדי פעם".
אם תעשה את זה ולא תפסיק לרשום עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד עד שתרגיש טוב, מובטחת ירידה דרמטית בהשתוללות של הרגשות. (קרדיט ענק ל-LionMethod מפורום אחר)
זו בעצם המחלה, עד החלק הזה תודה למשתמש Ferfale מפורום אחר, למרות שהרבה מפה רשמתי בעצמי.
מפה הכתבה הזאת היא בלבד שלי ובניתי אותה על פי מה שראיתי שקרה לי כשקיבלתי את הONEITIS הראשון שלי מאז שהתחלתי לעסוק בנושא.
הבסיס ואיך הגעתי לרעיון:
אם אתם שואלים איך מצאתי איך מקבלים ONEITIS אז עכשיו אני יספר לכם, הייתי בפעולה מחוץ לעיר שלי - פעולה ברעננה של המחנות העולים, שם ידידה שלי הכירה לי מישהי חמודה ויפה והתחלתי איתה, דיברתי איתה 3 דקות, שזה הזמן שנותר להפסקה של הפעולה והצלחתי ליצור משיכה, בפעילות היא התיישבה לידי והיו קטעים שהיא התיישבה עלי ובקיצור ראו שהיא נמשכה עלי, לא היה לי ONEITIS באותו רגע כלפיה, ואז אחרי הפעילות כשהתחלתי לדבר עליה עם חברים שראו מה קרה ופתאום אחרי כמה דברים שעברתי קיבלתי ONEITIS, ועכשיו כשאני נזכר במה שעברתי, הבנתי איך קיבלתי את הONEITIS ולמה, ההסבר הוא פשוט מאוד ומבוסס על סיפור אמיתי.
המשך קריאה מהנה 
איך מקבלים ONEITIS?
טוב אז השלב הראשון שעברתי לקבלת הONEITIS היה אחרי הפעילות שהשגתי את המספר שלה באמצע הפעילות והיא נדלקה עלי, אמרתי לכמה חברים "ואי איזה טוב הלך לי הוצאתי ממנה מספר! זין אני לא מנשק אותה מחר" ואז איזה אחד מהם אמר "אחי זה היה נראה כאילו היא עוד שניה באה למצוץ לך" חח בקיצור ודיברנו על עד כמה היא יפה, זה השלב הראשון שעברתי והוא ההתחלה של הONEITIS, בעצם בשלב הזה כולם מדברים על עד כמה היא יפה וזה בעצם מוריד לך את גישת הפרס ולמרות שהצלחתה אתה רואה עדיין אחרים מדברים על עד כמה היא יפה ובאותו הרגע התת מודע חושב לעצמו גם ככה כדי בעצם להיות "חלק מהחברה".
השלב השני, באותו יום אומנם בניתי משיכה אבל כמעט ולא בניתי אינטרקציה אז יום למחרת היא התרחקה ממני ולא הרגשתי את אותה המשיכה והתחלתי להתנהג עליה כמישהי יפה בטבעי, לא טוב P: זה כמו הטכניקה של קרוב רחוק, שהיא קודם קרובה ואז רחוקה, במצב הזה, אתה רגיל שהיא נמשכת אליך ובגלל שהיא רחוקה אתה תת מודעית רוצה להתקרב ואת הקרבה שלה חזרה וזהו המצב שכשאתה מנסה להתקרב מחדש אתה מקבל את הONEITIS שזה מה שקרה לי.
השלב השלישי הוא בעצם חלק מהשלב השני, אתם אפילו יכולים לקרוא לו "תת שלב" בשלב הזה כאשר היא מתרחקת אתה מתחיל לחשוב עליה ומתחיל לחשוב על איך להשיג אותה, וכל הזמן פשוט חושב על זה עד שאתה פשוט לא מפסיק לחשוב עליה שברגע הזה אתה כבר בשלב הראשון של מחלת הONEITIS. ככל שהשלב השלישי הזה ממשיך יותר אתה מתקרב יותר לשלב השני של המחלה שבעצם אתה עוקב אחרי כל תנועה כדי לדעת מה לעשות.
וזהו זה המדריך, דעה בבקשה, מבוסס על סיפור אמיתי.
-המשך יום נעים 
-ספיר שמר.