קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [סרטון] דו שיח בין ילדים קטנים קורע!
    על ידי xAm1t בפורום סרטונים
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 06-04-2011, 12:27
  2. שיחה גורלית-דוח שיח בין אתיסט לאלוקים
    על ידי kohen13 בפורום תאולוגיה ודתות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 20-01-2011, 15:15
  3. [פרסום] דו שיח בין חתן לכלה - חזק!
    על ידי ShaharCohenTC בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 07-10-2010, 23:18
  4. תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 23-09-2010, 18:47
  5. [שאלה]בננת עץ או שיח.
    על ידי benyanay1 בפורום דיבורים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 07-01-2008, 19:26
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 21

שיח החרשים ..

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רבי יהושע מאוסטרובה היה רגיל לומר: "ישנם אנשים שאוהבים את האמת משום שהיא מביאה להם תועלת, ויש אנשים שמחבבים את השקר משום שנדמה להם שהוא מועיל להם. המסקנה היא, שגם הראשונים וגם האחרונים אינם אוהבים את האמת או את השקר, אלא את עצמם. איש האמת אוהב את האמת משום שזו אמת. בין אם היא מועילה לו ובין אם הוא חושב שאין בה תועלת, פשוט למען האמת..."!

Exclamation שיח החרשים ..

תמיד ידעתי שזה ככה ..
    אילו הינו לוקחים את כל התגובות שפרום שנגד א-לוהים ואת כל התגובות שבעד, ומרכזים את זה לשני אנשים שמתווכחים היה יוצא ריב אחד גדול של צעקות וכאוס רציני .. אף אחד לא באמת מוכן לשמוע את השני..
    זה מגיע בלי לדעת מזה מפץ ומהי בכלל אבולוציה ..
    וזה מגיע מבלי לדעת מה היהדות חושבת בנושא ..
    למי כאן יש שתי תארים וסטאז' בביולוגיה , פיזיקה , כימיה , קוסמולוגי או אקולוגיה שיכול בכלל לפתוח את הפה בנושא אבולוציה או מפץ ?!
    למי כאן יש סמיכה לרבנות רב עיר (שמכריחה ידע בססי ביהדות לכל הפחות) ומי סיים פה את ספר הזוהר והחסידות שיכול להחליט מיהו הבורא ומה היהדות חושבת בעניין ?!

ואני יודע שכבר האצבעות שלך מתחממות ומתכוננות ל'השיב אש' .. אבל רגע אחד , כשאני אומר שאחד לא יודע מהי אבולוציה אני מתכוון לאמנון יצחק וחבריו- כי הוא אפי' לא קיבל סמיכה לרבנות ולא הוא לא למד זוהר וחסידות .. וכשאני אומר שיש אחד שלא יודע מה היהדות סוברת אני מדבר על כל אלה האתאיסטים שהיו דתיים וחזרו בשאלה .. ושלא נדבר על אלה שלא היו דתיים בכלל ..

האמת היא שאפשר עוד להאריך בנושא אך אקצר מפני "שהזמן קצר והמלאכה רבה" ..

יחד איתכם נחזיר את השפיות לעם היהודי -נחזור כולנו בתבונה -(חב"ד- חוכמה בינה ודעת) ונבין מהי יהדות ..

נ.ב. יש לציין שזה הודעה הכי שלילית שהייתה לי מזה הרבה זמן אבל הכרחתי את עצמי לכתוב את זה כי בקצב הזה .......
    נערך לאחרונה על ידי mendito770; 07-01-2013 בשעה 21:30.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של firya
    לייקים
    97
    נקודות
    50

תן לי לנחש.. חרדי?
    אני מנחש על סמך צורת הכתיבה שלך, אדם בוגר בעל חינוך נאות לא היה כותב ככה...

לגבי ידע, אני חקרתי על הנושאים שמנית. לא, לא היה לי הזמן, או הרצון לבזבז בקורס שמלמד אותי דברים שאפילו אין לי רצון לדעת, אז למדתי את מה שרלוונטי לידע שמעניין אותי.

לגבי העמדה של היהדות, אני לא מדבר על אנשים שלוקחים בעלות על היהדות. התנך הוא ה״מסמך האלוהי״ והוא מלא בסתירות ובטעויות. הנה אמרה שמישהו חכם אמר פעם..
    ככשקוראים כמו שצריך, התנך הוא גורם אדיר ליצירת אתאיסטים.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רבי יהושע מאוסטרובה היה רגיל לומר: "ישנם אנשים שאוהבים את האמת משום שהיא מביאה להם תועלת, ויש אנשים שמחבבים את השקר משום שנדמה להם שהוא מועיל להם. המסקנה היא, שגם הראשונים וגם האחרונים אינם אוהבים את האמת או את השקר, אלא את עצמם. איש האמת אוהב את האמת משום שזו אמת. בין אם היא מועילה לו ובין אם הוא חושב שאין בה תועלת, פשוט למען האמת..."!

לצערי אני לא חרדי אני לא חרד לאלוקים למרות שאני אמור להיות חרד מפאת כבודו .

"אני מנחש על סמך צורת הכתיבה שלך, אדם בוגר בעל חינוך נאות לא היה כותב ככה..."- אייך זה ככה?!? ואייך צריך לכתוב ?! תפרט ...

אחי, מבחינתי סגור העניין אתה לא בדיוק מבין ואין לך רצון להבין .. אני אוהב אנשים כמוך שלומדים רק מה '
    שמעניין אותם'.
    . על אנשים כמוך דיברתי תמשיך להילחם בא-לוהים שלא קיים. =)

לייקים
    97
    נקודות
    50

אוקיי אז אני אפרט את השגיאות..

*"א-לוהים"- צריך לכתוב, "אלוהים", אתה יודע, צורת רבים של "אל" (במקור היו יותר מ1 ויהוה היה רק אחד מהם.)*"לדעת מזה מפץ"- מפץ זה צורת פעולה של נפץ כמו התפוצצות. אגב, זה לא קשור לחלוטין לתורת המפץ הגדול. שמדובר בכינוי גנאי בכלל..
    *"שיכול בכלל לפתוח את הפה בנושא אבולוציה או מפץ"- שגיאה של חרדים/ מאמינים עם השכלה חסרה. כמו שלא צריך להיות קסמולוג כדי להבין שהשמש במרכז מערכת השמש, ולדעת שמערכת השמש נמצאת בגלקסית שביל החלב, לא חייב להיות קסמולוג כדי לדעת על המפץ הגדול. אני יודע על הנושא הרבה יותר מאשר 98% מישראל. עצוב כשלעצמו.
    וכמובן לא צריך להיות רב כדי לדעת לקרוא ספר. כן צריך להיות פתי כדי להאמין לספר במיוחד כשהוא מלא בסתירות פנימיות וכלליות...
    *"נחזור כולנו בתבונה -(חב"ד- חוכמה בינה ודעת) ונבין מהי יהדות"- יהדות היא דת פגאנית כשאר הדתות. אתה מגלה את זה כשאתה מסתכל על הכל בצורה אובייקטיבית. ההבנה שאתאיסט, זהו ברירת המחדל, קשה למאמינים רבים. יש מצב שהם חושבים ש"כבוי" זה ערוץ טלויזיה.
    *ואה, כן.. אין רווח לפני נקודה בשפה העיברית:
    "אלה שלא היו דתיים בכלל .."

נערך לאחרונה על ידי firya; 07-01-2013 בשעה 22:52.
    "One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי mendito770 צפיה בהודעה
    תמיד ידעתי שזה ככה ..
    אילו הינו לוקחים את כל התגובות שפרום שנגד א-לוהים ואת כל התגובות שבעד, ומרכזים את זה לשני אנשים שמתווכחים היה יוצא ריב אחד גדול של צעקות וכאוס רציני .. אף אחד לא באמת מוכן לשמוע את השני..
    זה מגיע בלי לדעת מזה מפץ ומהי בכלל אבולוציה ..
    וזה מגיע מבלי לדעת מה היהדות חושבת בנושא ..
    למי כאן יש שתי תארים וסטאז' בביולוגיה , פיזיקה , כימיה , קוסמולוגי או אקולוגיה שיכול בכלל לפתוח את הפה בנושא אבולוציה או מפץ ?!
    למי כאן יש סמיכה לרבנות רב עיר (שמכריחה ידע בססי ביהדות לכל הפחות) ומי סיים פה את ספר הזוהר והחסידות שיכול להחליט מיהו הבורא ומה היהדות חושבת בעניין ?!

ואני יודע שכבר האצבעות שלך מתחממות ומתכוננות ל'השיב אש' .. אבל רגע אחד , כשאני אומר שאחד לא יודע מהי אבולוציה אני מתכוון לאמנון יצחק וחבריו- כי הוא אפי' לא קיבל סמיכה לרבנות ולא הוא לא למד זוהר וחסידות .. וכשאני אומר שיש אחד שלא יודע מה היהדות סוברת אני מדבר על כל אלה האתאיסטים שהיו דתיים וחזרו בשאלה .. ושלא נדבר על אלה שלא היו דתיים בכלל ..

האמת היא שאפשר עוד להאריך בנושא אך אקצר מפני "שהזמן קצר והמלאכה רבה" ..

יחד איתכם נחזיר את השפיות לעם היהודי -נחזור כולנו בתבונה -(חב"ד- חוכמה בינה ודעת) ונבין מהי יהדות ..

נ.ב. יש לציין שזה הודעה הכי שלילית שהייתה לי מזה הרבה זמן אבל הכרחתי את עצמי לכתוב את זה כי בקצב הזה .......
    מכל ערבוב הדברים שקראתי כאן לא הצלחתי להבין בסופו של דבר את מטרת האשכול, תוכל להבהיר את עצמך?

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

הרווח במילה "א-לוהים" הוא בשביל לא לבטאות את שמו של ה' בשלמות
    לגבי ה'מפץ' למה ל'שחק אותה' 'ראש קטן' ?! תכל'ס זה השם המיוחס לתאוריה הזו, נקודה.

אולי "לא צריך להיות קסמולוג כדי להבין שהשמש במרכז מערכת השמש", אבל חייב ידע בססי בהיסטוריה המדעית ובתורת היחסות כדי לדעת שזה לא מוכרח מפני ש:
    א. הסיבה שבחרו בשיטה שהשמש במרכז המערכת היא מפני שפשוט יותר לחשב כך (ובשפה מדעית: המודל של קופרניקוס שוכלל בידי קפלר, שהשתמש בתצפיות של טיכו. הוא הראה שהפלנטות נעות במסלולים אלפטים קצת, ולא במעגלים. ואז המודל ההליוצנטרי היה נוח לחישוב).
    ב. בדיוק ההפך תורת היחסות של איינשטיין קובעת נחרצות שלמעשה אי אפשר לדעת/ לקבוע מה סובב סביב מה (או במילים מדעיות: זה שתי קונבנציות שונות ביחס לשתי מערכות קואורדינטות שונות.)

"לא חייב להיות קסמולוג כדי לדעת על המפץ הגדול". -( לפני רגע לא אמרת לא להשתמש ביטוי הזה ? או שלא הבנתי אותך נכון ? ואני מסכים איתך - המפץ הגדול הוא נושא 'יחסית' באופן שיטחי הוא קל להבנה..) לא אמרתי שאתה חייב לדעת .. אני אמרתי למי התכוונתי ואצטט מדבריי : "
    כשאני אומר שאחד לא יודע מהי אבולוציה אני מתכוון לאמנון יצחק וחבריו- כי הוא אפי' לא קיבל סמיכה לרבנות ולא הוא לא למד זוהר וחסידות .. " אז למה בכוח לחפש להתווכח?

" לא צריך להיות רב כדי לדעת לקרוא ספר. " - אחי יש כללים ביהדות זה שאתה לא מודע להם לא הופך את הדת להפקרות . מה שאתה עושה וגם כל הדתיים שממצאים אמונות טפלות אתם גורמים לדת להיות פולקלורית ..

"יהדות היא דת פגאנית כשאר הדתות". - תשמע, לפני שחזרתי בתבונה הדפסתי חולצות שכתוב אליהם "לא יהיה לך אלוהים" היום אני מבין כמה צדקתי.. היהודת לא (!!!!) פגנית בכלל..

לגבי אובייקטיביות - תברר קצת על המונח סופיזם או
    אפיסטמולוגיה (אני מדבר על יותר מדפדוף קל בוויקפדיה אולי תקרא את הספר 'ביקורת התבונה הטהורה' שנכתב ע"י עמנואל קאנט ועוד) תלמד קצת על אינטליגנציה רגשית ועל החלטותיו של 'השקד' לפני המוח והחוסר אונים של הניאו קורטקס ואז תספר לי אז כמה אתה אובייקטיבי ...

ואגב לא ידעתי שאיין רווח לפני נקודה חידשת לי משהו, תודה.=)
    נערך לאחרונה על ידי mendito770; 08-01-2013 בשעה 00:11.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ישראל התכוונתי לומר מי שלא יודע/ ולא מוכן לשמוע .
    שלא ידבר. !!

לייקים
    97
    נקודות
    50

אלוהים זה לא השם שלו..לכן הרווח הזה הוא מיותר ומייצג בדיוק כמו שאמרתי, עישוק פגאני.

הסיבה שבחרו בשיטה שהשמש במרכז בגלל שככה גילו! אל תשחק אותה ראש קטן. זה מראה על חוסר בינה.
    תורת היחסות של איינשטיין קובעת מה בדיוק?? פיספסתי מרוב גיבובי שטויות שכתבת כנראה. אולי קראתי לא נכון את הניסוח שלך...

אתה במגרש המשחקים של הגדולים. "מפץ" זה לא אותו הדבר כמו "המפץ הגדול". ולכן אני אסלח לך על הטעות שעשית.

מצטער לפוצץ לך את הבועה, התנך כתוב בצורה מבישה לספר קודש. כללים שאתה מנסה לדבר עלייהם זה כסת"ך שאנשי דת מנסים להכניס מאחר ואנשים במהלך השנים ציינו שהספר שגוי. זה לא הופך אותו לפחות שגוי.

יהדות היא אכן דת פגאנית, וגם לה יש פולחן כשאר הדתות.

ותסלח לי שאני מתעלם מהמקור שאתה מפנה אותי אליו. מאמינים הפנו אותי לכך כך הרבה זבל שזה בזבוז זמן אפילו לגגל את זה.
    המצב ההתחלתי שלך זה בלי כלום ועל זה אתה בונה מסכנה. חוסר אמונה זאת ברירת המחדל. אמונה במשהו זה מה שמגיע אחר כך. המילה אתאיסט הומצאה בגלל שהמונח תאיזם היה קיים, לא להפך.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

בקיצור בשתי מילים : אני לא הולך להתווכח איתך כי אתה לא מוכן לצאת מהריבוע שלך ואתה לא מקשיב ..

אתה תקרא לזה התחמקות שלי ואני אקרא לזה ביזבוז זמן ..

ברגע שאתה קובר את הראש באדמה מתייחס למילים ותארים במקום להתייחס לעניין עצמו.. ועד שאת מתייחס סגנון התגובה שלך הוא חסר תוכן ומשמעות כמו:
    "
    אל תשחק אותה ראש קטן. זה מראה על חוסר בינה." (WTF חוסר בינה ?!)
    "
    פיספסתי מרוב גיבובי שטויות שכתבת כנראה. אולי קראתי לא נכון את הניסוח שלך..."
    אתה חד משמעית לא מוכן להתייצב מול דברים שהצבתי לפנייך לא נותן נימוק לדעות שלך .. ודוחה אותי בקש ..

בקיצור: אני לא הולך לרדוף אחריך ואף אחד לא מחפש להחזיר אותך בתבונה (בתשובה) ... רק דבר אחד אחי, שוב, תמשיך לשנן משפטים כמו: " אני יודע תנ"ך יותר ממך"
    "היהדות פולחן" "
    חוסר אמונה זאת ברירת המחדל"
    ועוד ..
    על אנשים כמוך דיברתי אתה פשוט מוכיח את דבריי .

ואם אתה שואל אותי .. 'יצאת מדעתך תיכף תשוב' בעז"ה (שלא קיים) ..

** אגב, מסקנה כותבים עם ק' .. (אתה מבייש אותי בתור אתאיסט)
    נערך לאחרונה על ידי mendito770; 08-01-2013 בשעה 22:53.

לייקים
    97
    נקודות
    50

מביש בתור אתאיסט?? אוי אתה מצחיק אותי. וזה עצוב. כבר אמרתי על איזה אנשים לא יפה לצחוק.
    אני אומנם אתאיסט, כי אני לא מאמין בשטויות. אבל אני גם דיסלקט, כך ששגיאות כתיב לפעמים לא בשליטתי. מה שכן אולי בגלל זה אני גם חכם יותר, מה שעלול להסביר למה אני אתאיסט..

תכתוב חסר בינה בגוגל (באמת כמה קשה זה כבר יכול להיות...) ותגלה. אחד הפרושים שקיבלתי הרגע היה ״לא חכם״ (יש עוד ויש גם מיים נרדפות, אני אשאיר לך לגלות לבד.

זה אכן בזבוז זמן. לא הצגת שום דבר שמצדיק התייחסות. וכן, אני כנראה יודע על התנך הרבה יותר ממך. ולא, לחזור בתבונה לא אומר לחזור בתשובה, במיוחד אם אתה סותם את הראש.
    בתנך כתוב על מבול עולמי, מעולם לא היה כזה. בתנך כתוב על נחש מדבר, גם בהארי פוטר. בתנך כתוב על אנשים שהפכו למלח, מעולם לא קרה. זה ספר אגדות מטומטם, ולהאמין בו מצריך חשיבה זהה. (כן, ירדתי על הבינה של מי שמאמין בסיפורים כאלה. אחרי הכל גם המעריצים של שר הטבעות יודעים שזה פנטזיה)
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

Wink

סליחה לא ידעתי שאתה דיסלקט, (אני עדיין לא יודע עד כמה זה אמין, אבל בכל מקרה אין לי ברירה אלא להאמין לך ..)

פעם אחרונה שאני מתייחס לתגובות שלך :
    תקרא בבקשה את התגובות שלך אלי ותגיד לי האם אתה רואה שם התייחסות לדבריי או בכלל אופן של תגובה מסוימת למשהו שכתבתי ...
    התעלמות שלך מהדברים שלי מלווה במלא השמצות ו'ירידות' על הדת אבל שמנקים את כל המלים היפות/ הלא יפות ..
    מתגלה שאתה לא אומר כלום ..

לכנות אותי חסר בינה מבלי להסביר מדוע, אלא רק בגלל שאני שייך לדת פנטית, פגנית, ועוד שלל ביטויים 'נחמדים מאוד'.. זה מראה על הרצינות והכבוד שלך לאנשים שאתה לא מכיר ..
    לקבוע שאתה יודע ומכיר את התנ"ך יותר טוב ממני ואתה אפילו לא מכיר אותי או יודע מי אני ומה הידיעות שלי, מראים על סמך מה אתה קובע דברים ..

"זה אכן בזבוז זמן. לא הצגת שום דבר שמצדיק התייחסות." - וואלה?! עד כמה אתה מבין את המילים שהזכרתי בכלל ? אתה אמרת לי : "תסלח לי שאני מתעלם מהמקור שאתה מפנה אותי אליו. מאמינים הפנו אותי לכך כך הרבה זבל שזה בזבוז זמן אפילו לגגל את זה." .. אז אתה לא יודע מה אמרתי ומציין שזה לא מצדיק התייחסות .. נירא לי שהדבר היחיד שגורם לך לא להתחשב בדעה שלי, היא הדעה הקדומה שלך ..

אצטט
    אותך לפני מספר תגובות "לגבי ידע, אני חקרתי על הנושאים שמנית. לא, לא היה לי הזמן, או הרצון לבזבז בקורס שמלמד אותי דברים שאפילו אין לי רצון לדעת, אז למדתי את מה שרלוונטי לידע שמעניין אותי." ..למדת מה שמעניין אותך ואתה עדין עקשן ומאמין גדול בדברים שלך.. ובסך הכל אתה מזכיר לי את כל המאמינים הגדולים כמו למשל האפיפיור .

"וכן, אני כנראה יודע על התנך הרבה יותר ממך." - שכחתי שניצחת אותי בחידון התנ"ך העולמי ...
    "ולא, לחזור בתבונה לא אומר לחזור בתשובה, " אין לך מושג עד כמה אתה צודק ..
    בגלל שלחזור בתשובה זה מלשון לשוב אל ה' וזוהי משימתו של כל יהודי אפילו צדיק, אז יהודי שמתחיל לקיים תורה ומצוות ההגדרה היותר מתאימה לו זה 'חוזר בתבונה' מפני שסוף כל סוף הוא הבין לאן הוא שייך..

בתקווה שתשוב ...

לייקים
    97
    נקודות
    50

אתה מוזמן לחפש טעויות בדברי ושגיאות כתיב בהודעות ופוסטים קודמים שלי. שגיאות כתיב אתה עלול למצוא מפעם לפעם.

טעויות זה כבר סיפור אחר.

לא הייתה לי שום התייחסות לדבריך מאחר ולא הצגת שום נקודה. בנוסף גם לא טענתי בנחרצות שאני יודע יותר ממך. אמרתי שזה כנראה המצב. ואם אתה כן יודע יותר ממני ועדיין בוחר להאמין, אז אני מרחם עליך, שלא נומר מתבייש בשבילך. וכן, זה המצב ואין לי צורך להצתדק בפני איש! בימינו בורות היא בחירה. ולהאמין בכוחות קסם ללא כל ראיות זה טמטום לשמו. ואם לא ידעת אז הדת לא זוכה להנות משום ראיה.

אל תרגיש מיוחד, לא רק דתך היא דת פנאטית שמכוונת לקלי הדעת. כמעט כל דת שהיא. זה לא יותר ממנגנון שליטה קדום.

לגבי הידע שלי, הוא נרחב. ועם כל מה שאני יודע, אני מבין שאני לא יודע הכל. ואני כל הזמן מנסה ללמוד. תחשוב על רבניך לדוגמא. רופאים לומדים שנים על גבי שנים וממקורות מידע נרחבים כדי שיוכלו לתת מענה רפואי שנבדק. והרבנים אשר משננים ספר שנכתב לפני מאות שנים ושהראה קרוב ל0 דיוק בהשוואה לעולם האמיתי, מרשים לעצמם לתת קביעות רפואיות לאנשים חסרי השכלה. עלייהם אני בז. ולכל אלו ההולכים אחרייהם.

לא אענה לך יותר מאחר וזה בזבוז זמן לדבר עם אדם בעל תפיסה חלשה במציאות. ברגע שאמרת שאתה מאמין, אתה גם אומר שאתה מאמין בנחשים מדברים ובענקים. מצטער זה לא שר הטבעות או הארי פוטר. ברור שאני אזלזל.
    נערך לאחרונה על ידי firya; 09-01-2013 בשעה 23:24.
    יצאתי מדעתי... מיד אשוב.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

אולי "לא צריך להיות קסמולוג כדי להבין שהשמש במרכז מערכת השמש", אבל חייב ידע בססי בהיסטוריה המדעית ובתורת היחסות כדי לדעת שזה לא מוכרח מפני ש:
    א. הסיבה שבחרו בשיטה שהשמש במרכז המערכת היא מפני שפשוט יותר לחשב כך (ובשפה מדעית: המודל של קופרניקוס שוכלל בידי קפלר, שהשתמש בתצפיות של טיכו. הוא הראה שהפלנטות נעות במסלולים אלפטים קצת, ולא במעגלים. ואז המודל ההליוצנטרי היה נוח לחישוב).
    ב. בדיוק ההפך תורת היחסות של איינשטיין קובעת נחרצות שלמעשה אי אפשר לדעת/ לקבוע מה סובב סביב מה (או במילים מדעיות: זה שתי קונבנציות שונות ביחס לשתי מערכות קואורדינטות שונות.)

"יהדות היא דת פגאנית כשאר הדתות". - תשמע, לפני שחזרתי בתבונה הדפסתי חולצות שכתוב אליהם "לא יהיה לך אלוהים" היום אני מבין כמה צדקתי.. היהודת לא (!!!!) פגנית בכלל..
    א. תורת היחסות אכן אומרת שאפשר לומר שהשמש סובבת סביב כדוה"א, אבל הכוונה היא רק שצופה שנמצא בכדוה"א יראה את השמש מסתובבת סביבו, בגלל שיחסית אליו כדוה"א לא זז. אבל לפי האמת, כדוה"א מסתובב סביב השמש, שהרי השמש היא הכוכב בעל המסה הגדולה, שמחזיק את כוכבי הלכת ובניהם כדוה"א במסלולם.

ב. היהדות של ימנו לא פגאנית אבל בעבר היא היתה.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ינון
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

Smile

א. הסברה שהשמש אינה במרכז אלא כדוה"א לא היתה רק עממית אלא גם מדעית והיא לא היתה קשורה ל'מפני שכך רואים', (אף אסטרונום לא היה אומר שכדוה"א אינו זז רק מפני ההרגשה או מראה העיניים.) אלא מתצפיות שהסבירו שהכוכבים (או יותר מדויק ה'פלנטות') נעים במסלולים יותר עגולים מאשר במסלולים אליפטיים.

אבל האמת היא, שזה לא משנה, אילו בכוונתכם לסתור את מאמר שלמה המלך בספר משלי 'והארץ לעולם עומדת' (למרות שבפשט הכוונה היא בכלל שהארץ קיימת לעולם, בכל מקרה גם לפי הבנתכם; ) הרי משמע מפסוק זה שהארץ עומדת ולעומתה כל שאר הכוכבים, בכל היקום(!!) נעים סביבה מה שוודאי אי אפשר להוכיח אבל וודאי שאי אפשר לסתור, ולא נותר לנו אלא להאמין שאילו זה הפשט: שלמה וודאי קיבל זאת מאת ה' שה' נמצא מעבר ליקום וודאי שאי אפשר להתווכח עם זה.

ב.פגניות זאת מילת גנאי לאלה שלא קיבלו את הדת הנוצרית, ובכל מקרה גם לפי הפירוש שמשתמשים בו היום, כמובן שבכלל הכוונה היא לפטישיזם!
    ומצחיק ויתר מטיפשי לחשוב שהדת שעוד מראשיתה מתובלת בסיפורים המגנים בחריפות פולחנים ועבודת אלילים למיניהם (אין צורך לצטט פסוקים), היא זאת (לכאורה) שתמכה בכך ויותר מזה היתה כזו בעצמה.

משימה לפעם הבאה: חפש לי מקום בתנ"ך או ביהדות בכלל שבו הקב"ה עצמו (לא נביאים או חכמים או מפרשים) מתאר כיצד הוא נראה.

נערך לאחרונה על ידי mendito770; 12-01-2013 בשעה 21:54.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

א. הסברה שהשמש אינה במרכז אלא כדוה"א לא היתה רק עממית אלא גם מדעית והיא לא היתה קשורה ל'מפני שכך רואים', (אף אסטרונום לא היה אומר שכדוה"א אינו זז רק מפני ההרגשה או מראה העיניים.) אלא מתצפיות שהסבירו שהכוכבים (או יותר מדויק ה'פלנטות') נעים במסלולים יותר עגולים מאשר במסלולים אליפטיים.

אבל האמת היא, שזה לא משנה, אילו בכוונתכם לסתור את מאמר שלמה המלך בספר משלי 'והארץ לעולם עומדת' (למרות שבפשט הכוונה היא בכלל שהארץ קיימת לעולם, בכל מקרה גם לפי הבנתכם; ) הרי משמע מפסוק זה שהארץ עומדת ולעומתה כל שאר הכוכבים, בכל היקום(!!) נעים סביבה מה שוודאי אי אפשר להוכיח אבל וודאי שאי אפשר לסתור, ולא נותר לנו אלא להאמין שאילו זה הפשט: שלמה וודאי קיבל זאת מאת ה' שה' נמצא מעבר ליקום וודאי שאי אפשר להתווכח עם זה.

ב.פגניות זאת מילת גנאי לאלה שלא קיבלו את הדת הנוצרית, ובכל מקרה גם לפי הפירוש שמשתמשים בו היום, כמובן שבכלל הכוונה היא לפטישיזם!
    ומצחיק ויתר מטיפשי לחשוב שהדת שעוד מראשיתה מתובלת בסיפורים המגנים בחריפות פולחנים ועבודת אלילים למיניהם (אין צורך לצטט פסוקים), היא זאת (לכאורה) שתמכה בכך ויותר מזה היתה כזו בעצמה.

משימה לפעם הבאה: חפש לי מקום בתנ"ך או ביהדות בכלל שבו הקב"ה עצמו (לא נביאים או חכמים או מפרשים) מתאר כיצד הוא נראה.
    א. אני יודע שזה היה גם מדעי, אבל זה לא קשור לנושא, אנחנו דיברנו על ההשלכות של תורת היחסות על הנושא. וגם שזה היה מדעי, זו היתה הנחה חסרת בסיס, פשוט חישבו הכל מתוך הנחה שכדור הארץ לא זז.
    אני לא מנסה להקשות מזה על "והארץ לעולם עומדת" אני מסכים איתך שהכוונה לקיימת לעולם. אני רק רציתי להעמיד אותך על טעותך בנוגע למה שאמרת על תורת היחסות.

ב. היהדות מגנה עבודת אלילים לאלוהים אחרים מאלוהי היהדות, אבל יש בה את העבודה הפולחנית שלה.
    בנוסף, היהדות בעבר היתה מכירה בקיומם של אלים וכוחות נוספים בעולם.
    מהתנ"ך עצמו לא מוכח שאלוהים הוא רוחני בכלל. למעשה כתוב שיש לו צלם ודמות "בצלמנו כדמותנו".
    כל התפיסה של היום של אלוהים טרנסדנטלי וחסר צלם ודמות, כל ההסברים שניתנים כדי לגרום להקרבת קורבנות להראות פחות כמעשה פולחן פרמיטיבי, הם שינוים שנכנסו מאוחר יותר.
    רק בגלל שבתנך אלוהים לא מתאר את מראהו, זה לא אומר שהיהדות לא היתה פגנית בעבר.
    ואני לא מדבר על פטישיזם, אני מדבר על פגניות.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:04.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect