רקע
תמיסת המלח מורכבת בהכנת ריכוז של רבע כפית מלח ים (לא כפית ולא שתיים) בכוס מים חמימים* (למדוד, לערבב וזה מוכן). הריכוז הנ"ל מייצג את ריכוז המלחים שדרוש לגוף.

כוס מים חמימים - כוס סטנדרטית, שיכולתה להכיל בערך 200 מ"ל, שזה פחות או יותר אומר כוס פלסטיק ממוצעת (נא לא להשתמש בכוס פלסטיק להכנת התמיסה, אלא רק כמדד לחישוב).

שימוש בעולם הרפואה
בתמיסת מלח יש שימושים רבים בעולם הרפואה, כגון עירוי נוזלים (אינפוזיה) לאנשים מיובשים, חולים ופצועים. כמו כן, קיים שימוש בעת הדיאליזיה, שימוש במכונים פלסטיים בשתלים (כמו הגדלת חזה), חיטוי ושטיפה של עדשות, המסת תרופות, ומהילת תרופות.

רגישות לתמיסה
התמיסה מכילה מלחית בריכוז של 0.9. והאומנם, שיש קמצוץ אנשים שרגישים בריכוז זה (רגישות לריכוז ולא רגישות למלח), אבל אלו אחוז קטן של אותם אנשים שהרופא יאסור עליהם לבצע שימוש בסיסי (כמו ברשימה שנמצאת למעלה). דרך טובה לבדוק היא לשאול עצמכם האם מתישהו הצטרכתם לעשות עירוי נוזלים (אינפוזיה) והוא השפיע עליכם לרעה או שהשימוש בו לא היה באופן רגיל?

מתי ואיך מומלץ להשתמש בתמיסה
מומלץ להשתמש בתמיסה לחיטוי הפירסינג שלכם. פשוט עקבו אחרי ההוראות הבאות:
1. קחו את תמיסת המלח ("המתכון" מפורט לעיל)
2. שטפו את ידיכם.
3. אחזו בצמרון או מקל אוזניים.
4. טבלו את הכלי המפורט בסעיף 3 בתוך התמיסה, ותמשחו על הפירסינג שלכם.

חזרו על הפעולה פעמיים עד שלוש ביום.

*במידה ויש לכם פירסינג אוראלי (פירסינג הקשור לפה), מומלץ לגרגר את תמיסת המלח, פעמיים-שלוש ביום.

אם אני אשים יותר מלח, זה יעזור?
התשובה היא חד משמעית - לא. דרך החשיבה של "נחטא/נמרח יותר, יעזור יותר" פשוט לא עובדת כאן. הריכוז של התמיסה לא אמור להכיל שלוש כפיות מלח ים, שכן במידה ויכיל, הדבר יזיק לפירסינג, ויגרום לו לאי לחות, עיכוב בזמן ההחלמה, ייבוש של העור וגו'. כאשר אומרים תמיסת מלח, מתכוונים לריכוז המלחים שבגוף שלנו. בואו נעשה ניסוי. תיקחו כוס, תמלאו אותה במים חמים, ותשימו בה שלוש כפות מלח. עכשיו, תתנו לגימה קטנה מהכוס, ותגידו אם אתם חושבים שזה ריכוז המלח שבגוף שלכם.

זה אמור לשרוף?
לא. תמיסת מלח לא אמורה לצרוב, לשרוף, או לכאוב (גאד דמאט, תרדו מהמשפט "אם זה שורף, סימן שזה עובד"). יש להדגיש כי הכוונה היא לתמיסת המלח. זה ברור שאם עשיתם נקב בסחוס, ניגשתם למחרת, עם חיוך, לתמיסה, התחלתם לחטאות, ואז "אווץ', כואב". הכאב לא נבע מהתמיסה, שכן נבע מכך שהפירסינג עדיין בתקופת ההחלמה שלו.

הפירסר שלי אמר לי שתמיסת מלח לא עוזרת. מה אני עושה?
כן, זה ידוע. ל א כל הפירסרים דוגלים בשיטת תמיסת מלח. אחרים ימליצו על סבון אנטי בקטריאלי, ואחרים ימליצו רק על חיטוי בעזרת משחות. אבל, תמיסת מלח, משמשת הרבה גורמים בעולם הרפואה, ומאוד מומלצת בעולם הפירסינג. אני ממליץ לא לשלול חיטוי בעזרת תמיסת מלח בשום פנים ואופן. החיטוי עצמו אינו מזיק, שמא תשאלו את הרופא שלכם אם אני טועה.