מצרכים: סלסלת פטריות שמפיניון טריות ומוצקות
4 פטריות פורטבלו טריות ומוצקות
1 אבוקדו בשל
צרור עלי רוקט
1 ראש אנדיב
חצי כוס אגוזי מלך שבורים
לרוטב:
3 כפות שמן אבוקדו
3 כפות מיץ לימון
1 כף חרדל גרגירי
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שבבי צ'ילי יבשים
2-3 שיני שום קצוצות דק
אופן הכנה:
- חוצים את האבוקדו לאורכו, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.
- פורסים את 2 סוגי הפטריות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ ומניחים בקערה.
- חוצים את ראש האנדיב לרוחבו ומוסיפים את העלים לתוך הקערה.
- מסירים את גבעולי הרוקט ומפזרים את העלים בתוך הקערה.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערית שמן אבוקדו, מיץ לימון, חרדל, מלח, פלפל, שבבי צ'ילי ושום קצוץ ומערבבים היטב.
- יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
- מניחים את הסלט על גבי פרוסות האבוקדו.
- מקשטים באגוזי מלך ומגישים.