יש לי שאלה לגבי ריצה
אני רוצה להגיע ל-לרוץ 2000 בקצב 13 בלי הפסקה
יש לי חודש להגיע לזה
איך כדאי לי להתאמן:
1) לרוץ בקצב איטי יחסית למרחק ארוך ולאמן את הקצב לב והנשימה
2) לרוץ בקצב מהיר עד כמה שאני יכול (למרחק קצר)?
עם הסבר משכנע
יש לי שאלה לגבי ריצה
אני רוצה להגיע ל-לרוץ 2000 בקצב 13 בלי הפסקה
יש לי חודש להגיע לזה
איך כדאי לי להתאמן:
1) לרוץ בקצב איטי יחסית למרחק ארוך ולאמן את הקצב לב והנשימה
2) לרוץ בקצב מהיר עד כמה שאני יכול (למרחק קצר)?
עם הסבר משכנע
|
|
לרוץ מהר עד שאתה מת ואז לעשות הליכה מהירה ועוד פעם לרוץ עד שאתה לא יכל
תשלב גם וגם שתי אימונים בשבוע של ריצה ארוכה יחסית לכושר שלך ואחד ריצת אינטרוולים שזה ריצה מהירה מאוד למרחק של 400 מטר ואז מנוחה לדקה או שתיים ואז שוב ככה 5 פעמים שתגיע ל2000 מטר אתה יכול לעשות את זה כמו שאמרתי 400*5 או 500*4 ככה במשך חודש אני מאמין שתשפר מאוד
אתה רוצה שהוא ימות?!?!?!!?תשלב גם וגם שתי אימונים בשבוע של ריצה ארוכה יחסית לכושר שלך ואחד ריצת אינטרוולים שזה ריצה מהירה מאוד למרחק של 400 מטר ואז מנוחה לדקה או שתיים ואז שוב ככה 5 פעמים שתגיע ל2000 מטר אתה יכול לעשות את זה כמו שאמרתי 400*5 או 500*4 ככה במשך חודש אני מאמין שתשפר מאוד
גבר אתה תיפצע אם תעשה את זה
תקשיב ריצה עושים 3-4 פעמים בשבוע לא יותר ואתה חייב יום מנוחה אחרת תיפצע!!!
כדי לעשות 2000 מטר בתוצאה של 6-7 דקות אתה צריך אימון, תרוץ אימון אחד בשבוע 2000 ותנסה הכי מהר שלך.
ועוד שני אימונים בקצב 10 קמ"ש הכי הרבה שאתה יכול לרוץ : 10-5 ק"מ
תאכל הרבה חלבונים זה יעזור ולפני ריצה פחמימות ( שעה וחצי )
תנסה לעשות אחרי הריצת 2000 סקווטים זה ישפר לך את הכוח ברגליים ותעשה מתיחות אחרי כל ריצה מאוד חשוב
קודם כל תעשה חימום ומתיחות לפני אחרי זה הליכה ארוכה מאוד יום אחרי חימום מתיחות ריצה קלה של 900 מטר בערך אבל ממש קלה אם אתה מרגיש ששורפות לך הרגליים תפסיק ישר שלא תפצע יום אחרי הרבה מתיחות ריצה קלה ובסוף תעשה ספרינטים כמה שאתה יכול
הכי חשוב שלא תפצע כי אז בכלל אתה לא תצליח לרוץ
אל תשאל למה גם אני לא האמנתי בהתחלה אבל כמה מאמנים כבר אמרו לי שהכל בנוי על ספרינטים זה בונה סיבולת ככה גם אני התחלתי והיום אני רץ 6500 מטר בערך בלי כאבים ובעיות