נכתב במקור על ידי
TheNuts
כרגיל אני מנצל את הגישה שלי למאגרי מידע פסיכולוגיים ומנצל את כל העבודות שנותנות לי חופש לבחור מאמרים כדי לקרוא שטויות שגם ככה הייתי קורא מהבית.
הייתי מעתיק את המאמר, אבל גם ככה לא תקראו אותו וחבל על הזמן, גם בטח מעניין לכם ת'תחת איזה מבחן סטטיסטי וכמה עמודות היו בשאלון,
אבל Credit where it's due:
Happy Guys Finish Last:
The Impact of Emotion Expressions on Sexual Attraction
Jessica L. Tracy and Alec T. Beall
University of British Columbia
אז טרייסי וביאל בדקו את האטרקטיביות של גברים ונשים עבור המין השני (ז"א, הומואים, לסביות ודו-מיניים לא נבדקו) בעבור הבעות של בושה (ביישנות), גאווה ושמחה (חיוך גדול, כזה שאומרים שגורם לאנשים לאהוב אתכם יותר. "אנרגיות גבוהות" בפיקאפית.
בלי לחפור על התאוריה יותר מידי, הם ציפו לגלות במחקר שבחורות יעדיפו גברים שמפגינים גאווה (בגלל ההשלכות על ביטחון, הצלחה, ובסכ"ה מצב סוציו אקונומי גבוה), וגברים יעדיפו בחורות חייכניות שנראות חברותיות ונגישות יותר (אז למה גברים אוהבים ביצ'יות? הם לא. זו פיקציה. אבל אני יכול לכתוב על זה שעה.)
עוד נקודה קטנה שאולי שווה להגיד, זה שציפו שהתכונה מס' 2 תהיה בושה אצל נשים (בגלל סטראוטיפ סוציו-תרבותי של האישה הכנועה והחלשה, אין מה לעשות..), ושמחה אצל גברים. (כי חיוך זה כובש, לא?)
התוצאות של המחקר (טם טם טם) מראים שלא רק שחיוך לא זכה למקום שני, הוא "זכה" למקום שלישי ואחרון.
כמה דברים שחשוב לציין:
1. אצל גברים, הכי פחות מושך היה לא להביע רגש בכלל. אדישים - הביתה.
2. נשים מתחת לגיל 30 דרגו ביישנות כרגש יותר אטרקטיבי אצל גברים מאשר נשים מעל לגיל 30. מי שמחפש קוגריות.
3. אצל נשים התאוריה החזיקה מים. גברים באמת מעדיפים בחורות שמחייכות אליהם. (למי שאמר שאנחנו נמשכים רק למראה, טעית. אנחנו הרבה יותר רדודים מזה. אנחנו נמשכים גם למראה - וגם לבחורות שאנחנו חושבים שהן נותנות.)
4. כמובן התכונה הכי מושכת בהרבה אצל גברים (בערך פי 2.5 בסולם של מ1-9), היא הגאווה. שחצנות עובדת, עד שפותחים את הפה בכל אופן.
5. לכל מי שתוהה על השינויים האפשריים באטרקטיביות, בדקו בערך 400 תמונות של כל "מצולם", ככה שהסיכוי שהתמונות טובות יותר או פחות, לא רלוונטי. כל "שופט" גם ראה רק תמונה אחת, ככה שאי אפשר להשליך על אדם שנראה טוב כשהוא מביע גאווה שהוא יראה טוב גם כשהוא מביע שמחה. הם לא פארייארים שם בבריטיש קולומביה.
המשך שבוע מצויין,
תיהיו גאים בעצמכם.
אה...
בקטע סטרייטי כמובן.