מצרכים:
2 כוסות גרגרי תירס
חצי גביע (125 מ"ל) קוטג
50 גרם גבינה קשה מגוררת (אני השתמשתי בחמד 5%)
1 ביצה
4 כפות שיבולת שועל אינסטנט
מלח ופלפל לפי הטעם
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
שמן לשימון התבנית
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מתבלים לפי הטעם בפלפל ומלח (ובהתאם למליחות הגבינות בהן השתמשתם).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן.
- מניחים תלוליות מהתערובת על התבנית במרווחים בין תלולית לתלולית. (נעזרים בשתי כפות- אחת אוספת תערובת והשניה מורידה אותה לתבנית).
- אופים במשך כ-15-17 דקות או עד שהלביבות זהובות למראה ויציבות.
הערה:ניתן להשתמש בכל גבינה שיש בבית. אם אין קוטג' משתמשים בגבינה לבנה או ריקוטה, וכל גבינה קשה שיש יכולה להתאים: צפתית, בולגרית, פטה וכו'.