קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [סרטון] דו שיח בין ילדים קטנים קורע!
    על ידי xAm1t בפורום סרטונים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 06-04-2011, 12:27
  2. שיחה גורלית-דוח שיח בין אתיסט לאלוקים
    על ידי kohen13 בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 20-01-2011, 15:15
  3. [פרסום] דו שיח בין חתן לכלה - חזק!
    על ידי ShaharCohenTC בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-10-2010, 23:18
  4. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 23-09-2010, 18:47
  5. [שאלה]בננת עץ או שיח.
    על ידי benyanay1 בפורום דיבורים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:26
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 21 מתוך 21

שיח החרשים .. - עמוד 2

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רבי יהושע מאוסטרובה היה רגיל לומר: "ישנם אנשים שאוהבים את האמת משום שהיא מביאה להם תועלת, ויש אנשים שמחבבים את השקר משום שנדמה להם שהוא מועיל להם. המסקנה היא, שגם הראשונים וגם האחרונים אינם אוהבים את האמת או את השקר, אלא את עצמם. איש האמת אוהב את האמת משום שזו אמת. בין אם היא מועילה לו ובין אם הוא חושב שאין בה תועלת, פשוט למען האמת..."!

כתבת :"
    מהתנ"ך עצמו לא מוכח שאלוהים הוא רוחני בכלל. למעשה כתוב שיש לו צלם ודמות "בצלמנו כדמותנו"."
    קודם כל אתה צודק לא מוכח שהוא רוחני אבל מוכח שהוא הכל, פשוט הכל, ולא רק הכל האמת שהוא גם כלום = הרבה יותר גבוהה מרוחני.

דבר שני: אני שמח שנתפסת על הפסוק "בצלמנו כדמותנו" בגלל שזה הפסוק היחיד שה' מדבר על עצמו בצורה כזו ועוד בלשון רבים,(אגב מעניין שאתה מתעלם מפסוקים שמבשרים ההיפך כגון: "ואל מי תדמוני ואשווה?!" ..)
    מה שכן אילו אתה רוצה להכיר את הבורא פשוט תחפש ותמצא כשמשה פגש את הבורא בפעם הראשונה הוא שאל את השאלה ששנינו שואלים 'אלוקים מי אתה?!' אז למרות שהבורא בא ב'צלם ובדמות' 'סנה בוער ואיננו אוכל' בחר לענות במילים: "אהיה אשר אהיה"..מעניין לא?! האמת היא שהפלייה היתה לא רק אצל משה, אלא גם בנ"י למעשה מעולם לא קיבלו תשובה מי זה בורא עולם: התשובה היחידה הייתה: "אנכי הוי אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים" או "אנכי אדון כל הארץ " " או "לי השמים ואני בראתיו" ועוד..
    אז אם כן מי הוא -באמת- אותו בורא עולם ?!

עכשיו פה פיספסת נקודה מאוד קריטית כתבת :"
    רק בגלל שבתנך אלוהים לא מתאר את מראהו, זה לא אומר שהיהדות לא היתה פגנית בעבר."תבין אחי: התנ"ך והמסורת שעוברת איתו הם בעצמם היהדות. יהודים אלפי דורות התנהגו לפי המסורת הזאת ולא שינו* , אתה ואני יודעים שלא היה מעולם ולו יהודי אחד (מפרש או רב שידע את המסורת 'כמו שצריך') שחשב שאלוקים זה מפלצת ספגטי מעופפת, או שמא זקן עם זקן לבן ארוך שיושב על ענן.
    עכשיו, אתה צריך להבין, לא זו בלבד שא-לוהים לא מתאר את מראהו יותר מזה הוא גם פוסל כל א-ל שיש לו דמות [ולידיעתך, זו התנגדות ל
    פטישיזם, ופטישיזם זה פגניות רק ביתר דיוק. פגניות היא עבודת אלילים ופולחנים דווקא בדתות פוליתאיסטיות (מרובות אלים), ששוב וודאי וודאי שהיהדות היא לא כזו]. כתבת : "היהדות מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים מאלוהי היהדות," תרשה לי לתקן אותך לפי השקפתי: הניסוח הנכון הוא: 'א-לוהים מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים' אבל מה זה אלוהים אחרים?! חשבת על זה פעם?!
    אחרים פירושו כל מה שאחר .. זאת אומרת, כל מה שלא נכון להאמין בו. וזה כולל "לא תעשה לך פסל וכל תמונה (אל תצייר לעצמך שום דמות אלוהים) אשר בשמים ממעל (אי שם ברחבי הגלקסיה) ובארץ מתחת לשמים (וכמובן שלא עץ ואבן או כל דבר אחר) לא תשתחווה להם ולא תעבדם, (אל תיהיה פגני) " (למה?!) כי אני הוי אלוקיכם אשר הוצאתיך מארץ מצרים להיות לכם לאלוקים אני ה' אלוקיכם . - נקודה אני עשיתי לכם ניסים אני התגלתי לפניכם זה אני ואין אחר.

כתבת: "
    בנוסף, היהדות בעבר היתה מכירה בקיומם של אלים וכוחות נוספים בעולם." - תואיל לחדש לי?!

תסתכל בדברים פרק י"ב פסוקים כ- כח תבין שבעצם הקורבנות הם הזדהות הבורא עם אכילת הבשר - "בכל שעה שישראל אוכלים בשר- דם ישפך על מזבחי" ובכל מקרה אין ספק שעבודת הקורבנות היא סוג של פולחן אכן כן .. אבל אם כך ציווה בורא עולם: מי אנחנו ומה אנחנו ......

*לא שינו מעולם את מנהגם, אולי החמירו בזה או הקלו בזה, אך מעולם לא היתה פסיקה "לא להניח תפילין" - למשל. (כמו החילוקים אצל הנוצרים והמוסלמים)

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי mendito770 צפיה בהודעה
    כתבת :"
    מהתנ"ך עצמו לא מוכח שאלוהים הוא רוחני בכלל. למעשה כתוב שיש לו צלם ודמות "בצלמנו כדמותנו"."
    קודם כל אתה צודק לא מוכח שהוא רוחני אבל מוכח שהוא הכל, פשוט הכל, ולא רק הכל האמת שהוא גם כלום = הרבה יותר גבוהה מרוחני.

דבר שני: אני שמח שנתפסת על הפסוק "בצלמנו כדמותנו" בגלל שזה הפסוק היחיד שה' מדבר על עצמו בצורה כזו ועוד בלשון רבים,(אגב מעניין שאתה מתעלם מפסוקים שמבשרים ההיפך כגון: "ואל מי תדמוני ואשווה?!" ..)
    מה שכן אילו אתה רוצה להכיר את הבורא פשוט תחפש ותמצא כשמשה פגש את הבורא בפעם הראשונה הוא שאל את השאלה ששנינו שואלים 'אלוקים מי אתה?!' אז למרות שהבורא בא ב'צלם ובדמות' 'סנה בוער ואיננו אוכל' בחר לענות במילים: "אהיה אשר אהיה"..מעניין לא?! האמת היא שהפלייה היתה לא רק אצל משה, אלא גם בנ"י למעשה מעולם לא קיבלו תשובה מי זה בורא עולם: התשובה היחידה הייתה: "אנכי הוי אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים" או "אנכי אדון כל הארץ " " או "לי השמים ואני בראתיו" ועוד..
    אז אם כן מי הוא -באמת- אותו בורא עולם ?!

עכשיו פה פיספסת נקודה מאוד קריטית כתבת :"
    רק בגלל שבתנך אלוהים לא מתאר את מראהו, זה לא אומר שהיהדות לא היתה פגנית בעבר."תבין אחי: התנ"ך והמסורת שעוברת איתו הם בעצמם היהדות. יהודים אלפי דורות התנהגו לפי המסורת הזאת ולא שינו* , אתה ואני יודעים שלא היה מעולם ולו יהודי אחד (מפרש או רב שידע את המסורת 'כמו שצריך') שחשב שאלוקים זה מפלצת ספגטי מעופפת, או שמא זקן עם זקן לבן ארוך שיושב על ענן.
    עכשיו, אתה צריך להבין, לא זו בלבד שא-לוהים לא מתאר את מראהו יותר מזה הוא גם פוסל כל א-ל שיש לו דמות [ולידיעתך, זו התנגדות ל
    פטישיזם, ופטישיזם זה פגניות רק ביתר דיוק. פגניות היא עבודת אלילים ופולחנים דווקא בדתות פוליתאיסטיות (מרובות אלים), ששוב וודאי וודאי שהיהדות היא לא כזו]. כתבת : "היהדות מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים מאלוהי היהדות," תרשה לי לתקן אותך לפי השקפתי: הניסוח הנכון הוא: 'א-לוהים מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים' אבל מה זה אלוהים אחרים?! חשבת על זה פעם?!
    אחרים פירושו כל מה שאחר .. זאת אומרת, כל מה שלא נכון להאמין בו. וזה כולל "לא תעשה לך פסל וכל תמונה (אל תצייר לעצמך שום דמות אלוהים) אשר בשמים ממעל (אי שם ברחבי הגלקסיה) ובארץ מתחת לשמים (וכמובן שלא עץ ואבן או כל דבר אחר) לא תשתחווה להם ולא תעבדם, (אל תיהיה פגני) " (למה?!) כי אני הוי אלוקיכם אשר הוצאתיך מארץ מצרים להיות לכם לאלוקים אני ה' אלוקיכם . - נקודה אני עשיתי לכם ניסים אני התגלתי לפניכם זה אני ואין אחר.

כתבת: "
    בנוסף, היהדות בעבר היתה מכירה בקיומם של אלים וכוחות נוספים בעולם." - תואיל לחדש לי?!

תסתכל בדברים פרק י"ב פסוקים כ- כח תבין שבעצם הקורבנות הם הזדהות הבורא עם אכילת הבשר - "בכל שעה שישראל אוכלים בשר- דם ישפך על מזבחי" ובכל מקרה אין ספק שעבודת הקורבנות היא סוג של פולחן אכן כן .. אבל אם כך ציווה בורא עולם: מי אנחנו ומה אנחנו ......

*לא שינו מעולם את מנהגם, אולי החמירו בזה או הקלו בזה, אך מעולם לא היתה פסיקה "לא להניח תפילין" - למשל. (כמו החילוקים אצל הנוצרים והמוסלמים)

אני אנסה לענות לפי הסדר:

אני חושב שאנחנו מדברים על תקופות שונות. אני לא מדבר על תקופת המפרשים, אני מדבר על תקופה קדומה יותר, ארוכה, מראשית דרכו של עם ישראל, עד זמן התנאים ואפילו האמוריאם קצת.
    בתקופה זו היתה אמונה בצלם ובדנות, ולא באלוהים רוחני.
    מה שאמרת עם משה, פשוט לא נכון, משה שאל אך ורק לשמו של אלוהים, ואלוהים לא הזדהה בשמו. למה אתה חושב שזה אומר משהו על הצורה שלו? למה ציפית? שמשה ישאל את אלוהים איך קוראים לך ואלוהים יתחיל לספר לו איך הוא נראה?
    יש משהו שאתה אולי לא מודע אליו, היהדות השתנתה והרבה. ולהשוות את השינויים שחלו בה לשינויים של דתות אחרות זה בכלל לא רלוונטי.
    ברור לי שגם לפני אלף שנה ואף יותר, היהדות תפסה את האל כטרנסדנטלי. אבל זה לא תמיד היה כך.
    אלוהי היהדות מתנגד לכל אלוהים אחרים, ולא דווקא אלים בעלי דמות. הציווי הוא לא "אל תהיה פגאני" אלא אל תעבוד כל אל אחר.
    דרך אגב, ייחוס קדושה לספרי תורה, ייחוס השפעה לקמעות, ייחוס קדושה לכל כלי בית המקדש, ועצם קיומם של כלים אלו ואחרים שם בכלל, הם גם סוג של פטיש. לא צריך ליחס דווקא תודעה או משהו מעין זה לחפץ מסויים כדי שזה יכנס להגדרה של פטישיזם.
    היהדות הכירה באלוהים אחרים בעבר, ורק אסרה לעבוד אותם. היום זה השתנה, והתפיסה היא שכל הכוחות הם מאלוהי היהדות, או ממלאכים שלו וכו'. (ראיתי הסבר אחד של ימנו, שמנסה לומר איך יכול להיות שבמזרח הרחוק יש אנשים עם כוחות על טבעיים, וכל מני תופעות על טבעיות בדתות שונות. ההסבר הוא שאברהם נתן להם שמות טומאה שבהם הם משתמשים כדי לעשות דברים על טבעיים.)
    יקח לי הרבה מאוד זמן לפרט פה, אולי אני אערוך שאני אוכל. אני יכול לתת לך נושאים שתבדוק אותם קצת. ריבוי השמות של אלוהים, העלאה באוב, כישופים שונים כמו של חרטומי מצריים ועוד...
    ודבר איתי בסקייפ, אני אוכל להרחיב בזה אם יהיה לי זמן.
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 07-02-2013 בשעה 00:24.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 2 << ראשון 12

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:48.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,012 | הודעות: 8,151,594 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect